Mikel696 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Καλησπερα σε ολους!!! Πριν λίγες μέρες εγκατέστησα στο παλιό μου Λαπτοπ τα Linux Mint τα xfce... Εγκατέστησα κάποιες εφαρμογές όπως είναι το vlc το kodi και το wine!!! Απ ότι είδα δεν είναι και η τελευταία τους ενημέρωση για παράδειγμα το Linux έχει το kodi v17. 6 ενώ η τελευταία του έκδοση είναι το 18.6 και το wine είναι στην έκδοση 4.0 ενώ έχει βγει η 5.0 Άνοιξα και το τερματικό και πάτησα Sudo apt-get update Αλλα δεν έκανε ενημερώσεις στα προγράμματα Σημερα έκανα τα update του Linux!!! Οι ενημερώσεις των εφαρμογών θα γίνουν αυτόματα; μπορώ να τις διαγράψω και να της ξαναεγκαταστησω απ το software manager; η χρειάζεται να κάνω τα update μέσω του terminal; Ευχαριστώ
m4is Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, το mint θα πάρει τις ενημερώσεις των εφαρμογών αφού δοκιμαστούν από τους developers και κριθούν κατάλληλες για να περάσουν στο stable release. Αν δίνοντας sudo apt-get update και sudo apt-get upgrade, δεν ενημερώνονται τότε πρέπει είτε να περιμένεις (το προτεινόμενο), είτε να δεις τι έκδοση έχει το mint στο testing release για τις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν και να τις περάσεις από κει, ή τέλος να τις περάσεις από ppa. Αν δεν είναι επιτακτική ανάγκη, απλά περίμενε. 1
Mikel696 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, m4is είπε Καλησπέρα, το mint θα πάρει τις ενημερώσεις των εφαρμογών αφού δοκιμαστούν από τους developers και κριθούν κατάλληλες για να περάσουν στο stable release. Αν δίνοντας sudo apt-get update και sudo apt-get upgrade, δεν ενημερώνονται τότε πρέπει είτε να περιμένεις (το προτεινόμενο), είτε να δεις τι έκδοση έχει το mint στο testing release για τις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν και να τις περάσεις από κει, ή τέλος να τις περάσεις από ppa. Αν δεν είναι επιτακτική ανάγκη, απλά περίμενε. Σ ευχαριστώ... Θα προσπαθήσω να περάσω τουλάχιστον το kodi με το repository ppa...
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Το mint αν δεν κάνω λάθος, ακολουθεί το lts πλάνο ενημερώσεων του Ubuntu. Που σημαίνει, όχι τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων, ενημερώσεις σταθερότητας και ασφάλειας σαν προτεραιότητα. Εγώ για να πούμε την αλήθεια, είμαι υπέρ αυτού του μονοπατιού. Ξέρεις ότι τα περισσότερα προγράμματα θα δουλεύουν όπως πρέπει και δοκιμασμένα, και ότι δεν θα βγει μια ενημέρωση σε ένα πρόγραμμα, που θα περάσει βιβλιοθήκες που τυχόν κάνουν άλλα προγράμματα να μην δουλεύουν. Ωστόσο επειδή συχνά υπάρχει η ανάγκη να έχουμε πιο πρόσφατες εκδόσεις προγραμμάτων, είτε είναι εφαρμογή είτε είναι ακόμα και ο ίδιος ο πυρήνας, σταθμίζουμε τις ανάγκες και επιλέγουμε! Αν είναι 1-2 προγράμματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα περάσεις είτε σε appimage οπότε τρέχεις το πρόγραμμα χωρίς να πειραχθεί τίποτα στο σύστημα, είτε να περάσεις ένα τσεκαρισμένο και αξιόπιστο ppa που συντηρεί πακέτα του προγράμματος στις τελευταίες εκδόσεις. Αν θες να έχεις πάντα τις τελευταίες εκδόσεις στην κόψη του ξυραφιού των ενημερώσεων, τότε σκέψου να πας ένα βήμα παρακάτω κοιτώντας άλλη διανομή: προς Arch μεριά (και Manjaro) που ακολουθούν το rolling μοντέλο: στην ουσία δεν υπάρχει έκδοση διανομής, ό,τι καινούργιο βγαίνει ενσωματώνεται κατευθείαν. ΔΕΝ μου αρέσει και ΔΕΝ το συνιστώ σε καινουργιοφερμένους 1 1
dancer_69 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 17 λεπτά πριν, Mikel696 είπε Σ ευχαριστώ... Θα προσπαθήσω να περάσω τουλάχιστον το kodi με το repository ppa... Όσον αφορά τα kodi και wine, υπάρχει και για τα δύο ppa: https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_Linux#Installing_Kodi_on_Ubuntu-based_distributions https://wiki.winehq.org/Ubuntu
mphxths Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) To Mint δεν το λες και πολυ ενημερωμενο γενικα.Παντως το kodi υπαρχει και σε flatpak απευθειας απο την ιδια την εταιρια για οποιον δεν ψηνεται να βαζει ppas. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από mphxths 4
Mikel696 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, mechpanos είπε Το mint αν δεν κάνω λάθος, ακολουθεί το lts πλάνο ενημερώσεων του Ubuntu. Που σημαίνει, όχι τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων, ενημερώσεις σταθερότητας και ασφάλειας σαν προτεραιότητα. Εγώ για να πούμε την αλήθεια, είμαι υπέρ αυτού του μονοπατιού. Ξέρεις ότι τα περισσότερα προγράμματα θα δουλεύουν όπως πρέπει και δοκιμασμένα, και ότι δεν θα βγει μια ενημέρωση σε ένα πρόγραμμα, που θα περάσει βιβλιοθήκες που τυχόν κάνουν άλλα προγράμματα να μην δουλεύουν. Ωστόσο επειδή συχνά υπάρχει η ανάγκη να έχουμε πιο πρόσφατες εκδόσεις προγραμμάτων, είτε είναι εφαρμογή είτε είναι ακόμα και ο ίδιος ο πυρήνας, σταθμίζουμε τις ανάγκες και επιλέγουμε! Αν είναι 1-2 προγράμματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα περάσεις είτε σε appimage οπότε τρέχεις το πρόγραμμα χωρίς να πειραχθεί τίποτα στο σύστημα, είτε να περάσεις ένα τσεκαρισμένο και αξιόπιστο ppa που συντηρεί πακέτα του προγράμματος στις τελευταίες εκδόσεις. Αν θες να έχεις πάντα τις τελευταίες εκδόσεις στην κόψη του ξυραφιού των ενημερώσεων, τότε σκέψου να πας ένα βήμα παρακάτω κοιτώντας άλλη διανομή: προς Arch μεριά (και Manjaro) που ακολουθούν το rolling μοντέλο: στην ουσία δεν υπάρχει έκδοση διανομής, ό,τι καινούργιο βγαίνει ενσωματώνεται κατευθείαν. ΔΕΝ μου αρέσει και ΔΕΝ το συνιστώ σε καινουργιοφερμένους Ειμαι καινούριος στα Linux πρώτα είχα εγκαταστήσει τα Ubuntu βρήκα έναν βαθμό δυσκολίας μετά από καιρό εγκατέστησα τα Linux Mint και εκεί βρήκα έναν βαθμό δυσκολίας... Τώρα τα ξαναεγκατεστησα τα Linux Mint... Οποτε θα κάτσω στα Mint για πολυ καιρό και όταν φτιάξω το pc μου θα περάσω αλλά linux μπορει να περάσω τα manjaro Απ ότι ειδα προσπάθησα να εγκαταστήσω τις τελευταίες εκδόσεις του wine και του kodi και μου εβγαζε πρόβλημα!!! Εντάξει φταίει κιόλας επειδή είναι πολύ παλιό το λαπτοπ
m4is Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το mint είναι πολύ καλό για να ξεκινήσεις. Επίσης έχει πολύ ενεργό community στο irc (τρέξε το hexchat application που έρχεται προ-εγκατεστημένο), που μπορείς να μπεις και να βρεις βοήθεια όταν το χρειάζεσαι (στα Αγγλικά). Γενικά το linux χρειάζεται να έχεις λίγο μεράκι και όρεξη να μάθεις, δεν είναι για όλους και οι λινουξάδες συχνά δυσανασχετούν όταν κάποιος τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Αργότερα μπορείς να πας σε debian, που είναι η βάση αυτών των διανομών. Τέλος, το manjaro, που είναι και η διανομή που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, και έχω γλυτώσει από out-dated λογισμικά, ppa (βλ. aur) και major upgrades. Στο manjaro υπάρχει ένας έλεγχος των πακέτων προτού γίνουν διαθέσιμα (cutting edge και όχι bleeding edge). Οπότε παίξε με το mint και έχε στο νου σου ότι πλέον με τα VMs και τα live usb μπορείς να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς όπως θέλεις. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από m4is 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μετα το sudo apt-get update έπρεπε να τρέξεις sudo apt-get upgrade Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις