bilya Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Για Σερβία διαβασα στο fb οτι βγηκε φεκ 14/6 κ τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μεχρι 30-6 Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2020 από bilya
gthe Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 24 λεπτά πριν, bilya είπε Για Σερβία διαβασα στο fb οτι βγηκε φεκ 14/6 κ τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μεχρι 30-6 Για ποια σύνορα μιλάμε τώρα; Τα δικά μας ή τα Σερβίας/Βουλγαρίας; Υποθέτω εννοείς πως βγήκε ΦΕΚ πως όσοι οδηγούν από Σερβία δεν μπορούν να περάσουν Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας; Αν έχεις το link του ΦΕΚ και δεν σου κάνει κόπο, βάλτο εδώ.
alexx Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Είχαν υπογράψει φεκ την Κυριακή το απόγευμα που απαγορευε την είσοδο σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης και Σένγκεν. Πολλοί Σέρβοι είχαν ξεκινήσει ήδη και όταν έφταναν στην Βουλγαρία τους γυρνούσαν πίσω!!Μετά από πολλές πιέσεις το πήραν πίσω χτες το βράδυ
gthe Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, alexx είπε Είχαν υπογράψει φεκ την Κυριακή το απόγευμα που απαγορευε την είσοδο σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης και Σένγκεν. Πολλοί Σέρβοι είχαν ξεκινήσει ήδη και όταν έφταναν στην Βουλγαρία τους γυρνούσαν πίσω!!Μετά από πολλές πιέσεις το πήραν πίσω χτες το βράδυ Άρα λοιπόν φτάνοντας στα σύνορα, όντως φιλτράραν χθες την είσοδο με βάση το διαβατήριο σου. Αν δλδ είναι EU ή όχι. Οι Σέρβοι δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία και τους γυρίσαν πίσω. Λίγο μπάχαλο η φάση ... ελπίζω να ομαλοποιηθούν τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Είναι κρίμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται έτσι. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2020 από gthe
ioankav Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Έχει βγει νέα ανακοίνωση στο υπουργείο εξωτερικών: https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world-update-15-june-2020.html Επίσης, νέο NOTAM από την ΥΠΑ http://www.ypa.gr/news/aeroporikes-odhgies-notams-gia-to-diasthma-15-ews-30-ioynioy-2020 2
Finn Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, CleanthisD είπε Τι πληρότητα κατάφερες να έχεις για το καλοκαίρι; 90% προς το παρόν και τον μισο Ιούνιο για βλακείες τον χάσαμε. Στο θέμα μας, οι Σέρβοι απ τα μεσάνυχτα περνάνε τελικά και σήμερα αναμένεται και επίσημη ενημέρωση για να μη ξανασυμβεί το ίδιο. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2020 από Finn 1
Speculoos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Η αλήθεια είναι ότι τα όποια μέτρα υπάρχουν στα αεροδρόμια ισχύουν μέχρι 30/6, για τον Ιούλιο θα περιμένουμε τη νέα notam και θα δούμε κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα. For what it's worth πάντως 3 γνωστοί/φίλοι ταξίδεψαν Βρυξέλλες-Αθήνα το Σάββατο, την Τρίτη, και την Τετάρτη. Κανείς δεν πήγε σε ξενοδοχείο. Τους έγινε το τεστ στο Βενιζέλος, δήλωσαν που θα μείνουν και τους είπαν ότι αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μαζί τους μέσα σε 24 ώρες είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν.
gthe Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Speculoos είπε Η αλήθεια είναι ότι τα όποια μέτρα υπάρχουν στα αεροδρόμια ισχύουν μέχρι 30/6, για τον Ιούλιο θα περιμένουμε τη νέα notam και θα δούμε κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα. For what it's worth πάντως 3 γνωστοί/φίλοι ταξίδεψαν Βρυξέλλες-Αθήνα το Σάββατο, την Τρίτη, και την Τετάρτη. Κανείς δεν πήγε σε ξενοδοχείο. Τους έγινε το τεστ στο Βενιζέλος, δήλωσαν που θα μείνουν και τους είπαν ότι αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μαζί τους μέσα σε 24 ώρες είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν. Υπάρχει και η παράμετρος ... "Πρέπει να περιμένουμε και τις αεροπορικές να κανουν cost/risk analysis για να αποφασίσουν αν και πόσες πτήσεις θα επαναφέρουν και πότε μετά τις 30/6" και αυτό μου φαίνεται εμένα το πιο δύσκολο και σημαντικό. Για παράδειγμα εγώ περιμένω να δω τι θα γίνει με τις πτήσεις Δουβλίνο/Αθήνα για τέλος Ιουλίου. Η Ιρλανδία (αν και αδελφάκι του uk) δεν είναι σε καμία λίστα περιορισμών αυτή τη στιγμή, δεν υπήρχε ποτέ notam απαγόρευσης για είσοδο στην Ελλάδα και είναι EU. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν επανήλθαν για το διάστημα 15/6 - 30/6 και αγνωστο αν οι aegean/aer lingus/ryanair αποφασίσουν αν τις επαναφέρουν ή όχι. Είναι και θέμα προσφοράς/ζήτησης από ένα σημείο και μετά. Επίσης ας πούμε Βερολίνο/Αθήνα, μια πολύ κλασσική διαδρομή, δεν έχει ακόμα πτήσεις. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από gthe
Speculoos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 26 λεπτά πριν, gthe είπε Η Ιρλανδία (αν και αδελφάκι του uk) QFE: Really τώρα; 😛 26 λεπτά πριν, gthe είπε Υπάρχει και η παράμετρος ... "Πρέπει να περιμένουμε και τις αεροπορικές να κανουν cost/risk analysis για να αποφασίσουν αν και πόσες πτήσεις θα επαναφέρουν και πότε μετά τις 30/6" και αυτό μου φαίνεται εμένα το πιο δύσκολο και σημαντικό. Για παράδειγμα εγώ περιμένω να δω τι θα γίνει με τις πτήσεις Δουβλίνο/Αθήνα για τέλος Ιουλίου. Η Ιρλανδία (αν και αδελφάκι του uk) δεν είναι σε καμία λίστα περιορισμών αυτή τη στιγμή, δεν υπήρχε ποτέ notam απαγόρευσης για είσοδο στην Ελλάδα και είναι EU. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν επανήλθαν για το διάστημα 15/6 - 30/6 και αγνωστο αν οι aegean/aer lingus/ryanair αποφασίσουν αν τις επαναφέρουν ή όχι. Είναι και θέμα προσφοράς/ζήτησης από ένα σημείο και μετά. Επίσης ας πούμε Βερολίνο/Αθήνα, μια πολύ κλασσική διαδρομή, δεν έχει ακόμα πτήσεις. Σωστό και αυτό αν και έχει να κάνει και με τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν σε κάθε χώρα, στην Ιρλανδία μέχρι πολύ πρόσφατα δεν μπορούσες να πας πάνω από 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, τα μεγάλα καταστήματα τύπου Penney's/Primark άνοιξαν πριν 5 μέρες. Από την άλλη η σύνδεση Βρυξέλλες-Αθήνα αν και σημαντικά μειωμένη δεν διακόπηκε ποτέ από τον Μάρτιο μέχρι τώρα. Φαντάζομαι ότι παρά το γεγονός ότι για τους Βέλγους απαγορευόταν να ταξιδέψουν ο αριθμός της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας είναι τέτοιος που επέτρεψε αυτές τις πτήσεις. Δυνητικά θα μπορούσα να κάνω το ταξίδι αν ήθελα τόσο ως κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου όσο και ως resident Βελγίου. Το έκανε Φιλανδός συνάδελφος που πραγματοποίησε δύο αλλέ ρετούρ ταξίδια Ελσίνκι-Βρυξέλλες (κάθε φορά κάθισε και 14 μέρες σπίτι του).
gthe Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Speculoos είπε QFE: Really τώρα; 😛 Σωστό και αυτό αν και έχει να κάνει και με τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν σε κάθε χώρα, στην Ιρλανδία μέχρι πολύ πρόσφατα δεν μπορούσες να πας πάνω από 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, τα μεγάλα καταστήματα τύπου Penney's/Primark άνοιξαν πριν 5 μέρες. Από την άλλη η σύνδεση Βρυξέλλες-Αθήνα αν και σημαντικά μειωμένη δεν διακόπηκε ποτέ από τον Μάρτιο μέχρι τώρα. Φαντάζομαι ότι παρά το γεγονός ότι για τους Βέλγους απαγορευόταν να ταξιδέψουν ο αριθμός της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας είναι τέτοιος που επέτρεψε αυτές τις πτήσεις. Δυνητικά θα μπορούσα να κάνω το ταξίδι αν ήθελα τόσο ως κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου όσο και ως resident Βελγίου. Το έκανε Φιλανδός συνάδελφος που πραγματοποίησε δύο αλλέ ρετούρ ταξίδια Ελσίνκι-Βρυξέλλες (κάθε φορά κάθισε και 14 μέρες σπίτι του). Common travel area ... εκεί πάει το "αδέλφια" ire/uk, στο aviation πανε μαζί, άσε τα άλλα . Εγώ μένω και Belfast, ξέρω από πρώτο χέρι ότι ποτέ δεν θα αδελφοποιηθούν Το Βρυξέλλες-Αθήνα δεν διακόπηκε ποτέ λόγω της Ε.Ε νομίζω. Δυνητικά όλοι μπορούν να φτάσουν Ελλάδα με διάφορα hops. Έχω φίλους που έφτασα από uk μέσω Σόφιας, φίλους που έφτασαν από Ιταλία μέσα στο Μάιο μέσω Βρυξελλών κτλ. Εγώ μιλάω για ομαλοποίηση πτήσεων, που να επιτρέψουν ένα κανονικό ταξίδι μετ επιστροφής (διακοπές Ελλάδα για έμας για παράδειγμα ...). Αν υπάρχει επείγον λόγος να ταξιδέψεις Ελλάδα, ναι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει και τώρα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ακόμα πιο εύκολα. Στη παρούσα φάση uk/ire έχουν καραντίνα στην είσοδο, πρέπει να μείνεις σπίτι σου 14 μέρες. Ελπίζω να μην κρατήσει όλο το καλοκαίρι αυτό. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από gthe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα