Προς το περιεχόμενο

TransferWise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς TransferWise για να λάβει χρήματα από το εξωτερικό; Αν ναι, πόσες μέρες έκαναν για να εμφανιστούν στον λογαριασμό;

Μου έστειλαν την προηγούμενη Πέμπτη ένα έμβασμα από ΗΠΑ αλλά ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στον λογαριασμό μου. Πήρα και τηλέφωνο στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς μου αλλά δεν με κατατόπισαν ιδιαίτερα. :unsure:

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
6 minutes ago, Kosmas70 said:

Μήπως έχει κανείς σχετική εμπειρία; :unsure:

Τους έδωσες τον αμερικανικό λογαριασμό και όχι iban?

Τηλέφωνο σε πια τράπεζα πήρες?

Δημοσ.

Σε αυτόν που στα έστειλε σε πόσες μέρες του γράφει;

Μεταφορά απο αγγλικό λογαριασμό σε Transferwise έγινε άμεσα και απο εκεί σε ελληνικό έκανε 16  ωρες.Τα έστειλα μετα τα μεσάνυχτα και μπήκαν το απόγευμα στις 6.

Γιατί δεν ανοίγεις και εσύ ενα λογαριασμό;Δεν χρειάζεται να έχεις λάβει την κάρτα για να τον χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

29 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Τους έδωσες τον αμερικανικό λογαριασμό και όχι iban?

Τηλέφωνο σε πια τράπεζα πήρες?

IBAN έδωσα σε αυτόν που μου έστειλε τα χρήματα. O λογαριασμός μου είναι ελληνικός όχι αμερικανικός. Τηλέφωνο πήρα στην τράπεζα που βρίσκεται ο λογαριασμό μου (ΕΤΕ). 

29 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε αυτόν που στα έστειλε σε πόσες μέρες του γράφει;

Μεταφορά απο αγγλικό λογαριασμό σε Transferwise έγινε άμεσα και απο εκεί σε ελληνικό έκανε 16  ωρες.Τα έστειλα μετα τα μεσάνυχτα και μπήκαν το απόγευμα στις 6.

Γιατί δεν ανοίγεις και εσύ ενα λογαριασμό;Δεν χρειάζεται να έχεις λάβει την κάρτα για να τον χρησιμοποιήσεις.

Δεν γνωρίζω τι γράφει σε αυτόν που έστειλε τα χρήματα, θα πρέπει να τον ρωτήσω. Εδώ λέει ότι τα εμβάσματα προς Ευρώπη συνήθως κάνουν 2 εργάσιμες.

Έκανα κι εγώ λογαριασμό Transferwise αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι.

Σύμφωνα με αυτά που γράφει στην σχετική σελίδα της Transferwise πρέπει ο αποστολέας να μου στείλει την απόδειξη μεταφοράς των χρημάτων (transfer receipt) και να την προσκομίσω στην τράπεζα. Στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση μου είπαν ότι μόνο αν πάω σε κάποιο κατάστημα θα μπορέσουν να δουν τι γίνεται με το θέμα, φοβάμαι όμως ότι εκεί δεν θα ξέρουν καν τι είναι το Transferwise. :unsure:

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
51 minutes ago, Kosmas70 said:

IBAN έδωσα σε αυτόν που μου έστειλε τα χρήματα. O λογαριασμός μου είναι ελληνικός όχι αμερικανικός. Τηλέφωνο πήρα στην τράπεζα που βρίσκεται ο λογαριασμό μου (ΕΤΕ). 

Δεν γνωρίζω τι γράφει σε αυτόν που έστειλε τα χρήματα, θα πρέπει να τον ρωτήσω. Εδώ λέει ότι τα εμβάσματα προς Ευρώπη συνήθως κάνουν 2 εργάσιμες.

Έκανα κι εγώ λογαριασμό Transferwise αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι.

Σύμφωνα με αυτά που γράφει στην σχετική σελίδα της Transferwise πρέπει ο αποστολέας να μου στείλει την απόδειξη μεταφοράς των χρημάτων (transfer receipt) και να την προσκομίσω στην τράπεζα. Στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση μου είπαν ότι μόνο αν πάω σε κάποιο κατάστημα θα μπορέσουν να δουν τι γίνεται με το θέμα, φοβάμαι όμως ότι εκεί δεν θα ξέρουν καν τι είναι το Transferwise. :unsure:

Άνοιξε τους borderless account λογαριασμούς, ώστε να έχεις αμερικανικά στοιχεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Άνοιξε τους borderless account λογαριασμούς, ώστε να έχεις αμερικανικά στοιχεία.

Όταν λες αμερικανικά στοιχεία τι εννοείς; Έκανα λογαριασμό Transferwise αλλά δήλωσα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι τον λογαριασμό τον έκανα αφού μου έστειλαν τα χρήματα, επομένως δεν ξέρω σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να έχεις λογαριασμό Transferwise για να λάβεις χρήματα. :mellow:

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
50 minutes ago, Kosmas70 said:

Όταν λες αμερικανικά στοιχεία τι εννοείς; Έκανα λογαριασμό Transferwise αλλά δήλωσα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι τον λογαριασμό τον έκανα αφού μου έστειλαν τα χρήματα, επομένως δεν ξέρω σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να έχεις λογαριασμό Transferwise για να λάβεις χρήματα. :mellow:

Για την επόμενη φορά.

https://transferwise.com/gb/multi-currency-account/

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, Kosmas70 said:

Ευχαριστώ.

Στην φόρμα που ζητάει να δηλώσω τα στοιχεία μου, χώρα κτλ να δηλώσω Ελλάδα έτσι; 

Ναι, τα κανονικά σου στοιχεία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και με αυτόν τον τρόπο θα λάβω τα χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό χωρίς καθυστέρηση; Ή τα χρήματα θα μείνουν στο balance του Transferwise όπως γίνεται πχ στο Paypal;

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
8 minutes ago, Kosmas70 said:

Και με αυτόν τον τρόπο θα λάβω τα χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό χωρίς καθυστέρηση; Ή τα χρήματα θα μείνουν στο balance του Transferwise όπως γίνεται πχ στο Paypal;

Θα παραγγείλεις την κάρτα της TransferWise και μετά κάνεις ότι θες. Θα δίνεις τα στοιχεία των λογαριασμών της TransferWise.

• Like 1
Δημοσ.

Επομένως αν θέλω να μεταφέρω τα χρήματα από το balance του TransferWise στον τραπεζικό λογαριασμό θα γίνεται σαν εισερχόμενο έμβασμα σωστά; 

Η έκδοση της κάρτας TransferWise έχει κάποια χρέωση; 

Δημοσ.
1 minute ago, Kosmas70 said:

Επομένως αν θέλω να μεταφέρω τα χρήματα από το balance του TransferWise στον τραπεζικό λογαριασμό θα γίνεται σαν εισερχόμενο έμβασμα σωστά; 

Η έκδοση της κάρτας TransferWise έχει κάποια χρέωση; 

Ναι σαν εισερχόμενο έμβασμα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα μεταφέρεις σε ελληνική τράπεζα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν από TransferWise. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αν καταλαβαίνω σωστά εννοείς ότι τα χρησιμοποιείς κατευθείαν από TransferWise για να αγοράσεις πράγματα ή να πληρώσεις λογαριασμούς. 

Η έκδοση της κάρτας TransferWise έχει κάποια χρέωση ή εκδίδεται δωρεάν; 

Επεξ/σία από Kosmas70

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...