anax111 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, LongTom είπε Λέγεται κομβόι πλοίων και είναι ομάδα γερμανικών υποβρυχίων (wolfpack). | Δεν διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά αρκετές ενδιαφέρουσες βιογραφίες και βιβλία κυκλοφορούν για το θέμα. Περίπλοκη μάχη και πολλοί ήρωες. Δεν λέγεται κομβόι, νηοπομπή λέγεται, λέξη πολύ ποιο ακριβής και αρχαιότερη από το κομβόι. 3
keysmith Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 κοιτώντας το trailer και το πλοίο όταν είχε πρωτοβγεί έλεγα βρε τι μου θυμίζει, βρε τι μου θυμίζει. Ετσι έκανα μια μικρή έρευνα στο θέμα "πλοίο" Το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα είναι το uss kidd που με την σειρά του είναι πλοίο destroyer (εμείς τα λέμε αντιτορπιλικά) κλάσης Fletcher. Και που το ενδιαφέρον εδώ; Μα το δικό μας μουσείο "Βέλος ΙΙ" αυτό που είναι αραγμένο στη Θεσσαλονίκη στο μουσικό μέγαρο είναι ίδια "φάρα" δλδ είναι "ίδια"!!! Μου θύμιζε το "βέλος" που συχνά πίνω τον καφέ μου εκεί απέναντι όταν είμαι στην θεσσαλονίκη. Νομίζω αν το έχεις επισκεφτεί θα σου κάνει την ταινία λίγο πιο ενδιαφέρουσα έχοντας ανέβει τα καταστρώματα του και ακουμπώντας τα πυροβόλα του κτλ κτλ.
LongTom Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, anax111 είπε Δεν λέγεται κομβόι, νηοπομπή λέγεται, λέξη πολύ ποιο ακριβής και αρχαιότερη από το κομβόι. Καλά στο θέμα ελληνική γλώσσα, mea culpa. Δεν χρησιμοποίησα την σωστή ελληνική λέξη. Άντε βάλε και το αρχαιότερη, αν και αρκετή διαφορά το σύστημα που επανέφερε το RN στον Α'ΠΠ για την προστασία από τα uboats με την αρχαία νηοπομπή. Το άλλο που κολλάει; Ακριβέστερη η ελληνική από το πως το ονόμαζαν το σύστημα τους στο RN-USN;
CheOnWeb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 1 hour ago, LongTom said: Καλά στο θέμα ελληνική γλώσσα, mea culpa. Δεν χρησιμοποίησα την σωστή ελληνική λέξη. Τουλάχιστον δεν έγραψες «ποιο ακριβής».
dpolal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 10/7 προβολή οπότε να υποθέσω από 11 θα μας την στείλει ο θείος σε εμάς τους άτυχους που δεν έχουμε μηλοTV ;; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από dpolal
G.TH. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραία ψέματα στο τρέιλερ Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από G.TH.
RTW4ever Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Στις 15/6/2020 στις 3:01 ΜΜ, kronos73 είπε Μ' αρεσουν οι ιστορίες από το 2ο ΠΠ και ο Χανκς, αλλά αυτή η σκηνή που η τορπίλη εξοστρακίζεται στα ύφαλα του πλοίου και αλλάζει αδιάφορη πορεία.... είναι ο ορισμός αυτού που λέγαμε μικροί .....αυτά ούτε στις τσόντες δε συμβαίνουν🤣 Κάνεις μεγάλο λάθος εδώ. Από όσο έχω διαβάσει, οι τορπίλες στον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν εκρήγνυντο πάντα, αρκετές φορές αστοχούσαν και απλά κτυπούσαν στο πλοίο χωρίς έκρηξη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα