boston10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Καλημερα σας αγορασα μια κεραια Ubiquity LiteBeam 5AC Gen2 και θα ηθελα να την κανω ως access point να παιζει, αυτη τι στιγμη την εχω τοποθετησει ταρατσα την εχω συνδεση μπαινω στο μενου 192.168.1.20 την default ip της εχω δοκιμασει καναλια κτλ αλλα το κινητο μου δεν βλεπει δικτυο 5G . Εχω το xiaomi mi 9 lite σαν κινητο.Μπορει καποιος να με βοηθησει στις ρυθμισεις ή να συνδεθει στον υπολογιστη μου απομακρυσμενα να μου την σεταρει ευχαριστω πολυ
kostasbm Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 εσύ από που παίρνεις ???από άλλη κεραία??είναι σεταρισμενη για να σου δώσει η άλλη κεραια?? η στη τύχη ψάχνεις να βρεις σήμα 5ghz??η τα προσπαθεις να πιασεις σημα απο τα νεα ρουτερ Κοσμοτε που εκπεμπουν στους 2 και 5 ???
boston10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Εχω συνδεση vdsl στην ταρατσα ανεβαζω ιντερνετ διοτι εχω nanostation m2 κεραια οπου δινω ιντερνετ στα 500 μετρα με αλλη ιδια κεραια nanostation Μ2.Την κεραια LiteBeam 5AC Gen2 την αγορασα να την κανω ως access point στα 5G για να μπορει καποιος εδω τοπικα η απομακρυσμενα Να εντοπιζει δικτυο 5G εντομεταξυ μεσα στο μενου μου ζητησε και αναβαθμιση σε firmware 8.7.0 air os και την εκανα αυτο που θελω να μαθω ειναι αν η κεραια που εχω μπορει να παιξει ως 5G access point και φυσικα αν μπορει καποιος απομακρυσμενα με πληρωμη να μ την σεταρει αν μπει στο pc μου διαμεσω team κτλ
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη κεραία έχει πολύ στενό εκπομπής (περίπου 8°) προς τα εκεί που είναι στραμμένη και ότι για να πιάσεις το σήμα της πρέπει να είσαι εντός αυτού. Δεν ενδείκνυται για την δουλειά που θέλεις. Το Nanostation για παράδειγμα έχει περίπου 60° λοβό εκπομπής, αλλά και σε αυτό πρέπει να είσαι εντός αυτού για να το πιάσεις. Γενικά αυτού του είδους οι κεραίες (κατευθυντικές) κάνουν για ασύρματες ζεύξεις μεταξύ 2 ή περισσότερων σημείων. Αν θέλεις να μοιράζεις περιμετρικά, χρειάζεσαι Omni κεραία. Γι' αυτό υπάρχουν πολλές διαφορετικές κεραίες ανά κατασκευαστή και με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, διαφορετικά θα υπήρχαν 1-2 μοντέλα μόνο σε όλους. Είναι πανεύκολο να την ρυθμίσεις, ακολουθώντας τον σχετικό οδηγό. Αρκεί να έχεις υπόψη τα παραπάνω. 1
Ledis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Αν θες να ορίσεις το LiteBeam 5AC Gen2 ως Access Point και να συνδεθεί σε αυτή με το κινητό σου, θα σε στεναχωρήσω. Δεν γίνεται, γιατί LiteBeam 5AC Gen2 δεν ειναι WiFi. Λειτουργεί μόνο με UΙ AirMax AC συσκευές
boston10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Τι εννοεις φιλε μου οτι λειτουργει μονο με UΙ AirMax AC?Μπορω να την διαμορφωσω ετσι?μηπως χρειαζεται αλλο firmware η κατι αλλο? Δεν θελω να κανω συζευξη με αλλη κεραια wifi στα 5 ghz θελω μονο ως access point
jkoukos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Η εταιρεία βγάζει διάφορα ΑΡ, με διαφορετική χρήση το καθένα. Σε κάποια από αυτά, χρησιμοποιείται ένα κλειστό δικό της πρωτόκολλο TDMA που δουλεύει μόνο με συμβατές συσκευές της εταιρείας και το ονομάζει AirMax. Αντίστοιχο δικό τους πρωτόκολλο, χρησιμοποιούν και άλλοι κατασκευαστές. Τα ΑΡ με AirMax χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Σε αυτά που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία AirMax, ώστε να συνδέονται μαζί τους οποιεσδήποτε ασύρματες συσκευές ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Τέτοια είναι της σειράς Μ (Nanostation Μ, Litebeam Μ κλπ). Σε αυτά που δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία AirMax, οπότε δεν είναι δυνατόν να συνδεθούν μαζί τους οποιεσδήποτε ασύρματες συσκευές, παρά μόνον συμβατές συσκευές της εταιρείας. Τέτοια είναι της σειράς 5AC (Nanostation 5AC, Litebram 5AC κλπ), όπως το δικό σου. 2 2
boston10 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Ωραια αν αγορασω την ιδια κεραια η παρω αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/7313810/Ubiquiti-Litebeam-M5.html αν θελω να δωσω απο το σπιτι μου και να ορισω την κεραια litebeam 5 AC και την κεραια στο λινκ ως client που θα την βαλω σε ενα παραδιπλα σπιτι θα δινει ιντερνετ?
jkoukos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Όχι! Μπορείς όμως να κάνεις το ανάποδο. Δηλαδή να βάλεις την Litebeam 5AC ως AP και την απλή Litebeam M5 ως Station (να λαμβάνει). Αλλά ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μοντέλα αντί 2 ίδιων. Π.χ. το 2 Litebeam 5AC ή 2 Litebeam M5. Είναι προτιμότερο εφόσον είναι δυνατόν να κάνουμε χρήση ίδιων συσκευών. Το αρχικό σου ερώτημα αφορούσε να μοιράζει σε οποιαδήποτε συσκευή (ακόμη και κοινό ΑΡ) και όχι ειδικά άλλο εξωτερικό ΑΡ. Η απάντηση λοιπόν σε αυτό το ερώτημα είναι ότι μόνο με την σειρά Airmax M, μπορείς να το κάνεις.
boston10 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρα για να κλεισουμε και το θεμα η κεραια litebeam 5AC μπορω να την κανω ως συζευξη με καποια αλλη κεραια ιδια μεταξυ δυο σημειων ειται να δινω ειται να λαμβανω και οχι να εντοπιζω δικτυο ΑP 5G σε καποια συσκευη κινητο λαπτοπ κτλ σε ευχαριστω πολυ Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από boston10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα