_chris_ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Ηθελα να ρωτήσω σε όσους έχουν κάνει test drive (αυτοκινήτου ή μηχανής), πως είναι η διαδικασία; Στο αυτοκίνητο σου δίνουν το αυτοκίνητο (προφανώς με τον πωλητή μέσα) για μια βόλτα σε τι ακτίνα; Και γενικά λεπτομέρειες... Σε μηχανή αντίστοιχα, φαντάζομαι την παίρνεις μόνος. Σε τι ακτίνα, πόσο σε αφήνουν; Κι αν θέλω να κάνω test drive ένα όχημα πρέπει να παίρνω με τη σειρά τηλέφωνο σε αντιπροσωπείες-καταστήματα να δω που υπάρχει κι αν το δίνουν;
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν δινουν ολοι οι εμποροι για test drive Ψαξε καποιον που δινει και αγορασε απο αυτον που θελεις μετα . Για αυτοκινητα αυτα . Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Γιάννης Platano
tutuyo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Ρωτάς στην αντιπροσωπεία εαν υπάρχει το μοντέλο που σε ενδιαφέρει για test drive. Εάν ναι, αρκεί να έχεις μαζί σου δίπλωμα και ή το κάνεις εκείνη την στιγμή ή κλείνεις ένα ραντεβού σε 1-2 μέρες για το κάνεις συνήθως μπαίνει και ο πωλητής μαζί σου. Από εκεί και πέρα είναι ελεύθερο θέμα, μπορείς να πας όπου και όπως θες, μέσα σε λογικά πλαίσια πχ άμα θες να πας από Αθήνα Χαλκίδα δεν θα το δεχτούν μάλλον
tedkald Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δυστυχώς οι περισσότερες αντιπροσωπείες δίνουν ένα υποτυπώδες test drive του τέταρτου ως εικοσάλεπτου συνολικά κοντά στο κτήριό τους, που δεν αρκεί να βγάλεις κανένα συμπέρασμα γιατί δεν πηγαίνεις ούτε μακριά ούτε σε διαδρομή που ξέρεις ουτε μπορείς να διαπιστώσεις οδική συμπεριφορά.
Alex-ios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 εγω προσωπικα, οσες φορες εχω παει για test drive σε αντιπροσωπειες κυριως στο νομό ιωαννίνων δεν μου ζητησαν τιποτα, ουτε διπλωμα ουτε χαρτια.. αφησα στο χώρο τους το προσωπικό μου όχημα και απλα πηρα καποιο όχημα για test.. αλλά καποιες φορες μπαστακωνεται μαζι σου καποιος πωλητης, μου έχει τυχει, οτι χειροτερο.. να θες να δεις 100% το οχημα και τις δυνατοτητες του και να μην μπορεις επειδη σε επιβλεπει ο αλλος (επιδοσεις, φρενα, ηχοσυστημα κλπ) μη τυχον και του το χαλασεις... παντως συμφωνω με την παραπανω αποψη, αυτο που συνηθως γινεται δεν ειναι test drive, παρα μονο μια βολτα.. test drive ειναι να το οδηγησεις τουλαχιστον ενα μισαωρο σε πολη, σε δρομους εκτος πολης, στροφες κλπ για να δεις αν οντως σου ταιριαζει το οχημα 100%. η ακομη και να το οδηγησεις στην περιοχη που ζεις για να δεις αν σε βολευει.. α και φυσικα στο παρκαρισμα που αυτο δεν νομιζω να το κανει κανεις.. αυτα τα λαθη κανει η πλειοψηφια του κοσμου δυστυχως (και μεσα σε αυτους βαζω και τον εαυτο μου καποιες φορες!)
LongTom Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, Alex-ios είπε εγω προσωπικα, οσες φορες εχω παει για test drive σε αντιπροσωπειες κυριως στο νομό ιωαννίνων δεν μου ζητησαν τιποτα, ουτε διπλωμα ουτε χαρτια.. αφησα στο χώρο τους το προσωπικό μου όχημα και απλα πηρα καποιο όχημα για test.. αλλά καποιες φορες μπαστακωνεται μαζι σου καποιος πωλητης, μου έχει τυχει, οτι χειροτερο.. να θες να δεις 100% το οχημα και τις δυνατοτητες του και να μην μπορεις επειδη σε επιβλεπει ο αλλος (επιδοσεις, φρενα, ηχοσυστημα κλπ) μη τυχον και του το χαλασεις... παντως συμφωνω με την παραπανω αποψη, αυτο που συνηθως γινεται δεν ειναι test drive, παρα μονο μια βολτα.. test drive ειναι να το οδηγησεις τουλαχιστον ενα μισαωρο σε πολη, σε δρομους εκτος πολης, στροφες κλπ για να δεις αν οντως σου ταιριαζει το οχημα 100%. η ακομη και να το οδηγησεις στην περιοχη που ζεις για να δεις αν σε βολευει.. α και φυσικα στο παρκαρισμα που αυτο δεν νομιζω να το κανει κανεις.. αυτα τα λαθη κανει η πλειοψηφια του κοσμου δυστυχως (και μεσα σε αυτους βαζω και τον εαυτο μου καποιες φορες!) Από την άλλη λογικό, διότι εδώ πολλοί μαμάνε τα δικά τους αμάξια, στο τζάμπα δανεικό θα προσέξουν; | Εγώ θα πρόσθετα τα εξής στο θέμα. Να είναι το μοντέλο που θα αγοράσεις από άποψη κινητήρα/κιβωτίου. Μερικοί αντιπρόσωποι προσφέρουν μόνο ένα-δύο μοντέλα (συνήθως σε high end εκδόσεις) και ουσιαστικά βλέπεις άλλο αμάξι. Το άλλο είναι εάν υπάρχει δεύτερο άτομο στην οικογένεια που θα το οδηγάει συχνά, καλό είναι να είναι και αυτοί στο τεστ ντράηβ.
Alex-ios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, LongTom είπε Από την άλλη λογικό, διότι εδώ πολλοί μαμάνε τα δικά τους αμάξια, στο τζάμπα δανεικό θα προσέξουν; | Εγώ θα πρόσθετα τα εξής στο θέμα. Να είναι το μοντέλο που θα αγοράσεις από άποψη κινητήρα/κιβωτίου. Μερικοί αντιπρόσωποι προσφέρουν μόνο ένα-δύο μοντέλα (συνήθως σε high end εκδόσεις) και ουσιαστικά βλέπεις άλλο αμάξι. Το άλλο είναι εάν υπάρχει δεύτερο άτομο στην οικογένεια που θα το οδηγάει συχνά, καλό είναι να είναι και αυτοί στο τεστ ντράηβ. α ναι σωστος! αλλά ενταξει δεν νομίζω να ειναι τόσο μ****ς ο αλλος που θα παει να κανει τεστ ντραιβ και θα κανει λες και οδηγει wrc... και επισης πραγματι για λογους marketing οι αντιπροσωποι συνηθως εχουν τις ακριβες εκδοσεις προκειμενου να σου τραβηξουν το βλεμα και να επενδυσεις σε αυτες και οχι σε καποια βασικη (αποψη μου, ετσι το βλεπω εγω) και τελος, αν το οχημα ειναι για οικογενεια πχ ειναι αναγκη να πανε ολα τα μελη να βαλουν καθισματα στο test drive να το δουν αν χωρανε ολοι κλπ.. αλλα δεν νομιζω οτι το κανει και κανεις οικογενειαρχης αυτο δυστυχως (λαμπρό παραδειγμα ο αδερφος μου με το insignia που επειδη του φαινοταν ευχυχωρο πισω, εν τελη τα παιδικα καθισματα χωρεσανε μετα βιας χαχα)
eMike Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μπορείτε επίσης, εκτός από τα παιδικά καθίσματα να πάτε και με βαλίτσες και με εισιτήρια για Κρήτη για μια βδομαδούλα να δείτε αν σας εξυπηρετεί στις διακοπές σας βρε αδερφέ...Αυτό πάντα, αφού εξασφαλίσετε ότι πιάνει τα 0-100 στα ακριβή μιλισεκόντ που λέει, φρενάρει λες και ρίξατε άγκυρα και το ηχοσύστημα στο 50 δε παραμορφώνει τις μεσαίες όταν ακούτε Κώστα Σαφέτη. Sounds legit. 1
HALF EVIL Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Σε μικρότερες πόλεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ίσως τα πράγματα να είναι πιο καλά, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένας μόνο αντιπρόσωπος και πιθανώς να υπάρχει και κάποια γνωριμία. πχ. όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η νέα BMW X2 ,φίλη μου την πήρε για td Παρ. Σαβ. Κυρ. και ταξίδεψε Γιάννενα Ναύπακτο.
eMike Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, HALF EVIL είπε Σε μικρότερες πόλεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ίσως τα πράγματα να είναι πιο καλά, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένας μόνο αντιπρόσωπος και πιθανώς να υπάρχει και κάποια γνωριμία. πχ. όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η νέα BMW X2 ,φίλη μου την πήρε για td Παρ. Σαβ. Κυρ. και ταξίδεψε Γιάννενα Ναύπακτο. Ισχύει και συμβαίνει, έχουν pool cars και test cars για τέτοιες δουλειές, απλά συνήθως θα το πάρεις αν έχεις γνωστό ή αν είσαι "καλός" πελάτης της αντιπροσωπίας.
vamvakoolas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 εμενα δεν εχει τυχει με καποιον μεσα σε ιχ (πωλητη/ρια) Αντιθετα προσφατα μια αντιπροσωπεια παρακαλαγε για τεστ (!). Συνηθως στο δινουν για 1 ωρα και δινω ταυτοτητα διπλωμα και email αν ενδιαφερεσαι πραγματι για ενα μοντελο παρε τηλ τις αντιπροσωπειες(α) στο νομο σου γιατι μπορει η κοντινοτερη να μην εχει οχηματα. Αποσο ξερω η πολιτικη για αριθμο οχηματων και ωρα βγαινει απο τα κεντρικα Ελλαδα/εξωτερικο. Επειδη καποτε ηξερα προσωπα και πραγματα για μια εταιρια ειχα δει οτι τα εδιναν σε φιλους και γνωστους ή ακομα και σε υπαλληλους(!) για ημερες και ερχοταν ο κοσμος και ετρωγε ακυρο....(το ιδιο βεβαια συμβαινει και με τα οχηματα αντικαταστασης στα συνεργεια). Ευτηχως αυτο το υποκαταστημα εκλεισε. Πριν χρονια ακομα και ο ασχετος μπορουσε να παρει οχημα για ημερες. Θυμαμαι η lexus οταν ειχε μετακομισει σε κτηριο εδινε οσα οχηματα ειχε (καλα μη φανταστειτε 2-3) για ημερες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα