Κόκολόκο Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα σε όλους!! Πήρα καινούρια πράγματα για το pc και θέλω να βρω ένα καλό τρόπο να εκμεταλλευτώ το παλιό hardwear. Έχω κουτί 2 μητρικές 2 κάρτες γραφικών ενα μόνιτορ και άλλα. Ένας τρόπος είναι να φτιάξω ένα δεύερο pc για να μεταφέρω τα backup αρχεία που είναι τεραμπάιτς. Ψάχνοντας να δω πως θα το κάνω χάνομαι στις πληροφορίες. Έχει κάποιος καμιά ιδέα για το θέμα αυτό?
Tsakalos! Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μια καλη αρχη ειναι να γραψεις τι hardware εχει περισεψει,...
Κόκολόκο Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Όλα όσα έχω είναι μεταξύ τους συμβατά βάζοντάς τα στη motherboard φτιάχνουν pc. Είναι πράγματα που είχα από το 2012 τα οποία λειτουργούν κανονικά (εκτός αν βάζω παιχνίδια). Δε θυμάμαι μάρκες να πω την αλήθεια αλλά αν χρειάζεται θα ξαναπάω στην αποθήκη. Τώρα το θέμα που ψάχνω είναι να βρω ένα γρήγορο και έξυπνο τρόπο να μεταφέρω αρχεία από το pc που έχω τώρα, σε αυτό που θα φτιάξω με τα παλιά hardware. Αυτό για να γλιτώσω την πολύωρη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων από usb με εξωτερικό σκληρό δίσκο.
dimitris_sal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Κόκολόκο είπε Όλα όσα έχω είναι μεταξύ τους συμβατά βάζοντάς τα στη motherboard φτιάχνουν pc. Είναι πράγματα που είχα από το 2012 τα οποία λειτουργούν κανονικά (εκτός αν βάζω παιχνίδια). Δε θυμάμαι μάρκες να πω την αλήθεια αλλά αν χρειάζεται θα ξαναπάω στην αποθήκη. Τώρα το θέμα που ψάχνω είναι να βρω ένα γρήγορο και έξυπνο τρόπο να μεταφέρω αρχεία από το pc που έχω τώρα, σε αυτό που θα φτιάξω με τα παλιά hardware. Αυτό για να γλιτώσω την πολύωρη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων από usb με εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μια λυση ειναι μεσω δικτυου ή αλλιως βαζεις τον παλιο δισκο σαν 2ο στο καινουριο pc και τα τσιμπας απο εκει.
Κόκολόκο Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε Μια λυση ειναι μεσω δικτυου ή αλλιως βαζεις τον παλιο δισκο σαν 2ο στο καινουριο pc και τα τσιμπας απο εκει. Ευχαριστώ!! Το είχα σκεφτεί να βάλω τους HDD για back up στο πύργο , αλλά άλλαξα γνώμη επειδή θα δουλεύουν όποτε ανοίγω τον υπολογιστή και δε βρήκα τρόπο να τα ενεργοποιώ χειροκίνητα. Αν γνωρίζεις πως μπορώ να τα ενεργοποιώ και απενεργοποιώ χειροκίνητα ίσως το ξανασκεφτώ. Αλλά έχω την εντύπωση πως με τη δημιουργία δικτύου γίνεται πιο γρήγορη η μεταφορά δεδομένων. Και εδώ μιλάμε για 500gb back up. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Κόκολόκο
dimitris_sal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Νομιζα οτι απλα εψαχνες τροπο να μεταφερεις τα αρχεια απο το παλιο στο καινουριο. Στην περιπτωση σου θα παιξεις μεσω δικτυου με καποιο προγραμμα συγχρονισμου (πχ https://freefilesync.org/).
Κόκολόκο Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Σορρυ για το μπέρδεμα. Το thread αφορά το πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ το παλιό hardware και ζητάω ιδέες. Ύστερα τα έμπλεξα λίγο με το οτι μπορώ να φτιάξω ένα δεύτερο pc για back up. Μετά μπλεχτήκαμε λίγο. Για αυτό που μου πρότεινες αρχικά @dimitris_sal πράγματι είδα πως όντως είναι πολύ γρήγορη η μεταφορά αρχείων. Από αυτό προέκυψε η απορία μου για το πως θα μπορούσα να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ τον δεύτερο σκληρό δίσκο που έχω στο pc ώστε να μη δουλεύει συνεχώς ή κάθε τόσο όπως είχα παρατηρήσει παλαιότερα που το είχα δοκιμάσει. Τώρα. Ψάχνοντας το θέμα με το δεύτερο pc συνδεδεμένα στο router για file sharing network. Κατα πόσο ασφαλές θεωρείται ; Συνδέθηκα με το lapτοπ με wifi και απλά βρήκα όλα μου τα αρχεία έτσι στον αέρα. EDIT: Θα αλλάξω τον τίτλο του thread από Παλιό hardwear PC. Τι να τα κάνω; σε "πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ το παλιό hardware" Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Κόκολόκο
dimitris_sal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Για την "on demand" ενεργοποίηση-απενεργοποίση του δίσκου μπορείς είτε να πάρεις έτοιμο 5.25 tray με διακόπτη , είτε με μια μικρή παρεμβασούλα να βάλεις εσυ διακοπτάκη στο power cable που παει στο δίσκο αλλα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις πρώτα ασφαλή κατάργηση του δισκου πριν του κόψεις το ρεύμα. Αν η μητρική σου δεν το υποστηρίζει θα πρέπει κάθε φορά να κάνεις κατάργηση του δίσκου απο το device manager και μετά να τον κλεινεις. Τα αρχεία σου τα βλέπεις απο τον αλλο υπολογιστή γιατι είσαι στο ιδιο δίκτυο. Δεν μπορεί να τα δει κάποιος εκτός του δικτύου σου.
Giannis9700 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 18 ώρες πριν, Κόκολόκο είπε Ψάχνοντας το θέμα με το δεύτερο pc συνδεδεμένα στο router για file sharing network. Κατα πόσο ασφαλές θεωρείται ; Συνδέθηκα με το lapτοπ με wifi και απλά βρήκα όλα μου τα αρχεία έτσι στον αέρα. Αν δεν έχεις πειράξει τίποτα τότε όλα οκ, τα αρχεία βρίσκονται στο τοπικό σου δίκτυο και δεν φαίνονται απο εξω 18 ώρες πριν, Κόκολόκο είπε Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ το παλιό hardware Αν έχεις όρεξη μπορείς να το στήσεις σαν media server με ταινίες και σειρές και να έχεις πρόσβαση απο όλες τις σύσκευες στο ίδιο δίκτυο, αν όχι στείλτον στο χωριό να παίζεις καμια πασιέντζα τα καλοκαίρια
Κόκολόκο Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ! βρήκα πως θα φτιάξω το δίκτυο. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω αρχεία πιο γρήγορα όμως; Έστω οτι θέλω να κάνω φορμάτ στον υπολογιστή μου, για να του περάσω τα αρχεία backup θα μου πάρει όλη τη μέρα. Αφού θα φτιάξω το δεύτερο pc θα μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία μέσω οικιακού δικτύου. Όμως με περιορισμό στα 10mb/s. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω τα αρχεία πολύ γρηγοτερα; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από Κόκολόκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα