Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους ,σε διώροφο σπιτι εχω βαλει  ρουτερ(pfsense) και σε καθε οροφο εχω απο ενα  acces points,στον πανω οροφο mikrotik ενω κατω ενα με openwrt.

Και στα δυο acces points εχω δωσει ιδιο ssid και ιδιο κωδικο ,αρα συμπεριφερονται  σαν ενα. το dhcp ειναι απενεργοποιημενο σε αυτα και εχω δηλώσει σταθερη ip.Tο συστημα δουλευει μια χαρα μονο που παρουσιαζει ενα ενοχλητικο προβλημα .

Δεν γινεται ομαλη μεταβαση απο το ενα acces point στο αλλο,με λιγα λογια οταν μετακινουμαι σε σημειο οπου το acces point του πανω οροφου εχει χαμηλη εμβελια και του κατω οροφου ισχυρή , τα κινητά δεν κανουν μεταβαση και προσπαθουν να κρατησουν αυτο με το αδυναμο σημα ,πρεπει να ψαξω για wifi για να συνδεθουν στο κατω.

Το συμπερασμα αυτο εχει βγει απο δυο android συσκευες που υπαρχουν σπιτι μιας και δεν υπαρχει αλλη ασυρματη.

Εχω παραλείψει κάποια ρύθμιση?

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου,σίγουρα το βράδυ θα δω πόσα db δίνει ανά δωμάτιο και θα ρυθμίσω και το threshold,αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί όταν κινούμαστε σε περιοχή όπου το πάνω σήμα χάνεται δεν συνδέεται αυτόματα στο κάτω όπου το σήμα είναι δυνατό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυπική συμπεριφορά είναι αυτή. Για σωστό και αξιόπιστο roaming, μόνο με συσκευές mesh γίνεται και αναγκαστικά του ίδιου κατασκευαστή, αφού χρειάζεται να τρέχει controller σε μία από αυτές ή τον router.

Στις απλές ασύρματες συσκευές, η μετάβαση από το ένα ΑΡ στο άλλο, είναι απόφαση του client. Οπότε για να αλλάξει σύνδεση, πρέπει να πέσει το σήμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να συνδεθεί μαζί του.

Κάνε αυτό που λέει ο m4is. Ουσιαστικά ο router αποδεσμεύει τον client αν δει ότι η σύνδεση μαζί του έχει πέσει κάτω από το επιθυμητό επίπεδο. Υπόψη, ότι ναι μεν θα γίνει μετάβαση στο άλλο ΑΡ που έχει δυνατότερο σήμα, αλλά θα υπάρχει ένα κενό μερικών έω αρκετών δευτερολέπτων (εξαρτάται τον client) μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα βήματα. Στο κανονικό roaming, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και η μετάβαση γίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Στο mikrotik βαλε access list να σε πετάει κατω από -75 οποτε μόλις πέσει το σήμα θα σε βγάζει μονο του. Το πρόβλημα είναι όταν πας απο opener προς το mikrotik που δεν θα σε πετάει. Βάλε και εκει ένα μικρό mikrotik και στήσε το ιδιο να τελειώνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα η μη ύπαρξη του threshold μέχρι στιγμής εξηγεί το ότι εν μέσω δύο wifi ενός δυνατού και ενός αδύναμου βρίσκω το κινητό μου να μην είναι συνδεδεμένο πουθενά και να χρησιμοποιεί data?

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ.

Αυτό έχει να κάνει με την συσκευή και την ρύθμιση που έχει και ποιο σήμα είναι δυνατότερο. Π.χ. στο δικό μου Xiaomi, το έχω ρυθμίσει να προτιμά το WiFi έναντι του LTE. Όσο βλέπει ικανό σήμα WiFi για σύνδεση, δεν χρησιμοποιεί το LTE. Πρέπει να πέσει τόσο πολύ το σήμα, ώστε είτε να μην συνδέεται είτε να είναι ασταθής η σύνδεση

Δημοσ.

μπορει καποιος να με βοηθησει με το threshold στο μικροτικ?ειτε με εντολη ειτε με acces list δεν εχω προβλημα αρκει να συμπεριλαμβανει ολες τις συσκευες του δυκτιου και να μην εισαγω χειροκίνητα 

Δημοσ.

στο mikrotik μπορώ να σου πώ αργότερα αν θες που θα ειμαι γραφειο, 2 εντολές ειναι... πιάνει όλες τις συσκευές που συνδέονται στην κεραία του, οχι σε όλα τα access points

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2020 στις 10:39 ΠΜ, mpentenis είπε

στο mikrotik μπορώ να σου πώ αργότερα αν θες που θα ειμαι γραφειο, 2 εντολές ειναι... πιάνει όλες τις συσκευές που συνδέονται στην κεραία του, οχι σε όλα τα access points

Οποτε μπορεσεις φιλε μου θα εκτιμούσα τη βοήθεια σου.

6 ώρες πριν, logvphys είπε

Σαφως και υποστηριζουν mesh. 

Μπορεις να μου συστησεις καποια acces points που να συνεργαζονται?

Εγω προς το παρον εχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/8193439/MikroTik-mAP-lite.html

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...