Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα,

Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο "πόλης" στα 1000 κυβικά.

Οι μάρκες μεταξύ των οποίων θα επιλέξω είναι, κατά σειρά προτεραιότητας :

Toyota, Hyundai.

Ποια σκέφτομαι;

Toyota Aygo, Toyota Yaris, Hyundai i10, Hyundai i20.

Τι με ενδιαφέρει;

Πρώτα από όλα να είναι η οικονομία, δεύτερον τα gadget που έχουν μέσα (π.χ. οθόνη αφής, κάμερα οπισθοδρομίας κλπ.), τρίτον ταχύτητα-άνεση.

Θέλω βοήθεια για την επιλογή ή όχι υβριδικού και ημιαυτόματου (συμφέρει ναι ή όχι).

Ευχαριστώ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SamaelMorningstar είπε

Καλημέρα στην παρέα,

Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο "πόλης" στα 1000 κυβικά.

Οι μάρκες μεταξύ των οποίων θα επιλέξω είναι, κατά σειρά προτεραιότητας :

Toyota, Hyundai.

Ποια σκέφτομαι;

Toyota Aygo, Toyota Yaris, Hyundai i10, Hyundai i20.

Τι με ενδιαφέρει;

Πρώτα από όλα να είναι η οικονομία, δεύτερον τα gadget που έχουν μέσα (π.χ. οθόνη αφής, κάμερα οπισθοδρομίας κλπ.), τρίτον ταχύτητα-άνεση.

Θέλω βοήθεια για την επιλογή ή όχι υβριδικού και ημιαυτόματου (συμφέρει ναι ή όχι).

Ευχαριστώ

Ίσως θα πρέπει να αποκλείσεις τα aygo και i10 και να κοιτάξεις τα yaris ,i20 πιο all around επιλογή κατά την γνώμη μου.Ότι και να επιλέξεις σίγουρα με 1000αρη κινητήρα δεν θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο ,οπότε αν σε ενδιαφέρει και η ταχύτητα (ως ένα σημείο τουλάχιστον) ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις σε 1000αρη turbo κάτι σε ecoboost ισως ; (Ford).Περίμενε και να σου πουν χρήστες αυτών την αυτοκινήτων τις γνώμες τους.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ίσως θα πρέπει να αποκλείσεις τα aygo και i10 και να κοιτάξεις τα yaris ,i20 πιο all around επιλογή κατά την γνώμη μου.Ότι και να επιλέξεις σίγουρα με 1000αρη κινητήρα δεν θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο ,οπότε αν σε ενδιαφέρει και η ταχύτητα (ως ένα σημείο τουλάχιστον) ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις σε 1000αρη turbo κάτι σε ecoboost ισως ; (Ford).Περίμενε και να σου πουν χρήστες αυτών την αυτοκινήτων τις γνώμες τους.

Ναι έχεις δίκιο.

Πάντα εννοώ ταχύτητα σε συνδυασμό με την άνεση π.χ. μην πάω με 80 και αρχίζει να τρέμει το αμάξι....

Δημοσ.

Μιας και μεγάλο ρόλο παίζει η οικονομία ίσως θα έμπαινε στο παιχνίδι και το dacia sandero με εργοστασιακό υγραέριο. Καύσιμα στη μισή τιμή κυρίως και έχεις κ εγγύηση. ( Ξέρω δεν είναι στις μάρκες που εβαλες, ούτε είμαι κάτοχος αλλά στην περίπτωση σου αν έκανα υποχωρήσεις στο αισθητικό κομμάτι θα το σκεφτόμουν)

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SamaelMorningstar είπε

Ναι έχεις δίκιο.

Πάντα εννοώ ταχύτητα σε συνδυασμό με την άνεση π.χ. μην πάω με 80 και αρχίζει να τρέμει το αμάξι....

Κανενα αμαξι καινουργιο δεν τρεμει στα 80.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toyo73 είπε

Κανενα αμαξι καινουργιο δεν τρεμει στα 80.

Καλά υπερβάλλοντας το έγραψα.

2 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Μιας και μεγάλο ρόλο παίζει η οικονομία ίσως θα έμπαινε στο παιχνίδι και το dacia sandero με εργοστασιακό υγραέριο. Καύσιμα στη μισή τιμή κυρίως και έχεις κ εγγύηση. ( Ξέρω δεν είναι στις μάρκες που εβαλες, ούτε είμαι κάτοχος αλλά στην περίπτωση σου αν έκανα υποχωρήσεις στο αισθητικό κομμάτι θα το σκεφτόμουν)

ΜΟΝΟ αυτές οι δύο μάρκες με ενδιαφέρουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο ειναι το budget που εισαι διατεθειμένος να δώσεις? Επισης ψαχνεις 2 κοντινές αλλα διαφορετικες κατηγοριες. Το Aygo/i10 ειναι αρκετα περιορισμενα μέσα και σιγουρα εχουν περιορισμο στο χωρο αποσκευων και στις τελικες τους δυνατότητες. Αν σε ενδιαφερει μονο για πολη δεν εχεις πρόσθετες απαιτήσεις πχ παιδια (οπου ο χωρος αποσκευων ειναι αναγκη) τοτε κοιτα προς την πρωτη κατηγορια και θα εξοικονομήσεις και καποια χρήματα.

Επεξ/σία από droplet
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, terry308 είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/742817-αγορά-νέου-αμαξιού-πόλης-15000-15500/

Οικονομία πόλεως = hybrid

Μετά φυσικό αέριο εαν σε βολεύουν πρατήρια , πετρέλαιο , υγραέριο και βενζίνη

Το κόστος για ενα hybrid ειναι υψηλό και ισως να μην συμφέρει τοσο τωρα για αγορά, εκτος και αν μπορεις να το πάρεις μεσα απο καποιο leasing ωστε να το περάσεις σαν εξοδο. Οι υπόλοιπες λύσεις ειναι καλες για αρκετα χλμ στην πολη.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, droplet είπε

Το κόστος για ενα hybrid ειναι υψηλό και ισως να μην συμφέρει τοσο τωρα για αγορά, εκτος και αν μπορεις να το πάρεις μεσα απο καποιο leasing ωστε να το περάσεις σαν εξοδο. Οι υπόλοιπες λύσεις ειναι καλες για αρκετα χλμ στην πολη.

Δεν  μας είπε budget , οπότε γι αυτό κι έγραψα hubrid , μιας και πρόσφατα φιλικό ζευγάρι πήρε μεταχειρισμένο το yaris hybrid για εντός πόλης 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, droplet είπε

Πιο ειναι το budget που εισαι διατεθειμένος να δώσεις? Επισης ψαχνεις 2 κοντινές αλλα διαφορετικες κατηγοριες. Το Aygo/i10 ειναι αρκετα περιορισμενα μέσα και σιγουρα εχουν περιορισμο στο χωρο αποσκευων και στις τελικες τους δυνατότητες. Αν σε ενδιαφερει μονο για πολη δεν εχεις πρόσθετες απαιτήσεις πχ παιδια (οπου ο χωρος αποσκευων ειναι αναγκη) τοτε κοιτα προς την πρωτη κατηγορια και θα εξοικονομήσεις και καποια χρήματα.

Μέχρι 15,000€, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο χώρος μόνο η άνεση οδηγού-συνοδηγού.

8 ώρες πριν, terry308 είπε

Δεν  μας είπε budget , οπότε γι αυτό κι έγραψα hubrid , μιας και πρόσφατα φιλικό ζευγάρι πήρε μεταχειρισμένο το yaris hybrid για εντός πόλης 

Δεν θέλω μεταχειρισμένο ειδικά σε Toyota επειδή κρατάνε τιμή.

Το υβριδικό το έχω απλά πίσω στο μυαλό μου διότι στην πόλη που θα κινούμε δεν θα καίει τίποτα . Δεν ξέρω αν με συμφέρει όμως....

• Like 1
Δημοσ.

Off topic...

Με 15 θα έκανα το σκ..το μου παξιμαδι θα εβαζα αλλά 3 και θα επερνα το νέο κορολλα. Just my opinion. 

Δημοσ.

Καλύτερα πήγαινε απο κοντά να τα δεις, εχεις καλο budget και εχεις καλες επιλογές να επιλέξεις. Να ξεκαθαρίσεις το τι ψάχνεις και στους πωλητες για να μην ξεκινήσουν να ανεβαζουν το budget

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sofiathereal είπε

Off topic...

Με 15 θα έκανα το σκ..το μου παξιμαδι θα εβαζα αλλά 3 και θα επερνα το νέο κορολλα. Just my opinion. 

Δεν με ενδιαφέρει το Corolla επειδή είναι σε άλλη κατηγορία, 20% παραπάνω δεν είναι λίγα.

Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου σαν αυτοκίνητο...νομίζω ότι είναι το μοναδικό της Toyota που δεν μου αρέσει.

Επεξ/σία από SamaelMorningstar
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
Στις 14/6/2020 στις 11:47 ΠΜ, SamaelMorningstar είπε

Ναι έχεις δίκιο.

Αυτοματως απεκλεισες το yaris.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...