newnick Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 "Ξεθάβω" και εγώ το θέμα. Έχω βάλει revolut λογαριασμό στο ebay account που είχα από παλιά και πλέον μου επιτρέπει να κάνω πωλήσεις. Μήπως ξέρει κανένας ποιες θα είναι οι κρατήσεις ΕΚΤΟΣ από τα ebay fees? Στην βοήθεια του ebay αναφέρει ότι θα κάνει κρατήσεις για taxes τα οποία έχουν σχέση με την χώρα που μένεις. Ξέρει κανένας πόσα είναι αυτά για την Ελλάδα? το ΦΠΑ? (24%)
Syrianos77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 1/9/2022 στις 11:42 ΠΜ, amadou είπε Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το eBay στην Ελλάδα (δεν ξέρω για άλλες χώρες...) κάνει πληρωμές ΜΟΝΟ σε τραπεζικό λογαρισμό! Για να εγκριθεί ο λογαρισμό και να μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου σου "βγάζουν το λάδι" (ζητάνε αντίγραφο διαβατηρίου, προσφατό αντίγραφο από τηλ./ενέργεια ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ κτλ. και ίσως κάτι άλλο που το έχω ξεχάσει...). Μετά ανάλογα με την τράπεζα θα πληρώνεις προμήθεια εισαγωγής εμβάσματος κάθε φορά που το eBay σου κάνει πληρωμή (μπορεί να γίνει σε κάθε πληρωμή ή μια φορά το μήνα - ίσως και κάθε 15 μέρες, δεν είμαι σίγουρος...) Κι όμως, με πολύ απλή διαδικασία μου επιβεβαίωσαν τον λογαριασμό. Έκαναν δυο καταθέσεις, και στη συνέχεια τους επιβεβαίωσα σε μια φόρμα τα ποσά που μου κατέθεσαν! Εκαναν ανακτηση τα ποσα και case closed
amadou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 43 λεπτά πριν, Syrianos77 είπε Κι όμως, με πολύ απλή διαδικασία μου επιβεβαίωσαν τον λογαριασμό. Έκαναν δυο καταθέσεις, και στη συνέχεια τους επιβεβαίωσα σε μια φόρμα τα ποσά που μου κατέθεσαν! Εκαναν ανακτηση τα ποσα και case closed Σου έκαναν κατάθεση από πωλήσεις (ΟΧΙ τη δοκιμαστική κατάθεση) χωρίς επιβεβαίωση; Δεν σου ζήτησαν διαβατήριο, απόδειξη από λογαριασμό για επιβεβαίωση δ/νσης κατοικίας; Άλλο η δοκιμαστική κατάθεση που επιβεβαιώνουν το λογαρισαμό (αυτό το κάνει robot) άλλο πληρωμή από πωλήσεις. Πήρες πληρωμή από πωλήσεις; Αυτό να μας ξεκαθαρίσεις.... Αν είναι έτσι όπως τα λες , θα πρέπει να είσαι μοναδική περίπτωση που πήρες χρήματα από πωλήσεις χωρίς επιβεβαίωση...
Syrianos77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, amadou είπε Σου έκαναν κατάθεση από πωλήσεις (ΟΧΙ τη δοκιμαστική κατάθεση) χωρίς επιβεβαίωση; Δεν σου ζήτησαν διαβατήριο, απόδειξη από λογαριασμό για επιβεβαίωση δ/νσης κατοικίας; Άλλο η δοκιμαστική κατάθεση που επιβεβαιώνουν το λογαρισαμό (αυτό το κάνει robot) άλλο πληρωμή από πωλήσεις. Πήρες πληρωμή από πωλήσεις; Αυτό να μας ξεκαθαρίσεις.... Αν είναι έτσι όπως τα λες , θα πρέπει να είσαι μοναδική περίπτωση που πήρες χρήματα από πωλήσεις χωρίς επιβεβαίωση... Μιλησα ξεκαθαρα στο post για τη διαδικασια επιβεβαιωσης του λογαριασμου. Επιβεβαιωθηκε χωρις χαρτουρα... πωληση ακομη δεν εχω πραγματοποιησει. 1
amadou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Κάνε με το καλό πώληση, και μετά βλέπεις πως θα πάρεις αυτά τα χρήματα από την πώληση. Επιμένω οτι αν δεν κάνεις full verification δεν παίρνεις λεφτά... Δεν είναι παραξενιά του eBay. Όλες οι υπηρεσίες που κάνουν πληρωμές (τράπεζες, paypal, ebay κτλ.) στην ΕΕ είναι υποχρεωμένες από ντιρεκτίβα της ΕΕ να κάνουν πλήρη εξακρίβωση στοιχείων στους πελάτες του. Μερικές όπως το paypal έχουν ένα μικρό όριο (μέχρι 1000-1500 ευρώ ανα ημερολογιακό έτος) που δεν ζήτανε πλήρη επιβεβαίωση στοιχείων. Το eBay όμως όπως και οι τράπεζες ζητάνε full verification για να σου δώσουν έστω και ένα Ευρώ... Αν έχει αλλάξει κάτι θα μας το πες όταν πάρεις την πληρωμή από τις πωλήσεις σου χωρίς επιβεβαίωση. Προσωπικά αμφιβάλω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Αυτό που έκανες είναι απλά επιβεβαίωση του αρ. τραπεζικού λογ. Αυτό το κάνει robot, είναι αυτοματοποιημένο. Λεφτά όμως το robot δεν θα σου δώσει χωρίς τη "χαρτούρα" που λές...
TheoAlex50 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι νέος στο eBay, έκανα μια καταχώρηση ενός κινητού και έχω ένα bid. Τελειώνει η καταχώρηση σε 3 ημέρες οπότε και θα πρέπει να το στείλω και δεν έχω ιδέα πως. Στους τρόπους αποστολής έβαλα ότι με άφηνε να προχωρήσει το ποσταρισμα και δεν είχε κάπου για ΕΛΤΑ κάτι σχετικό. Όπως επίσης δεν γνωρίζω την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αν θέλει δηλαδή κάποιο label, αν πρέπει πρώτα να κάνω verified και να φανούν τα λεφτά στην τράπεζα μου και μετά να το στείλω, κτλ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από TheoAlex50
amadou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 10:14 ΠΜ, TheoAlex50 είπε Είμαι νέος στο eBay, έκανα μια καταχώρηση ενός κινητού και έχω ένα bid. Τελειώνει η καταχώρηση σε 3 ημέρες οπότε και θα πρέπει να το στείλω και δεν έχω ιδέα πως. Στους τρόπους αποστολής έβαλα ότι με άφηνε να προχωρήσει το ποσταρισμα και δεν είχε κάπου για ΕΛΤΑ κάτι σχετικό. Όπως επίσης δεν γνωρίζω την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αν θέλει δηλαδή κάποιο label, αν πρέπει πρώτα να κάνω verified και να φανούν τα λεφτά στην τράπεζα μου και μετά να το στείλω, κτλ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Δεν μας λες κάποια βασικά στοιχείο όπως αν η πώληση και η αποστολή έγινε σε Έλληνα χρήστη ή σε χρήστη από το εξωτερικό και αν ναι από πια χώρα. Επίσης δεν μας λες από ποιο ebay έγινε η πώληση, που έχεις κάνει register. Συνήθως είναι το .com (USA) ή το co.uk (UK), αλλά έχουν μικροδιαφορές. 'Ασχετα με το τον τρόπο που δήλωσες στην καταχώρηση, μπορείς να στείλεις με ΕΛΤΑ (εκτός αν έχεις δηλώσει κάτι παράξενο όπως "παράδοση σε 2 μέρες με currier" και πέσεις σε παράξενο αγοραστή που δεν παίρνει από λόγια και ανοίξει dispute. Όταν ολοκληρωθεί το listing, τυπώνεις μόνος σου από το site των ΕΛΤΑ https://elta.gr/web-labeling ετικέτα. Έχω καιρό να στείλω, μέχρι πριν 4-6 μήνες περίπου χρειαζόταν για αποστολές σε USA & UK (δεν θυμάμαι άλλη χώρα...), απλά μου είχαν πει οτι σιγά-σιγά θα ήταν υποχρεωτικό για όλες τις χώρες. Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα. Τότε αν δεν ήταν USA & UK, έγραφες απλά στο φάκελο δ/νση αποστολέα και είσουν ΟΚ. Πρέπει να ρωτήσεις στα ΕΛΤΑ το γίνεται για τη χώρα που θες να στείλεις. Αν δεν βγάλεις άκρη στο lebeling είναι υποχρεωμένοι να σου τυπώσουν ετικέτα στο γκισε των ΕΛΤΑ (έτσι τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πριν 4-6 μήνες, δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα). Εννοιείται οτι το στέλνεις συστημένο. Παίρνεις αρ. αποστολής και όταν δηλώσεις την πώληση σας "απεσταλμένο" θα εμφανιστεί ένα πεδίο στο οποίο θα περάσεις τον αρ. αποστολής των ΕΛΤΑ (RE123XXXX...GR) και σαν currier δηλώνεις "ELTA Hellenic Post" (νομίζω οτι μετά το ELTA τα υπόποιπα τα βγάζει μόνο του με ajax auto fill ). Τέλος, αυτό ήταν σχετικά με την αποστολή... Τώρα για να πάρεις χρήματα, εγώ επιμένω οτι έχει διαδικασία και "χαρτούρα" για να κάνεις verification. Όταν ολοκληρωθεί το verification στα στέλνουν στην τράπεζα που έχεις δηλώσει. Παρ' όλα αυτά ο "Syrianos77" επιμένει οτι δεν χρειάζεται verification, με τη διαφορά οτι δεν έχει κάνει ποτέ καμί απώληση και δεν έχει πάρει ποτέ λεφτά... Παρ' ολα αυτά μπορεί να έχει δίκιο. Εγώ πληρώνομαι κάθε μήνα και επιμένω οτι μου "εβγαλαν το λάδι" για να κάνω verification (πάνω από 2 μήνες κράτησε η διαδικασία - ήταν βέβαια πέρισυ το Αυγουστο που έγινε υποχρεωτική και στην Ελλάδα η πληρωμή σε τραπεζικό λογαρισμό αντί για PayPal, και πήγαιναν και αυτοί "στα χαμένα", κάθε μέρα ζήταγαν και κάτι διαφορετικό και κάθε εκπρόσωπος του eBay μου έλεγε και κάτι διαφορετικό. Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος, πιστεύω οτι θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση...) Αν είναι αποστολή σε αγοραστή από Ελλάδα τα πράγματα σχετικά με τα ΕΛΤΑ πρέπει να είναι λίγο πιο απλά, γράφεις απλά δ/νση στο φάκελο, δε νομίζω να χρειάζεται label. Τα υπόλοιπα όμως (δήλωση του αρ. αποστολής και το verification για να πάρεις τα χρήματα σου, απ' όσο ξέρω είναι τα ίδια, δεν αλλάζει κάτι) Αν δεν βγάζεις άκρη και αν φοβάσαι οτι κάτι θα πάει στραβά ή δεν θα πάρεις τα λεφτά σου, θα σε συμβούλευα να ακυρώσεις την πώληση (αφού ολοκληρωθεί) με δικαιολογία ότι το τηλ. τελικά είναι "χαλασμένο" και κοίτα να το πουλήσεις σε κάποιο Ελληνικό site που είναι πιο απλά τα πράγματα. Δεν ξέρω και για τι ποσό μιλάμε... Αν είναι 20-30 Ευρώ, ίσως να αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις για να μάθεις και πως γίνεται, αν όμως είναι πολλά λεφτά και δεν είσαι σίγουρος οτι θα τα βγάλεις πέρα, καλύτερα να ακυρώσεις την πώληση... 1
Πανος999 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω ξεκινησα πρόσφατα με το ebay..Αμεικανικο...Θελω να πουλησω κτ κ μου βγαζει To create a list, please list on the website..Τι να κανω??
stcp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Εγω ξεκινησα πρόσφατα με το ebay..Αμεικανικο...Θελω να πουλησω κτ κ μου βγαζει To create a list, please list on the website..Τι να κανω?? Να μπεις απο browser υπολογιστη. 1
shadowlike Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ρε παιδιά είτε φτιάξω listing από Αμερικάνικο είτε από αγγλικό για domestic shipping μου βγάζει το αντίστοιχο ταχυδρομείο της κάθε χώρας (US,UK). Πως επιλέγω Ελλάδα και ΕΛΤΑ; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από shadowlike
Pinball1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, shadowlike είπε ρε παιδιά είτε φτιάξω listing από Αμερικάνικο είτε από αγγλικό για domestic shipping μου βγάζει το αντίστοιχο ταχυδρομείο της κάθε χώρας (US,UK). Πως επιλέγω Ελλάδα και ΕΛΤΑ; Θα ήταν καλά αν είχε επιλογή ΕΛΤΑ αλλά δυστυχώς δεν έχει. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από Kosmas70
tyf Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) κανε λογαριασμο στο γερμανικο ebay.de. βαλε translator στο broswer σου στα αγγλικα. παντα να στελνετε με tracking μην το στελνετε χωρις. επισης καλο θα ηταν να αποκλεισετε χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης. και στην αποστολη βαλε το Standard Shipping from outside4 - 10 business days4 to 10 business days buyer pays Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από tyf
shadowlike Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) γιατί να κάνω στο γερμανικό ; έβαλα ένα listing στο αμερικανικό με standard international shipping και exclude τα πάντα εκτός EU . Αυτό δεν κάνει ; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από shadowlike
tyf Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Στις 16/1/2023 στις 12:34 ΠΜ, shadowlike είπε γιατί να κάνω στο γερμανικό ; έβαλα ένα listing στο αμερικανικό με standard international shipping και exclude τα πάντα εκτός EU . Αυτό δεν κάνει ; Ναι λογικά εισαι κομπλέ. Εμένα νομίζω κάτι δεν με. Άφηνε στο ebay.com. Δεν θυμάμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα