taxoulis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα σε όλους έχω 50 παιχνίδια για pc τα οποία επειδή είναι παλιά δεν τα δέχεται κάποιο Ελληνικό κατάστημα και είπα να τα πουλήσω στο ebay αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πώς να ξεκινήσω μία αγγελία των ευχαριστώ
Pinball1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατ' αρχήν κάνεις Register, συμπληρώνεις στην φόρμα τα στοιχεία σου κτλ και στην συνέχεια πατάς στο "Sell" για να καταχωρήσεις ένα-ένα τα παιχνίδια που θες να πουλήσεις. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις και λογαριασμό Paypal. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Kosmas70
taxoulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση τα βασικά τα γνωρίζω απλά κολλάω στις λεπτομέρειες ας πούμε στα μεταφορικά πως στέλνω το πακέτο εννοώ με ποία μέθοδο και δεύτερον πληρώνω τίποτα "φόρους" αν δημιουργήσω την αγγελία ή αν δεν τα πουλήσω
Pinball1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το 99% των πωλητών χρησιμοποιεί ταχυδρομείο γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ασύμφορο, ειδικά για αποστολές στο εξωτερικό. Ζύγισε τα πράγματα που θα καταχωρήσεις και στην συνέχεια συμβουλέψου τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ ώστε να ορίσεις το κόστος των μεταφορικών. Αν απλά δημιουργήσεις μια καταχώρηση και δεν πουληθεί το αντικείμενο δεν πληρώνεις τίποτα, μόνο αν πουληθεί κάτι πληρώνεις ποσοστό στο eBay και στο Paypal. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Kosmas70
taxoulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Kosmas70 είπε Το 99% των πωλητών χρησιμοποιεί ταχυδρομείο γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ασύμφορο, ειδικά για αποστολές στο εξωτερικό. Ζύγισε τα πράγματα που θα καταχωρήσεις και στην συνέχεια συμβουλέψου τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ ώστε να ορίσεις το κόστος των μεταφορικών. Αν απλά δημιουργήσεις μια καταχώρηση και δεν πουληθεί το αντικείμενο δεν πληρώνεις τίποτα, μόνο αν πουληθεί κάτι πληρώνεις ποσοστό στο eBay και στο Paypal. Έχει επιλογή αποστολής ταχυδρομείο? Νομίζω έχει ups και κάποια άλλα
dompred Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 13 ώρες πριν, taxoulis είπε Έχει επιλογή αποστολής ταχυδρομείο? Νομίζω έχει ups και κάποια άλλα Μπορείς να στείλεις και μέσω UPS (ή γενικά με εταιρεία κούριερ) αλλά τα κόστη (που τα πληρώνει ο αγοραστής) θα είναι υπέρογκα και πολύ πιθανό αρκετά πάνω από την αξία αυτού που θες να πουλήσεις. Όπως σου είπε και ο @Kosmas70 από πάνω, πάρε μια ηλ ζυγαριά, ζύγισε κάθε τι που θες να πουλήσεις (ιδανικά αφού θα είναι πακεταρισμένο και έτοιμο) και πάνε στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ για να δεις πόσο είναι τα μεταφορικά. Σε αυτή τη τιμή βάζεις και τα έξοδα συσκευασίας (κουτί, ταινίες, κόστη να πας μέχρι το ταχυδρομείο) και έχεις την τελική σου τιμή. Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στέλνεις ως συστημένο οπότε η αποστολή δεν θα χαθεί (κόστος +2,5Ε). Δυστυχώς τα μεταφορικά (έστω και με ΕΛΤΑ που είναι με διαφορά τα φθηνότερα) είναι αρκετά υψηλά οπότε ίσως να μη σε ενδιαφέρει να πουλήσεις (μπορείς φυσικά να βάλεις αντικείμενο αξίας 5Ε με μεταφορικά 15Ε, λίγο δύσκολο να το πουλήσεις βέβαια ειδικά αν δεν είναι κάτι σπάνιο). Από εκεί και πέρα αν θέλεις να πουλήσεις και έχεις δει και άλλες παρόμοιες αγγελίες και τα κόστη σε ικανοποιούν, βγάλε καλές φωτογραφίες, γράψε αναλυτική περιγραφή και να είσαι ειλικρινής (μη μπεις στο κόπο να "γλυκάνεις' λίγο, μπορεί να σου γυρίσει επιστροφή από τον αγοραστή). Σε όλα αυτά υπολόγισε και τη προμήθεια που ζητάει το ebay για κάθε επιτυχή πώληση.
taxoulis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση σου ξεκίνησα να κάνω χθες την αγγελία και μπερδεύτηκα σε τρία σημεία στην τιμή που λέει auction ή fix price νομίζω, στα τιμή ταχυδρομικά γιατί δεν έχει ως επιλογή τα ΕΛΤΑ γίνεται να το βάλω ups και να του έρθει με ΕΛΤΑ και που δεν στέλνω γιατί είδα κάτι po boxes και διάφορα άλλα. Το πακέτο το ζύγισα αν πουλήσω και τα 48 γιατί είναι 24 ίδια και 24 είναι 9 κιλά πακέτο και βγαίνει 67€μεταφορικά νομίζω. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από taxoulis Λάθος
grpvap Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα επαναφέρω το θέμα διότι είμαι κι εγω άσχετος σε θέματα πώλησης αν και χρησιμοποιώ αρκετά χρονια ως αγοραστής το ebay. Ενδιαφέρομαι να πουλήσω συλλεκτικα είδη γραματόσημα κάρτες κτλ. δεν έχω θέμα με τη συκευασία ή το κόστος των μεταφορικών αλλά έχω τα εξής θέματα. 1. όπως και ο παραπάνω φίλος δεν μπορώ με τιποτα να ρυθμισω τις επολογες shipping. Δηλαδή τι επιλογή βάζω για να μου βγάλει εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης στη δημοπρασία μου; 2 Πως γίνετε να ρυθμισω διαφερετικό κόστος για αποστολη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό; 3 Πόσο είναι οι χρεωσεις ακριβώς του evay. Αν κανω το λογαριασμό του paypal μου επαγγελματικό θα έχω κάποιο θέμα φορολογησης απο το κρατος. Ευχαριστώ
amadou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Σχετικά με το 1) Επέλεξε "Εconomy shipping outside the U.S", δίνει χρόνο παράδοσης 11 - 23 μέρες (πράγμα που τις περισσότερες φορές δεν ισχύει..) Αναλογα με το ποιο eBay έχεις κάνει εγγραφή (USA, UK, Γερμανια κτλ.) μπορεί να μην το εμφανίζει έτσι ακριβώς ή να το εμφανίζει κάπως διαφορετικά. Πήρες όμως μια ιδέα τι ψάχνεις. Σχετικά με το 2) γίνεται αλλά είναι φοβερά πολύπλοκλο... Αν ξέρεις καλά Αγγλικά κάνε ένα σχετικό search και θα βρεις πληροφορίες. Μια ιδέα που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις στο τέλος της περιγραφής με Ελληνικούς χαρακτήρες οτι αν ενδιαφέρετε κάποιος από Ελλάδα να επικοινωνήσει πρώτα μαζί σου να κανονίσετε το κόστος μεταφορικών. Σχετικά με το 3) Αν δεν κάνω λάθος το eBay κρατάει 10% από το συνολικό ποσό (αξία & μεταφορικά) + 24% Ελληνικό ΦΠΑ (μην ξεχνιώμαστε...) άσχετα άν πουλήσεις Ελλάδα ή στον υπόλοιπο κόσμο. Το ΦΠΑ αυτό αφορά την παροχή υπηρεσιών του eBay σε εσένα, όχι την πώληση. Μετά χρεώσεις PayPal: 2.9% (αν δεν κάνω λάθος) στο "καθαρό ποσό" που θα λάβεις από το eBay (δηλ. το ποσό που θα μείνει μετά τις προμήθεις του eBay και το ΦΠΑ υπέρ χαραμοφάηδων Ελληνικού δημοσίου...) + 0,.35 Ευρώ standard χρέωση άσχετα με το ποσό της συναλλαγής. Το υπόλοιπα δικά σου.... Ο επαγγελματικός λογαρισμός του PayPal έχει ετήσιο limit 2500 Euro. Το έτος δεν είναι ημερολογιακό, ξεκινάει από τη στιγμή της εγγραφής (????) ή της πρώτης είσπραξης (????), αυτό δεν το ξέρω καλά ψάξτο. Ξέρω σίγουρα οτι το έτος δεν είναι Jan 1 - Dec 31. Μετά τα 2500 σου ζητάνε χαρτιά, διαβατήρια κτλ. και μπορεί να μπλέξεις. Με την εφοριά έχεις πρόβλημα έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που γεννήθηκες Έλληνας! Ο σκοπός της Ελληνικής εφορίας δεν είναι να καθαρίζει φόρους και εισοδήματα, αλλά να κυνηγάει όποιον βρεί και όπου τον βρει... Δεν έχω ακούσει (ακόμα) για πρόβλημα από PayPal για μικροσυναλλαγές. Αύριο το πρωί όμως μπορεί να ξεκινήσει πρόβλημα οπότε δεν σου δίνω συμβουλή για το τι θα κάνεις ή όχι. Αυτό που θα σου έλεγα είναι να γνωρίζει ότι η πωλήσεις στο eBay (ειδικά στο εξωτερικό) είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολες! Πολοί νομίζουν οτι θα βάλουν μετκά listings και τα "κορόϊδα" οι "κουτόφραγκοι" θα κάνουν ουρά να αγοράσουν την πραμάτεια τους... Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι... Αν πουλάς κάτι σπάνιο σε λογική (ίσως και όχι τόσο λογική...) τιμή, θα πουληθεί εύκολα και γρήγορα. Αν προσπαθείς να πουλήσεις κάτι που μπορεί να το βρει ο καθένας εύκολα στη χώρα, ακόμα και σε καλύτερη τιμή να το δίνεις, ξέχνα το... Γι' αυτό ξεκίνα με personal λογαρισμό στο PayPal (1800 Ευρώ / έτος limit), δες πως πάει και αν δεις οτι γίνεται "χαμός", βλέπεις τι θα κάνεις (αναβάθμιση σε επαγγελματικό PayPal λογαριασμό, εφορίες κτλ. κτλ.) Αν ΔΕΝ έχεις ήδη επιχείρηση που να πληρώνεις ΕΦΚΑ, φόρους κτλ. μην ανοίξεις προκαταβολικά, μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις. Αν έχεις ήδη επιχείρηση, θα σε συμβούλευα να τα δηλώνει όλα όσα φεύγουν μέσω eBay & PayPal για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (κλέψε από αλλού αν μπορείς...) 5
StamTheMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Στις 11/12/2020 στις 8:43 ΜΜ, amadou είπε Σχετικά με το 3) Αν δεν κάνω λάθος το eBay κρατάει 10% από το συνολικό ποσό (αξία & μεταφορικά) + 24% Ελληνικό ΦΠΑ (μην ξεχνιώμαστε...) Δε νομιζω να κραταει ποσοστο απο τα μεταφορικα. Για το 24% δεν το εχω ξανακουσει,τι παιζει; Αν εγω βαλω buy it now 10 ευρω,τι θα κρατηθει,βασει αυτων που λες;
amadou Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Δε νομιζω να κραταει ποσοστο απο τα μεταφορικα. Κι όμως κρατάει.... 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Για το 24% δεν το εχω ξανακουσει,τι παιζει; Εσυ δεν το έχει ξανακούσει αλλα έτσι είναι... Το 24% επιβαρύνει την προμήθεια του eBay. Αν για παράδειγμα η προμήθεια του eBay από μια πώλήση είναι 1 Ευρώ θα προσθέσει στο τιμολόγιο του μήνα +24% ΦΠΑ (24 λεπτά) υπέρα χαραμοφάϊδων... Δεν επιβαρύνει συνολικά το ποσό της πώληση, επιβαρύνει ΜΟΝΟ την προμήθεια του eBay. 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αν εγω βαλω buy it now 10 ευρω,τι θα κρατηθει,βασει αυτων που λες; Εξαρτάται. Αν τα 10 Ευρώ είναι συνολικά το ποσό (προϊόν & μεταφορικά) θα πάρεις καθαρά στο PayPal Προμήθεια eBay πώλησης = 1 Ευρώ +24% ΦΠΑ (για χαραμοφάϊδες) = 0.24 Λεπτά (σύνολο 1.24 Ευρώ) Προμήθεια PayPal 2.9% = 0.254 (υπολογίζετε στα 8.76 Ευρώ καθαρά που θα στείλει το eBay στο PayPal) +0.35 Ευρώ (standard χρέωση PayPal ανα συναλαγή )= 0.604 λεπτά συνολική προμήθεια PayPal Άρα σου μένουν καθαρά 8,156 Ευρώ (10 - 1,24 - 0,604) Άν τώρα τα 10 είναι για το προϊόν και 5 για τα μεταφορικά τότε αυτά που θα σου μείνουν είναι: 15 - (1.86 προμήθεια eBay) = 13,14 - (0,73 προμήθεια PayPal) = 12,41 (-5 στον μεταφορεά) = 7.41 Ευρώ δικά σου 2
paganinigr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ξεθαβω το θεμα για να μην ανοίξω καινούριο. Θελω να πουλησω στο αμερικανικο ebay (ebay.com) αλλα οταν πούλησα εκει μου εκανε τρελες κρατήσεις γιατι ηθελε να με πληρώσει σε euro. Το ebay δεν δεχεται πληρωμες πλεον σε paypal και εχω συνδεσει την revolut απο τοτε. Οσο το εψαξα, η revolut μου ειπε οτι οτι το ebay τους πλήρωσε σε euro και το ebay οτι επειδη η χωρα μου ειναι η Ελλαδα, με πληρωνουν σε ευρο... Τι μπορω να κανω? Τι κανω λαθος? Εχω δει ελληνες sellers να πουλανε σε δολαρια. Μπορω να πληρώνομε στην revolut και δολαρια και ευρο? Να φτιαξω εναν καινούριο λογαριασμο τραπεζας σε δολαρια ? ή ειναι κατι που το φτιαχνω απο τα settings ? Ευχαριστώ Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από paganinigr
batizisos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) εγω παλι παλευω 8 ωρες! με εχει στην τελευταια σελιδα και παντα η πωληση μου μενει στο προχειρο.https://prnt.sc/OIYLhIlDLl9B και μετα μου πεταει αυτο https://prnt.sc/632lv5ZYQ5J5 που οτι κ να κανω βγαζει εδω https://prnt.sc/U6ixvLtwDDJ4 https://prnt.sc/P0_uB-wEu9gc...μονο ετσι υπαρχει κ οταν επιλεγω resum draft καταληγουμε σε ολα τα παραπανω Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2022 από batizisos
Syrianos77 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Ξεθάβω και εγω αυτο το post για να ρωτήσω τo εξής: Το ebay πραγματοποιει συναλλαγες (πληρωμες in & out) μεσω Paypal αρκεί να το ειχες ορίσεθ απο παλιά, όπως εγώ. Έχω προσθέσει όμως σαν μέθοδο πληρωμής και μια χρεωστική κάρτα που έχω. Αν με το καλό πουληθεί κάποιο προιόν μου, θα μπορώ να επιλέξω που να κατατεθούν τα χρήματα? Κατά τη διαδικασία καταχώρησης του προϊόντος πάντως, δεν σου δίνει κάποια επιλογή PS. Εξαιρετικό και ιδιαιτέρως διαφωτιστικό το ποστ του amadu. +1 mate
amadou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 30/8/2022 στις 8:59 ΠΜ, Syrianos77 είπε Αν με το καλό πουληθεί κάποιο προιόν μου, θα μπορώ να επιλέξω που να κατατεθούν τα χρήματα? Κατά τη διαδικασία καταχώρησης του προϊόντος πάντως, δεν σου δίνει κάποια επιλογή Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το eBay στην Ελλάδα (δεν ξέρω για άλλες χώρες...) κάνει πληρωμές ΜΟΝΟ σε τραπεζικό λογαρισμό! Για να εγκριθεί ο λογαρισμό και να μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου σου "βγάζουν το λάδι" (ζητάνε αντίγραφο διαβατηρίου, προσφατό αντίγραφο από τηλ./ενέργεια ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ κτλ. και ίσως κάτι άλλο που το έχω ξεχάσει...). Μετά ανάλογα με την τράπεζα θα πληρώνεις προμήθεια εισαγωγής εμβάσματος κάθε φορά που το eBay σου κάνει πληρωμή (μπορεί να γίνει σε κάθε πληρωμή ή μια φορά το μήνα - ίσως και κάθε 15 μέρες, δεν είμαι σίγουρος...) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα