fotaras76 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα και αν ναι τι μπορεί να μου διαφεύγει. Πριν λίγη ώρα άλλαξα την παλιά πάστα (την είχα πάνω από 2 χρόνια) και έβαλα την ARCTIC MX-2 αλλά δεν είδα διαφορά στη θερμοκρασία σε σχέση με πριν. Η πάστα έχει απλωθεί πολύ καλά καθώς το έχω ελέγξει οπτικά πριν κουμπώσω την ψύκτρα. Στο site της intel δίνει για τον επεξεργαστή μου μέγιστη 57 βαθμούς https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33091/intel-xeon-processor-l5430-12m-cache-2-66-ghz-1333-mhz-fsb.html ενώ σε εμένα είναι λίγο πάνω από τους 60 όταν δεν κάνω κάτι στον υπολογιστή ενώ όσο έπαιζε ο γιος μου (σχεδόν για μια ώρα) το totally accurate ancient warfare 3 (απαιτητικό παιχνίδι για το παλιό σύστημα μου) οι θερμοκρασίες ήταν πάνω από 70 αλλά κάτω από 80 βαθμούς. Θέλω να τονίσω πως δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα με μπλε οθόνες, κολλήματα κτλ αλλά μου φαίνεται παράξενο να έχω τέτοιες θερμοκρασίες. Η ψύκτρα μου είναι η deepcool gammaxx 200t, το τροφοδοτικό μου το seasonic 360w ενώ το κουτί του Η/Υ είναι ένα απλό και φτηνό στο οποίο υπάρχει ένας ανεμιστήρας στην πίσω όψη του. Η θερμοκρασία του χώρου την ώρα που έκανα στο screenshot ήταν 25 βαθμοί.
Dark_Nightfall Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα και αν ναι τι μπορεί να μου διαφεύγει. Πριν λίγη ώρα άλλαξα την παλιά πάστα (την είχα πάνω από 2 χρόνια) και έβαλα την ARCTIC MX-2 αλλά δεν είδα διαφορά στη θερμοκρασία σε σχέση με πριν. Η πάστα έχει απλωθεί πολύ καλά καθώς το έχω ελέγξει οπτικά πριν κουμπώσω την ψύκτρα. Στο site της intel δίνει για τον επεξεργαστή μου μέγιστη 57 βαθμούς https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33091/intel-xeon-processor-l5430-12m-cache-2-66-ghz-1333-mhz-fsb.html ενώ σε εμένα είναι λίγο πάνω από τους 60 όταν δεν κάνω κάτι στον υπολογιστή ενώ όσο έπαιζε ο γιος μου (σχεδόν για μια ώρα) το totally accurate ancient warfare 3 (απαιτητικό παιχνίδι για το παλιό σύστημα μου) οι θερμοκρασίες ήταν πάνω από 70 αλλά κάτω από 80 βαθμούς. Θέλω να τονίσω πως δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα με μπλε οθόνες, κολλήματα κτλ αλλά μου φαίνεται παράξενο να έχω τέτοιες θερμοκρασίες. Η ψύκτρα μου είναι η deepcool gammaxx 200t, το τροφοδοτικό μου το seasonic 360w ενώ το κουτί του Η/Υ είναι ένα απλό και φτηνό στο οποίο υπάρχει ένας ανεμιστήρας στην πίσω όψη του. Η θερμοκρασία του χώρου την ώρα που έκανα στο screenshot ήταν 25 βαθμοί. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα ,αυτό που λες (57) δεν είναι η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας ,είναι το TCase.
Cell_7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέχρι 90°C δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, υπάρχουν υπολογιστές που τρέχουν δεκαετίες+ σε αυτές τις θερμοκρασίες. Όταν φτάνει τους 100 τότε είναι που αρχίζει να συγχρονίζει χαμηλότερα για να μην ξεπεράσει τους 100.
fotaras76 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Για να λέτε και οι 2 ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τότε έτσι πρέπει να είναι κιόλας. Είδα το 57 και νόμιζα πως ήταν η μέγιστη επιτρεπτή και γι αυτό τρόμαξα καθώς είναι μόνιμα πάνω από αυτή τη θερμοκρασία. 🥵 Τώρα ηρέμησα... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
50EuroUser Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Το speccy είναι "εκτός" και δεν διαβάζει το tjmax της CPU σου που πρέπει να 'ναι 70 C, δοκίμασε το Hwinfo και θα δεις πολύ χαμηλή ℃. 1
fotaras76 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μόλις το κατέβασα και το έτρεξα...οι διαφορές από το speccy είναι χαοτικές 1
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2020 στις 12:54 ΠΜ, fotaras76 είπε Μόλις το κατέβασα και το έτρεξα...οι διαφορές από το speccy είναι χαοτικές Άντε μπράβο! Ακόμα κι εγώ με την στοκ χάλκινη χωρίς άλλους ανεμιστήρες στο κουτί πριν τρεις βδομάδες με τα 30άρια δεν έφτανε πάνω από 58 βαθμούς σε gaming. Μόνο HWiNFO. Το Speccy και το HWMonitor γράφουν διάφορα, ακόμα και στα ρεύματα. Έχω τον L5420. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α. 1
fotaras76 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Έχουμε ουσιαστικά τον ίδιο επεξεργαστή, απλά ο δικός μου έχει λίγο μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας(2.66 αντί για 2.5) , όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τους είναι ακριβώς τα ίδια. Οπότε τα συμπεράσματα σου είναι χρήσιμα και για τη δική μου περίπτωση. Μακάρι παίδες το HWinfo να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και να μην έχουμε αληθινό πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.Πάντως θα πάρω 1 ανεμιστηράκι ακόμα ώστε να έχω 1 μπροστά και 1 πίσω και να γίνεται καλύτερη ψύξη (εισαγωγή αέρα από μπροστά και εξαγωγή από πίσω)... πιστεύω πως αξίζει καθώς στοιχίζει όσο ένας καφές. Με την αλλαγή πάστας,τον καθαρισμό της σκόνης του κουτιού που έκανα πρόσφατα και την προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρα νομίζω πως θα έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου για το θέμα. 1
peiraiask Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Εχω προσεξει οτι σε τετραπυρηνους οπως χ3430, 3470,σε παιχνιδια Η μητρικη τοπικα βαραει κοτοπουλα μπιφτεκια κλπ Ενα τεσσαρι μνημη το πηρα στο χερι Πέταγε μπλε οθονες, οχι δεν χαλασε παντως, Μολις έβαλα ψυκτρα του εικοσαρικου κ ανεμιστήρα μεγαλο εστρωσε η κατασταση. Οι γραφικων ειτε 550 ειτε 750,κλπ Κ αυτες κοτοπουλα ψηναν, Ο ανεμιστήρας τις ισιωσε κ αυτες Για κανα δυο χρόνια λεω θα ζησει η μητρική με τα ψυκτροσυστηματα που της εβαλα.
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, peiraiask είπε σε τετραπυρηνους οπως χ3430, 3470 Εμείς αναφερόμαστε σε s775. 1
fotaras76 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Οι δικοί μας xeon κουμπώνουν σε 775 μητρικές (όχι σε όλες αλλά σε αρκετές από αυτές). Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσουμε οικονομικά τα παλιά μας συστήματα. Προσωπικά όταν τον έβαλα (αντί ενός διπύρηνου που είχα), άλλαξα και έβαλα ποιοτική ψύκρα και τροφοδοτικό...στα 2+ χρόνια που πέρασαν από την αναβάθμιση δεν έχω ούτε μία μπλε οθόνη. Το σύστημα είναι σκυλί και εκτός από σερφάρισμα, μουσική,βίντεο, σουίτες γραφείου και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη δουλειά μου παίζω και παιχνίδια όπως pes2017, dirt 3 rally, trials evolution, totally accurate ancient warfare 3 χωρίς κανένα πρόβλημα...καθόλου άσχημα για σύστημα με μια φτηνή μητρική άνω της δεκαετίας.
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε παίζω και παιχνίδια Με ποια κάρτα παίζετε; Εμένα και GTA V παίζει ικανοποιητικά.
fotaras76 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Έχω την GT 1030,δεν είχε νόημα να πάω σε καλύτερη λόγω παλαιότητας του Η/Υ...τα πιο πολλά παιχνίδια μέχρι περίπου το 2016-17 τα παίζει. To GTA V έχει τις εξής ελάχιστες απαιτήσεις Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz Memory: 4GB Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11) οπότε μπορούν να το παίξουν τα συστήματα μας...οι συνιστώμενες απαιτήσεις πάντως είναι πιο ανεβασμένες π.χ 8 gb ram...δεν έχω το παιχνίδι και γι αυτό δεν το ανέφερα.
tasos-e Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) λάθος ........ Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από tasos-e
leros2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, tasos-e είπε Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα έχω θέμα γιατί δεν ξέρω τη να πιστέψω από τις θερμοκρασίες; Βάλε αυτό: https://www.hwinfo.com/download/ Και τσεκαρε θερμοκρασίες Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα