Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, blueteo13 said:

Γεια σας παιδιά. Είμαι νέο μέλος. Ευχαριστώ για την αποδοχή. Ψαχνω κάποιον που να επισκευάζει sega game gear. 

Χωρίς να ξέρω κάτι από ποιότητα δουλειάς κτλ. ψάξε στο FB 8pins. Από retro videogames βίντεο έχω δει οτι ασχολούνται.

Δημοσ.

@VonLoutsos το είχα δει το 8pins όμως δεν ήξερα ότι ασχολούνται με ρετρό κονσόλες. Θα κάνω μια ερώτηση πάντως. 

@Mr_Terror ναι η οθόνη είναι. Ξέρω ότι θέλει αλλαγή πυκνωτών όμως δεν έχω ασχοληθει ποτέ με κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι. Για αυτό ψάχνω άτομο που να ασχολείται. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blueteo13 είπε

@VonLoutsos το είχα δει το 8pins όμως δεν ήξερα ότι ασχολούνται με ρετρό κονσόλες. Θα κάνω μια ερώτηση πάντως. 

@Mr_Terror ναι η οθόνη είναι. Ξέρω ότι θέλει αλλαγή πυκνωτών όμως δεν έχω ασχοληθει ποτέ με κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι. Για αυτό ψάχνω άτομο που να ασχολείται. 

Εδω φιλε μου.

https://www.retrocomputers.gr/forum/mastoremata-montes-ktl

Θα βρεις αρκετες πληροφοριες για την κονσολα και ατομα που μπορουν να στο επισκευασουν.

Δημοσ.

Ειχα δωσει πριν χρονια 3 τετοια σε γνωστο μου,  ηλεκτρονικος στο επαγγελμα και μου αλλαξε όλα τα πυκνωτακια με ελαχιστο κοστος. 

Μπορεις να παραγγειλεις και σετακι πυκνωτων από ebay και να το δωσεις να στα αλλαξουν αν δεν πιανει το χερι σου η αν δεν το εχεις ξανακανει.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Όπως όλοι οι παραπάνω φίλοι, αναζητώ και εγώ άνθρωπο που να αναλαμβάνει επισκευή Game Gear κονσόλας (είναι η Ευρωπαϊκή 837-7996 IC BD GG MAIN EUROPE με τα δύο ASIC).

Το πρόβλημα με εμένα όμως είναι ότι ήδη έδωσα την κονσόλα μου για αλλαγή των πυκνωτών.

Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι άναβε γκρι η οθόνη και δεν έκανε τπτ άλλο.
Αφού μου άλλαξαν τους πυκνωτές η οθόνη έσβησε τελείως (μου είπαν ότι εάν έριχνες φως στην οθόνη έβλεπες σκιές οπότε αυτό υποθέτω σημαίνει ότι χάλασε είτε το κύκλωμα του backlight ή η ίδια η λάμπα) αλλά ο ήχος έπαιζε και καταλάβαινες ότι φόρτωνε το cartridge.

Επίσης, έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα μόνο δοκιμής, το GG έσβησε τελείως και πλέον δεν ανάβει (μου ανέφεραν ότι η πλακέτα τροφοδοσίας συνεχώς χάλαγε και την επισκεύαζαν ξανά και ξανά).

Δεν είμαι ηλεκτρονικός, όμως διαβάζοντας διάφορους οδηγούς (π.χ. εδώ) βλέπω ότι όσον αφορά τις τιμές των πυκνωτών δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά όπως είπα δεν είμαι ηλεκτρονικός.

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με βοηθήσει;
Έχω ήδη ανοίξει την κονσόλα και υπάρχουν φωτογραφίες και των τριών πλακετών.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Απο την περιγραφή που δίνεις, υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια.

το πρώτο είναι να υπάρχει πρόβλημα με το σημείο της πλακέτας που δίνει ρεύμα στο backlight. Ίσως τα υγρά των παλιών πυκνωτών έφτασαν μέχρι εκείνο το σημείο και έφαγαν την διαδρομή. Τα schematics υπάρχουν, οπότε μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει

Το δεύτερο, να έχει καεί η λάμπα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός και αν έχεις άλλο game gear να πάρεις την λάμπα.

Τρίτο, να έχει πρόβλημα η πλακέτα τροφοδοσίας αλλά είναι κάπως δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να έχει φαγωθεί κάποια διαδρομή από τους παλιούς πυκνωτές.

Όπως και να έχει, υπάρχουν μοντέρνες λύσεις για την οθόνη, όπως και μοντέρνες πλακέτες για ήχο/τροφοδοσία. Εδώ έχει ότι μπορεί να χρειαστείς https://retrosix.co.uk/Game-Gear-c35627389   

Δεν ξέρω όμως , αν το μαγαζί είναι στο πρόγραμμα της Ευρώπης για να μην πληρώσεις τελωνεία κλπ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, theoritikos είπε

Απο την περιγραφή που δίνεις, υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια. ...

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

Ναι, τα σκέφτηκα όλα αυτά που αναφέρεις, όμως δεν επιθυμώ να μπω στο "τρυπάκι" της αναβάθμισης με Type-C τροφοδοσία, κύκλωμα ήχου με πυκνωτές τανταλίου (την πουλάει το RetroKai από Γαλλία για 19€) ή IPS οθόνη (την πουλάει ο BennVenn από Αυστραλία για 70$).
Επίσης μετά υπάρχει και το Everdrive ώστε να παίζεις natively όχι μόνο τα παιχνίδια του Game Gear αλλά και του Master System και η τρύπα μόνο πιο βαθιά πάει...

Έχω όμως ήδη ένα linux-based emulation handheld για να παίζω όλα τα παιχνίδια μου από MS/GG μέχρι PS1 οπότε αποφάσισα να επισκευάσω μόνο την κονσόλα για να την έχω και να ξέρω ότι δουλεύει, και να σταματήσω εκεί.
Αυτός είναι και ο λόγος που αναζητώ άνθρωπο που να γνωρίζει από Game Gear επισκευές και που θα μπορεί σχετικά εύκολα να αναγνωρίσει και επιλύσει τα θέματα που έχει χωρίς να χρειαστεί να προβώ σε κάποια αναβάθμιση.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, theoritikos είπε

Απο την περιγραφή που δίνεις, υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια.

το πρώτο είναι να υπάρχει πρόβλημα με το σημείο της πλακέτας που δίνει ρεύμα στο backlight. Ίσως τα υγρά των παλιών πυκνωτών έφτασαν μέχρι εκείνο το σημείο και έφαγαν την διαδρομή. Τα schematics υπάρχουν, οπότε μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει

Το δεύτερο, να έχει καεί η λάμπα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός και αν έχεις άλλο game gear να πάρεις την λάμπα.

Τρίτο, να έχει πρόβλημα η πλακέτα τροφοδοσίας αλλά είναι κάπως δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να έχει φαγωθεί κάποια διαδρομή από τους παλιούς πυκνωτές.

Όπως και να έχει, υπάρχουν μοντέρνες λύσεις για την οθόνη, όπως και μοντέρνες πλακέτες για ήχο/τροφοδοσία. Εδώ έχει ότι μπορεί να χρειαστείς https://retrosix.co.uk/Game-Gear-c35627389   

Δεν ξέρω όμως , αν το μαγαζί είναι στο πρόγραμμα της Ευρώπης για να μην πληρώσεις τελωνεία κλπ

Sorry για το off-topic αλλά μην παίρνεις από τον retrosix, είναι γνωστός στο community του gameboy ότι κάποια από τα προϊόντα του τα έχει πάρει από άλλους και τα πουλάει σαν δικά του λέγοντας του ότι του έκλεψαν τις ιδέες οι άλλοι...

Δημοσ.
Στις 12/9/2021 στις 12:58 ΜΜ, Grim Ripper είπε

Sorry για το off-topic αλλά μην παίρνεις από τον retrosix, είναι γνωστός στο community του gameboy ότι κάποια από τα προϊόντα του τα έχει πάρει από άλλους και τα πουλάει σαν δικά του λέγοντας του ότι του έκλεψαν τις ιδέες οι άλλοι...

Δεν το γνώριζα αυτό.. Έχεις κάποιο εναλλακτικό που να μην έχει θέμα με τελωνείο? Γιατί ο retrosix νομίζω είναι στο ioss

Δημοσ.
1 ώρα πριν, theoritikos είπε

Δεν το γνώριζα αυτό.. Έχεις κάποιο εναλλακτικό που να μην έχει θέμα με τελωνείο? Γιατί ο retrosix νομίζω είναι στο ioss

Ίσως κοίτα για Zedlabz που βέβαια και εκείνοι είναι στην Αγγλία, δυστυχώς κάποιους άλλους στην Ευρώπη δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Game Gear τότε οι RetroKAI είναι από Γαλλία, όμως δεν έχουν και πάρα πολλά πράγματα προς το παρόν...

Για Game Boy φοβάμαι δεν γνωρίζω...

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα κάνω εδώ την ερώτηση μου. Γνωρίζετε κάποιον που να μπορεί να επισκευάσει master system 2 στην Θεσσαλονίκη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...