Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Antman είπε Εννοείς να παραμείνω σε 15 αρα ζάντα με τις ίδιες διαστάσεις? Σε 16αρα δεν μπορώ να πάω? Πχ 195/55/16 Για προφίλ είπα, προφίλ είναι το 65 στο 185/65R15 που ήδη φοράς, αν πας σε 55 θα χάσεις σε άνεση.
Antman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, jmmys είπε Αν δεν την εγκρίνει τη διάσταση η μαμά εταιρία,τότε θεωρητικά όχι.Καποιο λόγο θα έχει.Σιγουρα θα χάσεις σε άνεση με 55προφιλ. Βέβαια Ελλάδα είσαι,και αφού δεν ασχολούνται στο Κτεο με τέτοια,τότε μπορείς να βάλεις και 20αρα ζάντα,κινεζικής κατασκευής που δεν εχει περάσει κανένα τεστ έγκρισης για δημόσιο δρόμο. Για τι αμάξι μιλαμε; Mazda 2...Aπ ότι φαίνεται μάλλον θα παραμείνω στην ίδια διάσταση και απλά θα δω αν μπορώ να αλλάξω μόνο το πάτημα από 185 σε 195...Εδώ χάνω κάτι?
bjj-p Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Antman είπε Mazda 2...Aπ ότι φαίνεται μάλλον θα παραμείνω στην ίδια διάσταση και απλά θα δω αν μπορώ να αλλάξω μόνο το πάτημα από 185 σε 195...Εδώ χάνω κάτι? Σιγουρα θα εξεχει περισσοτερο απο τη ζαντα το ελαστικο. Μεγαλυτερη καταναλωση αλλα καλυτερο φρεναρισμα. Αυτα με την προυποθεση οτι γινεται η μετατροπη. Δεν ειναι εφικτο σε ολα τα αυτοκινητα-ζαντες.
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, Antman είπε Mazda 2...Aπ ότι φαίνεται μάλλον θα παραμείνω στην ίδια διάσταση και απλά θα δω αν μπορώ να αλλάξω μόνο το πάτημα από 185 σε 195...Εδώ χάνω κάτι? Καταρχήν το 185 δεν είναι το "πάτημα", είναι το συνολικό πλάτος του ελαστικού, και αν αλλάξεις από 185 σε 195 έχεις αλλάξει διάσταση, δεν παραμένεις στην ίδια. Επίσης το 65 σημαίνει ότι το προφίλ του ελαστικού είναι ίσο με το 65% του πλάτους του, οπότε αν βάλεις 195/65R15 η διάμετρος του τροχού θα αυξηθεί κατά 2,1%, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις σε επιτάχυνση. Όσο για το μοντέλο το "mazda 2" δεν βοηθά, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος (γενιά, έτος, κυβικά) ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιες είναι οι επιτρεπόμενες διαστάσεις από τον κατασκευαστή.
Antman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν το 185 δεν είναι το "πάτημα", είναι το συνολικό πλάτος του ελαστικού, και αν αλλάξεις από 185 σε 195 έχεις αλλάξει διάσταση, δεν παραμένεις στην ίδια. Επίσης το 65 σημαίνει ότι το προφίλ του ελαστικού είναι ίσο με το 65% του πλάτους του, οπότε αν βάλεις 195/65R15 η διάμετρος του τροχού θα αυξηθεί κατά 2,1%, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις σε επιτάχυνση. Όσο για το μοντέλο το "mazda 2" δεν βοηθά, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος (γενιά, έτος, κυβικά) ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιες είναι οι επιτρεπόμενες διαστάσεις από τον κατασκευαστή. Είναι το τελευταίο μοντέλο 1.5 Mild hybrid 90 ίπποι...το παραλαμβάνω τέλος του μήνα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κατευθείαν ζαντολάστιχα στην εταιρεία με κάποια μείωση στα νεα ή να περιμένω να δω την συμπεριφορά του και να το πάω για αργότερα.... Δεν θέλω να χάσω σε τπτ, γιατί για ατμοσφαιρικό είναι αρκετά γρήγορο αυτοκινητάκι... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από Antman
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Antman είπε Είναι το τελευταίο μοντέλο 1.5 Mild hybrid 90 ίπποι...το παραλαμβάνω τέλος του μήνα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κατευθείαν ζαντολάστιχα στην εταιρεία με κάποια μείωση στα νεα ή να περιμένω να δω την συμπεριφορά του και να το πάω για αργότερα.... Δεν θέλω να χάσω σε τπτ, γιατί για ατμοσφαιρικό είναι αρκετά γρήγορο αυτοκινητάκι... Οι επιτρεπόμενες διαστάσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι 185/65R15 και 185/60R16.
Antman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Αν είναι έτσι μάλλον θα μείνω στην 15αρα και θα την αλλάξω από χαλύβδινη σε αλουμινίου...thx
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Παρέλαβε το με το καλό, σιγουρέψου για το τι προβλέπεται, και αποφασίζεις μετά αν και τι θα κάνεις. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Antman είπε Είναι το τελευταίο μοντέλο 1.5 Mild hybrid 90 ίπποι...το παραλαμβάνω τέλος του μήνα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κατευθείαν ζαντολάστιχα στην εταιρεία με κάποια μείωση στα νεα ή να περιμένω να δω την συμπεριφορά του και να το πάω για αργότερα.... Δεν θέλω να χάσω σε τπτ, γιατί για ατμοσφαιρικό είναι αρκετά γρήγορο αυτοκινητάκι... Οδηγησε το με το καλό και βλέπεις.Μην βιάζεσαι.
Antman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Test drive είχα κάνει αυτό με την 16αρα ζάντα και ο μόνος λόγος που ψαχνόμουν πριν το παραλάβω είναι γιατί αν αφήσω ζάντες λάστιχα στην αντιπροσωπεία για να βάλω άλλα, έχω κάποια έκπτωση στα καινούργια που την χάνω μετά...Αλλά ναι, αναγκαστικά θα περιμένω μην κάνω καμία πατάτα...
achilles_g_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 22 ώρες πριν, Antman είπε Αν είναι έτσι μάλλον θα μείνω στην 15αρα και θα την αλλάξω από χαλύβδινη σε αλουμινίου...thx Αν είναι να δώσεις χρημστα και να αλλάξεις ζαντες, 16 άρα θα πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα