Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, davarisx είπε

ετσι ειναι φιλε  θελει τα λεφτα του και καλα κανει.

Στο Βελγιο που ξερω ο ιδιοκτητης ζηταει την συμβαση εργασιας του ενοικιαστη και θα πρεπει αν το ενοικιο ειναι 700 ευρω ο ενοικιαστης να περνει τουλαχιστον 2100 αλλιως δεν σε βαζει μεσα.

το κακο με την Ελλαδα(δεν αναφερομαι σε εσενα) ειναι ο αλλος να χρωσταει ΔΕΗ,ενοικια,τηλεφωνα αλλα θα παει να βαλει ηχοσυστημα,τουρμπο η εξατμιση στο αμαξι του και εχω πολλα παραδειγματα.

Βέβαια μπορεί απλά να μην παίρνει 2100. Γιατί νομίζουν όλοι πως δεν πληρώνουν από άποψη; Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία εκεί έξω για όλο τον κόσμο.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καταρχάς τα 2 ενοίκια που έχεις δώσει εγγύηση δεν είναι ένα ποσό που αποταμιεύεται και μπορεί στην πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις, να κρατήσει τα ενοίκια ο ιδιοκτήτης απο εκεί. Δεν πάει έτσι. Στο συμβόλαιο (τουλάχιστον στα περισσότερα συμβόλαια) αναφέρει πως αυτά τα 2 ενοίκια εγγύηση, θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν αποκατάσταση απο τυχούσες φθορές και εκκρεμότητες λογαριασμών (κοινόχρηστα, νερό κτλ) όταν θα αποχωρήσεις απο το διαμέρισμα, όπου μετά την πληρωμή όλων, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να σου επιστρέψει τη διαφορά.

Κατα δεύτερον, όσοι έμειναν χωρίς δουλειά στο lockdown πήραν μία βοήθεια απο το κράτος. Παίρνεις βεβαίωση του εργοδότη, καταθέτεις ηλεκτρονικά και μετά πληρώνεις στον ιδιοκτήτη το 40% του ενοικίου και αντίστοιχα εκείνος θα επωφεληθεί απο χαμηλότερη φορολόγηση λόγω της απώλειας εισοδήματος (τουλάχιστον απο ότι λέει μέχρι τώρα η κυβέρνηση). Δηλαδή τουλάχιστον ένα ενοίκιο μπορούσε να αποπληρωθεί έτσι. Αν η κατηγορία επαγγέλματος σου ήταν σε παύση για ένα μήνα παραπάνω, αντίστοιχα θα γινόταν το ίδιο και για το δεύτερο ενοίκιο.

Πάμε παρακάτω, το χρωστούμενο υπόλοιπο αντιστοιχεί σε 5 ενοίκια Χ 320€ = 1600€ για τα οποία, όπως πολύ σωστά έχει γραφτεί πολλάκις πριν απο μένα, ο ιδιοκτήτης θα φορολογηθεί σαν να τα έχει εισπράξει. Δηλαδή όχι μόνο του στερείς το εισόδημα, θα τον βάλεις να πληρώσει και απο την τσέπη του.

Στα δια ταύτα, είναι δύσκολη περίοδος για όλους αλλά όπως είπε σωστά και ο @AparadektosAris έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο και απο εκεί προκύπτουν υποχρεώσεις και των 2 μερών. Είτε είναι τυπικός απέναντι σου είτε όχι, πρέπει να είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου. Αν είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, έχεις και μέσον μόχλευσης στην περίπτωση που εκείνος δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, davarisx είπε

Επίσης σε περίπτωση έξωσης η εγγύηση εκπίπτει  κοινός δεν περνεις Φράγκο από τον ιδιοκτήτη.

Μου κάνει εντύπωση που έχεις κάτσει 11 βράδυ σαββάτου να ψάξεις στο ίντερνετ τέτοιες λεπτομέρειες. Θα έλεγε κανείς οτι ψάχνεις τρόπο να του τη φέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.Θα ήθελα να πω τα εξής.Η δουλειά μου είναι Μεσίτης 10 χρόνια άρα ξέρω κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα.Καταρχην έχεις μικρά παιδιά? Έχει λείξει το συμφωνητικό που έχετε κάνει?Έκανες αίτηση τώρα λόγω κοροναιου στο σύστημα εργανη για μείωση ενοικίου?Και αν μπορείς ξεκαθάρισε μου λίγο το θέμα με τις πληρωμές. Πες μου αναλυτικά για να σου πω την γνώμη μου και να σε βοηθήσω. 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Μου κάνει εντύπωση που έχεις κάτσει 11 βράδυ σαββάτου να ψάξεις στο ίντερνετ τέτοιες λεπτομέρειες. Θα έλεγε κανείς οτι ψάχνεις τρόπο να του τη φέρεις.

Δεν έχω ανάγκη να ψάξω στο ίντερνετ φίλε μου ούτε θα ζητήσω την άδεια κανενός τι θα γράψω και τι ωρα θα το γραψω.

Ειμαι ιδιοκτήτης και ενοικιάζω επαγγελματικο χώρο και οικία και γνωρίζω πολύ καλά τι παίζει.

Όταν λες να του την φέρω τι εννοείς ακριβώς για να καταλάβω?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, God1833 είπε

Καλησπέρα στο forum.Θα ήθελα να πω τα εξής.Η δουλειά μου είναι Μεσίτης 10 χρόνια άρα ξέρω κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα.Καταρχην έχεις μικρά παιδιά? Έχει λείξει το συμφωνητικό που έχετε κάνει?Έκανες αίτηση τώρα λόγω κοροναιου στο σύστημα εργανη για μείωση ενοικίου?Και αν μπορείς ξεκαθάρισε μου λίγο το θέμα με τις πληρωμές. Πες μου αναλυτικά για να σου πω την γνώμη μου και να σε βοηθήσω. 

Αν έχεις μικρά παιδιά τι γίνεται; 

Επίσης μιας κ. Ξέρεις η μείωση ενοικίου για πόσους μήνες είναι; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
25 minutes ago, God1833 said:

Για να σε προλάβω επειδή το ψιλάφησα το θέμα, για εργάνη και ιστορίες δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δούλευε μαύρα ό,τι έπαιρνε συνεπώς δεν μπορεί να έχει ούτε συμφωνητικά ούτε δικαιολογητικά ούτε τπτ. Στον αέρα, κοινώς.

Γενικότερα TS, όπως και να το κάνεις το αρχικό σου ερώτημα απαντήθηκε: το εξώδικο είναι για τυπικούς λόγους, μια πισινή μπας και πας να του την φέρεις. Περαιτέρω συζήτηση είναι πιο θεωρητική και δογματική, με την γνωστή φάρα των keyboard-insomnia warriors που νομίζουν ότι έχουν καταλάβει τα πάντα από την ζωή και σου την φέρνουν επειδή έπεσες σε λούκι.  Σου προτείνω να μαζεύεις τα πράγματα σου, να πας να μείνεις με τους γονείς σου όπως έχεις αναφέρει και να δεις ένα σχέδιο να ξεπληρώσεις τα χρωστούμενα. Μην αναλωθείς άλλο σε προσωπικές διαμάχες με άγνωστους στο ιντερνετ. Δεν θα καταλάβουν ποτέ τι περνάς και το αντίστροφο.

Καλή τύχη σου εύχομαι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, davarisx είπε

Δεν έχω ανάγκη να ψάξω στο ίντερνετ φίλε μου ούτε θα ζητήσω την άδεια κανενός τι θα γράψω και τι ωρα θα το γραψω.

Ειμαι ιδιοκτήτης και ενοικιάζω επαγγελματικο χώρο και οικία και γνωρίζω πολύ καλά τι παίζει.

Όταν λες να του την φέρω τι εννοείς ακριβώς για να καταλάβω?

Σορυ άλλου πήγαινε. Γράψε λάθος...δύσκολη ώρα....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Αν έχεις μικρά παιδιά τι γίνεται; 

Επίσης μιας κ. Ξέρεις η μείωση ενοικίου για πόσους μήνες είναι; 

Αν έχεις μικρά παιδιά με βάση νόμου σου δίνει περιθώριο 6 μήνες για να φύγεις. Τώρα όσο αναφορά την εργανη για την μείωση ενοικίου είναι από Μάρτιο έως τον Μάιο αλλά υπάρχει περίπτωση και τον Ιούνιο(περιμένουμε την εγκύκλιο). 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, God1833 είπε

Αν έχεις μικρά παιδιά με βάση νόμου σου δίνει περιθώριο 6 μήνες για να φύγεις. Τώρα όσο αναφορά την εργανη για την μείωση ενοικίου είναι από Μάρτιο έως τον Μάιο αλλά υπάρχει περίπτωση και τον Ιούνιο(περιμένουμε την εγκύκλιο). 

Ωραιος σε ευχαριστώ πολύ. 

Ερωτηση... Εγώ τον Μάρτιο έδωσα κανονικά ενοίκιο στις 20/3 ( έχω μπει μέσα γύρω στις 20).

Αναστολή μπήκα από 31/3/2020.

Δικαιούμαι και τον Μάρτιο μείωση; 

Εγώ δώσει 2 μήνες μείωση, Απρίλιο κ Μάιο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...