Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτασε η ώρα για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου για χρήση μέσα στην πόλη και περιστασιακα βόλτες σε αποστάσεις max 450ΚΜ. Το budget ειναι στα 15.000 με 15.500 για 1.000 κυβικά βενζίνη. Ένα "σημαντικό" gadget ειναι η κάμερα οπισθοπορείας και η οθόνη αφής, 16 ζάντες και το cruise control. Κάτι ακομα σημαντικό να μπορέσω να το έχω σε 1 μήνα max.

Κάθε ιδέα πρόταση ή προβληματισμός ειναι ευπρόσδεκτα. :)

Τι εχω δει μέχρι τώρα:

Hyundai i20 - 1.0BT 100 Premium

Στα θετικά ειναι οτι εχει cruse control, οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας και 5 χρόνια εγγύηση. Στα αρνητικά ειναι οτι οδηγικά ήταν "αδύναμο στις χαμηλές στροφές", με αρκετά φτηνά πλαστικά μέσα. Τελική τιμη 15.300

Χώρος αποσκευών: 326l Τέλη κυκλοφορίας: 112 Μήκος: 4041 mm Υψος: 1450 mm Πλάτος: 1750 mm Εκπομπές CO2: 109-117 Ετοιμοπαράδοτο: ΝΑΙ

Hyundai i30 - 1.4B 100 Active

Στα θετικά ειναι η οδηγική συμπεριφορά, cruise control, πολύ καλά κρατήματα και φυσικά καλύτερους χώρους. Αρνητικά ειναι οτι δεν εχει οθόνη αφης και κάμερα οπισθοπορείας. Τελική τιμή 14.900 (ειναι αλλη κατηγορία αλλα μας εκανε στο budget)

Χώρος αποσκευών: 395l Τέλη κυκλοφορίας: 264 Μήκος: 4340 mm Υψος: 1455 mm Πλάτος: 1795 mm Εκπομπές CO2: 141-143 Ετοιμοπαράδοτο: ΝΑΙ

Seat Ibiza 1.0 ECO TSI 115 Style

Στα θετικά ειναι η καλη οδηγική συμπεριφορά (κατώτερη απο του i30), cruise control, οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας και 4 χρόνια εγγύηση. Στα αρνητικά οτι για το car sync με Smatphone θελουν +200 (Full Link), χωρίς συναγερμό και με αρκετά φτηνά πλαστικά μέσα.Τελική τιμή 15.000

Χώρος αποσκευών: 355l Τέλη κυκλοφορίας: 120 Μήκος: 4059 mm Υψος: 1444 mm Πλάτος: 1780 mm Εκπομπές CO2: 107 Ετοιμοπαράδοτο: ΝΑΙ

Επεξ/σία από droplet
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και ξεφεύγει ελαφρώς σε κ.ε., δες και το ignis ή το swift (hybrid είναι όλα πια).

Off topic Το "χωρίς συναγερμό", ανεξαρτήτως τελικής επιλογής, το λες και πλεονέκτημα. Μιλώντας για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα, ο συναγερμός που θα σου εγκαταστήσουν ως δώρο, θα είναι σαν να μην υπάρχει. Οπότε, είναι 1000 φορές καλύτερο να διαθέσεις 200-250€ να βάλεις ένα φτηνό μοντέλο Clifford, viper, γενικώς κάτι της directed ή οτιδήποτε άλλο, παρά τον ούτως ή άλλως third party της οποίας εταιρείας. Και για να προλάβω ορισμένους : ναι, δεν εννοώ ότι θα το προστατέψει πλήρως αλλά τουλάχιστον θα βάλει σε έναν μπελά παραπάνω, τον επίδοξο κλέφτη.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Αν και ξεφεύγει ελαφρώς σε κ.ε., δες και το ignis ή το swift (hybrid είναι όλα πια).

Off topic Το "χωρίς συναγερμό", ανεξαρτήτως τελικής επιλογής, το λες και πλεονέκτημα. Μιλώντας για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα, ο συναγερμός που θα σου εγκαταστήσουν ως δώρο, θα είναι σαν να μην υπάρχει. Οπότε, είναι 1000 φορές καλύτερο να διαθέσεις 200-250€ να βάλεις ένα φτηνό μοντέλο Clifford, viper, γενικώς κάτι της directed ή οτιδήποτε άλλο, παρά τον ούτως ή άλλως third party της οποίας εταιρείας. Και για να προλάβω ορισμένους : ναι, δεν εννοώ ότι θα το προστατέψει πλήρως αλλά τουλάχιστον θα βάλει σε έναν μπελά παραπάνω, τον επίδοξο κλέφτη.

Αυτά είναι με ατμοσφαιρικούς κινητήρες που έχουν 12 κιλά ροπής αν θυμάμαι καλά , αν ήταν με τούρμπο θα ήταν αρκετά τίμιες επιλογές

edit: 12 κιλά του swift , 10.7 του ignis , 0-100 = 12s ok ρε παιδιά πολύ αργοί

αλλά έχουν χαμηλή κατανάλωση

Το Ignis σε τουρμπάκι εγώ θα το έπαιρνα , είναι διαστημικό έχει ενδιαφέρον η σχεδιάση του :D

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.

+1 @Ibiza

+ δεις και το αδερφάκι τού Škoda Scala 

+++

tgi 1.0 φυσικό αέριο (όχι υγραεριο)

γιά οικονομικές μετακινήσεις, εφόσον σε βολεύουν πρατήρια 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Το Ignis σε τουρμπάκι εγώ θα το έπαιρνα , είναι διαστημικό έχει ενδιαφέρον η σχεδιάση του :D

από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχω δει. αλλά γούστα είναι αυτά οπότε αν δε κάνει εμετό ο ιδιοκτήτης που θα το βλέπει κάθε μέρα, δε μας πέφτει λόγος

Δε το πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα που βάζουν ψηλά την οθόνη αφής. Καλή μαγκιά δε λέω αλλά αν το κριτήριο μας είναι αν το αυτοκίνητο έχει οθόνη αφής... γάμησε τα

Δημοσ.

To Ignis δέν έχει θέση στην τριάδα που αναφέρθηκε,ακόμα και αν είχε turbo.Τα πλαστικά στην καλύτερη χαρακτηρίζονται μέτρια και το infotainment,αν κάνουν ακόμα χρήση του Pioneer, πιο πολύ μπελάς είναι.Ο ts χαρακτήρισε τα πλαστικά του i20 φτηνά (που είναι).Τα του ignis είναι τουλάχιστον ένα κλικ κάτω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

@Tenshi Δηλαδή, ο Νοτιοκορεάτης πιο ψηλά από τον Ιάπωνα. Μάλιστα.

Τολμώ να πώ και ο Γερμανός (γιατί βλέπω γουστάρεις τσίγκλισμα 😋)

Η αλήθεια είναι πως στα ίδια χρήματα, παίρνεις περισσότερο αμάξι. Και μόνο που αναφέρθηκαν οι αποστάσεις των 450km,βγάζουν το Ignis εκτός.Το setup της ανάρτησης είναι αμιγώς για αστική μετακίνηση.Σε ανοιχτό δρόμο κουράζει και δέν βάζω κάν στην εξίσωση τους πλευρικούς ανέμους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, droplet είπε

Έφτασε η ώρα για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου για χρήση μέσα στην πόλη και περιστασιακα βόλτες σε αποστάσεις max 450ΚΜ. Το budget ειναι στα 15.000 με 15.500 για 1.000 κυβικά βενζίνη. Ένα "σημαντικό" gadget ειναι η κάμερα οπισθοπορείας και η οθόνη αφής, 16 ζάντες και το cruise control. Κάτι ακομα σημαντικό να μπορέσω να το έχω σε 1 μήνα max.

Κάθε ιδέα πρόταση ή προβληματισμός ειναι ευπρόσδεκτα. :)

Τι εχω δει μέχρι τώρα:

Hyundai i20 - 1.0BT 100 Premium

Στα θετικά ειναι οτι εχει cruse control, οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας και 5 χρόνια εγγύηση. Στα αρνητικά ειναι οτι οδηγικά ήταν "αδύναμο στις χαμηλές στροφές", με αρκετά φτηνά πλαστικά μέσα. Τελική τιμη 15.300

Hyundai i30 - 1.4B 100 Active

Στα θετικά ειναι η οδηγική συμπεριφορά, cruise control, πολύ καλά κρατήματα και φυσικά καλύτερους χώρους. Αρνητικά ειναι οτι δεν εχει οθόνη αφης και κάμερα οπισθοπορείας. Τελική τιμή 14.900 (ειναι αλλη κατηγορία αλλα μας εκανε στο budget)

Seat Ibiza 1.0 ECO TSI 115 Style

Στα θετικά ειναι η καλη οδηγική συμπεριφορά (κατώτερη απο του i30), cruise control, οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας και 4 χρόνια εγγύηση. Στα αρνητικά οτι για το car sync με Smatphone θελουν +200 (Full Link), χωρίς συναγερμό και με αρκετά φτηνά πλαστικά μέσα.Τελική τιμή 15.000

Citroen C3 1.2 110 Shine έχει τα πάντα, τιμή βλέπω 15800 μπορείς να πας να δείς αν έχει κάποια έκπτωση

Έχουμε αυτό με τα 82 ατμόσφαιρα, δεν του λείπει τίποτα παρά πολύ όμορφο, ξεκούραστο και τα πλαστικά αν και σκληρά είναι ποιοτικά

300 λίτρα πορτ μπαγκαζ

10 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Η αλήθεια είναι πως στα ίδια χρήματα, παίρνεις περισσότερο αμάξι. Και μόνο που αναφέρθηκαν οι αποστάσεις των 450km,βγάζουν το Ignis εκτός.Το setup της ανάρτησης είναι αμιγώς για αστική μετακίνηση.Σε ανοιχτό δρόμο κουράζει και δέν βάζω κάν στην εξίσωση τους πλευρικούς ανέμους.

Συμφωνώ εγώ το είπα καθαρά για μέσα στη πόλη , φθηνό για αγορά , καλή κατανάλωση, υβριδικό και έχει έτοιμες ράγες οροφής για μπαγκαζιερα.

Το αισθητικό είναι καθαρά υποκειμενικό άλλος μπορεί να ξερναει , εμένα μου αρέσει που έχει δικό του χαρακτήρα.

Αλλά ναι δεν συγκρίνεται με αυτά που έβαλε ο φίλος , αλλά και η τιμή είναι διαφορετική

Και έχει και 3 αστέρια euro ncap

Φθηνό κουβαδάκι πόλης είναι απλά έχει χαβαλε

Στα σοβαρά τώρα εγώ όντως προτείνω το c3 και με 5 χρόνια εγγύηση και δεν του λείπει τίποτα στην πλούσια έκδοση

Επίσης μπορεί να δεί και το kia Rio

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ζήτησα προσφορά για το Corsa Edition 1.2 turbo100hp, αλλα απο Δευτερα μου ειπαν (δεν τους πρόλαβα)

Το Ignis το ειχα οδηγήσει πέρσι το καλοκαίρι για 2 εβδομάδες και δεν θα ήταν στην επιλογές μου. Οταν έπαιρνα στροφες με -σχετική- ταχύτητα ή ειχε αρκετό αέρα το καταλάβαινα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tenshi είπε

Καθόλου τσιγκλισμα, συζήτηση κάνουμε, προς Θεού. 

Για πόσα χιλιόμετρα το έχεις οδηγήσει; (αν και εφόσον δεν είσαι κάτοχος) 

1 ώρα πριν, tsofras είπε

Και έχει και 3 αστέρια euro ncap

Φθηνό κουβαδάκι πόλης είναι απλά έχει χαβαλε

Πέντε αστέρια, με τις κάμερες και το αυτόματο φρενάρισμα. Τώρα, φθηνό ένα αυτοκίνητο πόλης με 16.500€ η πλήρης έκδοση (παλιά) και 17.000+ (η καινούρια) δεν το λες. Βέβαια, ο όρος φθηνό και η τσέπη του καθενός, είναι κάτι ομολογουμένως σχετικό! 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Καθόλου τσιγκλισμα, συζήτηση κάνουμε, προς Θεού. 

Για πόσα χιλιόμετρα το έχεις οδηγήσει; (αν και εφόσον δεν είσαι κάτοχος) 

Πέντε αστέρια, με τις κάμερες και το αυτόματο φρενάρισμα. Τώρα, φθηνό ένα αυτοκίνητο πόλης με 16.500€ η πλήρης έκδοση (παλιά) και 17.000+ (η καινούρια) δεν το λες. Βέβαια, ο όρος φθηνό και η τσέπη του καθενός, είναι κάτι ομολογουμένως σχετικό! 

Το φθηνό πάει στην αρχική έκδοση πάντα, όταν το φορτώνεις όλα είναι ακριβά για αυτό που προσφέρουν

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς, έτσι είναι.

Απλώς θίχτηκε το θέμα "αυτοκίνητο γενικά και αόριστα" και όχι το "αυτοκίνητο σε άμεσο συσχετισμό με τη βασική του έκδοση" και είπα να είμαι πιο συγκεκριμένος σε αυτό που έγραψα. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...