Προς το περιεχόμενο

O Jim Keller παραιτήθηκε από την Intel


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel ανακοίνωσε ότι ο Jim Keller αποχώρησε από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους.

Κατά πόσο η αποχώρηση του θα αποτελέσει σοβαρό χτύπημα για την Intel, εξαρτάται από το πόσο κατάφερε να προχωρήσει τη δουλειά του και να εξελίξει τη τεχνολογία της εταιρείας στο τμήμα Technology, Systems Architecture και Client Group του οποίου είχε τεθεί επικεφαλής. Αν και η εξέλιξη της τεχνολογίας των ημιαγωγών δεν εξαρτάται βεβαίως μονάχα από έναν άνθρωπο, αλλά απαιτεί τη συντονισμένη δουλειά πολλών ταλαντούχων μηχανικών, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Jim Keller είναι μία ιδιαίτερα πολύτιμη μονάδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Jim Keller αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο στον κλάδο της σχεδίασης ημιαγωγών (ειδικός στο VLSI, Very-Large-Scale-Integration) καθώς έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία που γνωρίζει σήμερα η AMD με την αρχιτεκτονική Zen, βοήθησε την Apple στον σχεδιασμό των επεξεργαστών A-Series SoCs αλλά και την Tesla στον σχεδιασμό του δικού της system-on-chip πριν αναλάβει επικεφαλής του τμήματος engineering στην Intel.

NVZpi3FNU83g9co9.jpg.47b14980677b3be039dfb769cb7aef85.jpg

Ο Jim Keller, ξεκίνησε να εργάζεται στην AMD το 1998, όπου βοήθησε την Αμερικάνικη εταιρεία να λανσάρει τον AMD Athlon (K7) και αργότερα ανέλαβε περισσότερες ευθύνες ως επικεφαλής της νέας αρχιτεκτονικής K8, στην οποία συμπεριλήφθηκε το σετ εντολών AMD64 ή x86-64 (που υιοθετήθηκε από την Intel και ουσιαστικά οδήγησε στον θάνατο την αρχιτεκτονική του Itanium). Επιπλέον ανέπτυξε τον υπερσύνδεσμο HyperTransport. Το 1999, αποχώρησε από την AMD για να εργαστεί στη SiByte αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό MIPS-based επεξεργαστών για 1Gbit/s δικτυακά περιβάλλοντα και συσκευές. Ένα χρόνο μετά, η SiByte εξαγοράστηκε από την Broadcom, και εκεί συνέχισε να εργάζεται ως επικεφαλής αρχιτεκτονικής μέχρι το 2004. Από το 2004 και για τέσσερα χρόνια στη συνέχεια εργάστηκε ως επικεφαλής engineering στην P.A. Semi, που ειδικευόταν στην κατασκευή χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστών για κινητά και φορητές συσκευές αλλά στις αρχές του 2008 αποχώρησε από την εταιρεία για να εργαστεί στην Apple, όπου και η ομάδα του σχεδίασε τα system-on-chips A4 και A5.

Στα μέσα περίπου της χρονιάς, το 2012, ο Jim Keller έφυγε από την Apple και επέστρεψε στην AMD αναλαμβάνοντας την θέση του επικεφαλής ανάπτυξης της νέας γενιάς επεξεργαστών x86-64 της εταιρείας καθώς και επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, που βασίζονταν στις αρχιτεκτονικές Zen και K12 αντίστοιχα. Το 2015, o Jim Keller αποχώρησε από την AMD και το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου στο τμήμα Autopilot Hardware Engineering. Δύο χρόνια μετά, έφυγε από την Tesla, και τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου του τμήματος Technology, Systems Architecture και Client Group της Intel. Δύο χρόνια μετά, για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να αποχωρήσει από την Intel, αν και όπως λέει η εταιρεία, για έξι μήνες θα αναλάβει θέση συμβούλου για να την βοηθήσει με τη μετάβαση.

Μετά την αποχώρηση του Jim Keller, έγιναν αλλαγές σε ηγετικές θέσεις της εταιρείας, με τον Sundari Mitra, ιδρυτή της NetSpeed Systems να αναλαμβάνει το τμήμα IP Engineering Group, τον Gene Scuteri να αναλαμβάνει την ηγεσία του τμήματος Xeon and Networking Engineering Group, τον Daaman Hejmadi να αναλαμβάνει το Client Engineering Group και τον Navid Shahriari να αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Manufacturing and Product Engineering Group.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ίσως πάει ξανά  στην amd 😛 μεγάλος γυρολόγος!!! κάνει έναν κύκλο και γυρίζει πίσω. Πλάκα κάνω σίγουρα έχει υπογράψει για εχεμύθεια μάλλον σε καμία 10 έτια θα τον δούμε πάλι amd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συνομιλία με έναν καθηγητή μου το πρωί είχαμε ακριβώς αυτήν τη κουβέντα περί καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης των μηχανικών στην Αμερική. Γενικά, όσοι μηχανικοί έχουν βλέψεις να κάνουν όνομα και καριέρα σπάνια κάθονται σε μία εταιρεία για πολύ μεγάλο διάστημα. Και ίσα ίσα που δείχνει ότι εάν μπορούν να τα καταφέρουν σε τόσες εταιρείες με τόσα διαφορετικά άτομα στις ομάδες, σίγουρα κάτι κάνουν καλά. Εδώ βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι η Intel νοσεί στο διοιηκητικό σκέλος, έχοντας πλέον χάσει την όποια κουλτούρα είχαν χτίσει οι καλοί μηχανικοί της τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον κοιτάνε να κάνουν outsourcing τα πάντα στην Ινδία για να εμφανίζουν τα μεγάλα κέρδη που θέλουν οι managers. Είναι από τις λίγες φορές που ο Jim Keller φεύγει χωρίς να λέει ότι έχει ήδη βρει την επόμενη πρόκληση, κάτι που μου δείχνει ότι φεύγει πριν του ρίξουν οι από πάνω το φταίξιμο για το οτιδήποτε. Και καλά κάνει.

  • Like 19
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τότε που πήγε στην Intel, η εταιρεία πήρε τον κατήφορο. Το κερασάκι είναι η λήξη της συνεργασίας με την Apple. Πιθανώς ο άνθρωπος δεν ήθελε να είναι μέλος ενός γίγαντα που πέφτει στο κενό...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω για τον Jim, αλλά η επιτυχία της AMD οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στη Su... Γι αυτό παίρνει και τα τα περισσότερα χρήματα από όλους τους CEO του κόσμου...

Οι τύποι σαν τον Jim απλά υπάρχουν, σύμφωνα με κάποιους insomniacs...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Οταν πας σε μια εταιρεια σαν την Intel και την καθε Intel, θελει τοσο πολυ υπομονη να αλλαξεις μυαλα στους παλιους που τα ξερουν ολα και σε κοιτανε με μισο ματι που ευκολα μπορεις να παραιτηθεις να ησυχασεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...