Προς το περιεχόμενο

Digital Fan controler

ioakim100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ψαχνω κατι για να μπορω να ελεγχω τους ανεμιστηρες μεσα απο τον υπολογιστη μου γιατι η μητρικη εχει εισοδο για 2 fans και οι υπολοιποι δουλευουν στο τερμα και κανουν αρκετη φασαρια. Βρηκα τις nzxt το grid+ v3 αλλα δεν μπορω να το βρω στην ελλαδα. Υπαρχει κατι αλλο που να κανει αυτη τη δουλεια ?

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από ioakim100
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρικη μπορει να ελεγξει μεχρι 2 ανεμιστηρες . Του αλλους τους εχω βαλει απευθειας στο τροφοδοτικο και δουλευουν στο φουλ.3 πινακια εχουν οποτε νομιζω DC

Επεξ/σία από ioakim100

Απλα δεν ξερω την ακριβη διαφορα του dc απο το PWM . Γενικα αμα τους συνδεδω πανω στη μητρικη τους ελενγχω κανονικα . Κανουν πολυ φασαρια επειδη εχω και 6 μεσα στο κουτι και ειναι πολυ κουραστικο και θελω να βρω εναν τροπο να σβηνω καποιους οταν δεν χρειαζονται και σιγα σιγα να τους δυναμωνω και θα ηθελα να φτιαξω τις καμπυλες και να γινεται αυτοματα. Οποτε δεν θελω panel , θελω κατι που να τον φτιαχνω μεσα απο τον υπολογιστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια πρόχειρη λύση,εαν πιανουν τα χέρια σου, ειναι να φτιαξεις ένα ανταπτορακι με καλώδια και να αντιστρεψεις στο Molex τις επαφες των 12v και των 5 volts οπότε οι ανεμιστηρες θα λειτουργουν σε χαμηλότερες στροφες και αρα χαμηλότερο θορυβο.

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 1

Κάτι τέτοιο υπάρχει και κάνει 1-2€, με αυτό παίζεις μπάλα 5V,12V και OFF κάνει για 3Pin Fans. Άν είχες PWM Fans υπάρχει controller που απο το PWM Signal του CPU FAN τα ελέγχεις όλα. Αμα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρίξεις την τάση στα FAN και στα 7V αν συνδέσεις το + στα 12V και το - στα 5V στο μολεξ. Υπάρχει και έτοιμο εδώ για 6 FAN 12V/5V/7V.

2 ώρες πριν, 50EuroUser είπε

Κάτι τέτοιο υπάρχει και κάνει 1-2€, με αυτό παίζεις μπάλα 5V,12V και OFF κάνει για 3Pin Fans. Άν είχες PWM Fans υπάρχει controller που απο το PWM Signal του CPU FAN τα ελέγχεις όλα. Αμα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρίξεις την τάση στα FAN και στα 7V αν συνδέσεις το + στα 12V και το - στα 5V στο μολεξ. Υπάρχει και έτοιμο εδώ για 6 FAN 12V/5V/7V.

Ωραια αυτα αν δεν βρω κατι που να μπορω να το ελενξω πανω απο τη μητρικη θα το παρω . Απλα εχω αυτο το κουτι και δεν εχω προσβαση καπου για να το κανω χειροκινητα... Οποτε θα πρεπει να βρω εναν τροπο να ρυθμισω πως θελω να δουλευουν και να γινονται μονα τους. Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο με το nzxt το grid+ v3 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...