liverpoolman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Ψαχνω προγραμματακι που να εχει τις εξης λειτουργιες. Θελω να 1) κατεβαζει την δυνατοτερα καλυτερη ποιοτητα απο youtube σε mp3 κατα προτιμηση mp3 τουλαχιστον 320Kbps για να τα παιζω στο αμαξι 2)αμεσο κατεβασμα απο playslist του youtube 3) ισοσταθμιση εντασης σε ολα τα κομματια και 4) cutter δηλαδη να μπορω να κοψω τα σημεια που θελω απο το κομματι 5) ρυθμιση ετικετων mp3 και ονοματων του καθε κομματιου σε σωστη σειρα. Ολα αυτα για να εχω την τελεια οργανωση και εμπειρια σε στικακι στο mp3 player pionneer του αμαξιου μ. Ολα τα παραπανω τα κανω ηδη αλλα χρειαζεται να χρησιμοποιησω 4 διαφορετικα προγραμματα.. Υπαρχει ενα αυτονομο προγραμμα να τα κανει ολα μαζι? Προτεινω αν βρεθει λυση και υπαρχει κατι να καρφιτσωθει σαν οδηγος για τους πιο ψαγμενους στον ηχο... Μονο οσοι ξερουν απαντουν!
micos000 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, liverpoolman είπε Θελω να 1) κατεβαζει την δυνατοτερα καλυτερη ποιοτητα απο youtube σε mp3 κατα προτιμηση mp3 τουλαχιστον 320Kbps για να τα παιζω στο αμαξι Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Το youtube συνήθως ΔΕΝ κωδικοποιεί το audio channel σε mp3 αλλά σε aac και όταν εσύ το ζητάς σε mp3 από το κάθε πρόγραμμα yt downloader, αυτό κατεβάζει το βίντεο, απομονώνει τον ήχο (aac) και τον κάνει μετατροπή σε mp3. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σου δώσει ότι bitrate του ζητήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και στην αντίστοιχη ποιότητα. Οπότε το να ψάχνεις πρόγραμμα που να σου κατεβάζει στο καλύτερο bitrate είναι αυταπάτη. Έχω φίλο που έκανε επανακωδικοποίηση όλα τα mp3 που είχε για να τα ανεβάσει στα 320 Kbps και μάλιστα του ακούγονταν καλύτερα στα 320 απ' ότι τα αρχικά που είχε στα 128Kbps. 🤣 Επίσης το (3), είναι και αυτό λίγο περίεργο γιατί αυτή η ισοστάθμιση που αναφέρεις είναι στην ουσία ένα normalize. Το normalize όμως έχει το εξής ...catch. Η μέγιστη ένταση ρυθμίζεται αυτόματα από το ποιο δυνατό σημείο του κομματιού. Το πρόβλημα είναι ότι αν το κομμάτι έχει κάποιο σημείο που είναι πολύ δυνατή η ένταση και σε όλο το υπόλοιπο η ένταση είναι χαμηλή, τότε το normalize δε θα ανεβάσει την ένταση σωστά και δε θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα κομμάτια. Για να γίνει σωστά θέλει clipping και compression. Δες ένα βίντεο. Όσο για πρόγραμμα που να τα κάνει όλα αυτά, δεν ξέρω κάποιο. 1
liverpoolman Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 56 λεπτά πριν, micos000 είπε Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Το youtube συνήθως ΔΕΝ κωδικοποιεί το audio channel σε mp3 αλλά σε aac και όταν εσύ το ζητάς σε mp3 από το κάθε πρόγραμμα yt downloader, αυτό κατεβάζει το βίντεο, απομονώνει τον ήχο (aac) και τον κάνει μετατροπή σε mp3. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σου δώσει ότι bitrate του ζητήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και στην αντίστοιχη ποιότητα. Οπότε το να ψάχνεις πρόγραμμα που να σου κατεβάζει στο καλύτερο bitrate είναι αυταπάτη. Έχω φίλο που έκανε επανακωδικοποίηση όλα τα mp3 που είχε για να τα ανεβάσει στα 320 Kbps και μάλιστα του ακούγονταν καλύτερα στα 320 απ' ότι τα αρχικά που είχε στα 128Kbps. 🤣 Επίσης το (3), είναι και αυτό λίγο περίεργο γιατί αυτή η ισοστάθμιση που αναφέρεις είναι στην ουσία ένα normalize. Το normalize όμως έχει το εξής ...catch. Η μέγιστη ένταση ρυθμίζεται αυτόματα από το ποιο δυνατό σημείο του κομματιού. Το πρόβλημα είναι ότι αν το κομμάτι έχει κάποιο σημείο που είναι πολύ δυνατή η ένταση και σε όλο το υπόλοιπο η ένταση είναι χαμηλή, τότε το normalize δε θα ανεβάσει την ένταση σωστά και δε θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα κομμάτια. Για να γίνει σωστά θέλει clipping και compression. Δες ένα βίντεο. Όσο για πρόγραμμα που να τα κάνει όλα αυτά, δεν ξέρω κάποιο. Σχετικά με το πρώτο σκέλος της απάντησης το γνώριζα απλά δεν υποστηρίζει αυτή τη μορφή το pioneer του αμαξιού οπότε θέλω ότι πιο κοντά σε αυτό ακόμα και flac γιατί αυτό το υποστηρίζει. Για το δεύτερο σκέλος είναι πολλη χρήσιμη η πληροφορία γιατί με το mp3 gain ενώ όλοι νομίζουν ότι γίνεται η δουλειά εγώ είχα τις αμφιβολίες μου ... Τέλος ένα πρόγραμμα που να κάνει μαζικό cut τα mp3 δεν έχω βρει.. δλδ να φορτώνει πάνω από ένα τραγούδια και να κόβω τα μέρη του ταυτόχρονα ... Να μην χρειάζεται ένα ένα όπως σε όλα...
micos000 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, liverpoolman είπε θέλω ότι πιο κοντά σε αυτό ακόμα και flac γιατί αυτό το υποστηρίζει. Σχετικά με αυτό, το μόνο ποιο κοντινό φορμάτ στο αρχικό aac είναι το wav χωρίς συμπίεση σε pcm (περίπου 1mb ανά λεπτό τραγουδιού), αν το υποστηρίζει βέβαια το pioneer ή σε flac το οποίο εφαρμόζει lossless συμπίεση (κάτι σαν τα zip/rar) οπότε το αποτέλεσμα είναι ποιοτικά το ίδιο με το αρχικό αρχείο. Όταν συμπιέζεις σε loosy format όπως το mp3 θα έχεις αναγκαστικές απώλειες λόγω επανασυμπίεσης συν κάποιο clipping στις ψηλές και πολύ χαμηλές συχνώτητες. 9 ώρες πριν, liverpoolman είπε Τέλος ένα πρόγραμμα που να κάνει μαζικό cut τα mp3 δεν έχω βρει.. δλδ να φορτώνει πάνω από ένα τραγούδια και να κόβω τα μέρη του ταυτόχρονα ... Να μην χρειάζεται ένα ένα όπως σε όλα... Αυτό για εξήγησε το καλύτερα. Τι ακριβώς εννοείς; Πως θα γίνει μαζικό κόψιμο τραγουδιών όταν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα είναι ίδιοι οι χρόνοι και οι διάρκειες; Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από micos000
liverpoolman Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Στις 13/6/2020 στις 11:09 ΠΜ, micos000 είπε Σχετικά με αυτό, το μόνο ποιο κοντινό φορμάτ στο αρχικό aac είναι το wav χωρίς συμπίεση σε pcm (περίπου 1mb ανά λεπτό τραγουδιού), αν το υποστηρίζει βέβαια το pioneer ή σε flac το οποίο εφαρμόζει lossless συμπίεση (κάτι σαν τα zip/rar) οπότε το αποτέλεσμα είναι ποιοτικά το ίδιο με το αρχικό αρχείο. Όταν συμπιέζεις σε loosy format όπως το mp3 θα έχεις αναγκαστικές απώλειες λόγω επανασυμπίεσης συν κάποιο clipping στις ψηλές και πολύ χαμηλές συχνώτητες. Αυτό για εξήγησε το καλύτερα. Τι ακριβώς εννοείς; Πως θα γίνει μαζικό κόψιμο τραγουδιών όταν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα είναι ίδιοι οι χρόνοι και οι διάρκειες; Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Ουσιαστικά πρόκειται για την εισαγωγή του κάθε κομματιού που περιέχει ηχητικο λίγων δευτερολέπτων στην αρχή του κάθε κομματιού από την εταιρεία παραγωγής...
micos000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Αρα δεν είναι κόψιμο αλλα ένωμα. Θέλεις να προσθέσεις ενα ηχητικό κλιπ σαν εισαγωγή σε κάθε κομμάτι. Αυτό μάλλον το κάνεις ήδη με κάποιο πρόγραμμα αλλα θέλεις κάποιο πρόγραμμα που να το εχει σαν λειτουργία μαζί με όλα τα υπόλοιπα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Για την επεξεργασία του mp3, αντί για normalize, δοκίμασε το compression. Επίσης, αν νομίζεις πως από τα 128 πηγαίνοντας στα 320, θα καταλάβεις διαφορά, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Placebo σύνδρομο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από _BASSstarlet_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα