Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Στοχοποιημένο στα λόγια γιατί στην πράξη βλέπω όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να πουλάνε diesel αβέρτα (μέσα σε αυτές και της Γερμανίας/Η.Β. φυσικά).

Το diesel παραμένει το πιο αποδοτικό καύσιμο και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα.

Ίσως να γίνουν κάποιες κινήσεις για τις εντυπώσεις (όπως οι δακτύλιοι που λες) όμως κατ’ ουσίαν απέχουμε αρκετά χρόνια (για να μην πω δεκαετίες) από μια απαγόρευση του diesel.

Φυσικά από «φήμες» να φάνε και οι κότες...

ΥΓ. Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι μην σκάσει κανένα περιβαλοντικό τέλος για όσους έχουν οχήματα με ΜΕΚ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν-επιδοτηθούν οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων!

Δεν διαφωνώ αλλά μη ξεχνάς ότι ο γερμανός ή  ο άγγλος στην επόμενη τετραετία θα έχει άλλο αυτοκίνητο ενώ εδώ οι περισσότεροι τα παντρευομαστε.

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Αν θες ηλεκτρικό πάρε τώρα που παίζουν επιδοτήσεις. Τη χασούρα που θα έχεις πουλώντας ένα αμάξι στην 3 ετία ,δες την σαν επιπλέον επιδότηση.

Μπορώ να γράψω πολλούς λόγους που δε συμφέρει (ηλεκτρικό) , να αναφέρω και CNG ή LPG  ,αλλά φαντάζομαι για να θες ηλεκτρικό τα έχεις σκεφτεί αναλυτικά .

Χασουρα? αν χρησιμοποιησω ενα αμαξι για 4 χρονια και χασω 10000 πχ (απο 25->15 που ελπιζω ) δεν το λες χασουρα, 4χρονια το δουλεψα, αρα μια χαρα κοστος εχει σε επιπεδο απωλειας αξιας.
Απο την αλλη τη υποδομη εχει τωρα η χωρα για ηλεκτρικο? καμια οποτε δεν ειναι η ωρα του.
Επισης για πες μου αντιστοιχο ηλεκτρικο μεχρι 40κ ( μειον την επιδοτηση θα μου ερθει 35 αρα + 10).
Τα εχω σκεφτει ολα αυτα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leoy είπε

Απο την αλλη τη υποδομη εχει τωρα η χωρα για ηλεκτρικο? καμια οποτε δεν ειναι η ωρα του.

Αν νομίζεις οτι σε 3-4 χρόνια θα υπάρχει υποδομή, πάσο.

2 λεπτά πριν, leoy είπε

Επισης για πες μου αντιστοιχο ηλεκτρικο μεχρι 40κ

Δεν ξέρω ,εσύ αναφέρεις ηλεκτρικό άρα το έψαξες

3 λεπτά πριν, leoy είπε

( μειον την επιδοτηση θα μου ερθει 35 αρα + 10)

Εδώ σε έχασα

5 λεπτά πριν, leoy είπε

για 4 χρονια και χασω 10000 πχ (απο 25->15 που ελπιζω ) δεν το λες χασουρα

Εγώ το λέω με χίλια , εσύ όπως νομίζεις , δικά σου λεφτά είναι :)

Για να μην μπερδευόμαστε ,μήπως νομίζεις οτι σε 4 χρόνια ένα αμάξι ηλεκτρικό των 40000 θα κοστίζει 25000 και θα υπάρχει επιπλέον επιδότηση ?

Αν ναι ,πες μου να αποχωρήσω ευγενικά!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δεν διαφωνώ αλλά μη ξεχνάς ότι ο γερμανός ή  ο άγγλος στην επόμενη τετραετία θα έχει άλλο αυτοκίνητο ενώ εδώ οι περισσότεροι τα παντρευομαστε.

Αναφέρεσαι σε όσους το έχουν με leasing...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Αν νομίζεις οτι σε 3-4 χρόνια θα υπάρχει υποδομή, πάσο.

Δεν ξέρω ,εσύ αναφέρεις ηλεκτρικό άρα το έψαξες

Εδώ σε έχασα

Εγώ το λέω με χίλια , εσύ όπως νομίζεις , δικά σου λεφτά είναι :)

Για να μην μπερδευόμαστε ,μήπως νομίζεις οτι σε 4 χρόνια ένα αμάξι ηλεκτρικό των 40000 θα κοστίζει 25000 και θα υπάρχει επιπλέον επιδότηση ?

Αν ναι ,πες μου να αποχωρήσω ευγενικά!

Οχι δεν υπολογιζω να εχει ενα ηλεκτρικο 25000, υπολογιζω να εχει 30-35, αντι για 50 που εχουν τωρα.
Επισης υπολογιζω να υπαρχουν καλυτερες υποδομες σε 4 χρονια, αλλιως δεν εχει νοημα το ηλεκτρικο οπως ειναι τωρα.

Μαλλον μιλαμε απο διαφορετικη σκοπια, δεν εχω σκοπο να παντρευτω κανενα αμαξι, για παραπανω απο 5ετια, και ο λογος ειναι απλος, θελω να κυκλοφορω με καινουργειο.
Οποτε και ηλεκτρικο να παρω τωρα θα εχω χασουρα με 4-5 χρονια χρησης, και εκει θα ειναι τεραστιων διαστασεων γιατι τωρα τα ηλεκτρικα ειναι πολυ ακριβά ενω σε 4-5 χρονια θα ειναι πιο νορμαλ οι τιμες.
Αν εχεις σκοπο να παρεις αμαξι και να το κρατησεις 10ετια + , τοτε ναι μαζι σου, χασουρα το μοντελο αγοράς που σκεφτομαι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leoy είπε

Οχι δεν υπολογιζω να εχει ενα ηλεκτρικο 25000, υπολογιζω να εχει 30-35, αντι για 50 που εχουν τωρα.
Επισης υπολογιζω να υπαρχουν καλυτερες υποδομες σε 4 χρονια, αλλιως δεν εχει νοημα το ηλεκτρικο οπως ειναι τωρα.

Μαλλον μιλαμε απο διαφορετικη σκοπια, δεν εχω σκοπο να παντρευτω κανενα αμαξι, για παραπανω απο 5ετια, και ο λογος ειναι απλος, θελω να κυκλοφορω με καινουργειο.
Οποτε και ηλεκτρικο να παρω τωρα θα εχω χασουρα με 4-5 χρονια χρησης, και εκει θα ειναι τεραστιων διαστασεων γιατι τωρα τα ηλεκτρικα ειναι πολυ ακριβά ενω σε 4-5 χρονια θα ειναι πιο νορμαλ οι τιμες.
Αν εχεις σκοπο να παρεις αμαξι και να το κρατησεις 10ετια + , τοτε ναι μαζι σου, χασουρα το μοντελο αγοράς που σκεφτομαι.

Ok ,τώρα συνεννοούμαστε :)

Πάντως για ντίζελ δες μοντέλα στα ~1500 κυβικά τουρμπάτα. Και δύναμη έχουν και θα φύγει πιο άνετα απο ότι ένα δίλιτρο.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, korakios είπε

Ok ,τώρα συνεννοούμαστε :)

Πάντως για ντίζελ δες μοντέλα στα ~1500 κυβικά τουρμπάτα. Και δύναμη έχουν και θα φύγει πιο άνετα απο ότι ένα δίλιτρο.

Μακαρι να εβρισκα diesel < 2000 σε τετοιο μεγεθος αυτοκινητου. Νομιζω μονο το x-trail παιζει, αλλα δεν πλησιαζει το πορτπαγκαζ αυτων που κοιτάω παλι οποτε τρωει ακυρο.
Το 5008 εχει τετοια επιλογη αλλα πας 30κ οποτε παλι ακυρο.

Δημοσ.

Τελικά κάτοχος του  Skoda Kodiaq 1.5TSI Executive. 
Θυσίασα μερικά εξτρα του Seat, αλλα κατέληξα στο Skoda βενζίνη για λόγους εμπορικότητας του συγκεκριμένου μιας και σκέφτηκα οτι ειναι η χρυσή τομή με βάση τις επιλογές που είχα. 
Το πήρα και ελαφρώς μεταχειρισμένο με 4000χλμ οποτε το deal ηταν πολύ καλό.

Δημοσ.
Στις 14/6/2020 στις 4:05 ΜΜ, agnostos13 είπε

Αναφέρεσαι σε όσους το έχουν με leasing...

Το 90% των βρετανων αγοραζουν αυτοκινητα με την μορφη finance / leasing και καθε 3 χρονια το αλλαζουν... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, Noobios είπε

Ποσο πηγε αν επιτρεπεις;

23500 με το κλειδι στο χερι για την εκδοση executive που εχει εξτρα:
Ημιδερματινα
Ηλεκτικα αναδιπλουμενους καθρεφτες
18αρες ζαντες με 235 λαστιχο
Καμερα οπισθοπορείας
Εισοδος στις πορτες χωρις κλειδι ( μεγαλο + )

Περιπου 2000 κατω απο αντιπροσωπεια για την συγκεκριμενη εκδοση, αλλα ειχε τελειωσει το στοκ  ουτως η αλλως σε αυτα (για αυτο δεν το ειχα στο αρχικο ποστ) οποτε πηγαινες  26.000+ για ambition που δεν ειχε τα παραπανω εξτρα και πλησιαζε τα 28κ του diesel DSG.
Οποτε νιωθω οτι εκανα καλο deal.

Επεξ/σία από leoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, merkon είπε

Το 90% των βρετανων αγοραζουν αυτοκινητα με την μορφη finance / leasing και καθε 3 χρονια το αλλαζουν... 

Με Μ.Ο. ηλικίας λίγο πάνω από τα 8 έτη...τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Με Μ.Ο. ηλικίας λίγο πάνω από τα 8 έτη...τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Απόκρυψη περιεχομένων

Το αστείο είναι ότι η Αγγλία έχει τον πιο χαμηλό μ.ο. ηλικίας στα αυτοκίνητα στην Ευρώπη κιόλας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...