Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Lfc είπε

Δηλαδή η ψύξη του chipset δεν παίζει ρόλο στην ψύξη των 2 Pcle 4 Nvme's; Ε μάθε λοιπόν ότι ο μόνος λόγος υπάρξης του φαν είναι αυτός μόνο.

Γι'αυτό δεν έχει φαν το b550. Έχει έναν Pcle 4 Nvme

Τα έχεις μπλέξει στο κεφάλι σου, το fan δε ψύχει τους nvme. Ο λόγος που ανεβάζει θερμοκρασία και χρειάζεται ψύξη το chipset είναι όταν δουλεύει στο full με nvme pci-e v4. Το B550 δεν έχει υποστήριξη pci-e v4 καθόλου. Τα pci-e v4 lanes προέρχονται από τη CPU.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Το ανεμιστηράκι θα το φάει στη μάπα με την X570.

Αντίθετα η Β550 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και το μόνο που της λείπει είναι 1 x PCIe gen 4. Τίποτα δηλαδή.

Βασικά και όλα τα άλλα lanes είναι gen3 αντί για gen4. Αλλά ναι για τον μέσο χρήστη δεν υπάρχει διαφορά.

1 ώρα πριν, Lfc είπε

Το φαν δεν λειτουργεί καθόλου αν έχεις 1 Nvme. Αν έχεις δύο λειτουργεί ελάχιστα.

To fan ειδικά τώρα το καλοκαίρι, λειτουργεί κάργα. Αρκεί να βάλεις μια dual slot κάρτα να το σκεπάσει εκεί που τα έχουν τοποθετήσει όλοι οι μάλαξ πλην msi. 68 βαθμούς chipset πάω για πλάκα με 1-2 ώρες gaming αν έχω 30ρια ambient, και με το pch fan κοντά στα 3000 rpm αυτά.  Αν δε έχεις καμία itx χωρίς airflow και το σκεπάσεις εντελώς με κανένα κτήνος 3 slot, οι 70ρες και τα 4000 rpm θα έρθουν μοιρολατρικά.

Όλα αυτά χωρίς καν nvme πάνω στο σύστημα, μόνο με 2 sata drives ναούμε.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τα έχεις μπλέξει στο κεφάλι σου, το fan δε ψύχει τους nvme. Ο λόγος που ανεβάζει θερμοκρασία και χρειάζεται ψύξη το chipset είναι όταν δουλεύει στο full με nvme pci-e v4. Το B550 δεν έχει υποστήριξη pci-e v4 καθόλου. Τα pci-e v4 lanes προέρχονται από τη CPU.

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και δεν έβρισκα τον τρόπο και τα λόγια. Ευχαριστώ 🤩

13 λεπτά πριν, ilos είπε

Βασικά και όλα τα άλλα lanes είναι gen3 αντί για gen4. Αλλά ναι για τον μέσο χρήστη δεν υπάρχει διαφορά.

To fan ειδικά τώρα το καλοκαίρι, λειτουργεί κάργα. Αρκεί να βάλεις μια dual slot κάρτα να το σκεπάσει εκεί που τα έχουν τοποθετήσει όλοι οι μάλαξ πλην msi. 68 βαθμούς chipset πάω για πλάκα με 1-2 ώρες gaming αν έχω 30ρια ambient, και με το pch fan κοντά στα 3000 rpm αυτά.  Αν δε έχεις καμία itx χωρίς airflow και το σκεπάσεις εντελώς με κανένα κτήνος 3 slot, οι 70ρες και τα 4000 rpm θα έρθουν μοιρολατρικά.

Γι'αυτό ακριβώς έβαλα την sapphire κάτω. Αν την έβαζα πάνω το σκέπαζε όλο το fan. Τώρα είναι τελείως ελεύθερο. Ειλικρινά δεν το έχω ακούσει ακόμα να δουλεύει. Ανοίγω το τζαμί στο Corsair Carbide 540 Air πλησιάζω σε απόσταση αναπνοής και δεν ακούγεται👂τίποτα ...Για να δούμε τώρα το καλοκαίρι αν έρθει κανένας καύσωνας.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lfc είπε

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και δεν έβρισκα τον τρόπο και τα λόγια. Ευχαριστώ 🤩

Γι'αυτό ακριβώς έβαλα την sapphire κάτω. Αν την έβαζα πάνω το σκέπαζε όλο το fan. Τώρα είναι τελείως ελεύθερο. Ειλικρινά δεν το έχω ακούσει ακόμα να δουλεύει. Ανοίγω το τζαμί στο Corsair Carbide 540 Air πλησιάζω σε απόσταση αναπνοής και δεν ακούγεται👂τίποτα ...Για να δούμε τώρα το καλοκαίρι αν έρθει κανένας καύσωνας.

Κάτω είναι συνδεδεμένη με x8. Αλλά από την στιγμή που είναι gen4 κάρτα είναι σαν να έχει συνδεθεί x16 gen3 οπότε klein mein. Δεν έχουμε όμως όλοι navi, και να κόψουμε τα lanes στα μισά θα έχει επίπτωση στις επιδόσεις (έστω και μικρή) σε gen3 κάρτες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ilos είπε

Κάτω είναι συνδεδεμένη με x8. Αλλά από την στιγμή που είναι gen4 κάρτα είναι σαν να έχει συνδεθεί x16 gen3 οπότε klein mein. Δεν έχουμε όμως όλοι navi, και να κόψουμε τα lanes στα μισά θα έχει επίπτωση στις επιδόσεις (έστω και μικρή) σε gen3 κάρτες.

IMG_20200613_144033.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lfc είπε

Έχω διάθεση για μάθηση. Πόσα θες να κάνεις μάθημα; PayPal η Bitcoin; 🤑

Ας με συγχωρήσει ο moderator

Ανακρίβειες:

2 ώρες πριν, Lfc είπε

Το φαν για τους SSDs λειτουργεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

#1 Δεν είναι για τους SSD, έλεος. 🤣

2 ώρες πριν, Lfc είπε

Τον περισσότερο χρόνο μένει ανενεργό.

#2 Ανενεργό;;; Άλλο το "ανενεργό" άλλο το "αθόρυβο". Μόνο σε κάτι MSI σταματά τελείως σε χαμηλές θερμοκρασίες και στην κορυφαία Gigabyte (;;) η οποία είναι fanless. Μπορεί και σε μερικές άλλες που μου διαφεύγουν. Όσο για το "αθόρυβο" θα ήθελα να το δω με NVME σε λειτουργία το καλοκαίρι.

2 ώρες πριν, Lfc είπε

Να φανταστείς ότι διαφορά έχει το b450 με x470.

#3 Τρομερές διαφορές!!! 2 SATA και 1 PCIe θύρα παραπάνω. (Χ470 έχω) και το Χ470 δεν έχει fan. Αν είχε θα έπαιρνα την B450 Tomahawk.

2 ώρες πριν, Lfc είπε

Asus Rog Crosshair II Hero

#4 Αυτή η μητρική δεν υπάρχει! Πραγματικά όμως 🤣

2 ώρες πριν, Lfc είπε

Κάνε σύγκριση MSI Tomahawk b450 max με Asus Rog Crosshair II Hero 😋

#5 'Eβαλες μέσα chipsets, μητρικές που δεν υπάρχουν και τα έκανες αχταρμά. Τι σχέση έχει το chipset με τη γενικότερη σχεδίαση και τα components της μητρικής;  Μάντεψε ποια μητρική είναι καλύτερη MSI X570-A Pro vs B550 Tomahawk.

Είπες και κάτι άλλα ωραία αλλά σου απάντησαν και άλλοι...

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ilos είπε

Νομίζω δεν ισχύει αυτό, αν είναι κενή η πρώτη θύρα δουλεύει και η κάτω σε 16Χ, τουλάχιστον στις μητρικές που υποστηρίζουν SLI (X370, X470, X570). @Lfc τρέξε ένα GPU-Z ενώ ζορίζεις την κάρτα με κάποιο τεστ να δούμε αν δουλεύει x8 ή x16

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, malakudi είπε

Νομίζω δεν ισχύει αυτό, αν είναι κενή η πρώτη θύρα δουλεύει και η κάτω σε 16Χ, τουλάχιστον στις μητρικές που υποστηρίζουν SLI (X370, X470, X570). @Lfc τρέξε ένα GPU-Z ενώ ζορίζεις την κάρτα με κάποιο τεστ να δούμε αν δουλεύει x8 ή x16

Αν δεν κάνω λάθος λόγο του Switch χάνεις τα 8-lanes στην κάτω θύρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ας με συγχωρήσει ο moderator

Ανακρίβειες:

#1 Δεν είναι για τους SSD, έλεος. 🤣

#2 Ανενεργό;;; Άλλο το "ανενεργό" άλλο το "αθόρυβο". Μόνο σε κάτι MSI σταματά τελείως σε χαμηλές θερμοκρασίες και στην κορυφαία Gigabyte (;;) η οποία είναι fanless. Μπορεί και σε μερικές άλλες που μου διαφεύγουν. Όσο για το "αθόρυβο" θα ήθελα να το δω με NVME σε λειτουργία το καλοκαίρι.

#3 Τρομερές διαφορές!!! 2 SATA και 1 PCIe θύρα παραπάνω. (Χ470 έχω) και το Χ470 δεν έχει fan. Αν είχε θα έπαιρνα την B450 Tomahawk.

#4 Αυτή η μητρική δεν υπάρχει! Πραγματικά όμως 🤣

#5 'Eβαλες μέσα chipsets, μητρικές που δεν υπάρχουν και τα έκανες αχταρμά. Τι σχέση έχει το chipset με τη γενικότερη σχεδίαση και τα components της μητρικής;  Μάντεψε ποια μητρική είναι καλύτερη MSI X570-A Pro vs B550 Tomahawk.

Είπες και κάτι άλλα ωραία αλλά σου απάντησαν και άλλοι...

Τουλάχιστον ξεσκούριασες.. Σε έβαλα στον κόπο να γράψεις 5 γραμμές και ας ήταν κακόβουλες. 

Έχεις δίκιο για τη μητρική της Asus ξέχασα το ✌ V από κεκτημένη ταχύτητα άρα δεν υπάρχει

P_setting_000_1_90_end_500.png

Πήγαινε αγόρασε την tomahawk b350 τώρα και φάτην στη μάπα μια ζωή. Γούστα είναι αυτά.. 

25 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μόλις βρώ χρόνο σίγουρα γιατί έχω την κοράκλα τώρα 🤑 Μεγάλα τα βάρη! 😅

Δεν ξεκολλάει από πάνω μου. 

Είχα και εγώ την εντύπωση ότι η δεύτερη επειδή είναι κενή η πρώτη δουλεύει x16

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ilos είπε

ilos αυτό γίνεται αναπόφευκτα τελικά. 

Έκατσα και έστησα μόνος μου το pc  για πρώτη φορά και την έκανα την μ@μ@κία.. Ούτε πού μου πέρασε από το μυαλό ότι το δεύτερο slot είναι x8. Νόμιζα ότι πάνω κάτω είναι το ίδιο αφού το ένα από τα δύο μένει empty. 

Μόνο το πρώτο slot μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Pcle 4 x16 με το δεύτερο άδειο. Αν έχεις sli η crossfire και βάλεις δεύτερη κάρτα  γίνονται και τα δύο x8. Και το σημαντικότερο δεν ισχύει το αντίστροφο για το δεύτερο slot 😞

Η πλάκα είναι ότι εγώ το Pcle 4 το χάνω ούτως ή άλλως λόγω 2700x..

Και ακόμη μεγαλύτερη πλάκα ότι δεν την γλίτωνα ούτε με Aorus x570 pro για την οποία ισχύουν εντελώς τα ίδια και την οποία απέρριψα τελευταία στιγμή για την prime pro για άλλους λόγους.. 

Άντε τώρα βγάλε την κάρτα και κλείσε το φαν.... Μιλάμε για φράξιμο αεροστεγώς! 😢

5 ώρες πριν, ilos είπε

Την αφήνω κάτω δηλαδή; Μέχρι να πάρω 3900x η 4700x;

Εσύ ρε kkatzos τι like? Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα; θα την ανεβάσουμε την κατσίκα ρε στο πάνω slot 🤣

IMG_20200613_202916.jpg

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.

Αχ κάθε φορά τα ίδια σε αυτά τα threads. Τελικά ποια να πάρει ο χριστιανός; Αν σκοπεύεις να αλλάξεις μελλοντικά τον cpu, πάρε x570. Οι τσακωμοί σας δεν βοηθάνε ποτέ το thread και έφυγε τρέχοντας ο άνθρωπος. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, valkon είπε

Οι τσακωμοί σας δεν βοηθάνε ποτέ το thread και έφυγε τρέχοντας ο άνθρωπος. 

Ε και; Τον χάσαμε τον πελάτη; 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Base-plate.jpg

Τελικά μόνο αυτή έλεγε.. πιό απλή δεν υπάρχει.. Κοίταχτε που έχει το φαν και που το ένα και μοναδικό slot! Aπίστευτη μητρική.

X570 I AORUS PRO WIFI 

33 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ε και; Τον χάσαμε τον πελάτη; 🤣

🤩

36 λεπτά πριν, valkon είπε

Αχ κάθε φορά τα ίδια σε αυτά τα threads. Τελικά ποια να πάρει ο χριστιανός; Αν σκοπεύεις να αλλάξεις μελλοντικά τον cpu, πάρε x570. Οι τσακωμοί σας δεν βοηθάνε ποτέ το thread και έφυγε τρέχοντας ο άνθρωπος. 

Που να καταλάβει ο kkatzos φίλε μου. Αυτός τώρα νομίζει ότι δικαιώθηκε. Μόλις ανέβει η κάρτα πάνω ισχύουν όλα τα προηγούμενα. Το x570 με το b550 έχει την ίδια διαφορά που έχουν το x470 με το b450. Εκτός και αν ο kkatzos ξέρει κάτι περισσότερο  από τους makers (MSI, Asus, Asrock, Gigabyte κλπ.) σχετικά με το φαν της x570 και αυτοί είναι άσχετοι. 🤣

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
Στις 13/6/2020 στις 2:35 ΜΜ, ilos είπε

Το ίδιο πράγμα λέει και ο lee32uk!  Μπρααάβο ilos!  🤩

Screenshot_2020-06-14 Second GPU Slot Asus Prime x570 Pro.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...