Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες θα ηθελα την γνωμη σας για κατι που εχω μπαιρδευτει.Αποφασισα να φτιαξω ενα καινουργιο pc:amd ryzen 3600/ddr4 gskill 3600/amd saphire rx 5700 oc 8gb/nvme corsair force series gen 4 500gb.

Λοιπον μαγκες μου θελω raid 0 με nvme x2 και οπως ειδατε εχω βαλει gen 4 nvme.Ξερω οτι στις x570  δουλευει στανταρ αλλα αποτι διαβαζω και βλεπω απο αξιοποιστους γιουτιουμπερζλς οτι η b550 ειναι καλυτερες σε θεμα θερμοκρασιων,δεν εχουν ανεμηστιρακι στο τσιπακι τους και παρολο κατι με μπαιρδευει με το pci 4 στα 2 m.2 slots στις b550.Παρολα αυτα σε x570 ειναι στην gigabyte aorus pro με κλειστα τα ματια η πυαν βγει b550 aorus pro θα ειναι σε σχεση με τα 265 ευρω της x570 μακραν πιο χαμηλα στην τιμη.Τωρα οποιοι μου πειτε οτι αυτο το combo δουλευει με μια b450 και απλα χανω το raid 0 και το pci gen 4 οκ συμφωνω αλλα θελω ενα διαμαντι mobo για μελλοντικη αναβαθμιση κυριως cpu.Να μην πω αλλα εχω μπαιρδευτει με την αγορα mobo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gripoulas1983 είπε

Καλησπερα παιδες θα ηθελα την γνωμη σας για κατι που εχω μπαιρδευτει.Αποφασισα να φτιαξω ενα καινουργιο pc:amd ryzen 3600/ddr4 gskill 3600/amd saphire rx 5700 oc 8gb/nvme corsair force series gen 4 500gb.

Λοιπον μαγκες μου θελω raid 0 με nvme x2 και οπως ειδατε εχω βαλει gen 4 nvme.Ξερω οτι στις x570  δουλευει στανταρ αλλα αποτι διαβαζω και βλεπω απο αξιοποιστους γιουτιουμπερζλς οτι η b550 ειναι καλυτερες σε θεμα θερμοκρασιων,δεν εχουν ανεμηστιρακι στο τσιπακι τους και παρολο κατι με μπαιρδευει με το pci 4 στα 2 m.2 slots στις b550.Παρολα αυτα σε x570 ειναι στην gigabyte aorus pro με κλειστα τα ματια η πυαν βγει b550 aorus pro θα ειναι σε σχεση με τα 265 ευρω της x570 μακραν πιο χαμηλα στην τιμη.Τωρα οποιοι μου πειτε οτι αυτο το combo δουλευει με μια b450 και απλα χανω το raid 0 και το pci gen 4 οκ συμφωνω αλλα θελω ενα διαμαντι mobo για μελλοντικη αναβαθμιση κυριως cpu.Να μην πω αλλα εχω μπαιρδευτει με την αγορα mobo.

Με την έλευση των nvme tο raid 0 δεν έχει κανένα νόημα πλέον για απλούς χρήστες.
Αυξάνεις τον κίνδυνο να χάσεις τα πάντα για να φορτώνουν το λειτουργικό και οι εφαρμογές μερικά milliseconds που γρήγορα.

Για την μελλοντική αναβάθμιση τώρα, μία γενιά ακόμα θα βγεί σε AM4, μετά θα το αλλάξουν το socket.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dpolal είπε

Με την έλευση των nvme tο raid 0 δεν έχει κανένα νόημα πλέον για απλούς χρήστες.
Αυξάνεις τον κίνδυνο να χάσεις τα πάντα για να φορτώνουν το λειτουργικό και οι εφαρμογές μερικά milliseconds που γρήγορα.

Για την μελλοντική αναβάθμιση τώρα, μία γενιά ακόμα θα βγεί σε AM4, μετά θα το αλλάξουν το socket.

Ευχαριστω αδερφε ειναι απαντηση που ηθελα βασικα και αποτι καταλαβαινω δεν εχει και μεγαλο νοημα το gen 4,οχι ακομα τουλαχιστον.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gripoulas1983 είπε

Τι παιδεύεσαι; Πάρε μια Tomahawk b450 max και τελείωσες... Άκου Pcle 4 και αναβαθμίσεις... Αυτά δεν έχουν καμία αξία. Εξάλλου δεν έχει και μεγάλο νόημα το gen 4 ... Εξάλλου μία γενιά ακόμα θα βγεί σε AM4...Η ΑΜD θα αλλάξει το socket σέ δύο μήνες 🤣 που σ΄ αφήνει να βάλεις 9 3900x σε b350...Τι άλλο θα ακούσουμε για ένα πενηντάρικο 🤩 🤪

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα πάρε Tomahawk b350. Τί την χρειάζεσαι την b450 max; Άσε τώρα για έξοδα είσαι...; και μην ξέχνας μία γενιά ακόμα θα βγεί σε AM4....Η ΑΜD θα αλλάξει το socket σέ δύο μήνες

product_2_20170217112330_58a66cb21622a.png

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 ώρες πριν, Lfc είπε

X570 για πλάκα!

Το ανεμιστηράκι θα το φάει στη μάπα με την X570.

Αντίθετα η Β550 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και το μόνο που της λείπει είναι 1 x PCIe gen 4. Τίποτα δηλαδή.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Το ανεμιστηράκι θα το φάει στη μάπα με την X570.

Αντίθετα η Β550 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και το μόνο που της λείπει είναι 1 x PCIe gen 4. Τίποτα δηλαδή.

Το φαν για τους SSDs λειτουργεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Τον περισσότερο χρόνο μένει ανενεργό. Έχεις εμπειρία; Είναι εντελώς αθόρυβο. 

https://www.gamersnexus.net/guides/3582-amd-chipset-differences-b550-vs-x570-b450-x470-zen-3

Το b550 είναι η φθηνότερη εκδοχή του x570 και δεν είναι αυτή που περιγράφεις (αναφορικά με το ένα λιγότερο Pcle 4) η μόνη διαφορά. 

Να φανταστείς ότι διαφορά έχει το b450 με x470. Κάνε σύγκριση MSI Tomahawk b450 max με Asus Rog Crosshair II Hero 😋

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Lfc είπε

Το φαν για τους SSDs λειτουργεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Τον περισσότερο χρόνο μένει ανενεργό. Έχεις εμπειρία; Είναι εντελώς αθόρυβο.

Αν εννοείς το φαν για το chipset, το πρόβλημα δεν είναι ο θόρυβος αλλά ότι μετά από καιρό χαλάει και ανταλλακτικό μόνο από Κίνα και αν θα καταφέρεις να βρείς.
Και αν του κοτσάρεις και καμμιά τούμπανη κάρτα γραφικών από πάνω που θα ακτινοβολεί συνεχώς θερμότητα απευθείας επάνω του τότε οι «ειδικές περιπτώσεις» γίνονται ο κανόνας.
Η εμπειρία είναι από τα περισσότερα μπόρντ της περασμένης δεκαετίας με ανεμιστηράκια που είχαν αυτό το θέμα.

Αν βέβαια εσύ εννοείς κάποιο άλλο φαν, για τους SSD, τότε πραγματικά...
Τί άλλο θα ακούσουμε.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν εννοείς το φαν για το chipset, το πρόβλημα δεν είναι ο θόρυβος αλλά ότι μετά από καιρό χαλάει και ανταλλακτικό μόνο από Κίνα και αν θα καταφέρεις να βρείς.
Και αν του κοτσάρεις και καμμιά τούμπανη κάρτα γραφικών από πάνω που θα ακτινοβολεί συνεχώς θερμότητα απευθείας επάνω του τότε οι «ειδικές περιπτώσεις» γίνονται ο κανόνας.
Η εμπειρία είναι από τα περισσότερα μπόρντ της περασμένης δεκαετίας με ανεμιστηράκια που είχαν αυτό το θέμα.

Αν βέβαια εσύ εννοείς κάποιο άλλο φαν, για τους SSD, τότε πραγματικά...
Τί άλλο θα ακούσουμε.

Δηλαδή η ψύξη του chipset δεν παίζει ρόλο στην ψύξη των 2 Pcle 4 Nvme's; Ε μάθε λοιπόν ότι ο μόνος λόγος υπάρξης του φαν είναι αυτός μόνο.

Γι'αυτό δεν έχει φαν το b550. Έχει έναν Pcle 4 Nvme

Το φαν δεν λειτουργεί καθόλου αν έχεις 1 Nvme. Αν έχεις δύο λειτουργεί ελάχιστα. 

Στις 10 ώρες όταν έχεις το  pc σε full stress ζήτημα να λειτουργήσει για μια ώρα συνολικά... 

Ακούσαμε και για άντληση εμπειρίας x570 μητρικών από μητρικές της περασμένης δεκαετίας με φαν... Θεέ μου 🤪

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lfc είπε

Δηλαδή η ψύξη του chipset δεν παίζει ρόλο στην ψύξη των 2 Pcle 4 Nvme's; Ε μάθε λοιπόν ότι ο μόνος λόγος υπάρξης του φαν είναι αυτός μόνο.

Γι'αυτό δεν έχει φαν το b550. Έχει έναν Pcle 4 Nvme

Kάνεις λάθος.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Lfc είπε

https://www.gamersnexus.net/guides/3582-amd-chipset-differences-b550-vs-x570-b450-x470-zen-3

Το b550 είναι η φθηνότερη εκδοχή του x570 και δεν είναι αυτή που περιγράφεις (αναφορικά με το ένα λιγότερο Pcle 4) η μόνη διαφορά. 

Να φανταστείς ότι διαφορά έχει το b450 με x470. Κάνε σύγκριση MSI Tomahawk b450 max με Asus Rog Crosshair II Hero 😋

Κατάφερες να γράψεις τόσες ανακρίβειες μέσα σε 4 γραμμές που πραγματικά βαριέμαι να σου απαντήσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, dpolal είπε

Kάνεις λάθος.

Δεν νομίζω. Όλοι οι guru σε tomshardware, Linus tech tips κλπ. αυτόν αναφέρουν ως μοναδικό λόγο υπάρξης του φαν. Δεν λειτουργεί full time και έχει διάρκεια ζωής 60000 ώρες (fan features a high- durability bearing with a 60,000-hour L10* lifespan) Πόσα χρόνια θες την ίδια μητρική;

22 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Κατάφερες να γράψεις τόσες ανακρίβειες μέσα σε 4 γραμμές που πραγματικά βαριέμαι να σου απαντήσω.

Έχω διάθεση για μάθηση. Πόσα θες να κάνεις μάθημα; PayPal η Bitcoin; 🤑

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Lfc είπε

Δεν νομίζω. Όλοι οι guru σε tomshardware, Linus tech tips κλπ. αυτόν αναφέρουν ως μοναδικό λόγο υπάρξης του φαν. Δεν λειτουργεί full time και έχει διάρκεια ζωής 60000 ώρες (fan features a high- durability bearing with a 60,000-hour L10* lifespan) Πόσα χρόνια θες την ίδια μητρική;

O γούγλης:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=why+x570+board+have+fan

Why do x570 motherboards have fans?
The fan is for the x570 chipset. Due to x570 supporting pci4 (among other factors) the x570 chipset gets hot and needs active cooling with a fan. The fan can be removed, but it will cause the chipset to throttle and is overall a very bad thing to do. There is a reason the engineers put the fan there.7 Αυγ 2019

Λένε άλλα πάντως.
Δεν ξέρω ποιόν guru διαβάζεις εσύ.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...