Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω το hp 15-r219nv και εχει μονο 4gb ram και εναν hdd... Θα βαλω σιγουρα ssd και μιας και θα κανω τη διαδικασια ειπα να βαλω και 4 ή 8 gb ram. Απλα για να ανοιξει αυτο το λαπτοπ θελει 1-2 ωρες δουλεια για να φτασω στην ραμ και δεν μπορω να δω ποια ακριβως μαρκα εχει πανω. Απο οτι ειδα πρεπει να εχει 2 slot για ram. Τι ραμ μπορω να παρω για να προσθεσω ? Πρεπει να εχει ιδιο χρονισμο ? ιδια cas ?? ιδια volt ? Πρεπει να ειναι ακριβως ή ιδια ? Δεν εχω ξανα πειραξει λαπτοπ οποτε δν ξερω. Το λαπτοπ το θελω για browsing ,word,excel και μπορεις και για κανα ελαφρυ παιχνιδι οπως lol.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ioakim100 είπε

δεν μπορω να δω ποια ακριβως μαρκα εχει πανω

Κατεβασε το cpu-z , τραβα σκρινσοτ τις καρτελες που αναφερεται στις μνημες , ριχτες εδω και βλεπουμε τι εχεις.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Εδω ειναι το cpu-z και ειδα οτι ειναι kingston 

DDR3-1600 λογικα ειναι , δες και στην καρτελα SPD το voltage και παιρνεις καποια παρομοια .

Δημοσ.

Τελεια εδω ειναι και το voltage . Στο cpu-z ελεγε 2 slot οποτε υποθετο οτι εχει ενα κενο.

Εχετε καποια να μου προτεινετε ? Τα 4Gb επιπλεον θα αρκουν ή να παμε σε 8 ??

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Τελεια εδω ειναι και το voltage . Στο cpu-z ελεγε 2 slot οποτε υποθετο οτι εχει ενα κενο.

Εχετε καποια να μου προτεινετε ? Τα 4Gb επιπλεον θα αρκουν ή να παμε σε 8 ??

Στο θεμα σλοτ , πρεπει να επιβεβαιωσεις απο επισημη πηγη (κανα service manual δηλ) , τι γινεται με αυτα..ποσα εχει μεσα , αν ειναι μια ραμ καρφωμενη μητρικη και 1 σλοτ ελευθερο ή 2 σλοτς οπου το ενα ειναι κατελλειμενο και το δευτερο ειναι ελευθερο.
Αναλογως το σεναριο μπορεις να κινηθεις αναλογα.8 γιγα για καθημερινη χρηση νομιζω ειναι αρκετα.Αν τρεχεις κανα περιεργο προγραμμα με απαιτησεις σε μνημη , τοτε πας για παραπανω.
Επισης 1.35v σημαινει οτι η ραμ ειναι low voltage.Πολλες μητρικες φορητων μπορουσαν να δεχτουν και low voltage (1.35v) και κανονικες (1.50v) , καθως και μιξη αυτων.Καλο ειναι να επιβεβαιωσεις απο επισημη πηγη τι υποστηριζει το φορητο σου.Γιατι αν παραδειγμα δεν βρισκεις low voltage ή ειναι πιο ακριβη απο την κανονικη , να μπορεις να παιξεις με κανονικη αν υποστηριζει κανονικες η μητρικη του φορητου.
Αν εχει low voltage , τοτε το να παρεις low voltage ram ειναι σιγουρο οτι θα παιξει τετοια ραμ.

Βρες το κοντινοτερο σου καταστημα με διαθεσιμες DDR3L-1600 ram , και τσιμπα μια.Μην το ψειρισεις ιδιαιτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioakim100 είπε

Δεν βρηκα για το voltage , βρηκα μονο αυτο οποτε παιρνει 2 ντιμακια. Βρηκα αυτη  θα ειναι συμβατη  ?? 

Αν το μηχανημα σου δεν εχει επεξεργαστη τυπου N/Jxxxx ή τιποτα Atom  τοτε εχει 2 προσβασιμα ram slots και παει μεχρι 16γιγα ( 2x8gb).
H μνημη που λινκαρες θεωρητικα ειναι συμβατη. Την εχει και στο stock house και γλυτωνεις και 4 ευρω :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

i5 5200U ειναι ο επεξεργαστης οποτε θα εχει 2 slot. Θα παραγγειλω αυτη τη μνημη καλη φενεται. Το stock house σημαινει οτι ειναι χρησιμοποιημενη ετσι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioakim100 είπε

i5 5200U ειναι ο επεξεργαστης οποτε θα εχει 2 slot. Θα παραγγειλω αυτη τη μνημη καλη φενεται. Το stock house σημαινει οτι ειναι χρησιμοποιημενη ετσι ?

Σημαινει οτι ειναι χρησιμοποιημενη. Δινει 36 μηνες εγγυηση οποτε την παιρνεις , την πλακωνεις στα memtest , κανεις βαρια χρηση στο μηχανημα , του κερατα αν εχει προβλημα θα φανει.Αν εχει προβλημα και δεν φανει και περασουν 36 μηνες και φανει τοτε ή εμφανιστει τοτε καποιο προβλημα...τι να κανουμε....συμβαινουν και αυτα :)

Δημοσ.

Τελεια εγινε η παραγγελια 😁😁 Ευχαριστω πολυ !! Τωρα μενει να ερθει και να τον ανοιξω που απο οτι ειδα ειναι αρκετα μπελαλιδικο 🙃 . Μου ειπαν και την ιδεα να αλλαξω και παστα στον επεξεργαστη. Θα ειναι ευκολο να το δοκιμασω ? ή θα του βγαλω τα ματια ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ioakim100 είπε

Θα ειναι ευκολο να το δοκιμασω ? ή θα του βγαλω τα ματια ?

Αμα ξερεις ή το εχεις ξανακανει , απλο ειναι.

Δημοσ.

παιδια εγω με εναν aspire e1-731-2402 τι να κάνω; εχει celeron να του βάλω έναν i5-3360m θα τον δει η μητρική; κ ssd;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mphxths είπε

Αμα ξερεις ή το εχεις ξανακανει , απλο ειναι.

Δεν το εχω ξανακανει σε λαπτοπ... Σε σταθερο εχω αλλαξει πολλες φορες. Αν ειναι ευκολο θα το δοκιμασω να γινει σαν καινουργιος

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ioakim100 είπε

Δεν το εχω ξανακανει σε λαπτοπ... Σε σταθερο εχω αλλαξει πολλες φορες. Αν ειναι ευκολο θα το δοκιμασω να γινει σαν καινουργιος

Καλύτερα να το πάς σε τεχνικό . O φορητός θέλει περισσότερο προσοχή .

Με τήν ευκαιρία να αλλάξεις και θερμό αγώγιμη πάστα και καθάρισμα τόν ανεμιστήρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...