pirmen56 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, atrwtos είπε Το σκέφτηκα και εγώ αυτό απλά δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία χώρισε-bootare κτλ...ήθελα κάτι ποιο γρήγορο..plug and play..άσε που φοβόμουνα μήπως δεν έχει αποτέλεσμα τελικά και τζάμπα κόπος αλλά μάλλον αυτό θα κάνω είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω προς το παρόν σε ευχαριστώ. Ήμουν και εγώ σε παρόμοια φάση με 2 παλιούς WD(των 500GB έκαστος) enterprise κατηγορία-απέθαντους-σε διάταξη strip. Σκεφτόμουν τι να τους κάνω αφού δεν ήθελα να πάνε στράφι, μιας και άρχισαν να δείχνουν την ηλικία τους στο gaming και δεν ήθελα να τους χρησιμοποιήσω για torrents κτλ., αφού είχα άλλους HDD για τη δουλειά αυτή. Τελικά πήρα έναν nvme στα 256GB που τον έχω ως SSD cache αποκλειστικά. Παίζω αυτή την περίοδο δεύτερο playthrough το metro exodus συνεχίζοντας και το AC odyssey και δεν καταλαβάινω αν υπάρχει HDD από πίσω. Με κάτι λιγότερο από 50€(kingston A2000). Αναλόγως με τις ανάγκες του καθενός μέχρι τα 512GB SSD καλύπτονται οι περισσότεροι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 https://elitebytes.com/VeloSSD.aspx Παρόμοιο με το primo που αναφέρθηκε προηγουμένως και υπάρχει και έκδοση που κάνει cache και την ram. Το μόνο κακό είναι αν το σύστημα σου είναι ασταθές από τάσεις και τέτοια θα κάνει corrupt τα αρχεία και δεν γλυτωνεις τις μπλε οθόνες. Θελει καλο backup σε εξωτερικό σκληρό. Δηλαδή αν σβήσει απότομα το σύστημα μπορεί να μην ξανά μπουταρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, atheatos είπε https://elitebytes.com/VeloSSD.aspx Παρόμοιο με το primo που αναφέρθηκε προηγουμένως και υπάρχει και έκδοση που κάνει cache και την ram. Το μόνο κακό είναι αν το σύστημα σου είναι ασταθές από τάσεις και τέτοια θα κάνει corrupt τα αρχεία και δεν γλυτωνεις τις μπλε οθόνες. Θελει καλο backup σε εξωτερικό σκληρό. Δηλαδή αν σβήσει απότομα το σύστημα μπορεί να μην ξανά μπουταρει. Το primocache δεν έχει τέτοιο κίνδυνο, γιατί αντιγράφει τα δεδομένα στον SSD. Δεν τα μεταφέρει. Ενώ υποστηρίζει και RAM cache που φορτώνει με το boot ή λίγο αργότερα. Αν ο cache SSD είναι ξεχωριστός δεν υπάρχει φυσικά καμία καθυστέρηση στο boot με την πρώτη επιλογή. Corrupt ενδέχεται να γίνουν τα δεδομένα(σε περίπτωση μπλε οθόνης, διακοπής ρεύματος κλπ.) μόνο αν ενεργοποιήσεις το "deferred write". Αυτή η λειτουργία επιτρέπει να γίνει το game π.χ. πρώτα install στον SSD(δλδ γρήγορα) και μετά να περάσει "αθόρυβα" στον HDD όταν είναι idle. Προφανώς σε δεδομένα που δεν είναι critical(games) μπορεί να ενεργοποιηθεί άφοβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα