Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα ovecklocking για σκληρούς δίσκους (HDD)

atrwtos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποτε στο περιοδικό pcworld πριν μια δεκαετία δηλ. είχε ένα πρόγραμμα με το οποίο θυσίαζες 15GB χώρου στο σκληρό και σου επέτρεπε να πηγαίνει ο δίσκος με σχεδόν την διπλάσια ταχύτητα απλά χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Το πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάμαι το όνομα αυτού του προγράμματος το γνωρίζει κανείς;;;..Έχω φάει το ίντερνετ αλλά δεν το βρίσκω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, tarantules είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλα δεν είναι αυτό, είναι όμως αρκετά ενδιαφέρων..μπορεί για μελλοντική χρήση..πρέπει να καψεις το προγραμμα σε cd να κάνεις boot ασε που θα διαγράψει και όλα τα δεδομένα από τον σκληρο πράγμα που δεν θέλω να γίνει σε καμιά περίπτωση..αυτό που λέω είναι πρόγραμμα στον υπολογιστη το τρέχεις (τώρα το εγκαθιστάς ή απλά το τρέχεις direct δεν θυμάμαι) θυσιάζεις το χώρο που θες και γίνετε απλά ούτε boot ούτε να πειραχτουν δεδομένα...μπορούσες να το κάνεις και σε usb φλασάκια. 

Αυτό δεν χρειάζεται πλέον. Αυτό που σου πρόσφερε ήταν απλά caching που τώρα όλα τα λειτουργικά συστήματα το έχουν. To θυμάμαι κι εγώ, σαν virtual cache ή κάτι τέτοιο.

1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Αυτό δεν χρειάζεται πλέον. Αυτό που σου πρόσφερε ήταν απλά caching που τώρα όλα τα λειτουργικά συστήματα το έχουν. To θυμάμαι κι εγώ, σαν virtual cache ή κάτι τέτοιο.

Και τα win 7;;..αλλά όπως και να 'χει το θέλω.

Και τα 7 έχουν δικό τους caching. Το προγραμματάκι εκείνο έφτιαχνε ένα partition στο ποιο γρήγορα προσβάσιμο τμήμα του σκληρού και το χρησιμοποιούσε για cache. Αν τα 7 σου είναι αργά, καλύτερα αγόρασε λίγη μνήμη RAM παραπάνω.

10 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Και τα 7 έχουν δικό τους caching. Το προγραμματάκι εκείνο έφτιαχνε ένα partition στο ποιο γρήγορα προσβάσιμο τμήμα του σκληρού και το χρησιμοποιούσε για cache. Αν τα 7 σου είναι αργά, καλύτερα αγόρασε λίγη μνήμη RAM παραπάνω.

+ssd

Με Primocache πρακτικά καταργείς την ανάγκη για SSD άνω των 512Gb για τα περισσότερα σενάρια χρήσης. Έχει εκτεταμένη παραμετροποίηση(σε σχέση με το Intel Rapid Storage), άμεση αποδέσμευση του SSD όποτε χρειαστεί, κανέναν περιορισμό μεγέθους της cache και δυνατότητα άμεσου caching σε επίπεδο block.

Πρακτικά λειτουργεί σαν ένα μόνιμο windows 10 ram cache σε επίπεδο τόσο RAM όσο και SSD.

Το μόνο σοβαρό ελάττωμα της μεθόδου block level caching με αντιγραφή(όχι μόνιμη μετακίνηση των δεδομένων στον SSD) είναι ότι σε περίπτωση defrag του υποκείμενου HDD διαγραφονται όσα blocks άλλαξαν θέση. Αυτό αντιμετωπίζεται βέβαια είτε με πολύ συχνό είτε με πολύ αραιό defrag σε HDD όπου εγκαθίστανται κυρίως παιχνίδια και δεν υπάρχουν συχνές αλλαγές. Το λειτουργικό είναι καλό να περάσει εξ ολοκλήρου στον SSD.

16 ώρες πριν, Crybal είπε

Μήπως λες αυτο ? https://www.eboostr.com/

Όχι δεν είναι αυτό

15 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Με Primocache πρακτικά καταργείς την ανάγκη για SSD άνω των 512Gb για τα περισσότερα σενάρια χρήσης. Έχει εκτεταμένη παραμετροποίηση(σε σχέση με το Intel Rapid Storage), άμεση αποδέσμευση του SSD όποτε χρειαστεί, κανέναν περιορισμό μεγέθους της cache και δυνατότητα άμεσου caching σε επίπεδο block.

Πρακτικά λειτουργεί σαν ένα μόνιμο windows 10 ram cache σε επίπεδο τόσο RAM όσο και SSD.

Το μόνο σοβαρό ελάττωμα της μεθόδου block level caching με αντιγραφή(όχι μόνιμη μετακίνηση των δεδομένων στον SSD) είναι ότι σε περίπτωση defrag του υποκείμενου HDD διαγραφονται όσα blocks άλλαξαν θέση. Αυτό αντιμετωπίζεται βέβαια είτε με πολύ συχνό είτε με πολύ αραιό defrag σε HDD όπου εγκαθίστανται κυρίως παιχνίδια και δεν υπάρχουν συχνές αλλαγές. Το λειτουργικό είναι καλό να περάσει εξ ολοκλήρου στον SSD.

Στον ssd 256gb σχεδόν γεμάτος εννοείτε έχω το λειτουργικό εκεί..έχω έναν ακόμη που είναι hdd και περιέχει αρχεία και κάποια παιχνίδια..απλά επειδή εκει τρέχω κάποια παιχνίδια..και αντιγραφω-διαγράφω αρχεια κτλ.. θα τον ήθελα λίγο ποιο γρήγορο..το να πάρω ssd 4TB γιατί τόσο είναι ο hdd..οικονομικά δεν βγαίνω..άσε που δεν έχω ψάξει βέβαια αν υπάρχει ssd 4tb..αλλα και να υπάρχει φαντάζομαι την τιμή

6 λεπτά πριν, atrwtos είπε

Όχι δεν είναι αυτό

Στον ssd 256gb σχεδόν γεμάτος εννοείτε έχω το λειτουργικό εκεί..έχω έναν ακόμη που είναι hdd και περιέχει αρχεία και κάποια παιχνίδια..απλά επειδή εκει τρέχω κάποια παιχνίδια..και αντιγραφω-διαγράφω αρχεια κτλ.. θα τον ήθελα λίγο ποιο γρήγορο..το να πάρω ssd 4TB γιατί τόσο είναι ο hdd..οικονομικά δεν βγαίνω..άσε που δεν έχω ψάξει βέβαια αν υπάρχει ssd 4tb..αλλα και να υπάρχει φαντάζομαι την τιμή

Το primocache κάνει caching σε επίπεδο partition του υποκείμενου δίσκου.

Μπορείς π.χ. να χωρίσεις τον 4TB HDD σε δύο partitions. Ένα για games κοντά στο 1TB π.χ. και ένα για torrents, αρχεία κλπ. Και δημιουργείς μετά ένα cache task μόνο για το πρώτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το primocache κάνει caching σε επίπεδο partition του υποκείμενου δίσκου.

Μπορείς π.χ. να χωρίσεις τον 4TB HDD σε δύο partitions. Ένα για games κοντά στο 1TB π.χ. και ένα για torrents, αρχεία κλπ. Και δημιουργείς μετά ένα cache task μόνο για το πρώτο.

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό απλά δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία χώρισε-bootare κτλ...ήθελα κάτι ποιο γρήγορο..plug and play..άσε που φοβόμουνα μήπως δεν έχει αποτέλεσμα τελικά και τζάμπα κόπος αλλά μάλλον αυτό θα κάνω είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω προς το παρόν σε ευχαριστώ. Ψιλοάσχετο αλλά θυμάμαι παλαιότερα είχαν βγεί κάτι κάρτες για pci και pci express που μπορούσες να συνδέσεις τον σκληρό σου hdd σε αυτή την κάρτα επέκτασης και στη συνέχεια την τοποθετούσες στην pci γινόταν ένα υβρίδιο μεταξύ ssd-hdd..απλά θέλω να πω ότι μέχρι και εκεί εφτασε το μυαλό :P..γελοίο ξέρω αλλά λεω..

Επεξ/σία από atrwtos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...