Iord Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα σε όλους όπως αναφέρει και ο τίτλος αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση νέου λογισμικού σε ένα macbook του 2008, συγκεκριμένα δεν κάνει Boot με κανέναν τρόπο (από όσους γνωριζω δηλαδή) δοκίμασα με δύο διαφορετικά USB 10.8 και 10.11 και στα 2 ξεκινάει κανονικά με το μήλο και μετά εμφανίζει έναν φάκελο με ένα ερωτηματικό, δοκίμασα επίσης με ένα παλιό DVD με 10.5 που είχα αλλά και με αυτό τίποτα, έχω κάνει τα Reset έχω κάνει erase τον δίσκο. Επίσης να αναφέρω ότι μπορώ να πάω στο μενού Mac OSx utilities όπου μου έχει την δυνατότητα να κατεβάσω το 10.7 από το App store, αυτό κολλάει στο ότι όταν γράφω το Apple id και τον κωδικό μου έρχεται ένα νούμερο στο κινητό για επιβεβαίωση το οποίο δεν έχω επιλογή να το γράψω εκεί ώστε να συνεχίσει. οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελες κείμενο μου. Ευχαριστώ
paolo.catti Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Iord είπε Καλησπέρα σε όλους όπως αναφέρει και ο τίτλος αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση νέου λογισμικού σε ένα macbook του 2008, συγκεκριμένα δεν κάνει Boot με κανέναν τρόπο (από όσους γνωριζω δηλαδή) δοκίμασα με δύο διαφορετικά USB 10.8 και 10.11 και στα 2 ξεκινάει κανονικά με το μήλο και μετά εμφανίζει έναν φάκελο με ένα ερωτηματικό, δοκίμασα επίσης με ένα παλιό DVD με 10.5 που είχα αλλά και με αυτό τίποτα, έχω κάνει τα Reset έχω κάνει erase τον δίσκο. Επίσης να αναφέρω ότι μπορώ να πάω στο μενού Mac OSx utilities όπου μου έχει την δυνατότητα να κατεβάσω το 10.7 από το App store, αυτό κολλάει στο ότι όταν γράφω το Apple id και τον κωδικό μου έρχεται ένα νούμερο στο κινητό για επιβεβαίωση το οποίο δεν έχω επιλογή να το γράψω εκεί ώστε να συνεχίσει. οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελες κείμενο μου. Ευχαριστώ Ο φάκελος με το ερωτηματικό σημαίνει ότι το λειτουργικό δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον σκληρό δίσκο (το δισκο εκκίνησης). Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα είτε ότι ο σκληρός δίσκος ή ο SSD (δεν έχει διαφορά) δεν λειτουργεί σωστά είτε ότι ότι flex cable που συνδέει τον δίσκο με την μητρική δεν λειτουργεί (αρκετά συχνό πρόβλημα με unibody MacBook) είτε στην χειρότερη από όλες τις περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα στην ίδια την μητρική του υπολογιστή με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει τον δίσκο. 1
atheatos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Θα συμφωνήσω σε όλα με τον paolo και θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την εγκατάσταση του λειτουργικού σε εξωτερικό usb δίσκο, να δεις έτσι αν φταίει ο εσωτερικός σκληρός ή καλωδιωταινια. Σχετικα με τον κωδικό που σου έρχεται νομίζω τον βάζεις ως συνέχεια του password σου ή κάτι τέτοιο, δεν είμαι σίγουρος.
CheOnWeb Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 3 hours ago, atheatos said: Σχετικα με τον κωδικό που σου έρχεται νομίζω τον βάζεις ως συνέχεια του password σου ή κάτι τέτοιο, δεν είμαι σίγουρος. Ακριβώς. Για τα παλιά συστήματα που δεν υποστηρίζουν 2FA, το extra password που έρχεται στο κινητό, το βάζεις κολλητά μετά το κανονικό password σου.
Iord Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Ξέχασα να αναφέρω ότι με dvd με Windows 7 που δοκίμασα κάνει εγκατάσταση κανονικά.
Iord Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά έχω ανεβάσει μια φωτογραφία, γνωρίζει κάποιος γιατί γίνεται αυτό; φτάνει σε αυτή την οθόνη και κολλάει εκεί, δοκίμασα και με WiFi και με καλώδιο, απο Internet είναι εντάξει. Ευχαριστώ Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από Iord
atheatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Το macbook που έχεις ποιο μοντέλο είναι? Έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών?
Iord Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2008 (ασημένιο) κάρτα γραφικών έχει μια NVIDIA 256 MB, core2 Duo επεξεργαστή και 4 GB RAM . Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Iord
atheatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την nvindia γιατί έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα και για αυτό δεν προχωράει την εγκατάσταση. Με το Windows 7 στο device manager βλέπεις να υπάρχει η nvindia ή κάποια κάρτα generic? Όταν φορτώνει τους drivers της κάρτας γραφικών μάλλον κολλάει.
Iord Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Καταρχήν ευχαριστώ Για να καταλάβεις πως έχουν ακριβώς τα πράγματα, αγοράζω πολύ συχνά imac και macbook σχετικά παλιούς για μεταπωληση και πολλές φορές κολλάνε στο συγκεκριμένο σημείο (φωτογραφία) αλλά το πρόβλημα είναι πάντα στο ρουτερ, με μια επανεκκίνηση που του κάνω (ρουτερ) ο υπολογιστής ξεκινά και κατεβαζει το εκάστοτε OS, με αυτόν εκτός από αυτά που έχω προ αναφέρει μέχρι χτες μπορούσα να φτασω στην οθόνη που βάζω το Apple id αλλά είχα θέμα με τον κωδικό και δεν μπόρεσα να προχωρήσω. Σήμερα κολλάει εκεί (φωτογραφία). Όσο αναφορά αυτό που ρωτάς εγκατέστησα τα Windows μόνο για να δω αν γίνεται και αμέσως έκανα erase τον δίσκο , δεν μπήκα καν στον κόπο κοιτάξω κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα