Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά ψάχνω κάποια δικαιολογία για να το πάρω, από προιόντα της Apple έχω μόνο το iPhone 11 Pro και θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Οι χρήσεις που κάνω είναι youtube, netflix λίγο development σε PhpStorm και Android studio.

Τι λέτε αξίζει να δώσω γύρο στα 3κ για ένα λαπτοπ? Όσοι έχετε είστε ευχαριστημένοι? 

Αν είναι να πάρω σκέφτομαι την 16inch έκδοση.

Δημοσ.

Αν "αξίζει" το ξέρεις εσύ. Τη δουλειά σου την κάνεις με οποιοδήποτε καλό μηχάνημα (βλέπω Android Studio, οπότε πάρε 16 GB RAM :P) αλλά το MBP είναι άλλο μηχάνημα. Άλλη αίσθηση. Το βασικό για 'μένα είναι ότι ελέω MacOS έχεις πολύ λιγότερες εκπλήξεις και σπασίματα νεύρων. Αλλά αν αυτό αξίζει +500-600 ευρώ από ένα (αντίστοιχο ) Windows μηχάνημα, εσύ το ξέρεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα "έχεις" να τα δώσεις ναι, αλλά αν αυτό το ποσό αποτελεί όλες σου τις οικονομίες τότε όχι. Μονάχα όμως άμα αποτελεί το μόνο και κύριο μηχάνημα σου. Άμα έχεις ήδη δυνατό ντεσκτοπ, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι και ένα πανίσχυρο λαπτοπ, ίσως τότε το 13ρι να ήτανε καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Για το αν αξίζει, δες πρώτα αν θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου με κατι αλλο φθηνότερο και μετά κρίνεις. Πάντως εγώ δεν θα εδινα με τίποτα τόσα χρήματα εκτός κι αν με αυτο το μηχάνημα θα πήγαινε η ποιότητα της δουλειάς μου και η απόδοση μου σε άλλα επίπεδα, θα έκανα την δουλειά μου πολύ πιο άνετα και σε μικρότερο χρόνο. 

Δημοσ.

Αν θα βγάλεις χρήματα επειδή έχεις το συγκεκριμένο μηχάνημα, αξίζει. 

Βλέπω όμως ότι η χρήση που περιγράφεις δεν είναι επαγγελματικά, πάρα μόνο "ξώφαλτσα". 

Άρα το ερώτημα είναι, έχεις λεφτά για "πέταμα", για να κάνεις το γούστο σου; Αν τα έχεις, μια χαρά. 

Δημοσ.

με αυτα τα χρηματα απλα περνεις και καλο laptop για να δουλεψεις οταν πραγματικα εισαι εξω ... ή οταν θες να δείξεις κατι σε πελάτη

και κτηνος desktop και με οθοναρες ....

και αν πραγματικα μιλαμε για δουλεια τοτε ειναι που δεν στηρίζεσαι μονο σε ενα μονο μηχανημα, γιατι στην τελικη ολα χαλανε, σπανε, ή ακομα και στα κλεβουν

μην σου πω περνεις ανετα και μια tv να απολαμβανεις καλυτερα το netflix , κριμα να βλεπεις με 3K laptop netflix στα γονατα στον καναπε και να πεσει ο καφες πανω του :)

Δημοσ.

Αν τα τρία χιλιάρικα δε σε απασχολούσαν σαν ποσό, δε θα μιλάγαμε, θα το είχες αγοράσει ήδη. To "ψάχνω μια δικαιολογία να το πάρω" είναι στην περίπτωση σου ανοησία, καθώς τα σκέφτεσαι τα 3 χιλιάρικα. Δε στο λέω επιθετικά, απλώς είναι έτσι.

Με τι δουλεύεις τώρα, τι δε σε ικανοποιεί στο υπάρχον setup σου και έχεις καθόλου εμπειρία ή έχεις κάνει καθόλου έρευνα για να δεις αν το macbook και το macos θα καλύψει αυτές τις ανάγκες σου;

Και μη βασίζεσαι πολύ στις γνώμες των άλλων. Η Apple και τα προϊόντα της έχουν οπαδούς και αντιπάλους. Αλλά εσύ δε ξέρεις το background και τις προτιμήσεις του καθενός ή και το γεγονός ότι μπορεί να δουλεύει σε καμία document, να σου γράφει και να σκέφτεται "ωπ, καλώστο το τριχίλιαρο". Κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός στις ανάγκες του και τις προτιμήσεις του. Διάβασε, δες, ψάξε περισσότερο. Ακόμα καλύτερα, ίσως να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο mac mini να δεις πως είναι. Χαμένο δε θα πάει και αν σου αρέσει πας και στο macbook pro.

Ή άμα θες να δεις δωρεάν (πολλά αστεράκια εδώ), ψάξε να δεις αν θες να στήσεις ένα Hackintosh. Και έτσι θα κερδίσεις χρόνο για να δεις τις προθέσεις της Apple που ετοιμάζεται για μια μεγάλη αλλαγή αρχιτεκτονικής από x86 σε ARM.

• Like 1
Δημοσ.

Laptop αξίας 3k αγοράζουν οι μεγάλες εταιρίες στους μηχανικούς και τους προγραμματιστες τους για να τους βγάλουν δουλειά και να κερδίζουν τσουβάλια λεφτά από τις πωλήσεις των προϊόντων τους. Και κάθομαστε τώρα να πούμε "ποια δικαιολογία" στέκει για να το πληρώσεις από την τσέπη σου για youtube, netflix και λίγο programming? Καμία απλά... Αλλά αν τα έχεις και δεν σε πειράζει να τα σκορπίσεις, αγόρασε το. 

Και εγώ σε ένα του 3χιλιαρου δουλεύω που μου έδωσε η εταιρία, αλλά όταν έβαλα το χέρι στην τσέπη να αγοράσω ένα ιδιωτικό για να κάνω το χαβαλέ μου, έκανα την δουλίτσα μου με ένα refurbished thinkpad των 500.

• Like 3
Δημοσ.

Αν τα οικονομικα σου ειναι τετοιου επιπεδου που εχεις 3.000 ευρω για πεταμα, ναι αξιζει 100%. Τουλαχιστον θα τα πεταξεις με στυλ.

Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα το Dell XPS 15 9570 με την 4Κ ΟLED οθόνη. Ναι, είναι Windows, όμως πατάει κάτω το MBP 16 σε όλες τις άξιες αναφοράς μετρικές.

• Like 2
Δημοσ.

Καλύτερα να περιμένεις να πέσει η τιμή του. Μια φορά έδωσα πάνω από 3 χιλιάρικα για PowerBook G4 και από τότε δεν την ξαναπατάω. Ψάχνω , περιμένω και βρίσκω το MacBook Pro που με καλύπτει με κάτω από 2 χιλιάρικα. 
Αφού ξέρεις τι θέλεις, το μόνο που πρέπει να κανείς είναι να το βρεις στην σωστή τιμή. Που για μένα είναι max 2000 ευρώ για το συγκεκριμένο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gntgrx είπε

Σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα το Dell XPS 15 9570 με την 4Κ ΟLED οθόνη. Ναι, είναι Windows, όμως πατάει κάτω το MBP 16 σε όλες τις άξιες αναφοράς μετρικές.

Δυστηχως ολα τα καινουργια XPS ειναι πεταμενα λεφτα. Παρα πολλα προβληματα, ειδικα με θερμοκρασιες, fan noise, keyboard και ενα σορο ακομα. Δεν εχουν αντιπαλο τα macbook pro κυριως software wise, αλλα σε τοσα λεφτα η εναλλακτικη δεν ειναι σε καμια περιπτωση τα XPS

Δημοσ.

Μπορείς να ψαχτείς και λίγο στα μεταχειρισμένα Macbook pro, βρίσκεις καλές περιπτώσεις στα 15,4 retina μοντέλα με ι7, 16 gb ram και discrete gpu. Δηλαδή με πολύ λιγότερα χρήματα, θα έχεις τις επιδόσεις και την εμπειρία (macos) που ζητάς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...