Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σορυ για το off topic αλλα το Amazfit Bip ειναι ακριβες στις μετρησεις του μιας και εχει GPS ή εχει μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικοτητα; Με ενδιαφερει κυριως για το τρεξιμο.

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, speedy23 είπε

Σορυ για το off topic αλλα το Amazfit Bip ειναι ακριβες στις μετρησεις του μιας και εχει GPS ή εχει μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικοτητα; Με ενδιαφερει κυριως για το τρεξιμο.

Μια χαρα ειναι. Δες και εδω review απο εναν που εχει δοκιμασει σχεδον τα παντα σε gps :
http://www.detroitrunner.com/2018/07/amazfit-bip-gps-watch-review.html

Αναφορά σε κείμενο

Overall, for the money, this is one of the best tracking and GPS watches I've ever used.  There's several things that I loved about the watch:

• It's light and comfortable (you don't even notice it's on your wrist)  It's much more comfortable than my Garmin HR and much smaller too.
  • It's surprisingly accurate.  I was within 0.05 of most activities compared to my Garmin.
  • It's inexpensive.  For the price, you can't beat this watch with all the features.
  • It comes with a good app with all the data you would want.
  • The battery is unbelievable.  I can get a week out of my Garmin but I'm sure I could have gotten 3-4 weeks from the Bip without charging.  No GPS watch I know can do that especially considering I'm using the GPS on average 5 days a week.
  • Notifications are nice and the watch and app remain connected.  It was very reliable.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gergios.boussias είπε

καλημερα, 

επειδη χρησιμοποιω μια συσκευη που δενει στο χερι και μετραει το οξυγονο στο αιμα (για λογους υγειας) και ειναι ιατρικη συσκευη αποκλειστικα φτιαγμενη για αυτο το θεμα. (φαντασου το σαν ενα γαντι που δενει αντιχειρα και καρπο) , σου λεω οτι ΚΑΝΕΝΑ μαραφετι απο αυτα που επιασα στο χερι μου που και καλα μετρουσανε οξυγονο (oximeter)  δεν μετρησε σωστα.

το Vivoactive 4 που εχω τωρα , αν το πιστευα θα επρεπε να ειχα ηδη μεγαλο προβλημα διοτι σε συνεχη 24ωρη μετρηση μου  οξυγονου απο 89% μεχρι 91%.

οπως καταλαβαινεις ΔΕΝ γινεται, ειδικα οταν η ιατρικη συσκευη δειχνει κατι αλλο.

επομενως, εγω προσωπικα απενεργοποιησα αυτην λειτουργια διοτι πολυ απλα δεν ειναι αξιοπιστη.

αν εχεις αλλη εμπειρια, δεκτο.

Στο ιατρείο έχουμε ένα BIOBASE BK-PO2 και με βάση αυτό πάει καμπάνα το Band (μια διαφορά 1% και ούτε δεν είναι τίποτα). Το σίγουρο είναι ότι δεν κάνουν για συνεχή παρακολούθηση, για αυτό σου έχουν δώσει σταθεροποιητή για το sensorα σου (το Honor αποκλείεται να μείνει σταθερό και να δείχνει αληθείς μετρήσεις σε διάρκεια χρόνου).

Για το Vivoactive που λες δεν έχω καμία εμπειρία, και για το Honor εντυπωσιάστηκα γιατί από πλευράς θεωρίας τα οξύμετρα χρειάζονται πηγή φωτός από τη μία πλευρά και αισθητήρα από την άλλη πλευρά (και όπως καταλαβαίνεις δεν έχει δύο πλευρές, έχουν κάνει κάτι πολύ παλαβό για να το πετύχουν).

Μην στενοχωριέσαι όμως έχει και χειρότερα, υπάρχουν και sensorες για το λοβό του αυτιού, γλίτωσες το σκουλαρίκι :-)

(Εννοείται σου εύχομαι μόνο τα καλύτερα και ταχεία και πλήρη ανάρρωση).

• Like 1
Δημοσ.

Είχα το 4, το σουταρα σε μια βδομάδα και πήρα μπιπ. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για να μην πας σε μεταχειρισμένο μπιπ στα μέχρι 30 ευρώ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως συνήθισα να φοράω το 4αρι για ρολόι αν και δε φορούσα ρολόι γενικά. Έχω δει αποκλίσεις στο heart rate (από το πραγματικό) και μάλιστα μεγάλες, μερικές φορές. Στα τελευταία update του MiFit δεν πάει καλά οπότε ξέχασα και το sleep monitor εκτός απο τους παλμούς.

Από μπαταρία παραδέχομαι ότι είμαι εντυπωσιασμένος σε σημείο που ξεχνάω πότε το φόρτισα τελευταία φορά.

Η είδηση βέβαια είναι για το MiBand 5 και το αν κλαίγομαι για το 4 ή όχι, μόνο εμένα επηρεάζει. Προσωπικά δε θα ξανάπαιρνα Xiaomi.

Επεξ/σία από Thrall7
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, speedy23 είπε

Το εχω και ειναι αρκετα ακριβες εως πολυ θα ελεγα. Στα βηματα δειχνει οτι να ναι οταν δεν λειτουργει δηλαδη το gps .

Δημοσ.

Ειδικά για τη μέτρηση παλμών καρδιάς έχω να πω ως κάτοχος huawei a2 band ότι επηρεάζεται πολύ ανάλογα τον άνθρωπο καθώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες φλέβες. Επίσης επηρεάζεται από τον ιδρώτα του χεριού (και δεν ιδρώνουμε όλοι το ίδιο στον καρπό) δλδ αν είναι ιδρωμένο δείχνει άλλα αντί άλλων συχνά και για να δείξει σωστά πρέπει να το σφίξεις πιο πολύ ή να καθαρίσεις τον οπτικό αισθητήρα ή ή ή.

Δλδ δεν είναι απλή υπόθεση και για αυτό οι "αντιφατικές" μαρτυρίες των χρηστών (άλλοι ικανοποιημένοι και άλλοι όχι με την ακρίβεια). 

Υπάρχουν χρήστες που συγκρίνουν ρολόγια της ίδιας εταιρίες ως προς τις μετρήσεις και δείχνουν σοβαρές αποκλίσεις (πχ αριθμό βημάτων ή/και υπολογισμού απόστασης). Υπάρχουν διαφορές σε παρόμοια ρολόγια (πχ bip, bip lite, bip S). Όμως όλα είναι σχετικά. Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τις μετρήσεις δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο και οι αισθητήρες σε κάθε άνθρωπο μπορεί να συμπεριφέρονται και διαφορετικά (όπως πχ για τους παλμούς καρδιάς που έχει να κάνει με τις φλέβες, και το δέρμα). και αν για κάποια μπορείς να βρεις την 'διαφορά' που έχεις τελικά μπορείς να υπολογίσεις τα πραγματικά (πχ αριθμό βημάτων). 

Τέλος πάντων και ως "στατιστικό" (δλδ ως αναφορά για το τι έκανες χθες ή σήμερα) έχουν την αξία τους (δλδ αν σήμερα περπάτησες 5000 βήματα και χθες 10000 κάτι λέει και αυτό και ας είναι 15% το λάθος). 

Πάντως ειδικά στο θέμα βημάτων καθώς ήρθα από huawei κινητό (που έχει μετρητή βημάτων) σε xiaomi κινητό που δεν έχει μετρητή βημάτων, με πείραξε λίγο. Ήταν ένα "άχρηστο" στατιστικό που συχνά κοιτούσα στο huawei και με είχε κάνει να μην φοράω ποτέ σχεδόν το band μου (καθώς όπου πας πλην άθλησης έχεις και το κινητό πάνω σου). Ίσως η xiaomi με αυτόν τον τρόπο σιγοντάρει δλδ προωθεί λίγο και τα ρολόγια της. 

Για να μη βγαίνω πολύ εκτός θέματος, καθώς οι ειδοποιήσεις και άρα τα ελληνικά είναι σημαντικό κομμάτι (αλλιώς γιατί τι ειδοποιήσεις να μιλάμε?) θεωρώ ότι πριν το αγοράσει κάποιος πρέπει να δει τι γίνεται με το θέμα αυτό ειδικά στη κακόφημη (στο θέμα ελληνικά) xiaomi. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, keysmith είπε

Πάντως ειδικά στο θέμα βημάτων καθώς ήρθα από huawei κινητό (που έχει μετρητή βημάτων) σε xiaomi κινητό που δεν έχει μετρητή βημάτων, με πείραξε λίγο. Ήταν ένα "άχρηστο" στατιστικό που συχνά κοιτούσα στο huawei και με είχε κάνει να μην φοράω ποτέ σχεδόν το band μου (καθώς όπου πας πλην άθλησης έχεις και το κινητό πάνω σου). Ίσως η xiaomi με αυτόν τον τρόπο σιγοντάρει δλδ προωθεί λίγο και τα ρολόγια της. 

Εχεις δοκιμασει να βαλεις το google fit σοτ xiaomi κινητο σου? Λογικα θα μετραει τα βηματα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, haHa είπε

Εχεις δοκιμασει να βαλεις το google fit σοτ xiaomi κινητο σου? Λογικα θα μετραει τα βηματα.

το κινητό μου mi note 10 δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει αισθητήρα pedometer. Αυτό που λες μαλλον αφορά συγκεκριμένες συσκευές και firmware. Ετσι διαβαζω εδώ.

Αναφορά σε κείμενο

This feature is only available on the following devices equipped with a step counter sensor: Redmi K20, Mi 8, Mi 8 Lite, Mi 8 SE, Mi MIX 2S, Mi MIX 3, Mi 9 SE, Mi MAX 3, Mi 8 Pro, Redmi Note7, RedmiNote7 Pro, Redmi 7, Redmi Y3, POCO F1, Redmi 7A, Redmi 6 Pro, Redmi Note 5 Pro, Redmi 6A, Redmi 6, Redmi Y2, Mi 6, Mi Note 3, Mi MIX 2, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 8, Mi 9, Redmi K20 Pro, Mi Note 2, Mi MIX, Redmi Note 5, Redmi 5, Redmi 5A, Mi Max 2, Redmi Note 4, Redmi Y1 Lite, Redmi Y1, Redmi 4, Redmi Note 6 Pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, keysmith είπε

το κινητό μου mi note 10 δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει αισθητήρα pedometer. Αυτό που λες μαλλον αφορά συγκεκριμένες συσκευές και firmware. Ετσι διαβαζω εδώ.

Το google fit δεν χρειαζεται ειδικο σενσορα pedometer απο οσο γνωριζω. Δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.

Επισης, οταν δημοσιευθηκε το παραπανω αρθρο, μολις ειχε βγει το κινητο σου για αυτο μαλλον δεν αναφερεται.

Τελος,  τα κινητα(ουτε τα fitness tracker) δεν εχουν συνηθως καποιο ειδικο hardware για την μετρηση βηματων. Τα υπολογιζουν απο το accelerometer και το gyroscope.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 9:32 ΜΜ, gergios.boussias είπε

αυτο το χαρακτηριστικο δεν δουλευει σε θηρια των 250-300 ευρω (αξιοπιστα στην χρηση οχι στα χαρτια) και θα μπει στο κατα τα αλλα πολυ καλο Band 5 ?

Έλα που δουλεύει και κοστίζει και 29 ευρώ μόνο! Αρκεί να το έχεις 1 εκατοστό πάνω από τον καρπό και να έχεις ξυρίσει τις τρίχες στην περιοχή των αισθητήρων. Αυτό για τριχωτούς. Για γυναίκες δεν χρειάζεται τίποτε. Μόνο 1 εκατοστό πάνω από τον καρπό. 

Και τα μεγαθήρια των 300 που λες δεν κάνουν 24αωρη παρακολούθηση παλμών με τρομερή ακρίβεια για 14 συνεχόμενες ημέρες ασταμάτητα. 

Άστο...

Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 9:32 ΜΜ, gergios.boussias είπε

αυτο το χαρακτηριστικο δεν δουλευει σε θηρια των 250-300 ευρω (αξιοπιστα στην χρηση οχι στα χαρτια) και θα μπει στο κατα τα αλλα πολυ καλο Band 5 ?

Και όμως δουλεύει μια χαρά. Εξάλλου οι φήμες ήταν ότι θα έχει. Για μένα θα ήταν μια πολύ καλή αλλαγή και ας είχε και 10 ευρώ παραπάνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Και όμως δουλεύει μια χαρά. Εξάλλου οι φήμες ήταν ότι θα έχει. Για μένα θα ήταν μια πολύ καλή αλλαγή και ας είχε και 10 ευρώ παραπάνω.

Μακάρι να σας δουλέψει βρε παιδιά.

οπως είπα τρέχω όλα τα mi Band μέχρι το 4 .

ειναι καλά

Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 7:43 ΜΜ, TR-909 είπε

Πολύ τίμιο για αυτά που προσφέρει, από Honor Band σκέφτομαι την μετάβαση αρκεί να είναι καλή και η αυτονομία (πραγματικά).

Θα σου έλεγα να μείνεις σε honor η huawei έχει καλύτερη τεχνολογία από την xiaomi. Εγώ περιμένω για το honor band 6 που νομίζω βγαίνει Ιούλιο 

Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 6:31 ΜΜ, haHa είπε

Fitness tracker χωρις GPS δεν ειναι fitness tracker. Βηματομετρητες υπηρχαν απο το 1995 που σου μετραγαν τα βηματα σου. Για ασκηση δεν καταγραφει τιπτοα αξιοπιστα χωρις να κουβαλας και το κινητο μαζι.

Το μονο ουσιαστικο που προσφερει ειναι notifications απο το κινητο για οποιον τον ενδιαφερει.

αν και νομίζω έχουμε ξανάκανει ίδια συζήτηση .... έχεις μόνιμα στο μυαλό σου μόνο το "καταγραφή απόστασης"
οπότε εσύ προσωπικά αποκλείεις ότι υπάρχει σε Indoor ασκήσεις και άρα δεν υπάρχει λόγος καταγραφής αυτών.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...