Προς το περιεχόμενο

Επέκταση γραμμής τηλεφώνου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα .Θέλω να επεκτείνω την γραμμή τηλεφώνου, βασικά το modem ειναι στον 1 όροφο και θέλω να μεταφέρω ενσύρματη γραμμή στο 2 για να αποφύγω   ασύρματες παρεμβολές και αποσυνδέσεις ,τώρα  δουλεύω με   ένα  ασύρματο repeater  , το θέμα ειναι πως επειδή χρησιμοποιείται  το τηλέφωνο στον κάτω όροφο θα  πρέπει να παραμείνει το τηλέφωνο βάσης στον 1,   έχω στην κατοχή μου ένα   Ethernet καλώδιο , δεν ξέρω πόσα μέτρα ακριβώς αλλά ειναι μασούρι φτάνει και περισσεύει ,έλεγα  λοιπόν να  έβαζα στο κάτω modem και να το τράβαγα από κάτω  στο πάνω με την άλλη άκρη να το σεταριζα σε ένα δεύτερο  παλιό  modem που έχω  δλδ το ένα modem σε 2. 

Η άλλη λύση που σκεφτόμουν να τραβήξω κανονικό καλώδιο γραμμής , οπού έχω επίσης  ένα καλώδιο γραμμής γύρο στα 18-20 μέτρα  αλλά με προβληματίζουν οι καιρικές συνθήκες και  για τα δυο  εκτιθέμενα δλδ καλώδια είτε  Ethernet  είτε απλής γραμμής .Καμιά ιδέα  πάνω στο θέμα?

Επεξ/σία από simnum3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα εκτεθιμένα καλώδια σε καιρικές συνθήκες: τα περνάς μέσα από σπιράλ καλωδίων

Σπιράλ Καλωδίων | LeroyMerlin

Λίγο μπελάς εάν το κάνεις πρώτη φορά, αλλά μπορείς να βρεις / ψάξεις τρικ. 

Για να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο αυτό που θες να κάνεις, πες μας σε κάθε όροφο (1ο, 2ο) τι θέλεις να έχεις διαθέσιμο. Π.χ. 1ος: τηλέφωνο + ασύρματο δίκτυο, 2ος: ενσύρματο (ethernet) + ασύρματο. Επίσης, ποιο μοντέλο είναι το repeater σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον  1 θέλω να παραμείνει το τηλέφωνο, στον 2 δεν χρειάζεται  να υπάρχει σταθερό  τηλέφωνο , απλά σταθερή πρόσβαση  για  internet ,το repeater δεν ειναι και πολύ καλό , συγκεκριμένα το  WNP-RP300-1 , Επίσης   (στο 2 Όροφο θα πρέπει να δουλεύουν 2 pc με καλώδιο)  +δεν θα ήταν και άσχημο να υπάρχει και μια ασύρματη πρόσβαση στον 2 για καλύτερο σήμα  έναντι  του  1 αλλά οκ .

Επεξ/σία από simnum3

Από το modem/router του 1ου, σε μία από τις θύρες ethernet που έχει από πίσω (λογικά έχει 4), συνδέεις την "καλούμπα" ethernet. Αγοράζεις ένα απλό gigabit switch (15 ευρώ) και το τοποθετείς στον πάνω όροφο. Συνδέεις την καλούμπα σε μία από τις θύρες του switch και, και σε 2 άλλες συνδέεις καθένα από τα pc που θέλεις. 

Το παλιό modem που λες να χρησιμοποιήσεις, εφόσον είναι παρόχου από παλιά dsl σύνδεση κτλ μάλλον θα σου δημιουργήσει μπελάδες. 

Και ένα τέρμα χαζό διάγραμμα:
image.png.791dafe8be3c5b32447801e37f6b2119.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι παρόχου  το μοdem , συγκεκριμένα έχω  2 διαφορετικά   modem , τώρα  θυμήθηκα πως έχω και ένα άλλο , ένα D-Link DSL-2640B  Και το άλλο ειναι το Linksys Cisko WAG354G

https://eu.dlink.com/uk/en/products/dsl-2640b-adsl-2-wireless-g-router-with-4-port-10-100-switch

https://downloads.linksys.com/downloads/userguide/WAG354G-EU_UG,0.pdfΤ

Τελικά θα κάνω ένα τσεκάρισμα σε ένα από τα δυο modem και βλέπω  τι παίζει καλύτερα , για τις καιρικές συνθήκες θα βάλω  σπιράλ  για τα καλώδια , σε ευχαριστώ 🙂

Επεξ/σία από simnum3

Εφόσον θες να έχεις και ασύρματο router στον 2ο για καλύτερο σήμα, τότε αντί για το gigabit switch χρησιμοποιείς είναι wireless router. Η μόνη διαφορά είναι πως η καλούμπα θα πέσει στη θύρα ethernet που γράφει WAN. 

Και τα δύο ρουτεράκια που έχεις είναι αρκετά παλιά. Δε θα σου παίξουν "εύκολα" γι' αυτό που θες να κάνεις. Νομίζω πως λέγεται lan to lan cascading. Εάν μπορείς να επενδύσεις σε ένα απλό σύγχρονο wireless router, θα κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα. Εάν δεν γίνεται και έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το πώς στήνεται η όλη φάση π.χ. με το WAG354G, τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω :) 

Σε κάθε περίπτωση η καλωδίωση, παραμένει η ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...