Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Σας έχει τύχει κάποια ποτήρια να μην πλένονται καλά από το πλυντήριο πιάτων, ενώ κατά την ίδια πλύση άλλα γυάλινα σκεύη (όχι ποτήρια) να είναι πεντακάθαρα;

Ειχα κι εγω κατι τετοια ποτηρια. Εφαγαν σουτ σημερα το πρωι. Δεν θα καθομαι να τα παρακαλαω.

25 λεπτά πριν, KoreanW είπε

το πρόβλημα που θαμπώνουν κάποια γυάλινα κακής ποιότητας στο πλυντήριο πιάτων
είναι λόγω των απότομων μεταβολών θερμοκρασίας
για αυτό και ορισμένα πλυντήρια πιάτων έχουν ειδικά προγράμματα για ποτήρια

η απάντηση αυτή δεν πάει σε σένα φυσικά, εσύ ήσουν ξεκάθαρος ότι δε μιλάς για θαμπάδα αλλά για βρωμιές που δεν καθάρισαν

η απάντηση που σου ξαναλέω:
το νερό δε χτυπάει καλά βαθιά τα ψηλόλιγνα ποτήρια σου
πρέπει να δοκιμάσεις να τα τοποθετείς ώστε να «αντικρίζουν» καλύτερα τη δέσμη του νερού
μετά βλέπουμε τί άλλο θα δοκιμάσεις

Δεν νομιζω οτι η αλλαγη θερμοκρασιας ειναι τοσο μεγαλη ωστε να αλλαξει την δομη του γυαλιου. (θα ρωτησω μια φιλη μου ειδικη στο γυαλι σε ποια θερμοκρασια μπορει να συμβει αυτο, μιλαμε για 60-70°C σε γενικες γραμμες) Αυτο που αναφερει ο φιλος ειναι στην επιφανεια του ποτηριου παρα εις βαθος. Το γυαλι σε γενικες γραμμες ειναι τρομερα ανθεκτικο υλικο που δεν αντιδρα με καμια χημικη ουσια απ αυτες που υπαρχουν στα σαπουνια και το αλατι του πλυντηριου. Υποψιαζομαι οτι τα εν λογω ποτηρια κολλησαν κατι (πολυμεριστηκε καποιο λαδι στην επιφανεια τους) το οποιο δεν καθαριζει. Θα τα ετριβα με καθαρο ασετον για να δω αν φευγει αυτη η αηδια απο πανω τους.

Αν το γυαλι εχει θαμπωσει και η επιφανεια ειναι τραχια τοτε κατι το εγδαρε ασχημα (σκληρο νερο πχ) και δεν φτιαχνεται.

Δημοσ.
5 minutes ago, evabb said:

Ειχα κι εγω κατι τετοια ποτηρια. Εφαγαν σουτ σημερα το πρωι. Δεν θα καθομαι να τα παρακαλαω.

Δεν νομιζω οτι η αλλαγη θερμοκρασιας ειναι τοσο μεγαλη ωστε να αλλαξει την δομη του γυαλιου. (θα ρωτησω μια φιλη μου ειδικη στο γυαλι σε ποια θερμοκρασια μπορει να συμβει αυτο, μιλαμε για 60-70°C σε γενικες γραμμες) Αυτο που αναφερει ο φιλος ειναι στην επιφανεια του ποτηριου παρα εις βαθος. Το γυαλι σε γενικες γραμμες ειναι τρομερα ανθεκτικο υλικο που δεν αντιδρα με καμια χημικη ουσια απ αυτες που υπαρχουν στα σαπουνια και το αλατι του πλυντηριου. Υποψιαζομαι οτι τα εν λογω ποτηρια κολλησαν κατι (πολυμεριστηκε καποιο λαδι στην επιφανεια τους) το οποιο δεν καθαριζει. Θα τα ετριβα με καθαρο ασετον για να δω αν φευγει αυτη η αηδια απο πανω τους.

Αν το γυαλι εχει θαμπωσει και η επιφανεια ειναι τραχια τοτε κατι το εγδαρε ασχημα (σκληρο νερο πχ) και δεν φτιαχνεται.

κρούεις ανοικτές θύρες, γιατί δεν είπα για τον ts αυτό που αναφέρεις
το είπα για κάποιες απαντήσεις που γράφτηκαν

και ναι υπάρχουν προγράμματα στα πλυντήρια πιάτων για ευαίσθητα και γυάλινα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...