Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, VickyTopou είπε

Είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλους παιδικούς που έχω ακούσιε... Μας παίρνουν 50€ για πήγαινε 50€ το έλα.... Εγώ έχω μόνο "έλα".... 😶

Για €25 γίνεται όλη η φασαρία δηλαδή;

Επεξ/σία από Narayan
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, VickyTopou είπε

Μας είχανε ενημερώσει από την αρχή, πως τα λεφτά θα δίνονται κανονικά το μήνα άσχετα εάν ένα παιδί αρρωστήσει και δε πάει μισό μήνα. Προσωπικά πέρυσι το παιδί μου που ήταν εκτός 1,5 μήνα τον έναν ολόκληρο δε το πλήρωσα, αφού δε πήγε καν... Σε καμία περίπτωση δε θέλω τσακωμούς, ειλικρινά βαριέμαι να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες τις οποίες έμαθα πως άλλοι δυσαρεστημένοι γονείς, μπήκανε.... Πληρώνω 50€/μήνα γιατί τον φέρνουνε μόνο, το πρωί τον πάω εγώ στο παιδικό γιατί είναι ο δρόμος μου για τη δουλειά. Σε άλλους γονείς ζητήθηκε να δώσουν 100€ για τον Μάρτιο (πήγαιν-'ελα) και ας έκλεισε 10 Μαρτίου και 100€ για Ιούνιο και ας είναι οι μισές ημέρες...!!! Εάν είναι υπουργική απόφαση, δε μπορώ να κάνω και πολλά... σου λένε έτσι είναι και δεν έχεις με τι να αντικρούσεις....

Υποστηρίζουν ότι πρέπει να πληρωθεί έστω και με τις μισές ημέρες αλλά δεν γνώριζα εάν είναι απόφαση από το κράτος... 

Είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλους παιδικούς που έχω ακούσιε... Μας παίρνουν 50€ για πήγαινε 50€ το έλα.... Εγώ έχω μόνο "έλα".... 😶

100 Ευρώ η μεταφορά; Και κλαίγεσαι; Πόσα δίνεις δηλαδή για τις υπόλοιπες υπηρεσίες;  Μάλλον δεν είναι για εσένα αυτά τα νούμερα. 

Εγώ όταν δεν έβγαινα το πήγαινε η γυναίκα μου με τα πόδια και το έφερνε , με βροχές και κρύο. 

Μνημόνια μέχρι ο Covid19 να γίνει Covid18 .

Επεξ/σία από ptwma
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ptwma είπε

100 Ευρώ η μεταφορά; Και κλαίγεσαι; Πόσα δίνεις δηλαδή για τις υπόλοιπες υπηρεσίες;  Μάλλον δεν είναι για εσένα αυτά τα νούμερα. 

Εγώ όταν δεν έβγαινα το πήγαινε η γυναίκα μου με τα πόδια και το έφερνε , με βροχές και κρύο. 

Μνημόνια μέχρι ο Covid19 να γίνει Covid18 .

Δυστυχώς δε μπορώ να φύγω από τη δουλειά μου για να πάω να τον πάρω και τον έχω μαζί μου όταν μου τον φέρνουνε. Τα δικαιώματα μου θέλω να ξέρω γιατί έχουμε δώσει και άλλα λεφτάκια τα οποία ούτε αποδείξεις δε μας κόβανε... Βροχές και κρύο φάγαμε όλοι, για να τα περάσατε κι εσείς μπορείς να καταλάβεις ότι ίσως κάποιοι προσπαθούν και με λιγότερα. Και επειδή μπορεί να υπάρξει και απορία για τον ιδιωτικο... είμαστε με ΕΣΠΑ. Και πάλι ξαναλέω για δικαιώματα παιδιά... που έτσι κι αλλιώς στο τέλος κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι γιατί σου πετάνε "Υπουργική απόφαση..." 

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 ώρες πριν, DrLo είπε

Συμφωνώ απόλυτα με το να κλείσουν αν δεν αντέχουν το ρίσκο. Όλα τα καφέ πχ αν δεν μπορούσαν να πληρώσουν ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ τους υπαλλήλους τους τόσους μήνες να κλείνανε άμεσα, να πτωχευανε.

Αυτό άλλωστε θα πρεπει να αποτυπώνεται και στα "διδακτρα" (για σχολεία , παιδικούς σταθμούς κλπ) και να κοστολογείται κατάλληλα αυτό το ρίσκο. Είμαι αυτός που από την πρώτη μέτα λέει ότι το κράτος δεν έπρεπε να πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ, να μη πληρώσει επιδόματα, να μην δώσει ευκολίες, δάνεια κλπ ... όποιος πτωχευσει, να πτωχευσει και όσοι εργάζονται σε αυτόν ας μείνουν άνεργοι και οι επόμενοι επιχειρηματίες να κοστολογήσουν τα προιόντα τους και τις υπηρσεσίες τους λαμβάνοντας υπόψη αυτό το αυξημένο ρίσκο. 

Παρόλα αυτά, η προσέγγισή σου είναι εντελώς αφελής.

Η κάθε επιχερηση μπορεί να παίρνει ότι ρίσκο γουστάρει. Μπορεί να αποφασίσει "ξέρετε θα πετάω τα παιδιά σας στο αέρα και όποιο σκοτώθεί ... ε είναι ρίσκο που μπορώ να πάρω".

Το ρίσκο που δε της επιτρέπεται να πάρει τώρα όμως πρέπει να πληρωθεί

είτε να αποτυπωθεί στις τιμές της είτε να της πληρώθεί από αυτόν που την περιορίζει.

.

είτε δηλαδή δε μπλέκεσε στο ρίσκο του κάθενα και τον αφήνεις να πτωχευσει ή όχι ... ή παρεμβαίνεις και επιβάλεις εσύ το ρίσκο που του επιτρέπεις να πάρει ξαφνικά χωρίς να αλλάξει κοστολόγησή του και αναλαμβάνεις να καλύψεις τη διαφορά.

ή το ένα ή το άλλο.

Τα έχεις εντελώς μπερδεμένα τα πράγματα φίλε μου.

Σε μία επιχείρηση, όλοι και όλα πληρώνονται από τα έσοδα της επιχείρησης.

Κανείς δεν ανοίγει επιχείρηση (έχει δεν έχει προσωπική περιουσία) για να πληρώνει απ'την τσέπη του.

Αν μπορεί να πληρώσει από την τσέπη του σε μία δύσκολη συγκυρία όπως το lockdown, οκ, έχει αβάντα αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι αν δεν έχει να πληρώσει από την τσέπη του να μην ανοίξει επιχείρηση.

Εδώ ολόκληροι κολοσσοί δανείζονται για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (ενώ έχουν ρευστότητα) και θα επικρίνουμε τον μικρομεσαίο που άνοιξε μια επιχείρηση να βγάλει τα προς το ζην με αξιοπρέπεια;

Και μη ξεχνάς, πόσα φέσια καλείται να πληρώσει μια επιχείρηση σ'αυτή τη χώρα που δεν τις αναλογούν, ιδίως στο ξεκίνημά της -> φόρο επιτηδευματία, φόρο εισοδήματος , προκαταβολή φόρου του επόμενου χρόνου, 1002.

Αν νομίζεις πως πρέπει να είσαι ζάμπλουτος για να έχεις το δικαίωμα να δοκιμάσεις την τύχη σου με μία επιχείρηση, τότε διαβάζεις υπερβολικά Θάνο Τζήμερο.

Και το να λες έτσι ατάραχα όποιος δεν "βγαινει" να μείνει άνεργος, δείχνει τη φιλοσοφία σου δυστυχως.

Και κάτι τελευταίο. Το κράτος φυσικά και ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέχει προστασία όπου χρειάζεται, σε μία δύσκολη στιγμή, γιατί το κράτος το ταίζουμε όλοι μας και όπως δίνουν επιδόματα σε άτομα που έχουν ανάγκη, έτσι πρέπει να παρέχουν βοήθεια και σε επιχειρήσεις, πόσω μάλλον όταν με απόφαση του κράτους παύεται η οικονομική δραστηριότητα για 2 μήνες.

Όσο για το τραγικό παράδειγμα με την επιλογή του παιδικού σταθμού να πετάει τα παιδιά στον αέρα κλπ, λυπάμαι για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Τραγικές αντιλήψεις.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το σχολειο που πηγαίνουν τα παιδιά σου μπορεί και να παρανομεί

Καθολου δεν παρανομει,απλα εχει αρκετες αιθουσες και δεν πηγαν ολα τα παιδια για μαθημα

2 ώρες πριν, VickyTopou είπε

Εάν είναι υπουργική απόφαση, δε μπορώ να κάνω και πολλά

Η μονη υπουργικη αποφαση που υπαρχει λεει 

1. Μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως μεταφορά, σίτιση, απογευματινές δραστηριότητες κ.λπ., από τους εργοδότες – επιχειρήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της παρούσας, δεν χρεώνονται για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία και δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ποσών από τους υπόχρεους.

2. Περαιτέρω, εναπόκειται στις επιχειρήσεις-εργοδότες και στους υπόχρεους καταβολής διδάκτρων, να συμφωνούν ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των διδάκτρων που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα διδασκαλίας/κατάρτισης για το χρονικό διάστημα της προηγούμενης παραγράφου, κατ’ αναλογία της παρεχόμενης υπηρεσίας τηλεκπαίδευσης/τηλεκατάρτισης.

• Like 1
Δημοσ.

οπως ειπες : "Μας είχανε ενημερώσει από την αρχή, πως τα λεφτά θα δίνονται κανονικά το μήνα άσχετα εάν ένα παιδί αρρωστήσει και δε πάει μισό μήνα."

Το κοστος το γνωριζες απο την αρχη και σας ειχανε πει κιολας οτι η τιμη ειναι fix παει δεν παει το παιδι οποτε δεν νομιζω οτι μπορει να το γλυτωσεις .

• Like 1
Δημοσ.

Lol, το κοστος ειναι fixed αν εσυ δεν θες/δεν μπορεις να επιβιβαστεις στο λεωφορειο και αυτο ειναι λογικο γιατι ο αλλος στο παρεχει ουτως ή αλλως

Οταν το λεωφορειο ειναι κλειδωμενο και ο οδηγος σπιτι του,προφανως δεν σου παρεχει τιποτα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

οπως ειπες : "Μας είχανε ενημερώσει από την αρχή, πως τα λεφτά θα δίνονται κανονικά το μήνα άσχετα εάν ένα παιδί αρρωστήσει και δε πάει μισό μήνα."

Το κοστος το γνωριζες απο την αρχη και σας ειχανε πει κιολας οτι η τιμη ειναι fix παει δεν παει το παιδι οποτε δεν νομιζω οτι μπορει να το γλυτωσεις .

Το έχω δεδομένο ότι θα τα δώσω και δεν είναι το θέμα τα 25€ που κάποιος παραπάνω ανέφερε... αλλά δίνουμε για σχολικό, αγγλικά εντός σχολείου και γυμναστική και δεν έχουμε πάρει ποτέ αποδείξεις... Μην είναι οι απαιτήσεις μονόπλευρες....

Δημοσ.

επειδη και εγω στελνω τα 2 παιδια μου σε ιδιωτικο αποδειξη περνω ενα πολυ μικρο ποσο αλλα εχω καλυτερη τιμη οσο αφορα τα διδακρα. Αγγλικα / Τεννις που καναμε και εμεις στο σχολειο αποδειξη ουτε για δειγμα. Εαν ζητησω θα μου δωσουν αλλα θα βαλουν και φπα στην τιμη για τα extra που κανουμε. Κερδος εχω εγω απο την καλυτερη τιμη και οχι απο την τιμη καταλογου που θα εχει αποδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, VickyTopou είπε

Μας είχανε ενημερώσει από την αρχή, πως τα λεφτά θα δίνονται κανονικά το μήνα άσχετα εάν ένα παιδί αρρωστήσει και δε πάει μισό μήνα. Προσωπικά πέρυσι το παιδί μου που ήταν εκτός 1,5 μήνα τον έναν ολόκληρο δε το πλήρωσα, αφού δε πήγε καν... Σε καμία περίπτωση δε θέλω τσακωμούς, ειλικρινά βαριέμαι να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες τις οποίες έμαθα πως άλλοι δυσαρεστημένοι γονείς, μπήκανε.... Πληρώνω 50€/μήνα γιατί τον φέρνουνε μόνο, το πρωί τον πάω εγώ στο παιδικό γιατί είναι ο δρόμος μου για τη δουλειά. Σε άλλους γονείς ζητήθηκε να δώσουν 100€ για τον Μάρτιο (πήγαιν-'ελα) και ας έκλεισε 10 Μαρτίου και 100€ για Ιούνιο και ας είναι οι μισές ημέρες...!!! Εάν είναι υπουργική απόφαση, δε μπορώ να κάνω και πολλά... σου λένε έτσι είναι και δεν έχεις με τι να αντικρούσεις....

Υποστηρίζουν ότι πρέπει να πληρωθεί έστω και με τις μισές ημέρες αλλά δεν γνώριζα εάν είναι απόφαση από το κράτος... 

Σε ποιον παιδικό σταθμό πας; Εκεί που στέλνουν τα παιδιά τους οι πρωθυπουργόι; Το μήνα πόσο δίνεις χωρίς την μεταφορά; 

Και οταν λες ΕΣΠΑ τι εννοείς; Λογικά επειδή δεν δίνετε φράγκο στον παιδικό σταθμό, βαράνε την μεταφορά στο κεφάλι. Εμας είναι 450 ο παιδικός σταθμός και 20 ευρώ το πήγαινε-έλα. 

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.
Στις 12/6/2020 στις 5:42 ΜΜ, Luxx είπε

Σε ποιον παιδικό σταθμό πας; Εκεί που στέλνουν τα παιδιά τους οι πρωθυπουργόι; Το μήνα πόσο δίνεις χωρίς την μεταφορά; 

Και οταν λες ΕΣΠΑ τι εννοείς; Λογικά επειδή δεν δίνετε φράγκο στον παιδικό σταθμό, βαράνε την μεταφορά στο κεφάλι. Εμας είναι 450 ο παιδικός σταθμός και 20 ευρώ το πήγαινε-έλα. 

Ακριβως,επειδη ειμαστε μεσω εσπα μας παιρνει περισσότερα για σχολικο ωστε να καλυφθει η διαφορά του ποσου που χρεωνουν κανονικα... 

Μεσα στο Σαββατοκυριακο,μαθαμε απο αλλους γονεις οτι εχουν κανει πολλες εξαιρέσεις... καποια παιδια τα παιρνουν καθε μερα... σε καποιους αλλους γονεις δε χρεωσαν ολόκληρο το ποσό για το σχολικο... και οπως εμαθα απο ενα μελος του forum εδω... δεν ειμαι υποχρεωμένη να πληρωσω εφοσον ηρανρ κλειστά... εμεις βεβαια πληρωσαμε 50€ για εξι ημερες τον Μαρτιο και ζητάει άλλα 50€ για εντεκα ημερες Ιουνιου... χωρις να.σκεφτονται τις υπολοιπες που δεν παει, πως βολευουμε παιδι και δουλεια (διότι δεν εχουμε παππουδες γιαγιαδες να μας κρατησουν το.μικρο)... 

Δημοσ.
Στις 12/6/2020 στις 2:21 ΜΜ, sotiriadisc είπε

επειδη και εγω στελνω τα 2 παιδια μου σε ιδιωτικο αποδειξη περνω ενα πολυ μικρο ποσο αλλα εχω καλυτερη τιμη οσο αφορα τα διδακρα. Αγγλικα / Τεννις που καναμε και εμεις στο σχολειο αποδειξη ουτε για δειγμα. Εαν ζητησω θα μου δωσουν αλλα θα βαλουν και φπα στην τιμη για τα extra που κανουμε. Κερδος εχω εγω απο την καλυτερη τιμη και οχι απο την τιμη καταλογου που θα εχει αποδειξη.

Οπότε καλό είναι όλοι να μην πληρώνουμε ΦΠΑ γιατί έχουμε προσωπικό κέρδος.... Ή όχι;; 🤔🤔

Δημοσ.

Πρεπει να πληρωνουμε  , οτι και να πω θα ειναι δικαιολογια οποτε δεν λεω τιποτα :) (στην προκειμενη εχω προσωπικο κερδος οπως λες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...