Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά σήμερα και αύριο μας έβγαλαν ανακοίνωση ότι ο δρόμος είναι κλειστός γιατί περνάνε οπτικές ίνες, ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό παίρνει από την ημέρα που θα περαστούν έως να είναι εμπορικά διαθέσιμες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδια δεν ξερω στις περιοχες σας αλλα εδω σε εμας στο νησι ηταν τελειως τα ζωα μου αργα,τους εβλεπα εντωμεταξυ τρωγανε και πινανε μπυρες και τα πεταγανε μεσα στους λακους που βαζανε μετα τις καμπινες...και το τραγικοτερο...κανανε αναποδα την εγκατασταση και η δεδδηε δεν μπορουσε να περασει το ρευμα και χρειαστηκε να ξυλωθουν ξανα οι καμπινες ωστε να περασει το καλωδιο απο τις κολωνες...δεν ειναι φαντασιες μου..και οι τεχνικοι του οτε και τις δεδδηε μου το επιβεβαιωσαν..

τουλαχιστον δουλευει μπομπα το ιντερνετ τωρα...αλλα ελεος..

και μετα ψαχνετε γιατι καθυστερουν οι εργασιες και οι ενεργοποιησεις.

ααα και δεν θα ξεχασω το σκηνικο που σπασανε τους σωληνες της υδρευσης καθως σκαβανε και πηγα και ρωτησα εναν απο τους εργατες τι εγινε και ητανε σε φαση δεν γαμ...αι και εσυ τωρα.

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

Επεξ/σία από xristoss1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Καλημέρα παιδιά σήμερα και αύριο μας έβγαλαν ανακοίνωση ότι ο δρόμος είναι κλειστός γιατί περνάνε οπτικές ίνες, ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό παίρνει από την ημέρα που θα περαστούν έως να είναι εμπορικά διαθέσιμες 

Καταρχήν πρεπει να μας πεις τι εννοείς οπτικες ινες, γιατι αν περιμένεις το ftth τοτε να σου πω καμια 10ετια, τωρα αν εννοεις το fttc να σου πω ότι στην Καλλιθέα το είδαμε μετα δυο χρονια και καποιοι ακομα κοιτάνε με το κιάλι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Καταρχήν πρεπει να μας πεις τι εννοείς οπτικες ινες, γιατι αν περιμένεις το ftth τοτε να σου πω καμια 10ετια, τωρα αν εννοεις το fttc να σου πω ότι στην Καλλιθέα το είδαμε μετα δυο χρονια και καποιοι ακομα κοιτάνε με το κιάλι.

δεν ξερω ακριβως ειχε χαρτι απο την κοσμοτε οτι θα περαστει οπτικη ινα αυτο ελεγε μονο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Καταρχήν πρεπει να μας πεις τι εννοείς οπτικες ινες, γιατι αν περιμένεις το ftth τοτε να σου πω καμια 10ετια,

υπάρχουν και περιοχές όπου η οπτική ίνα περιμένει στην άκρη του δρόμου έξω από τις εισόδους των κατοικιών

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Υπάρχει κάποιο τμήμα του ΟΤΕ που να ξέρει πότε θα είναι διαθέσιμες ?

Όταν θα είναι διαθέσιμες θα σας αρχίσουν στα τηλέφωνα για προσφορές πριν ακόμη ενεργοποιηθούν.

Τουλάχιστον σε μας έτσι έγινε. Είχε μπει η οπτική ίνα, αλλά επί δύο χρόνια περίμεναν τον δήμο/δήμους (είμασταν στα όρια τριών δήμων!!!) για να τελειώσει η γραφειοκρατία και να συνδεθούν με ρεύμα οι καμπίνες!

Μόλις τα βρήκαν και πριν ακόμη γίνει η σύνδεση άρχισαν τα τηλέφωνα για να μας πουν ότι αναβαθμίστηκε το δίκτυο στην περιοχή και να μας προτείνουν πακέτα vdsl, το οποίο λειτούργησε τελικά μετά από 3 μήνες! 

Δυστυχώς το χαρήκαμε μόνο λίγο καιρό γιατί μετακομίσαμε!

• Like 3
Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 12:17 ΜΜ, xristoss1 είπε

ρε παιδια δεν ξερω στις περιοχες σας αλλα εδω σε εμας στο νησι ηταν τελειως τα ζωα μου αργα,τους εβλεπα εντωμεταξυ τρωγανε και πινανε μπυρες και τα πεταγανε μεσα στους λακους που βαζανε μετα τις καμπινες...και το τραγικοτερο...κανανε αναποδα την εγκατασταση και η δεδδηε δεν μπορουσε να περασει το ρευμα και χρειαστηκε να ξυλωθουν ξανα οι καμπινες ωστε να περασει το καλωδιο απο τις κολωνες...δεν ειναι φαντασιες μου..και οι τεχνικοι του οτε και τις δεδδηε μου το επιβεβαιωσαν..

τουλαχιστον δουλευει μπομπα το ιντερνετ τωρα...αλλα ελεος..

και μετα ψαχνετε γιατι καθυστερουν οι εργασιες και οι ενεργοποιησεις.

ααα και δεν θα ξεχασω το σκηνικο που σπασανε τους σωληνες της υδρευσης καθως σκαβανε και πηγα και ρωτησα εναν απο τους εργατες τι εγινε και ητανε σε φαση δεν γαμ...αι και εσυ τωρα.

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

δε ξέρω για τα άλλα

αλλά για το κόκκινο κομμάτι, πολύ δίκιο είχαν. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για έλεγχο διαθεσιμότητας FTTH - Fiber to the home, βάζουμε τον Τ.Κ. μας στο sfbb.gr και βλέπουμε αν είναι επιλέξιμος

Αν είναι, είτε έχουμε ήδη δίκτυο ή θα έχουμε σύντομα.

Επεξ/σία από theanonymous
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Στην περιοχή που κατοικώ πρόσφατα ξεκίνησε τοποθέτηση οπτικών ινών(από την WIND). Ήμουν από τους τυχερούς και η οπτική ίνα πέρασε ακριβώς έξω από το σπίτι μου. Aπό την άλλη η κοπέλα μου που κατοικεί σε άλλη περιοχή χρειάστηκε περίπου 3-4 μήνες (Από την τοποθέτηση οπτικών ινών  σε actual ταχύτητες fiber 100down 10 up) προκειμένου να έχει πρόσβαση στο δίκτυο μετά την τοποθέτηση των ινών(COSMOTE). Το θέμα είναι οτί μάλλον δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Σκεφτείτε οτί τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω για την διαθεσιμότητα του πακέτου που EKEINOI διαφήμιζαν στην περιοχή μου (50αρι fiber) χωρις να υπάρχει καν δίκτυο εκείνη την χρονική περίοδο, και μου απάντησαν οτι η περιοχή δεν έχει καν διαθεσιμότητα για VDSL(το site τους εμφάνιζε διαθεσιμότητα για 50αρι fiber στην περιοχή μου). (αυτή την στιγμή που γράφω και όταν τους ρώτησα είχα κουτσουρεμένη VDSL σύνδεση 25 down/4 up).
ΤLDR: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, άναψε ενα κεράκι και προσευχήσου για το συντομότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν δείξει η ιστοσελίδα sfbb.gr στον έλεγχο διαθεσιμότητας (αφού βάλετε τα ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης σας Τ.Κ. - ΟΔΟ - ΑΡΙΘΜΟ) ότι υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικών ινών (FTTH) ή ενημερωθείτε σχετικά από κάποιον πάροχο

βέβαια να ξέρετε ότι από την στιγμή που κάνετε την αίτηση και υπογράψετε τα απαραίτητα χαρτιά 

απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα η διαδικασία (εκτός αν είστε τυχεροί και συνδεθείτε σε έναν μήνα)

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

όταν δείξει η ιστοσελίδα sfbb.gr στον έλεγχο διαθεσιμότητας (αφού βάλετε τα ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης σας Τ.Κ. - ΟΔΟ - ΑΡΙΘΜΟ) ότι υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικών ινών (FTTH) ή ενημερωθείτε σχετικά από κάποιον πάροχο

βέβαια να ξέρετε ότι από την στιγμή που κάνετε την αίτηση και υπογράψετε τα απαραίτητα χαρτιά 

απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα η διαδικασία (εκτός αν είστε τυχεροί και συνδεθείτε σε έναν μήνα)

Το οποίο αυτή την στιγμή είναι εκτός λειτουργίας βέβαια (o έλεγχος διαθεσιμότητας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...