CyberWalker Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Γράφω εδώ και κάποιους μήνες DVD+-R με το NEC1300A Σε κάποια φάση δε γράφει πια τα DVD-R... Περίεργο λέω... Αγοράζω το LG 4082B και μου κάνει τα ίδια! Δεν μπορεί να γράψει τα DVD-R! Κοντέυω να τρελαθώ! Τι παίζει;!;! :roll: Είμαι τόσο άτυχος στις συσκευές; Μάλλον όχι. Κάτι παίζει με το configuration του μηχανήματος ή το OS μου θα λέγανε μερικοί. :arrow: Διαβάστε τώρα το κουφό : Πηγαίνω σε έναν φίλο για να δω τι παίζει με τη πρώτη συσκευή. Πριν αγοράσω το LG (το οποίο παρέλαβα σήμερα). Δοκιμάζουμε με Nero και παρουσιάζει όμοια ελαττωματική συμπεριφορά και σε αυτόν! Δοκιμάζουμε μέσα απο pinnacle instant copy και το πρόβλημα διορθώνεται αφού μπορέσαμε και γράψαμε ένα -R έστω και αγκομαχώντας...! Καλό σημάδι σκέφτηκα. Βρήκα μια πρόχειρη έστω λύση λέω... Πάω σπίτι να δοκιμάσω με το pinnacle... Και τι να δω! Παρατήρησα πως δεν μου είχε φορτωμένες τις writer συσκευές. (το NEC δηλαδή και ένα Yamaha F1 CDRW δεν εμφανιζόντουσαν ως destinations - που να τα γράψω λοιπόν;!) Έψαξα για θέμα power αλλά δε βλέπω πρόβλημα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν γράφω τα DVD-R με source απο τον σκληρό. Με τα DVD-R που γράφονται on-the-fly DVD Copy δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα source στον σκληρό έχουν δημιουργηθεί με το DVD-Decrypter και γράφονται κανονικά τόσο σε DVD+R όσο και DVD+RW. :?: :!: Έχω κάνει πολλεεεεεές δοκιμές και έχω κάψει περίπου 25ευρώ σε δισκάκια. Η motherboard είναι η Gigabyte Κ7N400 Pro 2. Εννοείται πως στα firmware δεν έπαιξαν κανένα ρόλο οι αλλαγές (δοκίμασα γύρω στα 8(!) για το NEC και ξαναέβαλα το original τελικά, ενώ στο LG δεν πρόκειται να το αλλάξω - μιλώ για τα firmware σε ότι αφορά τη λύση στο προσωπικό μου πρόβλημα. Στα θέματα rpc1, rpc2 εννοείται ότι βοηθούν) ΥΓ : Λειτουργικό ΧP Professional που προσωπικά θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο ποιο είναι αλλά ίσως το configuration του.
georgeadams Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Η motherboard είναι η Gigabyte Κ7N400 Pro 2. Όταν εγκατέστησες τους drivers της nVidia για τη motherboard, εκτός από τους υπόλοιπους (gart, sound, κλπ) έβαλες και τον nVidia IDE Driver?? Αν ναι, τα προβλήματα σου ενδέχεται να προέρχονται από αυτόν.
green_beret Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Αν δεις στο γενικο εχω κανει και εγω ενα παρομοιο post χωρις να παρω απαντηση! Εχω το ΝΕC1300 και εγω αλλα σε αλλο συστημα φιλου μου δουλευει μια χαρα. Εκανα και Format αλλα τιποτα. Αν θες διαβασε και το δικο μου προβλημα μηπως δεις κοινα σημεια!
CyberWalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Georgeadams σε βρίσκω σωστό...! Thanks! Βοήθησες πολύ! Το πρόβλημα ΔΕΝ προήλθε από τους drivers της NVidia που είχα από την πρώτη στιγμή εγκατεστημένους (αυτούς στο cd) αλλά χρονικά συμπίπτει με την εποχή απ'ότι θυμάμαι που εγκατέστησα τους νέους drivers που έβγαλε η NVidia [nForce IDE 4.12 - WinXP2K]* (η ειρωνεία είναι ότι τους βρήκα από το insomnia!...χε!) Κάνω τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και ενημερώνω...τρέχωωω! green_beret σε ευχαριστώ, θα το τσεκάρω... *(Με αυτούς του CD δεν είχα ποτέ πρόβλημα γιατί έγραφα τότε -R)
CyberWalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Τα ευρώ που έχω 'κάψει' έχουν φτάσει τα 37 και ακόμα δεν έχω βρει λύση. Πρέπει να κάνω και άλλες δοκιμές για να βεβαιωθώ ότι δε φταίνε οι IDE nForce Drivers και έτσι αποφάσισα να στήσω παράλληλα ένα ακόμα λειτουργικό, κατά προτίμηση σε άλλο σκληρό δίσκο, ώστε να μην πάρει με τίποτα τους drivers σε πέρίπτωση που τους ψάξει μέσα από άλλο partition. Σημείωση : Τα infiniti τα ξέρετε; Το LG μου αναγνωρίζει τα επανεγράψιμα 4x +RW ώς 2.4x +RW, τα 8x +R ως 4x +R και τα 4x -R 2x -R... Το ίδιο και στο σύστημα ενός φίλου. Όλα αυτά τη στιγμή που κάποια πιο φθηνά no name +R που έχω γράφονται κανονικά σε 8x και κάποια χειρότερα Bulkpaq -R κανονικά σε 4x (όπως πρέπει δηλαδή) Έλεος με τα infinity! Έλεος!
green_beret Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Περιμενω post σου για να δω τι θα κανω και με την δικη μου μητρικη. Αν φταιει η μητρικη την πατησα γιατι η εγγυηση εληξε πριν 1 μηνα περιπου και αντε να βγαλεις ακρη με το πλαισιο γαμωτο!!!
CyberWalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Παιδιά κάτι δεν πάει καλά... Το πρόβλημα μοιάζει αρκετά πιο περίεργο απ'ότι αρχικά νόμισα! Δεδομένου ότι έχω γράψει κάποια DVD-R με αυτή τη μητρική που δουλεύουν, αποφάσισα να βάλω έναν spare σκληρό που είχα και να του εγκαταστήσω όπως προανέφερα καινούργιο λειτουργικό και το Nero. Έτσι κι έκανα. Το σύστημα φυσικά το έστησα χωρίς πρόσθετους drivers της motherboard. Τελικά το Nero αρχικά έδειξε ότι έγραψε τα δεδομένα από τον σκληρό στο DVD-R με επιτυχία. Δυστυχώς όμως το DVD το δοκίμασα να παίξει σε δύο διαφορετικά συστήματα και στο ένα δεν έπαιζε καθόλου ενώ στο άλλο μόλις που μπόρεσα να δω κοφτά 4-5 frames ξεκάρφωτα και μετά κόλλησε και αυτό... :arrow: ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να παίζει. Πιστέυω πως το πρόβλημα δεν οφείλεται στην mobo, τόσο επείδή, όπως προανέφερα, έχω γράψει παλαιότερα DVD-R από τον σκληρό χρησιμοποιώντας την ίδια, αλλά πολύ περισσότερο γιατί αντιμετοπίζω το ίδιο πρόβλημα και στο σύστημα του κολλητού που φυσικά είναι τελείως διαφορετικό. Τι παίζει :!: :?:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.