Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που αισθάνεσαι ότι είσαι σε ηλικία που δεν ακολουθεί τον στατιστικό αριθμό της ταυτότητας. Επί παραδείγματι, μπορεί να εμφανίζεσαι ως 20άρης στην ταυτότητα, αλλά να νιώθεις υπέργηρος. Και το αντίθετο ορισμένες φορές, δηλαδή να είσαι γέρος και να νιώθεις πως είσαι παιδαρέλι. Δυνάμει αυτού του γνώμονα θέλησα να σηκώσω αυτό το κείμενο στη σελίδα μου. Δεν το έκανα όμως, όχι διότι δεν ξέρουν "οι ενδιαφερόμενοι" το ποιος είμαι και τι λέω (ακόμη και από το κινητό μου) αλλά διότι, έτσι απλά. Δεν θέλω. Και δεν θέλω την ίδια στιγμή που θέλω να δω, να διαβάσω τις όποιες -αν υπάρξουν- σκέψεις ανθρώπων που δεν με ξέρουν. Όσων δηλαδή δεν γνωρίζουν πως ως Πολίτης σε ηλικία 20 ετών ξετίναξα ένα μικροκυκλωματάκι κλεφτών, σε ηλικία 26 ετών συνήργησα να διαλυθεί ένα κύκλωμα από τοκογλύφους που λυμαίνονταν την ευρεία αγορά και τράπεζες, σε ηλικία 31 ετών "έβαλα πλάτη" να διαλυθεί ένα παραμάγαζο σε αυτό που κατ' ευφημισμό ονομάζεται "δικαιοσύνη". Έτσι συνεχίζοντας λειτούργησα ως Πολίτης και στα 45 μου χρόνια όταν ενημέρωσα τους αρμόδιους πως "σε λογιστήριο και προμήθειες έχουμε σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς". Ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πλην της τελευταίας, πήρα επαίνους, προαγωγές και εξελίξεις εργασιακές (που όλα αυτά δεν τα αποδέχθηκα μιας και θεωρούσα πως έκανα απλώς ότι όφειλα προς τους εκάστοτε εργοδότες μου), στην τελευταία μου ενημέρωση - καταγγελία "απέκτησα" απανωτές μεταθέσεις, μηνύσεις, αγωγές, απόλυση. Σ΄ αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Λογικό και αναμενόμενο είναι δι εμέ, μη ζώντας μέσα στην άγνοια για το πως λειτουργούν ορισμένοι που καλύπτονται από την ανωνυμία, να γνωρίζω εκ του προοιμίου ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει μια κουτουράδα. Ίσως όχι από κακία, αλλά από χαβαλέ. Δε θα με στεναχωρήσει μιας και έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω σημασία σε ότι αξίζει. Για όσα δεν αξίζουν, δεν αφιερώνω τίποτα περισσότερο από ένα χαμόγελο και βήμα στο επόμενο θέμα, σχόλιο. Σκεπτικό ίσως. Μετά από αυτό το σύντομο disclaimer 😉 συνεχίζω με μερικές αράδες ακόμη που συνοψίζουν ίσως το θέμα που με έκανε να γράψω τούτο εδώ το κείμενο. Αν και δεν είμαι αμάθητος από αγώνες, από αντίσταση κατά όσων πέφτουν στην αντίληψή μου και στον χώρο μου και αφορούν διαφθορά, απάτη, κλοπή, βιαιοπραγία, ληστεία κλπ, όπως δεν είμαι και πρωτάρης στο να δέχομαι κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, σημειώνω ότι, ΑΝ ζούμε σε έναν τόπο, που ο τόπος αυτός δεν έχει ότι ορίζεται ως Δίκαιο, που αλλού, πως αλλιώς μπορούμε να πούμε κάποια στιγμή στον καθρέφτη μας : έκανες ρε φίλε ότι όφειλες στην κοινωνία" ; Πως θα το πούμε αυτό όταν, εκείνοι που είναι επιτετραμμένοι να δίδουν τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι, φέρονται ως άλλοι συνεργοί των διεφθαρμένων ; Πως θα ανταμειφτούμε με ένα χαμόγελο, με ένα "σ' ευχαριστώ ως Πολίτης προς Πολίτη, που δεν επέτρεψες αυτή την κατάφωρη αδικία" ; Πως θα βρούμε κέφι για να "πάμε στο επόμενο" όταν ακούμε ορισμένες φορές, Εισαγγελείς και Δικαστές να λαμβάνουν αποφάσεις που ακόμη και πρωτοετής στη Νομική Σχολή, ξέρει πως είναι αντίθετες προς το Δίκαιο ; Πως θα πούμε στα παιδιά μας, στα αδέλφια μας, στους φίλους μας "μείνε εδώ ρε συ, να το παλέψουμε όλοι παρέα" όταν, μια ομάδα, μια συμμορία μερικών χιλιάδων ατόμων σε όλη την Ελλάδα, νέμεται τα πάντα ; Ακόμη και τον χώρο της Δικαιοσύνης ! Ίσως κάπου να σας κούρασα. Ίσως κάπου να σας έκανα να τα χάσετε. Ίσως και να σας χάλασα τα κέφια σε κάποιους, μα, αδυνατούσα μια ζωή να πω "εντάξει ρε παιδί μου, κάνε πως δε βλέπεις". Αδυνατούσα μια ζωή να δω δίπλα μου αδικία. Όπως επίσης αδυνατούσα μια ζωή να πω "σου ζητώ συγνώμη που με πάτησες". Ως επίλογο κλείνω λέγοντας πως, μ' αυτό τον γνώμονα έζησα, μ΄ αυτόν θα συνεχίσω. Και κάτι ακόμη. Δε γράφω το παρόν από πίκρα μιας και λησμόνησα να αναφέρω πως τις αγωγές και τις μηνύσεις σε βάρος μου, που ανέφερα πιο πάνω, δεν τις έχασα. Ναι όντως δεν τις έχασα κι ας χρειάστηκαν 10 χρόνια αγώνα και κακουχίας. Όμως, μόλις χθες διαπίστωσα ακόμη μια φορά πόσο διαβρωμένη είναι η Ελληνική ... δικαιοσύνη όταν πήρα στα χέρια μου απόφαση ενός ατόμου (σ.σ. δικαστής σύμφωνα με το γράμμα του νόμου) που ... κρίνει πως "καλώς με απέλυσε η εταιρεία που εργαζόμουν, καθώς είχε το δικαίωμα να με απολύσει" μη κάνοντας κουβέντα το ... παλικάρι αυτό, ο κριτής, ο ... δικαστής, για ότι ονομάζεται "εργατικό δίκαιο". Τι κι αν όλους όσους με απέλυσαν, με κυνήγησαν δικαστικά, με διέλυσαν οικονομικά, τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη ; Τι κι αν το σούσουρο που έγινε για την ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία αυτή που εργαζόμουν έχει γίνει συνώνυμο με το ''άρπαξε να έχεις και κλέψε, για να φας" ; Καμία σημασία για τον δικαστούλη (που καμαρώνει στις παρέες του πως είναι "άρχων δικαστής, εφέτης". Κριτής, ίσαμε το θεό του/τους ... Γι αυτόν, "απορρίπτεται το αίτημα μου για ακύρωση της απόλυσής μου". Καλό βράδυ σε όλους Υγ. 1 για όποιον θίγεται από το κείμενό μου και θέλει να στραφεί ποινικά κατά εμού, τα στοιχεία μου ας τα ζητήσει από τα παιδιά του site που φιλοξενούν το παρόν κείμενο. Και βεβαίως έχουν ΚΑΘΕ υποχρέωση να τα δώσουν, όπως βεβαίως κι εγώ είμαι στο "τσακ" να γράψω το ονοματεπώνυμό μου μιας και είναι απίστευτα σπάνιες οι φορές που στηλιτεύω κάτι, αναφέρω κάτι, χωρίς να δώσω στίγμα του ποιος είμαι, αφού την αφάνεια του προσώπου την χρησιμοποιούσαν μόνο όταν οδηγούσα με 250 - 290 χλμ/ώρα σε ανοικτούς δρόμους το χιλιάρι μου, φορώντας κράνος. 2. ζώντας μια ζωή μέσα σε μουσικά ακούσματα, προσθέτω κι ένα (ίσως) ποίημα, που εκφράζει πίκρα, όχι στεναχώρια, και τελειώνει με το "πότε φοβήθηκε το βουνό ; Δεν τελειώσαμε. Δεν έχουν πραγματωθεί ακόμη όσα ονειρευόμαστε". William Shatner - It Hasn't Happened Yet
devanir Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Περίεργο βήμα διάλεξες για τέτοιο κείμενο. Στείλε ένα μέιλ στον Πορτοσάλτε με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες πληροφορίες και ίσως κάτι γίνει. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω αν περιμένεις κάτι ή αν έχεις χάσει κάθε ελπίδα. Όχι πως αμφισβητώ ό,τι λες, η βαλκανική ολιγαρχία στην οποία ζούμε είναι εμετικά σάπια. Όλοι κράζουν παιδεία, πολιτικούς, ξένους αλλά σχεδόν κανένας δεν συνειδητοποιεί σε τι βαθμό έχει χρεοκοπήσει η δικαιοσύνη. 1
kage Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δηλ.μεχρι τώρα 45ετων αν διάβασα καλα πίστευες ότι όντως υπαρχει κρατική εταιρεία που να μην έχει φαγοπότι?άρα πιστεύεις ακόμη ότι σε χώρες εξωτερικού είναι ολα σωστά?όλα αυτά για να μείνεις χωρίς δουλειά δημοσιου και με αρκετές χιλιάδες ευρώ λιγότερα για δικαστικά έξοδα?κερδίζοντας τι?likes σε κάποιο site,blog? Αν ήθελε το σύστημα να χει σωστά τις κρατικές νομικού δικαίου ή οργανισμους κτλ δεν θα τις ανάγκαζε να ελέγχονται από ορκωτούς σε Χ διαστηματα? Το υ.γ. 1 δείχνει μανία καταδίωξης? Στείλε Μ αν θες το blog ,fb ή όπου αλλου έγραφες αυτά που ζουσες Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από kage 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αργησες αλλα το μαθες..δεν υπαρχει δικαιοσύνη. Θες γιατι κανεις δε θελει να ασχοληθει, θες γιατι δεν υπαρχουν χρηματα, θες γιατι δεν υπαρχει σωστο πλαισιο, ή ακομα και γιατι απολυτη δικαιοσυνη ειναι κατι το αδυνατον Εγω αυτο που ξερω ειναι πως επιβιωνει οχι ο δυνατοτερος, αλλα αυτος που μπορει να προσαρμοστει στα δεδομενα της εποχης/τοπου. Απ τη στιγμη που δεν υπαρχει δικαιοσυνη να σε βοηθησει τοτε γνωμη μου καλο ειναι να ξερεις πως να αποδοσεις δικαιοσυνη μονος σου (εξυπνα παντα, μη βγεις ο ιδιος κατηγορουμενος) Υποψη αυτη ειναι η δικια μου σκεψη/νοοτροπια και απλα τη μοιραστηκα, Δε προτεινω σε κανεναν να παρει το νομο στα χερια του, στη τελικη δε με κοφτει και καθολου τι κανει ο καθενας. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
lazkalai Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 που μπορούμε να βρούμε ολόκληρη την ιστορία αν υπάρχει
momotis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 58 λεπτά πριν, Gk2016 είπε Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που αισθάνεσαι ότι είσαι σε ηλικία Γλυκοπικρο σεντονι της ζωης, λιγη μαστουρα θελω, στη νοσταλγια να στραφω το ψεμα μου να λεω. Ωραιος. 1
talibanakos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Gk2016 είπε Αδυνατούσα μια ζωή να δω δίπλα μου αδικία. Σε νιωθω απολυτα,ολη μου τη ζωη με ταλαιπωρει αυτη η αδικια,και ας μην ειναι προς εμενα. Αδυνατω να αδιαφορησω,προσπαθω να βοηθαω και με τρελαινει που ειμαι αναγκασμενος να ζω σε μια τοσο σαπια κοινωνια. Το συναντουσα απο το γυμνασιο ακομα,που τολμουσα να ορθωσω αναστημα,για να τιμωρηθω καθε φορα που το εκανα,οντας προεδρος/ταμιας/μελος πενταμελων/δεκαπενταμελων. Δυστυχως,οπως λενε και οι σοφοι ιαπωνες "the nail that sticks out gets hammered down". Αν εχεις κανα τιπ για το πως μπορουμε να το διαχειριστουμε,θα περιμενω στο inbox μου,οπως και θα περιμενω ενα λινκ για το blog σου. Καλο κουραγιο,με ολη μου την ψυχη.
archer100 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Γραφεις και στο capital στα αρθρα του Στουπα; Μοιαζει πολυ η ιστορια σου με καποια σχολια που διαβασα χθες
greekfragma Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Χαίρομαι για την καθαρότητά σου και το ήθος σου. Λυπάμαι που όσα σου συνέβησαν σε αφήνουν αμετακίνητο στις θέσεις σου. Όχι γιατί τις βρίσκω λάθος, αλλά γιατί εκεί που έχουμε φθάσει, το σύστημα (είτε δικαστικό, είτε πολιτικό, είτε οικονομικό)...έχει χτίσει τόσο γερές βάσεις και πλοκάμια παντού που είναι σαν να τρέχεις να δώσεις κουτουλιά στον τοίχο με γυμνό κεφάλι. Προφανώς και δε λέω να γίνεις ανήθικος και συ, να σε φάει το σύστημα ή να αλλάξεις ρότα. Λέω οτι πρέπει να ζυγίσεις το πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις (πέρα από όσα ήδη θυσίασες) για να συνεχίσεις να παλεύεις απέναντι στο θηρίο. Είμαι και γω άνθρωπος με ήθος σαν και σένα. Δε θέλω να πιστεύω. Το λέω και το εννοώ. Είδα όμως οτι αν δεν είμαστε και ρεαλιστές σε τι κόσμο ζούμε θα καταλήξουμε με σπασμένο κεφάλι στο τοίχο. Προχώρα τη ζωή σου και επιβίωσε. Αν δεις οτι δε σε παίρνει μη πας να κοπανήσεις το κεφάλι σου στο τοίχο. Είναι προτιμότερο να κάνεις ελιγμό και να βρεις κάτι που να σε ευχαριστεί ηθικά και ψυχικά π.χ. να απεμπλακείς από καταστάσεις που σου ισοπεδώνουν το "είναι" σου και να βρεις κάτι που δεν θα είναι εύκολο να συγκρουστείς. Σπάσε την αλυσίδα την κοινωνικο-οικονομική που ίσως σε έχει εγκλωβίσει στη πορεία σου εως τώρα και κάνε κάτι άλλο που θα σε κάνει πιο αυτάρκη και αυτόνομο. Να σαι καλά για ότι μοιράστηκες σε βάθος και ας μην υπήρχαν λεπτομέρειες. 1 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δεν υπάρχει λόγος να προσφύγει κανένας εναντίον σου όπως λες στο ΥΓ1. Όσο για κάποια πράγματα που σκεφτόμουν να γράψω, τα διατυπωσε με τον πλέον καλύτερο τρόπο ο greekfragma. Τέλος, δικαιοσυνη πιστεύω ότι υπάρχει αλλά με μια προϋπόθεση, να έχεις λεφτα χρόνο και υπομονή.
papoys1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, devanir είπε Περίεργο βήμα διάλεξες για τέτοιο κείμενο. Στείλε ένα μέιλ στον Πορτοσάλτε με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες πληροφορίες και ίσως κάτι γίνει. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω αν περιμένεις κάτι ή αν έχεις χάσει κάθε ελπίδα. Όχι πως αμφισβητώ ό,τι λες, η βαλκανική ολιγαρχία στην οποία ζούμε είναι εμετικά σάπια. Όλοι κράζουν παιδεία, πολιτικούς, ξένους αλλά σχεδόν κανένας δεν συνειδητοποιεί σε τι βαθμό έχει χρεοκοπήσει η δικαιοσύνη. Τώρα σώθηκες.Δεν τους έχεις μάθει τόσα χρόνια;;;;;Όλοι αυτοί οι κοντυλοφόροι γρανάζια του συστήματος είναι φίλε μου.Μιλάνε και αρθρογραφούν με απώτερο σκοπό να βρεθούν και αυτοί κάποια μέρα σε θέση Βουλευτή , Υπουργού , Προέδρου Οργανισμού κ.λ.π. . κ.λ.π. όπως και οι ανώτεροι δικαστικοί φυσικά. Όσο για τον TS τι να πω. Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια να καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα το οποίο φυσικά είναι ανίκητο και επιβάλει αυτό που θέλει με κάθε τρόπο;;;;;;; Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από papoys1
Froskeas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, Gk2016 είπε όταν οδηγούσα με 250 - 290 χλμ/ώρα σε ανοικτούς δρόμους το χιλιάρι μου, φορώντας κράνος. Ε φυσικά, το να φοράς κράνος αυτομάτως σε καθιστά νόμιμο ενόσω οδηγείς σε διαστρικές ταχύτητες που πλησιάζουν τα 300 χλμ/ώρα ...
vforvaggelis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, devanir είπε Στείλε ένα μέιλ στον Πορτοσάλτε με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες πληροφορίες και ίσως κάτι γίνει. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Really;;; 1
ramshi Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 31 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Really;;; Ελα ντε είναι απίστευτο πως κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν την σαπίλα του συστήματος και την καθοδήγηση-πλύση εγκεφάλου την καταπίνουν αμάσητη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα