Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μείνει χρόνια πίσω, ίσως γιατί δεν με αφορά άμεσα. Αλλά κάπου διάβασα ότι πληρώνουν οι γονείς για τα σχολικά βιβλία; Πότε καθιερώθηκε και για ποιο λόγο; Αυτό γίνεται σε όλα τα σχολεία, και στα ιδιωτικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο αναφορά τα δημόσια σχολεία δεν ισχύει,για τα ιδιωτικά δεν γνωρίζω.

Επεξ/σία από Iliaskrs
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στα ιδιωτικά. 

Στα δημόσια, τα σχολικά εγχειρίδια παραμένουν δωρεάν με εξαίρεση εκείνα των ξένων γλωσσών τα οποία αποτελούν επιλογή του εκάστοτε καθηγητή και τα πληρώνουν οι μαθητές. 

Κάποτε το μακρινό 2013 είχαν πει πως τα σχολικά βιβλία θα επιστρέπτονταν υποχρεωτικά στο τέλος της χρονιάς με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους και πως θα υπήρχε χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση καταστροφής τους. 

Πούτσες μπλε δηλαδή.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην παραπληροφορείτε κόσμο.

Είναι ακόμη δωρεάν.

Δημοσ.

Τότε μάλλον αυτό που διάβασα αφορούσε τα ιδιωτικά σχολεία; Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Luxx είπε

Τότε μάλλον αυτό που διάβασα αφορούσε τα ιδιωτικά σχολεία; Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη. 

Δεν ξέρω για τα ιδιωτικά αλλά τα βιβλία πάντα τα πουλούσαν και σε βιβλιοπωλεία κυρίως για τα παιδιά που ξεκινούσαν φροντιστήρια το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουν τα σχολεία (και για άλλες περιπτώσεις πχ αν κάποιος χάσει ένα βιβλίο..)

Επεξ/σία από TuXaKoS
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, marmagia είπε

Ναι τα πακέτα είναι για ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα γνωστό μαγαζί τα πουλάει και έτοιμα «ντυμένα»

Ντυμένα; Το public; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Luxx είπε

Αλλά κάπου διάβασα ότι πληρώνουν οι γονείς για τα σχολικά βιβλία;

Οχι,και καλο ειναι να αλλαχθει ο τιτλος.

1 ώρα πριν, Iliaskrs είπε

Όσο αναφορά τα δημόσια σχολεία δεν ισχύει,για τα ιδιωτικά δεν γνωρίζω.

Πολυ φιλικα,και επειδη ειναι συχνο αυτο το λαθος,ειναι οσον ( η οσων ) αφορα σε ,οχι οσο αναφορα,δεν υπαρχει ρημα αναφορω.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, devanir είπε

Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στα ιδιωτικά. 

στα ιδιωτικά  από δεκαετίες '90 και '00 που ξέρω τα πλήρωναν οι γονείς , δε νομίζω να άλλαξε ποτέ αυτό

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Όταν κάτι είναι δωρεάν δεν το εκτιμάμε. Γι' αυτό και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια ή καίγονται στο τέλος της χρονιάς.

52 λεπτά πριν, logistoulis είπε

στα ιδιωτικά  από δεκαετίες '90 και '00 που ξέρω τα πλήρωναν οι γονείς , δε νομίζω να άλλαξε ποτέ αυτό

Κανονικά θα έπρεπε να τα παίρνουν και αυτοί δωρεάν, άλλωστε φορολογούμενοι είναι και αυτοί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Κανονικά θα έπρεπε να τα παίρνουν και αυτοί δωρεάν, άλλωστε φορολογούμενοι είναι και αυτοί.

ναι δεν διαφωνώ και ίσα ίσα δεν επιβαρύνουν και το δημόσιο σύστημα, άρα τουλάχιστον τα βιβλία θα έπρεπε να είναι δωρεάν , αλλά η λογική στην ελλάδα ανέκαθεν ήταν αυτή που ήταν 

φορολογικά μάλιστα κάποτε τα ιδιωτικά σου έδιναν έστω και κάποια έκπτωση στο φόρο, τώρα είναι τεκμήριο

τα μεταπτυχιακά πρέπει να τα έχουν αφήσει έξω από αυτή τη φάση για να μην πειραχτούν τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλιώς θα γέλαγαν και οι πέτρες 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Luxx είπε

Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη

Παρέχονται δωρεάν στα δημόσια σχολεία, αλλά πωλούνται και στα καταστήματα σε περίπτωση που θέλει να τα αγοράσει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο (πχ, εγώ κάνω ιδιαίτερα μαθήματα και θέλω να έχω τα βιβλία για δική μου χρήση).

Δημοσ.
7 hours ago, Luxx said:

Ντυμένα; Το public; 

Πριν κάποιο διάστημα πέρσι νομίζω που ήμουν σε κατάστημα Σεπτέμβρη θυμάμαι ότι το έλεγε ο πωλητής ότι είναι ντυμένα. Πάνε χρόνια όμως που ασχολήθηκα με το άθλημα αγοράς σχολικών βιβλίων και έτσι δε ξέρω αν ακόμα τα δίνουν έτσι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...