Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Έχω μείνει χρόνια πίσω, ίσως γιατί δεν με αφορά άμεσα. Αλλά κάπου διάβασα ότι πληρώνουν οι γονείς για τα σχολικά βιβλία; Πότε καθιερώθηκε και για ποιο λόγο; Αυτό γίνεται σε όλα τα σχολεία, και στα ιδιωτικά;
Iliaskrs Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσο αναφορά τα δημόσια σχολεία δεν ισχύει,για τα ιδιωτικά δεν γνωρίζω. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Iliaskrs
devanir Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στα ιδιωτικά. Στα δημόσια, τα σχολικά εγχειρίδια παραμένουν δωρεάν με εξαίρεση εκείνα των ξένων γλωσσών τα οποία αποτελούν επιλογή του εκάστοτε καθηγητή και τα πληρώνουν οι μαθητές. Κάποτε το μακρινό 2013 είχαν πει πως τα σχολικά βιβλία θα επιστρέπτονταν υποχρεωτικά στο τέλος της χρονιάς με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους και πως θα υπήρχε χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση καταστροφής τους. Πούτσες μπλε δηλαδή.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μην παραπληροφορείτε κόσμο. Είναι ακόμη δωρεάν.
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Τότε μάλλον αυτό που διάβασα αφορούσε τα ιδιωτικά σχολεία; Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη.
TuXaKoS Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Luxx είπε Τότε μάλλον αυτό που διάβασα αφορούσε τα ιδιωτικά σχολεία; Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη. Δεν ξέρω για τα ιδιωτικά αλλά τα βιβλία πάντα τα πουλούσαν και σε βιβλιοπωλεία κυρίως για τα παιδιά που ξεκινούσαν φροντιστήρια το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουν τα σχολεία (και για άλλες περιπτώσεις πχ αν κάποιος χάσει ένα βιβλίο..) Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από TuXaKoS
marmagia Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Ναι τα πακέτα είναι για ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα γνωστό μαγαζί τα πουλάει και έτοιμα «ντυμένα»
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 41 λεπτά πριν, marmagia είπε Ναι τα πακέτα είναι για ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα γνωστό μαγαζί τα πουλάει και έτοιμα «ντυμένα» Ντυμένα; Το public;
talibanakos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Luxx είπε Αλλά κάπου διάβασα ότι πληρώνουν οι γονείς για τα σχολικά βιβλία; Οχι,και καλο ειναι να αλλαχθει ο τιτλος. 1 ώρα πριν, Iliaskrs είπε Όσο αναφορά τα δημόσια σχολεία δεν ισχύει,για τα ιδιωτικά δεν γνωρίζω. Πολυ φιλικα,και επειδη ειναι συχνο αυτο το λαθος,ειναι οσον ( η οσων ) αφορα σε ,οχι οσο αναφορα,δεν υπαρχει ρημα αναφορω. 5
logistoulis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, devanir είπε Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στα ιδιωτικά. στα ιδιωτικά από δεκαετίες '90 και '00 που ξέρω τα πλήρωναν οι γονείς , δε νομίζω να άλλαξε ποτέ αυτό Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από logistoulis
The_Judas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Όταν κάτι είναι δωρεάν δεν το εκτιμάμε. Γι' αυτό και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια ή καίγονται στο τέλος της χρονιάς. 52 λεπτά πριν, logistoulis είπε στα ιδιωτικά από δεκαετίες '90 και '00 που ξέρω τα πλήρωναν οι γονείς , δε νομίζω να άλλαξε ποτέ αυτό Κανονικά θα έπρεπε να τα παίρνουν και αυτοί δωρεάν, άλλωστε φορολογούμενοι είναι και αυτοί. 1
logistoulis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, The_Judas είπε Κανονικά θα έπρεπε να τα παίρνουν και αυτοί δωρεάν, άλλωστε φορολογούμενοι είναι και αυτοί. ναι δεν διαφωνώ και ίσα ίσα δεν επιβαρύνουν και το δημόσιο σύστημα, άρα τουλάχιστον τα βιβλία θα έπρεπε να είναι δωρεάν , αλλά η λογική στην ελλάδα ανέκαθεν ήταν αυτή που ήταν φορολογικά μάλιστα κάποτε τα ιδιωτικά σου έδιναν έστω και κάποια έκπτωση στο φόρο, τώρα είναι τεκμήριο τα μεταπτυχιακά πρέπει να τα έχουν αφήσει έξω από αυτή τη φάση για να μην πειραχτούν τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλιώς θα γέλαγαν και οι πέτρες Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από logistoulis
Γιαούρτι Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 έλεος με αυτούς τους τίτλους ρε τύποι. Ο άλλος δεν ξέρει αν ισχύει κάτι και το γράφει σα να ισχύει. και δεν είναι η πρώτη φορά
gokuthelegend Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 8 ώρες πριν, Luxx είπε Επειδή βλςπω και στο σκρουτζ υπάρχουν πακέτα για κάθε τάξη Παρέχονται δωρεάν στα δημόσια σχολεία, αλλά πωλούνται και στα καταστήματα σε περίπτωση που θέλει να τα αγοράσει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο (πχ, εγώ κάνω ιδιαίτερα μαθήματα και θέλω να έχω τα βιβλία για δική μου χρήση).
marmagia Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 7 hours ago, Luxx said: Ντυμένα; Το public; Πριν κάποιο διάστημα πέρσι νομίζω που ήμουν σε κατάστημα Σεπτέμβρη θυμάμαι ότι το έλεγε ο πωλητής ότι είναι ντυμένα. Πάνε χρόνια όμως που ασχολήθηκα με το άθλημα αγοράς σχολικών βιβλίων και έτσι δε ξέρω αν ακόμα τα δίνουν έτσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα