Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε οπως γινεται με τοσα και τοσα παιχνιδια απο το 2004 που πηγαινα σε internet cafe... Τόσο βρισίδι στην ζωή μου όπως το CS τότε δεν έχω ρίξει.
helicoid Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, polaki είπε Ένα δάκρυ αναμνήσεων κύλισε για την ατάκα που μόλις ανέφερες... Και είχε μάλιστα και διπλή ανάγνωση Και μιας και κάνουμε την αναδρομή, αυτά τα θυμάστε; 3
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 13 ώρες πριν, Boubis1411 είπε Μάλλον δεν ξέρεις τι γίνεται η δεν έχεις παιδιά. Μαζεύονται μάνες εκεί για καφέ με άλλες μάνες. Αυτά παίζουν όλα μαζί για να υπάρχει κ επαφή. Από το σπίτι παίζουν συνέχεια αλλά δεν υπάρχει επαφή. Ποιό ακριβώς είναι το "πρόβλημα" σε αυτό;
Boubis1411 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Ποιό ακριβώς είναι το "πρόβλημα" σε αυτό; Κανένα απλά εξήγησα στον άλλον τι παίζει. Αν δεν έχεις παιδιά δεν ξέρεις τι γίνεται
HALF EVIL Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, *nenya* είπε Ωραιες εποχες οντως, με πιανει ωρες ωρες μια νοσταλγια! Με μπολικο χαρτζιλικι, εποχες ορθοδοξου πασοκ. Ποπο ναι ρε συ, και στα πλοια επαιζα, αλλα ηταν μικρη η διαδρομη καθε φορα γαμωτο. Street Fighter πολυ αγαπημενο, οπως και Samurai Shodown, πολυ ξυλο λεμεεε! Άστα τώρα αυτά και πες μας τι λέει το private club σου για τη Μαρία στο Master Chef.? 1
fingolfingr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, helicoid είπε Παλιότερα υπήρχε το wow, πιο παλιά οι τάπες, τα αυτοκόλλητα panini, κτλ. Κοινώς πάντα υπάρχουν πράγματα για να εθίζουν τα παιδιά και μέσω αυτών να αρμέγουν τους γονείς. Καλώς ήρθες στον κόσμο του marketing. Αν οι γονείς δεν το έχουν με τα παιδιά ή δεν ξέρουν βασικά πράγματα όπως το οτι πρέπει να έχουν 2FA στα τραπεζικά τους, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και οχι του εκάστοτε παιχνιδιού. Όπως δεν φταίει το metal για τους σατανιστές και τα FPS για τα mass shootings. Αρχικά, ταπες και αυτοκόλλητα panini υπαρχουν ακομα και κανουν θραυση σε ηλικίες 5+. Για αγόρια και κορίτσια. Gormiti, frozen, lol Κλπ. Όσο για το ότι δεν ξέρουν, δεν το θεωρώ πρόβλημα. Το πρόβλημα για εμενα είναι ότι δεν θελουν να μάθουν κιολας. Η ατακά "δεν ξέρω εγώ από αυτά" είναι κλασική πιπιλα. Και όχι, δεν περιμένω όλοι να γίνουν χακερ, αλλα με λίγη προσπάθεια και μερικά βιντεο από το youtube μπορούν να κανουν αρκετά. Αρκεί να ασχοληθούν. 1
Xxred_swordxX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Συνήθως δεν ασχολούμαι καν με αυτά καθώς πιστεύω πως είναι χάσιμο χρόνου, αλλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι (αν φυσικά δεν το έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες ήδη). Απ' όσο έχω καταλάβει και ο ίδιος φαίνεται πως είσαι ένας γονέας ο οποίος απλά ανησυχεί για το παιδί του και δε θέλει να "πάρει το κακό το δρόμο". Σε καταλαβαίνω, ούτε εγώ θα ήθελα κανένας γενικά να "πάρει το κακό δρόμο", πόσο μάλλον να είναι εξαρτημένος από κάτι και να πιστεύει πως χωρίς αυτό δε θα μπορεί να ζήσει. Το θέμα φυσικά δεν είναι αυτό. Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι είναι ή τι κάνεις σε αυτό ή ακόμη και πως μπορείς να αγοράσεις πράγματα μέσω παιχνιδιού αλλά το τι κάνεις εσύ με αυτό. Είναι απλά ένα παιχνίδι και δε κάνει τίποτε κακό, κάνει αυτό που είναι σχεδιασμένο να κάνει: Να προσφέρει διασκέδαση και να είναι κατά μία έννοια εθιστικό. Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα όρια που έχεις θέσει εσύ και το παιδί σου. Αντί για Fortnite θα μπορούσε να λέγεται Μπάμπης, Τάκης, Μήτσος και πάει λέγοντας. Το όνομα δεν έχει τη παραμικρή σημασία. Αν φοβάσαι πως θα σου "κλέψει" τη κάρτα για να αγοράσει μερικά νομίσματα του παιχνιδιού να ξέρεις πως κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά το παιδί σου και θα πρέπει να του εξηγήσεις με σωστό και ήρεμο τρόπο γιατί αυτό είναι λάθος. Προφανώς και το να κάθεται με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη και να παίζει παιχνίδια είναι κακό από όλες τις απόψεις (κατά τη γνώμη μου φυσικά) οπότε μπορεί να κάνει και κακό. Γι' αυτό φυσικά θα πρέπει να θέσεις κάποια όρια όπως τι μέρες θα μπορεί να παίξει, τι ώρες και με ποιες προϋποθέσεις φυσικά. Επειδή μεγάλωσα σε οικογένεια που απλά μου λέγανε όσο ήμουν μικρός "Δε θα κάτσεις γιατί το λέω εγώ" απλά με έκανε σαν παιδί να θέλω να κάτσω περισσότερο και αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να συζητήσεις και να εξηγήσεις στο παιδί σου γιατί ακριβώς δεν πρέπει να κάθεται πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη και να παίζει τόσες ώρες ένα παιχνίδι. Λύνεται το θέμα, δεν είναι κάτι το τρομερό. Όπως ανέφερα ήδη το θέμα δε βρίσκεται το παιχνίδι. Και να πετάξεις το PC ή τη κονσόλα από το παράθυρο κυριολεκτικά ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα, απλώς θα βρει κάτι άλλο να παίξει. Το ανέφερα ήδη, το κάνω και ξανά. Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι εσύ πως θα διαχειριστείς μία κατάσταση. Κακό δεν είναι να παίζεις παιχνίδια, κακό είναι να κάθεσαι με τις ώρες χωρίς να βγαίνεις έξω ή το μόνο πράγμα το οποίο θες να κάνεις είναι αυτό με τις ώρες και να αμελείς πιο σημαντικές προτεραιότητες. Σε καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο αλλά μετά από ένα σημείο το παίρνω σαν παράνοια. Επίσης πιστεύω πως η λέξη "μάστιγα" είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να ασχοληθούμε όπως να σταματήσουν παιδιά να καπνίζουν ας πούμε αλλά δεν είδα και πολλά τέτοια, μόνο για Fortnite και PUBG (τυχαία παραδείγματα). Δεν λέω τίποτε με κακία φυσικά, απλώς θέλω να είμαστε δίκαιοι σε κάποια πράγματα. 3
Boubis1411 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Xxred_swordxX είπε Συνήθως δεν ασχολούμαι καν με αυτά καθώς πιστεύω πως είναι χάσιμο χρόνου, αλλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι (αν φυσικά δεν το έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες ήδη). Απ' όσο έχω καταλάβει και ο ίδιος φαίνεται πως είσαι ένας γονέας ο οποίος απλά ανησυχεί για το παιδί του και δε θέλει να "πάρει το κακό το δρόμο". Σε καταλαβαίνω, ούτε εγώ θα ήθελα κανένας γενικά να "πάρει το κακό δρόμο", πόσο μάλλον να είναι εξαρτημένος από κάτι και να πιστεύει πως χωρίς αυτό δε θα μπορεί να ζήσει. Το θέμα φυσικά δεν είναι αυτό. Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι είναι ή τι κάνεις σε αυτό ή ακόμη και πως μπορείς να αγοράσεις πράγματα μέσω παιχνιδιού αλλά το τι κάνεις εσύ με αυτό. Είναι απλά ένα παιχνίδι και δε κάνει τίποτε κακό, κάνει αυτό που είναι σχεδιασμένο να κάνει: Να προσφέρει διασκέδαση και να είναι κατά μία έννοια εθιστικό. Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα όρια που έχεις θέσει εσύ και το παιδί σου. Αντί για Fortnite θα μπορούσε να λέγεται Μπάμπης, Τάκης, Μήτσος και πάει λέγοντας. Το όνομα δεν έχει τη παραμικρή σημασία. Αν φοβάσαι πως θα σου "κλέψει" τη κάρτα για να αγοράσει μερικά νομίσματα του παιχνιδιού να ξέρεις πως κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά το παιδί σου και θα πρέπει να του εξηγήσεις με σωστό και ήρεμο τρόπο γιατί αυτό είναι λάθος. Προφανώς και το να κάθεται με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη και να παίζει παιχνίδια είναι κακό από όλες τις απόψεις (κατά τη γνώμη μου φυσικά) οπότε μπορεί να κάνει και κακό. Γι' αυτό φυσικά θα πρέπει να θέσεις κάποια όρια όπως τι μέρες θα μπορεί να παίξει, τι ώρες και με ποιες προϋποθέσεις φυσικά. Επειδή μεγάλωσα σε οικογένεια που απλά μου λέγανε όσο ήμουν μικρός "Δε θα κάτσεις γιατί το λέω εγώ" απλά με έκανε σαν παιδί να θέλω να κάτσω περισσότερο και αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να συζητήσεις και να εξηγήσεις στο παιδί σου γιατί ακριβώς δεν πρέπει να κάθεται πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη και να παίζει τόσες ώρες ένα παιχνίδι. Λύνεται το θέμα, δεν είναι κάτι το τρομερό. Όπως ανέφερα ήδη το θέμα δε βρίσκεται το παιχνίδι. Και να πετάξεις το PC ή τη κονσόλα από το παράθυρο κυριολεκτικά ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα, απλώς θα βρει κάτι άλλο να παίξει. Το ανέφερα ήδη, το κάνω και ξανά. Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι εσύ πως θα διαχειριστείς μία κατάσταση. Κακό δεν είναι να παίζεις παιχνίδια, κακό είναι να κάθεσαι με τις ώρες χωρίς να βγαίνεις έξω ή το μόνο πράγμα το οποίο θες να κάνεις είναι αυτό με τις ώρες και να αμελείς πιο σημαντικές προτεραιότητες. Σε καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο αλλά μετά από ένα σημείο το παίρνω σαν παράνοια. Επίσης πιστεύω πως η λέξη "μάστιγα" είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να ασχοληθούμε όπως να σταματήσουν παιδιά να καπνίζουν ας πούμε αλλά δεν είδα και πολλά τέτοια, μόνο για Fortnite και PUBG (τυχαία παραδείγματα). Δεν λέω τίποτε με κακία φυσικά, απλώς θέλω να είμαστε δίκαιοι σε κάποια πράγματα. Φίλε το παιδάκι μας το αγαπάμε δεν του μιλάμε έτσι... Απλά τον έχουμε παρά χαιδεψει ας πούμε. Θα λυθεί το θέμα σύντομα πιστεύω Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Boubis1411 1
Xxred_swordxX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε Φίλε το παιδάκι μας το αγαπάμε δεν του μιλάμε έτσι... Απλά τον δούμε πάρα χαιδεωει ας πούμε. Θα λυθεί το θέμα σύντομα πιστεύω Είπαμε, δεν είναι ωραίο να μιλάμε άσχημα και σε μικρά παιδιά ούτε ανέφερα κάτι τέτοιο. Απλώς πιστεύω πως ο διάλογος είναι καλύτερη λύση από το να φωνάζεις. 2
theoritikos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Φυσικά και είναι μάστιγα το fortnight. Η epic αντί να φτιάξει κανένα unreal ή άλλο fps της προκοπής, απασχολεί ολόκληρες ομάδες με ένα χαζό παιχνιδάκι. Θέλω να πιστεύω πως όταν βαρεθεί το κοινό, να φτιάξει κανένα unreal tournamet με τα έσοδα που θα έχει μαζέψει 😁 5
polaki Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, helicoid είπε Και είχε μάλιστα και διπλή ανάγνωση Απόκρυψη περιεχομένων Και μιας και κάνουμε την αναδρομή, αυτά τα θυμάστε; Απόκρυψη περιεχομένων Golden axe πάνω δεξιά, και τα άλλα είναι το Cadillac με τον χαζό που γελάει, το punisher νομίζω (το είχα στο gameboy αυτό, δεν είχε βέβαια τέτοια γραφικά) και φυσικά το Street Fighter από κάτω με τον Ryu να κλαίει..... Μάγκες αν έχετε XBΟΧ βάλτε Streets of Rage 4 που έβγαλε στο Gold, είναι ότι πιο κοντά σε αυτή την εποχή!!!!!
Agent_Orange Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Ωραιο παιχνιδακι το SoR 4, το φτιάξανε στο pass και δεν κρασάρει μετα το ιντρο πλεον.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Άστα τώρα αυτά και πες μας τι λέει το private club σου για τη Μαρία στο Master Chef.? Αν υπαρχει αυτο, απαιτω να με καλεσουν. @*nenya*
Sanjuro Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ παιδιά δεν έχω, όμως με βλέπω να το βάζω μπρος το εγχείρημα στο άμεσο μέλλον. Σίγουρα θα δεις εδώ αρκετούς που θα λένε πως είσαι boomer και δεν καταλαβαίνεις ή κάθε γενιά λέει τα ίδια για τις προηγούμενες ή πως "τα ίδια δεν κάναμε και εμείς;;" ή "πάλι θα μας πείτε πως τα παιχνίδια συνδέονται με το κακό;; Τα ίδια δεν μας λέγανε για το carmageddon/οι παπάδες" κλπ κλπ. Τα κλασσικά, τα ίδια σε κάθε τέτοιο θέμα. Σαν κολλημένος δίσκος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε πως τα ίδια κάναμε και εμείς (άσε που το εμείς είναι λίγο γενικό σε αυτή την περίπτωση, αυτοί που είμαστε 38+ είδαμε και εποχή χωρίς όλα αυτά) στην ηλικία τους. Προσωπικά έζησα και εποχή κρυφτού, κυνηγητού, γερμανικού, μπάλας, ποδηλάτου, επιτραπέζιου, σπιτιού στο δέντρο κλπ με τα παιδιά της γειτονιάς ...και εποχή (αμέσως μετά) atari, amiga, nintendo κλπ. Δεν ξέρω τι λένε κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ επιστήμονες για το θέμα. Όμως μπορεί παραδόξως (παραδόξως γιατί παλιά, στην εποχή μου, ήταν το χόμπι των ακοινώνητων) να είναι αναγκαίο κακό για κοινωνικοποίηση, αν το κάνουν σχεδόν όλα τα άλλα παιδάκια. Το θέμα νιώθω πως είναι πως βάζεις κάποιο μέτρο σε αυτό. Μπορεί να ήταν καλή ιδέα να πας σε μια ψυχολόγο για 2-3 συνεδρίες (με απόσταση 2 βδομάδων η μία απ'την άλλη) να σου πει μια άποψη και να σου δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και προτάσεις. Όχι, δεν κάνω πλάκα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθούσα να βρω κάποιο τρόπο να το μεταμορφώσω σε κάτι δημιουργικό όλο αυτό. π.χ. https://scratch.mit.edu/ ...δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό σενάριο είναι κάτι τέτοιο ή αν μόνο για φαντασίωση κάνει. Δεν χάνεις κάτι πέρα απ'τον χρόνο σου. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Sanjuro
*nenya* Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 22 minutes ago, Talepwros said: Αν υπαρχει αυτο, απαιτω να με καλεσουν. @*nenya* Fake news
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα