Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει κάποιος περιληπτικα να μου εξηγησει τι κανει το παρακατω κομμάτι κωδικα?

Προκειται για προσωμοιωση ενος PON, αλλα το συγκεκριμενο κομματι δεν μπορω να το εξηγησω. 

Όπου Q οι ουρές κάθε κόμβου,όπου R είναι η αντιστοιχηση καναλιων -κομβων,

for node in range(1,N+1):

if transmitter[node]!=0:

k=transmitter[node]

if Q[node]:

for j in range(len(Q[node])):

if Q[node][j][1] == R[k][1] or Q[node][j][1] == R[k][0]:

d+=slot-Q[node][j][0]

sent+=1

Q[node].pop(j)

break

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να γνωρίζω τι είναι το PON αλλά και τι είναι το d, slot και τι είναι οι δυο θέσεις σε R[k]  εγώ καταλαβαίνω οτι προσπαθεί να διώξει από κάθε node ένα πακέτο(? whatever) αν υπάρχει.

Δεν ξέρω καν αν βοηθάει το παραπάνω 😁 

Επεξ/σία από kaliakman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, kaliakman είπε

Ναι λογικο ακούγεται :P passive optical network είναι και πρεπει να κανω κατι σαν προσωμοισωη του πρωτοκολλου RTDMA. Και έχω κολλήσει σε αυτό το κομματι κωδικα.

Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!!

υγ γράφω την εκφώνηση του πρωτοκόλλου 

Προσομοίωση λειτουργίας δικτύου Wavelength Division Multiplexing (WDM) με Ν κόμβους, από τους οποίους ο καθένας μπορεί να συντονίσει τον πομπό του σε ένα από W (W<=N) κανάλια (μήκη κύματος) και ο δέκτης του μπορεί να ακούσει σε ένα κανάλι. Οι κόμβοι έχουν περιορισμένο buffer (εξόδου) και μπορούν να αποθηκεύουν το πολύ L πακέτα. Η προσομοίωση γίνεται με τυχαία παραγωγή πακέτων από κάθε κόμβο σε κάθε χρονοθυρίδα (slot), με βάση την πιθανότητα p. Ως αποτέλεσμα του αλγορίθμου παρουσιάζεται μια σειρά από προσομοιώσεις όπου σε κάθε μία για κάθε πιθανότητα εξάγεται ένα ζευγάρι Throughput και Μέση Καθυστέρηση. Υπολογίζονται επίσης τα συνολικά παραγμένα πακέτα και αυτά που αποτυγχάνουν λόγω γεμάτου buffer.

Επεξ/σία από dimipoly

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...