iSpO_fAcTo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς είναι η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη: Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα. https://www.youtube.com/watch?v=7Bx37tZbALI https://www.athinorama.gr/cinema/movie/i_mpalanta_tis_trupias_kardias-10068083.html
emmanuel5 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Μου θύμισε το Μικρό Ψάρι (επειδή έχει και τους ίδιους ηθοποιούς) που όμως με απογοήτευσε, ήταν υπερβολικά αργό με επαναλαμβανόμενους κουραστικούς διαλόγους. Ελπίζω "Η Μπαλάντα..." να είναι καλύτερη.
musan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Ειμαι φανατικος Οικονομιδικος. Εχω δει ολες τις ταινιες (και μερικες απο τις πρωτες του αγνωστες), δυστυχως οχι τις θεατρικες παραστασεις, εχω δει και διαβασει οσες περισσοτερες συνεντευξεις του εχω βρει και εχω παρακολουθησει και αρκετες ομιλιες του. Γενικα, ειναι ο μονος ανθρωπος που με εκανε να δω οτι υπαρχει κατι αλλο στον ελληνικο κινηματογραφο εκτος απο τις "εμπορικες" και καργα "αγγελοπουλικες" ταινιες (οχι οτι αυτες εχουν τιποτα κακο) και γι αυτο τον εκτιμαω τοσο πολυ. Την Μπαλαντα ομως δεν προκειται να την δω με τιποτα. Ο Οικονομιδης ειναι πασιφανες οτι εχει το δικο του στυλ για το οποιο πολυ ντορος γινοταν και γινεται. Μεγαλο ζητημα, αλλα στο κατω-κατω αυτο ειναι καθαρα αντικειμενικο και εγω προσωπικα δεν εχω καθολου προβλημα με αυτο. Αυτο που με κραταει ειναι η θεματολογια του, δλδ η καθαρη αφηγηση μια ιστοριας μεταξυ λουμπεν (και μη) μικροαστων χαρακτηρων χωρις προσπαθεια δικαιολογιας, κριτικης, νουθεσιας, ηθικολογιας κτλ οπως θα ηταν ευκολο να κανουν πολλοι που καταπιανονται με τετοια θεματολογια. "Αυτη ειναι μια πραγματικοτητα σε καποιο μερος της Ελλαδας και σε οποιον αρεσει" σαν να λεει. Παρα ταυτα, απο το υλικο που εχω δει απο τα γυρισματα και το τρειλερ της ταινιας πιστευω οτι ο Οικονομιδης επεσε στην παγιδα να γινει καρικατουρα του εαυτου του. Ο ιδιος παντα θεωρουσε καποιες απο τις ταινιες του μεχρι και μαυρες κωμωδιες, αλλα αυτο που εχω δει μεχρις στιγμης ειναι απωθητικο για μενα. Μερικα που θυμαμαι: ενα μπαρ "κροκοδειλος", μια μπαντα που γυριζει βιντεοκλιπ με περουκες ΑΜΑΝ (ουτε ξερω αν αυτο εχει μπει στην ταινια), μια μανα και ενας γιος που βριζονται με οικονομιδισμους β' επιπεδου και αυτο το πραγμα ειναι στο τρειλερ για διαφημιση. Για να πω την αληθεια, μεχρι και ο τιτλος με την μελο κοινοτοπια του με χαλαει. Καποιοι, βεβαια, θα πουν οτι παντα τετοιος ηταν ο Οικονομιδης. Μπορει. Οπως μπορει απλα εγω να γερο-παραξενεψα. 1 1
iSpO_fAcTo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Στις 10/6/2020 στις 10:02 ΜΜ, musan είπε Ειμαι φανατικος Οικονομιδικος. Εχω δει ολες τις ταινιες (και μερικες απο τις πρωτες του αγνωστες), δυστυχως οχι τις θεατρικες παραστασεις, εχω δει και διαβασει οσες περισσοτερες συνεντευξεις του εχω βρει και εχω παρακολουθησει και αρκετες ομιλιες του. Γενικα, ειναι ο μονος ανθρωπος που με εκανε να δω οτι υπαρχει κατι αλλο στον ελληνικο κινηματογραφο εκτος απο τις "εμπορικες" και καργα "αγγελοπουλικες" ταινιες (οχι οτι αυτες εχουν τιποτα κακο) και γι αυτο τον εκτιμαω τοσο πολυ. Την Μπαλαντα ομως δεν προκειται να την δω με τιποτα. Ο Οικονομιδης ειναι πασιφανες οτι εχει το δικο του στυλ για το οποιο πολυ ντορος γινοταν και γινεται. Μεγαλο ζητημα, αλλα στο κατω-κατω αυτο ειναι καθαρα αντικειμενικο και εγω προσωπικα δεν εχω καθολου προβλημα με αυτο. Αυτο που με κραταει ειναι η θεματολογια του, δλδ η καθαρη αφηγηση μια ιστοριας μεταξυ λουμπεν (και μη) μικροαστων χαρακτηρων χωρις προσπαθεια δικαιολογιας, κριτικης, νουθεσιας, ηθικολογιας κτλ οπως θα ηταν ευκολο να κανουν πολλοι που καταπιανονται με τετοια θεματολογια. "Αυτη ειναι μια πραγματικοτητα σε καποιο μερος της Ελλαδας και σε οποιον αρεσει" σαν να λεει. Παρα ταυτα, απο το υλικο που εχω δει απο τα γυρισματα και το τρειλερ της ταινιας πιστευω οτι ο Οικονομιδης επεσε στην παγιδα να γινει καρικατουρα του εαυτου του. Ο ιδιος παντα θεωρουσε καποιες απο τις ταινιες του μεχρι και μαυρες κωμωδιες, αλλα αυτο που εχω δει μεχρις στιγμης ειναι απωθητικο για μενα. Μερικα που θυμαμαι: ενα μπαρ "κροκοδειλος", μια μπαντα που γυριζει βιντεοκλιπ με περουκες ΑΜΑΝ (ουτε ξερω αν αυτο εχει μπει στην ταινια), μια μανα και ενας γιος που βριζονται με οικονομιδισμους β' επιπεδου και αυτο το πραγμα ειναι στο τρειλερ για διαφημιση. Για να πω την αληθεια, μεχρι και ο τιτλος με την μελο κοινοτοπια του με χαλαει. Καποιοι, βεβαια, θα πουν οτι παντα τετοιος ηταν ο Οικονομιδης. Μπορει. Οπως μπορει απλα εγω να γερο-παραξενεψα. Νομίζω πάντως ότι από τη στιγμή που έχεις δει όλες τις ταινίες του και σου αρέσει το στυλ του, έχει νόημα να δεις και την τελευταία του ταινία, ανεξάρτητα αν ενδεχομένως δεν θα σου αρέσει τόσο όσο οι προηγούμενες. Στις 10/6/2020 στις 9:03 ΜΜ, emmanuel5 είπε Μου θύμισε το Μικρό Ψάρι (επειδή έχει και τους ίδιους ηθοποιούς) που όμως με απογοήτευσε, ήταν υπερβολικά αργό με επαναλαμβανόμενους κουραστικούς διαλόγους. Ελπίζω "Η Μπαλάντα..." να είναι καλύτερη. Χμμ.. η ταινία πάντως να ξέρεις ότι έχει την ίδια διάρκεια με το Μικρό Ψάρι! 😛
musan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Στις 10/6/2020 στις 9:03 ΜΜ, emmanuel5 είπε Μου θύμισε το Μικρό Ψάρι (επειδή έχει και τους ίδιους ηθοποιούς) που όμως με απογοήτευσε, ήταν υπερβολικά αργό με επαναλαμβανόμενους κουραστικούς διαλόγους. Ελπίζω "Η Μπαλάντα..." να είναι καλύτερη. Το Μικρο Ψαρι ειναι συνδυασμος του γνωστου στυλ του Οικονομιδη των δυο πρωτων ταινιων και του εντελως διαφορετικου Μαχαιροβγαλτη (για μενα μακραν η πιο αδιαφορη του ταινια) με τις αργες και νωχελικες σκηνες. Το αστειο ειναι οτι ο Οικονομιδης ενω αρχιζε να γινεται πιο αποδεκτος απο τον Μαχαιροβγαλτη, τον αποθεωσαν κυριως στο Μικρο Ψαρι, που οπως και να το κανεις ειναι μια αισθητη επιστροφη στις 2 πρωτες ταινιες, οι ιδιοι ανθρωποι οι οποιοι παλιοτερα τον απαξιουσαν γι' αυτες. Μαλλον απλα θα ειδαν την διεθνη αναγνωριση και θα ακολουθησαν τη ταση. 2 ώρες πριν, iSpO_fAcTo είπε Νομίζω πάντως ότι από τη στιγμή που έχεις δει όλες τις ταινίες του και σου αρέσει το στυλ του, έχει νόημα να δεις και την τελευταία του ταινία, ανεξάρτητα αν ενδεχομένως δεν θα σου αρέσει τόσο όσο οι προηγούμενες. Το ειχα σκεφτει, ετσι για το γαμωτο και 2 φιλοι μου λεγαν να παμε να την δουμε αλλα εκτος των αλλων ειναι και ο κοβιντ που με αποτρεπει. Αν αργοτερα την πετυχω σε κανα dvd η πουθενα αλλου, εχει καλως. Περισσοτερο με πειραζει που εχασα το Στελλα κοιμησου.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, musan είπε Περισσοτερο με πειραζει που εχασα το Στελλα κοιμησου. τσέκαρε αυτό: https://www.ianos.gr/stella-koimisou-0415291.html Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από Ηλεκτροσόκ
katergaris79 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Στο "Στέλλα κοιμήσου" χωρίς να αποφεύγει τις γνωστές του υπερβολές έφτιαξε ένα μικρό αριστούργημα. Αν ξανανέβει, όποιος δεν το έχει δει θα τον συμβούλευα να σπεύσει να το δει. 1
Edel Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, katergaris79 είπε Στο "Στέλλα κοιμήσου" χωρίς να αποφεύγει τις γνωστές του υπερβολές έφτιαξε ένα μικρό αριστούργημα. Αν ξανανέβει, όποιος δεν το έχει δει θα τον συμβούλευα να σπεύσει να το δει. Συγκλονιστική παράσταση. Ο Σταμουλακάτος έδωσε τεράστια ερμηνεία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) ακυρο Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2020 από Ηλεκτροσόκ
katergaris79 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Άσχετο με το τόπικ αλλά μια και είναι updated, θα ανεβάσουν το Στέλλα κοιμήσου σε κάποια θέατρα τον Σεπτέμβριο. Δείτε το!!! 1
tarantules Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Περίμενα πως και πως να βγει online η νέα ταινία του Οικονομίδη.Θα προβληθεί από τη Viva στις 25-27 Δεκεμβρίου.Πληροφορίες εδώ. Δεν ξέρω εαν εγώ έχω γίνει περίεργος αλλά δεν είναι πολλά τα 8 ευρώ για online θέαση; Νομίζω στα village που είχα πάει τελευταία (πάει βέβαια αρκετός καιρός) , τόσο είχε το κανονικό εισιτήριο.Έχουμε εικόνα στο εξωτερικό πχ πόσο πάνε οι online προβολές; (αν και δεν λέει και κάτι αυτό). Πάντως απογοητεύτηκα.Ναι μεν αγαπάμε Οικονομίδη αλλά σε αναγκάζουν να την κατεβάσεις με άλλους τρόπους με τέτοιες τακτικές.Αν είμαι υπερβολικός μην πέσετε να με φάτε όσοι πάτε και τα σκάτε όλα μέσω της νόμιμης οδού.... 3
liakos18 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Στις 14/12/2020 στις 2:30 ΜΜ, tarantules είπε Περίμενα πως και πως να βγει online η νέα ταινία του Οικονομίδη.Θα προβληθεί από τη Viva στις 25-27 Δεκεμβρίου.Πληροφορίες εδώ. Δεν ξέρω εαν εγώ έχω γίνει περίεργος αλλά δεν είναι πολλά τα 8 ευρώ για online θέαση; Νομίζω στα village που είχα πάει τελευταία (πάει βέβαια αρκετός καιρός) , τόσο είχε το κανονικό εισιτήριο.Έχουμε εικόνα στο εξωτερικό πχ πόσο πάνε οι online προβολές; (αν και δεν λέει και κάτι αυτό). Πάντως απογοητεύτηκα.Ναι μεν αγαπάμε Οικονομίδη αλλά σε αναγκάζουν να την κατεβάσεις με άλλους τρόπους με τέτοιες τακτικές.Αν είμαι υπερβολικός μην πέσετε να με φάτε όσοι πάτε και τα σκάτε όλα μέσω της νόμιμης οδού.... Κι εγώ θα ήθελα να τη δω αλλά όντως τα 8 ευρώ μου φαίνονται πολλά. Η προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πριν ένα μήνα κόστιζε 3 ευρώ. Ίσως για κάποιον που έχει ένα σύστημα (οθόνη/τηλεόραση) να υποστηρίξει και να ευχαριστηθεί το 4Κ να αξίζουν.
tarantules Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2020 στις 4:54 ΜΜ, liakos18 είπε Κι εγώ θα ήθελα να τη δω αλλά όντως τα 8 ευρώ μου φαίνονται πολλά. Η προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πριν ένα μήνα κόστιζε 3 ευρώ. Ίσως για κάποιον που έχει ένα σύστημα (οθόνη/τηλεόραση) να υποστηρίξει και να ευχαριστηθεί το 4Κ να αξίζουν. To οτι παίζεται σε 4Κ η ταινία είναι μια πολύ φτηνή δικιολογία της τιμής που βάλανε.Άλλωστε τέτοιες ταινίες δεν πας να τις δείς επειδή έχουν την τρομερη ανάλυση.Δεν είναι Άρχοντας των δαχτυλιδιών να εντυπωσιαστείς από την ποιότητα της εικόνας. Όπως και να έχει , εαν όντως είχε 3 ευρώ στο φεστιβάλ , τόσο θα έπρεπε να την έχουν και για online προβολή.Αλλά ποιος είμαι εγώ να τους πω πόσο θα ήθελα να δώσω για να τη δω νόμιμα; Τόσο το "βάφτησαν" οτι "πρέπει" να έχει , τόσο το έβαλαν.Από την άλλη , για τον καταναλωτή , δεν είναι πάντα όλα θέμα χρημάτων.Δεν έχει να κάνει με το εαν εμένα μου περισσεύουν ή όχι τα 8 ευρώ.Έχει να κάνει με το πως αισθάνομαι οτι με αντιμετωπίζουν βάζοντας μια τέτοια τιμή.Προφανώς και υποτιμάνε τη νοημοσύνη μου , και επειδή αυτά λειτουργούν πάντα αμφίδρομα , ας μου επιτρέψουν κι εμένα να τους υποτιμήσω με τη σειρά μου απόψε που θα καθήσω να τη δω έστω σε 1080p και όχι 4K χωρίς να έχω πληρώσει φράγκο.Βλέπεις , εαν ζητήσεις 3 ευρώ από πχ 100.000 άτομα είναι υποτιμητικό και χαλάς την πιάτσα της "αγοράς" , ενώ εαν ζητάς 8 ευρώ από πολύ πολύ λιγότερους αποδέκτες προάγεις τέχνη.... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από tarantules 1
liakos18 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, tarantules είπε To οτι παίζεται σε 4Κ η ταινία είναι μια πολύ φτηνή δικιολογία της τιμής που βάλανε.Άλλωστε τέτοιες ταινίες δεν πας να τις δείς επειδή έχουν την τρομερη ανάλυση.Δεν είναι Άρχοντας των δαχτυλιδιών να εντυπωσιαστείς από την ποιότητα της εικόνας. Όπως και να έχει , εαν όντως είχε 3 ευρώ στο φεστιβάλ , τόσο θα έπρεπε να την έχουν και για online προβολή.Αλλά ποιος είμαι εγώ να τους πω πόσο θα ήθελα να δώσω για να τη δω νόμιμα; Τόσο το "βάφτησαν" οτι "πρέπει" να έχει , τόσο το έβαλαν.Από την άλλη , για τον καταναλωτή , δεν είναι πάντα όλα θέμα χρημάτων.Δεν έχει να κάνει με το εαν εμένα μου περισσεύουν ή όχι τα 8 ευρώ.Έχει να κάνει με το πως αισθάνομαι οτι με αντιμετωπίζουν βάζοντας μια τέτοια τιμή.Προφανώς και υποτιμάνε τη νοημοσύνη μου , και επειδή αυτά λειτουργούν πάντα αμφίδρομα , ας μου επιτρέψουν κι εμένα να τους υποτιμήσω με τη σειρά μου απόψε που θα καθήσω να τη δω έστω σε 1080p και όχι 4K χωρίς να έχω πληρώσει φράγκο.Βλέπεις , εαν ζητήσεις 3 ευρώ από πχ 100.000 άτομα είναι υποτιμητικό και χαλάς την πιάτσα της "αγοράς" , ενώ εαν ζητάς 8 ευρώ από πολύ πολύ λιγότερους αποδέκτες προάγεις τέχνη.... Συμφωνώ 100%. Δεν είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να δώσω 8 ευρώ για να δω μια ταινία αλλά όταν η ίδια ταινία θα παιζόταν σε σινεμά με το ίδιο ή και χαμηλότερο ποσό μου φαίνεται κοροϊδία να τα δώσω στη Viva.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα