Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Γνωμη και λιγο γνωση απο προσωπικη εμπειρια,τις κοβεις 5cm πανω απο το εδαφος και ολα κομπλε.Στεγανωνεις να μην εχεις θεμα με διαβρωση και σκουριες κ πενα.Παντως καπου διαβασα στην αρχη για πονταρισμα και κατασκευη για τεντα το οποιο μου ακουστηκε πολυ καλο,για σκεψου το λιγο. Περαν αυτου καλο θα ειναι τον αμιαντο να τον ξεφορτωθεις και να βαλεις κατι αλλο μη επιβλαβες(εστω και νυχτα).Παντως πολυ ωραια η ιδεα για ταρατσα φαση,εαν δε φτιαξεις και κατι τεντωειδες να εχεις και σκια θα εισαι πενα και καλυμενος εαν παιξει κανα μπουρινι ;) .

Απ όσο γνωρίζω ο αμίαντος δεν είναι επικίνδυνος παρά μόνο όταν τον πειράξεις. Αν πας να τον βγάλεις νύχτα κόβοντας, σπάζοντας και τρυπώντας θα δημιουργηθούν ρινίσματα τα οποία είναι επικίνδυνα όταν τα εισπνεύσεις. Έχουμε και εμείς στο πατρικό ελενίτ και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Η νόμιμη επαγγελματική δουλειά είναι πανάκριβη. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνει το κράτος γι αυτό. Ίσως ένα πρόγραμμα αντικατάστασης με επιδότηση.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Απ όσο γνωρίζω ο αμίαντος δεν είναι επικίνδυνος παρά μόνο όταν τον πειράξεις. Αν πας να τον βγάλεις νύχτα κόβοντας, σπάζοντας και τρυπώντας θα δημιουργηθούν ρινίσματα τα οποία είναι επικίνδυνα όταν τα εισπνεύσεις. Έχουμε και εμείς στο πατρικό ελενίτ και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Η νόμιμη επαγγελματική δουλειά είναι πανάκριβη. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνει το κράτος γι αυτό. Ίσως ένα πρόγραμμα αντικατάστασης με επιδότηση.

Το πιο σωστο αυτο ειναι αλλα "ζησε μαη να φας τριφυλλι εαν περιμένεις απο το κρατος",στις περισσοτερες κατασκευες που το εχω δει ειναι βιδωτο. Ναι εαν ειναι να κανεις δουλεια θελει μασκα,γαντια,γυαλια για να φυλαχτεις απο τον αμιαντο ισχυει αλλα και παλι πιστεύω αξιζει να τον ξεφορτωθεις. Απο 'κει κ περα μονωσε,βαψε φτιαξε μια καταστασαρα και αραξτε ταρατσα να το απολαυσετε.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν ειναι δικο μου το σπιτι το ειχαν φτιαξει οι παππουδες της γυναικας μου για την γυναικα μου αλλα τοτε δεν μπορουσε ο παππους να γραψει στο παιδι και ετσι εχει παει μισο μισο στα πεθερικα μου και απλα μας το παραχωρουν δωρεαν.

Αλλα και να θελαμε να ερθει στο ονομα της γυναικας μου για 90 τετραγωνικα θελει καπου στα 3.000 ευρω η  γονικη παροχη και δεν υπαρχουν.

Το κακο ειναι οτι ο πεθερος μου πιστευει οτι τα ξερει ολα ξεροκεφαλος.

Σε αυτο το σπιτι εμεναν πριν τα πεθερικα και το αποκατω το νοικιαζαν και επειδη στο σπτι μαυριζε το ταβανι απο μυκητες νομιζε οτι τρεχει η πλακα απο πανω.

Δεν πηγε σε εναν μαστορα να του πει η κανεις καλη μονωση στην ταρατσα η βαφεις το ταβανι με αντιμουχλικο και φυσικα το σπιτι να αεριζεται.

Αυτο οχι δεν αεριζαν αλλα για να κανουν οικονομια στο πετρελαιο εβαζαν και χαρτοπετσετες στις κλειδαροτρυπες μην μπει αερας.

Λοιπον το σπιτι ειχε προβλημα εσωτερικη υγρασιας λογω οτι η πλακα δεν εχει μονωση και ετσι ζεστη μεσα παγωμενη η πλακα μαζευει σταγονιδια.

Ο ξερολας ο πεθερος εκτος απο οτι ειχε βαψει την ταρατσα με οτι σαβουρα υλικο για μονωση μπορουσε να βρει πηγε και εριξε και μια στρωση τσιμεντο η κατι σαν τσιμεντο.

Το αποτελεσμα ηταν αυτο να μην κολλησει και να κανει χειροτερη ζημια να γινει θυλακας νερου να κραταει απο κατω νερο.

Ανεβηκα μια μερα στην ταρατσα παταω σε ενα σημειο και εβγαλε νερο λεω ωχ τι ειναι αυτο περναει κανενας σωληνας για το καλοριφερ και εσπασε; (ειναι στην ταρατσα ο λεβητας)

Εκατσα και το εσπασα και ειδα απο κατω λιμνη το αποτελεσμα αυτης της λιμνης ηταν να μου πεσει η μαλλον να το ριξω πριν μου σκοτωσει κανενα παιδι το 1/4 της κρεβατοκαμαρας που την ειχε διαβρωσει και ειχε σπασει ο σοβας.

Εχω βγαλει ειδη ενα μεγαλο κομματι απο την βλακεια που εβαλε στην ταρατσα και θελω σιγα σιγα αυτο το μπετο τι σκατα εριξε να φυγει εντελως.

Δυστυχώς όσοι μένουμε σε παλια σπίτια έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με αυτα τα προβλήματα, διότι τα πάντα υποκεινται στην φθορά του χρόνου χωρίς εξαίρεση και τα ίδια θα συναντουν όλο και πιο πολλοί. Εμείς αντιμετωπισαμε τρομερά προβληματα για μια δεκαετία τα οποία χειροτερεωαν όταν χιωνισε στην Αθήνα, νερά να πέφτουν από το ταβάνι και σοβαδες, το λυσαμε με μια μέτρια υγρομονωση τον Νοέμβρη, ελπίζω να μας κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται, τα ταβάνια στο 1/3 του σπιτιού  θέλουν όλα ξήλωμα και σοβατισμα πάλι, υπηρχαν πολύ ωραίες γυψινες διακοσμήσεις που θα ξηλωθουν και αυτές. 

Δημοσ.

Βρε δεν λέτε πάλι καλά που λόγω κάποιων γονέων σήμερα το 70% των Ελλήνων έχουν κάποιο σπίτι στο όνομά τους (παιδιά, σόγαμπροι) ενώ δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό στα δικά τους χρόνια εργασίας?

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Gataros είπε

Βρε δεν λέτε πάλι καλά που λόγω κάποιων γονέων σήμερα το 70% των Ελλήνων έχουν κάποιο σπίτι στο όνομά τους (παιδιά, σόγαμπροι) ενώ δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό στα δικά τους χρόνια εργασίας?

Οχι απλα σημερα δεν μπορει να φτιαξει καποιος κατι αλλα οπως θα εχεις δει δεν κανουν και αποδοχη κληρονομιας.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gataros είπε

ναι παλι καλα που γαμησαν την οικονομια και τωρα δε μπορουμε να δημιουργησουμε κατι στα δικα μας χρονια εργασιας. νιωθω ευγνωμων..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ναι παλι καλα που γαμησαν την οικονομια και τωρα δε μπορουμε να δημιουργησουμε κατι στα δικα μας χρονια εργασιας. νιωθω ευγνωμων..

AYTO.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...