Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες να τις κρατήσεις, τις τρίβεις μέχρι να φύγει η σκουριά. Μετά αντισκουριακο και δημιουργείς ένα Κολωνάκι με μπετό. 
 Να ξέρεις ότι αυτές οι αναμονές είναι άχρηστες.  Λόγο διάβρωσης.  Ακόμα και να ήθελες να σηκώσεις όροφο οι προδιαγραφές στα κτίρια έχουν αλλάξει. Θα πρέπει να γίνει νέα μελέτη. Να φυτευτούν νέα σίδερα ( ίσως χρειαστεί να πέσουν και νέες κολώνες) 

μονο κακό κάνουν τώρα

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνει να τις κόψεις εαν δεν υπάρχει προοτικη για όροφο και εμποδίζουν

Δεν προσθέτουν τίποτα στην αντοχή του κτιρίου. Οι συμβουλές και προτάσεις ειναι είναι   απο ατομα που δεν έχουν ειδικότητα και γνώσεις στο θεμα ...

Εγω ειμαι μηχανικος και κατι παραπανω ξερω.

Εαν μελλοντικά θελήσεις όροφο γινεται με μεταλλικό κτίριο

Επεξ/σία από manolis-K
προσθηκη λεξεων
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/6/2020 στις 4:50 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Οπως ολα η σχεδον ολα τα σπιτια εχω και εγω στην ταρατσα αυτες τις σκουριασμενες αναμονες που ειναι ταχα για να ριξεις κολονες.

Εμεις και δεν εχουμε σκοπο να χτισουμε κατι και απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται.

Ειμαι σε σκεψη να τις κοψω με τροχο τερμα κατω να γινουν ενα με την πλακα και μετα να κανω αυτη την ψευτομονωση με το ελαστομερες ισα ισα για να ασπρισει η πλακα.

Πειτε μου την γνωμη σας;

Εγώ τις έκοψα εδώ και χρόνια γιατί έγλυφες το νερό μέσα εξάλλου λόγο παλαιότητας πολυκατοικίας πλέον δε μπορούμε να σηκώσουμε όροφο και μα θέλαμε. Όσο αναφορά το έλαστομερες αν το κανείς για θέμα θερμοκρασία η και για Στεγανοποίηση μην το κάνει. Τζάμπα πέταμα τα λεφτά σου. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει να είναι πολύ στεγνή η ταράτσα δεύτερο πρέπει να το κανείς χαράματα κανονικά τρίτο θέλει τουλάχιστον 2-3 χέρια. Τέταρτο σε 6 μήνες θα χαλάσει θα σπάσει το στρώμα προστασίας που κάνει.Μπες σε ένα πρόγραμμα Εξοικονομώ και φτιάξε την όπως πρέπει.   

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, manolis-K είπε

Εαν μελλοντικά θελήσεις όροφο γινεται με μεταλλικό κτίριο

Τι εννοείς?!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Jo Black είπε

Εγώ τις έκοψα εδώ και χρόνια γιατί έγλυφες το νερό μέσα εξάλλου λόγο παλαιότητας πολυκατοικίας πλέον δε μπορούμε να σηκώσουμε όροφο και μα θέλαμε. Όσο αναφορά το έλαστομερες αν το κανείς για θέμα θερμοκρασία η και για Στεγανοποίηση μην το κάνει. Τζάμπα πέταμα τα λεφτά σου. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει να είναι πολύ στεγνή η ταράτσα δεύτερο πρέπει να το κανείς χαράματα κανονικά τρίτο θέλει τουλάχιστον 2-3 χέρια. Τέταρτο σε 6 μήνες θα χαλάσει θα σπάσει το στρώμα προστασίας που κάνει.Μπες σε ένα πρόγραμμα Εξοικονομώ και φτιάξε την όπως πρέπει.   

Δεν ειναι δικο μου το σπιτι το ειχαν φτιαξει οι παππουδες της γυναικας μου για την γυναικα μου αλλα τοτε δεν μπορουσε ο παππους να γραψει στο παιδι και ετσι εχει παει μισο μισο στα πεθερικα μου και απλα μας το παραχωρουν δωρεαν.

Αλλα και να θελαμε να ερθει στο ονομα της γυναικας μου για 90 τετραγωνικα θελει καπου στα 3.000 ευρω η  γονικη παροχη και δεν υπαρχουν.

Το κακο ειναι οτι ο πεθερος μου πιστευει οτι τα ξερει ολα ξεροκεφαλος.

Σε αυτο το σπιτι εμεναν πριν τα πεθερικα και το αποκατω το νοικιαζαν και επειδη στο σπτι μαυριζε το ταβανι απο μυκητες νομιζε οτι τρεχει η πλακα απο πανω.

Δεν πηγε σε εναν μαστορα να του πει η κανεις καλη μονωση στην ταρατσα η βαφεις το ταβανι με αντιμουχλικο και φυσικα το σπιτι να αεριζεται.

Αυτο οχι δεν αεριζαν αλλα για να κανουν οικονομια στο πετρελαιο εβαζαν και χαρτοπετσετες στις κλειδαροτρυπες μην μπει αερας.

Λοιπον το σπιτι ειχε προβλημα εσωτερικη υγρασιας λογω οτι η πλακα δεν εχει μονωση και ετσι ζεστη μεσα παγωμενη η πλακα μαζευει σταγονιδια.

Ο ξερολας ο πεθερος εκτος απο οτι ειχε βαψει την ταρατσα με οτι σαβουρα υλικο για μονωση μπορουσε να βρει πηγε και εριξε και μια στρωση τσιμεντο η κατι σαν τσιμεντο.

Το αποτελεσμα ηταν αυτο να μην κολλησει και να κανει χειροτερη ζημια να γινει θυλακας νερου να κραταει απο κατω νερο.

Ανεβηκα μια μερα στην ταρατσα παταω σε ενα σημειο και εβγαλε νερο λεω ωχ τι ειναι αυτο περναει κανενας σωληνας για το καλοριφερ και εσπασε; (ειναι στην ταρατσα ο λεβητας)

Εκατσα και το εσπασα και ειδα απο κατω λιμνη το αποτελεσμα αυτης της λιμνης ηταν να μου πεσει η μαλλον να το ριξω πριν μου σκοτωσει κανενα παιδι το 1/4 της κρεβατοκαμαρας που την ειχε διαβρωσει και ειχε σπασει ο σοβας.

Εχω βγαλει ειδη ενα μεγαλο κομματι απο την βλακεια που εβαλε στην ταρατσα και θελω σιγα σιγα αυτο το μπετο τι σκατα εριξε να φυγει εντελως.

• Sad 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν ειναι δικο μου το σπιτι το ειχαν φτιαξει οι παππουδες της γυναικας μου για την γυναικα μου αλλα τοτε δεν μπορουσε ο παππους να γραψει στο παιδι και ετσι εχει παει μισο μισο στα πεθερικα μου και απλα μας το παραχωρουν δωρεαν.

Αλλα και να θελαμε να ερθει στο ονομα της γυναικας μου για 90 τετραγωνικα θελει καπου στα 3.000 ευρω η  γονικη παροχη και δεν υπαρχουν.

Το κακο ειναι οτι ο πεθερος μου πιστευει οτι τα ξερει ολα ξεροκεφαλος.

Σε αυτο το σπιτι εμεναν πριν τα πεθερικα και το αποκατω το νοικιαζαν και επειδη στο σπτι μαυριζε το ταβανι απο μυκητες νομιζε οτι τρεχει η πλακα απο πανω.

Δεν πηγε σε εναν μαστορα να του πει η κανεις καλη μονωση στην ταρατσα η βαφεις το ταβανι με αντιμουχλικο και φυσικα το σπιτι να αεριζεται.

Αυτο οχι δεν αεριζαν αλλα για να κανουν οικονομια στο πετρελαιο εβαζαν και χαρτοπετσετες στις κλειδαροτρυπες μην μπει αερας.

Λοιπον το σπιτι ειχε προβλημα εσωτερικη υγρασιας λογω οτι η πλακα δεν εχει μονωση και ετσι ζεστη μεσα παγωμενη η πλακα μαζευει σταγονιδια.

Ο ξερολας ο πεθερος εκτος απο οτι ειχε βαψει την ταρατσα με οτι σαβουρα υλικο για μονωση μπορουσε να βρει πηγε και εριξε και μια στρωση τσιμεντο η κατι σαν τσιμεντο.

Το αποτελεσμα ηταν αυτο να μην κολλησει και να κανει χειροτερη ζημια να γινει θυλακας νερου να κραταει απο κατω νερο.

Ανεβηκα μια μερα στην ταρατσα παταω σε ενα σημειο και εβγαλε νερο λεω ωχ τι ειναι αυτο περναει κανενας σωληνας για το καλοριφερ και εσπασε; (ειναι στην ταρατσα ο λεβητας)

Εκατσα και το εσπασα και ειδα απο κατω λιμνη το αποτελεσμα αυτης της λιμνης ηταν να μου πεσει η μαλλον να το ριξω πριν μου σκοτωσει κανενα παιδι το 1/4 της κρεβατοκαμαρας που την ειχε διαβρωσει και ειχε σπασει ο σοβας.

Εχω βγαλει ειδη ενα μεγαλο κομματι απο την βλακεια που εβαλε στην ταρατσα και θελω σιγα σιγα αυτο το μπετο τι σκατα εριξε να φυγει εντελως.

Πόοοοο... Καλή δύναμη φίλε... Καλά κάνεις και το ψάχνεις! Βγάλε αυτή την αηδία και κοίταξε να μπεις σε κανένα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ να το φτιάξετε σωστά γιατί θα έχεις πολλά περισσότερα προβλήματα στο μέλλον, οι αναμονές είναι το λιγότερο. Και καλύτερα να έρθει ένας μηχανικός γνώστης στην θερμουγρομόνωση και όχι απλά ένα συνεργείο μαστοράτζα, γιατί αυτοί για να πάρουν την δουλειά τα βγάζουν όλα απλά και στο τέλος αντί να γλιτώσεις χρήματα αναγκάζεσαι να βάλεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
Προσοχή μετά από τόσα χρόνια μπορεί να θέλει έλεγχο για διάβρωση-ενανθράκωση-χλωριόντα και αντιμετώπιση αυτής η πλάκα σου πριν την εφαρμογή της οποιασδήποτε θερμουγρομόνωσης.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πόοοοο... Καλή δύναμη φίλε... Καλά κάνεις και το ψάχνεις! Βγάλε αυτή την αηδία και κοίταξε να μπεις σε κανένα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ να το φτιάξετε σωστά γιατί θα έχεις πολλά περισσότερα προβλήματα στο μέλλον, οι αναμονές είναι το λιγότερο. Και καλύτερα να έρθει ένας μηχανικός γνώστης στην θερμουγρομόνωση και όχι απλά ένα συνεργείο μαστοράτζα, γιατί αυτοί για να πάρουν την δουλειά τα βγάζουν όλα απλά και στο τέλος αντί να γλιτώσεις χρήματα αναγκάζεσαι να βάλεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
Προσοχή μετά από τόσα χρόνια μπορεί να θέλει έλεγχο για διάβρωση-ενανθράκωση-χλωριόντα και αντιμετώπιση αυτής η πλάκα σου πριν την εφαρμογή της οποιασδήποτε θερμουγρομόνωσης.

Δεν μπορω να μπω σε προγραμμα το εψαξα εδω και χρονια πριν βγαλει νερο η πλακα πριν φουσκωσει ο σοβας πρεπει να ειναι δικο μου το σπιτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν μπορω να μπω σε προγραμμα το εψαξα εδω και χρονια πριν βγαλει νερο η πλακα πριν φουσκωσει ο σοβας πρεπει να ειναι δικο μου το σπιτι.

Ψήσε τον πεθερό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τέτοιες αναμονές κάνει αυτό;

ferroseal-1-kg.jpg

Το υλικό υπάρχει ήδη, περίσσεψε από άλλη δουλειά. Το περνάμε απευθείας με πινέλο ή τρίβουμε πρώτα με συρματόβουρτα;

Χρειάζεται κάτι άλλο από πάνω ή θα είμαστε κομπλέ;

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ψήσε τον πεθερό...

Δεν κανει αυτος κουμαντο αλλα η πεθερα οχι οτι ειναι δικο της 50-50 το εχουν αλλα ειναι απο τα σπιτια που ο αντρας απαιτει να εχει ζεστο νερο οταν πλενει τα πιατα. :lol:

Προσπαθησα να ψησω την πεθερα αλλα λεει οτι για να μπεις στο προγραμμα πρεπει αν βαλεις το σπιτι υποθηκη πως η ταρατσα ανηκει τα 2/3 σε αυτη και το 1/3 στον αδερφο της που ειναι στα Χανια και διαφορα χαζα.

Δηλαδη αν ειχα σε μια πολυκατοικια διαμερισμα στον τελευταιο οροφο και ειχα προβλημα υγρασιας ζεστης κλπ θα επρεπε να παρω την αδεια απο τους υπολοιπους που λογικα δεν εχουν προβλημα για να κανω μονωση στην ταρατσα;

2 ώρες πριν, Doubt είπε

ferroseal-1-kg.jpg

Το υλικό υπάρχει ήδη, περίσσεψε από άλλη δουλειά. Το περνάμε απευθείας με πινέλο ή τρίβουμε πρώτα με συρματόβουρτα;

Το χρωματοπωλειο αυτο μου εδωσε το ιδιο που ειχα βαλει και στην κρεβατοκαμαρα οταν επεσε ο σοβας.

Επειδη ομως του ειπα οτι θελω να τα βαψω ασπρα δεν μου εδωσε μπογια να βαλω απο πανω αλλα αυτο το ελαστομερες που κανουν μονωση στην ταρατσα και μου ειπε να τα βαψω με αυτο αλλα να βαλω και γυρω τους στο τσιμεντο.

Εχω ηδη περασει αυτο το καφε που ειναι σαν τσιμεντο αφου τα ετριψα με βουρτσα πρωτα και σημερα θα περασω και αυτο το ελαστομερες .

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

ferroseal-1-kg.jpg

Η δουλειά αυτουνού δεν είναι να προστατέψει τις αναμονές σε βάθος χρόνου, αλλά να εμποδίσει την περαιτέρω διάβρωση σε οπλισμό ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να διαβρώνεται και αφού περαστεί με αυτό, θα επικαλυφθεί με επισκευαστικό κονίαμα ώστε να γίνει αποκατάσταση του σκυροδέματος.
Για να τις προστατέψεις σε βάθος χρόνου εκτιμώ ότι θα ήταν καλύτερη κάποια βαφή προστασίας μετάλλων, αφού θα παραμείνουν εκτεθειμένες.

Του LEFTERIS δεν είναι η προστασία το πρόβλημά του, αλλά πώς θα τις ξεφορτωθεί :) :) - έχει άλλα σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει.

Το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" αν υπάρχει συνιδιοκτησία όντως θέλει συναίνεση των ιδιοκτητών, αλλά δεν είναι τίποτα σιγά μην έλεγε όχι ο θείος... Και υποθήκη να βάλεις το σπίτι ΟΚ so what ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος...Όσα λεφτά θα γλιτώνετε από θέρμανση και μικροεπισκευές-ημίμετρα θα τα δίνετε στο δάνειο και σε 5 χρόνια θα το έχετε κάνει απόσβεση ενώ θα έχετε ανακαινίσει και το υπόλοιπο σπίτι!!! Τέλος πάντων μην βάζω φιτιλιές τώρα και ανοίγεις δουλειές με τα πεθερικά :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν κανει αυτος κουμαντο αλλα η πεθερα οχι οτι ειναι δικο της 50-50 το εχουν αλλα ειναι απο τα σπιτια που ο αντρας απαιτει να εχει ζεστο νερο οταν πλενει τα πιατα. :lol:

Προσπαθησα να ψησω την πεθερα αλλα λεει οτι για να μπεις στο προγραμμα πρεπει αν βαλεις το σπιτι υποθηκη πως η ταρατσα ανηκει τα 2/3 σε αυτη και το 1/3 στον αδερφο της που ειναι στα Χανια και διαφορα χαζα.

Αυτά δεν πιάνουν.Αν θέλεις να γίνει κάτι,πες στη σύζυγο να τους τριβελίζει τα αυτιά με το παρακάτω:
"Τα παιδιά όλη την ώρα άρρωστα είναι,μέσα στη μούχλα ζούνε,θα πάθουν άσθμα κτλ κτλ"

Συνήθως οι παππούδες πιο πολύ σημασία δίνουν στα εγγόνια παρά στα ίδια τα παιδιά τους από κάποια στιγμή και μετά.

Δημοσ.
Στις 10/6/2020 στις 4:50 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Οπως ολα η σχεδον ολα τα σπιτια εχω και εγω στην ταρατσα αυτες τις σκουριασμενες αναμονες που ειναι ταχα για να ριξεις κολονες.

Εμεις και δεν εχουμε σκοπο να χτισουμε κατι και απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται.

Ειμαι σε σκεψη να τις κοψω με τροχο τερμα κατω να γινουν ενα με την πλακα και μετα να κανω αυτη την ψευτομονωση με το ελαστομερες ισα ισα για να ασπρισει η πλακα.

Πειτε μου την γνωμη σας;

Δε βέπω το λόγο να τις κόψεις.

Αν μπορείς κάλυψε τις με μια λειτουργική κατασκευή.

Αν πχ όπως βλέπω παραπάνω κάνεις κάτι σαν θερινό σινεμά, κάνε κάτι σαν τραπεζάκι / σταντ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωμη και λιγο γνωση απο προσωπικη εμπειρια,τις κοβεις 5cm πανω απο το εδαφος και ολα κομπλε.Στεγανωνεις να μην εχεις θεμα με διαβρωση και σκουριες κ πενα.Παντως καπου διαβασα στην αρχη για πονταρισμα και κατασκευη για τεντα το οποιο μου ακουστηκε πολυ καλο,για σκεψου το λιγο. Περαν αυτου καλο θα ειναι τον αμιαντο να τον ξεφορτωθεις και να βαλεις κατι αλλο μη επιβλαβες(εστω και νυχτα).Παντως πολυ ωραια η ιδεα για ταρατσα φαση,εαν δε φτιαξεις και κατι τεντωειδες να εχεις και σκια θα εισαι πενα και καλυμενος εαν παιξει κανα μπουρινι ;) .

Επισης μπορεις να τις καλουπωσεις,να ριξεις τσιμεντο και να το κανεις βαση για τραπεζακι,κολωνα,βαση για γλαστρα,παγκακι κλπ κλπ.Ξυσε λιγο τα "σκασμενα" απο υγρασια και πλακωσε το με ελαστομερες μονωσης καμποσα χερια και για αρχη εισαι καλα.

Επεξ/σία από Gatilaras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...