Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ολα η σχεδον ολα τα σπιτια εχω και εγω στην ταρατσα αυτες τις σκουριασμενες αναμονες που ειναι ταχα για να ριξεις κολονες.

Εμεις και δεν εχουμε σκοπο να χτισουμε κατι και απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται.

Ειμαι σε σκεψη να τις κοψω με τροχο τερμα κατω να γινουν ενα με την πλακα και μετα να κανω αυτη την ψευτομονωση με το ελαστομερες ισα ισα για να ασπρισει η πλακα.

Πειτε μου την γνωμη σας;

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να μη τις κόψεις. Ιδανικά αν πιάνει το χέρι σου εγκιβωτισε τες σε κουτιά από τσιμέντοσανίδα εαν Και εφόσον σε ενοχλούν Αισθητικά 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εννοείς αυτά τα κάθετα σίδερα που προεξέχουν από το δαπεδο της ταράτσας; Εμείς πριν 7 χρόνια τα κόψαμε για να περασουμε το ασταρι και το ελαστομερες με το ρολο. Είχαμε ρωτήσει μηχανικό και μας είπε δεν υπάρχει θέμα αν κοπούν μόνο μέχρι το δαπεδο. 

Θεωρητικά πάντως, αυτα θεωρούνται μέρος του φεροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν κάνει να επεμβαινουμε δίχως άδεια. Αν εισαι σε πολυκατοικία θα σου έλεγα να ακολουθήσεις την συμβουλή του paylidis για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από κανέναν παράξενο ένοικο που μπορεί να σε τρέχει μετα. Αν είναι ιδιόκτητο το κτίριο κοψτα. 

• Like 2
Δημοσ.

το ενδεχόμενο να τις στραβώσεις και να τις κοπανάς με τη βαριά μέχρι να γίνουν ένα με την ταράτσα το σκέφτηκες? πριν χρόνια το είχαμε κάνει σε σοφίτα φίλου για να βάλει laminate. το σπαστικό ήταν η ελαστικότητά τους, χοροπήδαγε η βαριά.

Δημοσ.

Αν το να τις κόψεις είναι επίφοβο τότε το να τις βαράς με την βαριά μέχρι να μπούνε πάλι στο τσιμέντο, είναι σίγουρα χειρότερο.

Γενικά μιλώντας, ειδικός δεν είμαι αλλά θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την στατικότητα

Δημοσ.

Μπορεις να ρωτησεις καποιο μηχανικο, αλλα δε νομιζω να εχεις θεμα εξαλου ο σκοπος τους ειναι να ειναι μεσα στο μπετο. Καλο ειναι να βαλεις καποιο στεγανωτικο και αντιοξειδωτικη επαλειψη να μη μπαινουν νερα στις κολώνες και ανοιξουν. 

2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αν το να τις κόψεις είναι επίφοβο τότε το να τις βαράς με την βαριά μέχρι να μπούνε πάλι στο τσιμέντο, είναι σίγουρα χειρότερο.

Γενικά μιλώντας, ειδικός δεν είμαι αλλά θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την στατικότητα

Εγω εχω σκάσει μπουκετο σε ηλεκτρολογο επειδη ανοιγε με αριδι τρυπα σε κολώνα παρότι του ειπα να μη τρυπησει κολώνα και με εγραφε.  Γενικα ολοι πειραζουν λιγο κατι απο δοκαρια/κολωνες επειδη βολευει ευτυχως που υπάρχει περιθώριο λάθους.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

δεν το έθεσα σωστά μαλών.. δεν λέω να τις φυτέψει στην πλάκα αλλά να φιλήσουν πλάκα.. μετά τις τσιμεντάρει και περνάει μόνωση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ δεν θα τις έκοβα. Ίσως αλλάξεις γνώμη στο μέλλον και θέλεις να χτίσεις, ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, alphay είπε

Εγώ δεν θα τις έκοβα. Ίσως αλλάξεις γνώμη στο μέλλον και θέλεις να χτίσεις, ποτέ δεν ξέρεις.

Καλα δεν ειναι προβλημα αυτο υπαρχει λυση και ετσι

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εννοείς αυτά τα κάθετα σίδερα που προεξέχουν από το δαπεδο της ταράτσας; Εμείς πριν 7 χρόνια τα κόψαμε για να περασουμε το ασταρι και το ελαστομερες με το ρολο. Είχαμε ρωτήσει μηχανικό και μας είπε δεν υπάρχει θέμα αν κοπούν μόνο μέχρι το δαπεδο. 

Θεωρητικά πάντως, αυτα θεωρούνται μέρος του φεροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν κάνει να επεμβαινουμε δίχως άδεια. Αν εισαι σε πολυκατοικία θα σου έλεγα να ακολουθήσεις την συμβουλή του paylidis για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από κανέναν παράξενο ένοικο που μπορεί να σε τρέχει μετα. Αν είναι ιδιόκτητο το κτίριο κοψτα. 

Ειναι του Πεθερου ολη η πολυκατοικια οποτε δεν εχουμε προβλημα,

48 λεπτά πριν, alphay είπε

Και να θελαμε λεφτα δεν υπαρχουν και δικαιωμα να χτισουμε δεν εχουμε εκτος απο κανα της μιας νυχτας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γωνιακος τροχός και αντιο μπετοβεργες.

Άφησε κανα ποντο να προεξεχει (διαστολες, συστολες) και λειανε τις αιχμες που θα δημιουργηθουν. Ριξε σταθεροποιητικο σκουριας λοιπον και τελος καλο ολα καλα.

Σιγα την επιστημη για σιδερα που προεξεχουν εφοσον δεν προκειται ΠΟΤΕ να χτισεις.

Ξηλωμα και κανε την ταρατσα γηπεδακι γκολφ.

Επεξ/σία από >>Morpheus>>
Δημοσ.
1 ώρα πριν, >>Morpheus>> είπε

Γωνιακος τροχός και αντιο μπετοβεργες.

Άφησε κανα ποντο να προεξεχει (διαστολες, συστολες) και λειανε τις αιχμες που θα δημιουργηθουν. Ριξε σταθεροποιητικο σκουριας λοιπον και τελος καλο ολα καλα.

Σιγα την επιστημη για σιδερα που προεξεχουν εφοσον δεν προκειται ΠΟΤΕ να χτισεις.

Ξηλωμα και κανε την ταρατσα γηπεδακι γκολφ.

Για καμια ταινιουλα την φτιαχνω.

IMG_20200528_120921.jpg

• Like 18
Δημοσ.

Απολογούμαι για το άκυρο, αλλά η στέγη μου φαίνεται να είναι φύλλα ελενίτ?

Αν ναί, τότε έχεις πιό σημαντικά θέματα από τον οπλισμό της ταράτσας.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ Λευτέρη, έχεις ελλενιτ στην οροφή και σε νοιαζουν οι αναμονες από τις κολώνες; 

Κοίτα τα πιο σημαντικά πρώτα 😉😁

Και BTW τις αναμονες μην τις κόψεις, κάνε καμιά κατασκευή και κρύψτες μέσα. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...