stavagg31 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Γεια σας είδα στο aliexpress τον xeon x3440 και σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον i5 750 άλλα δεν ξέρω άμα θέλει κανονική ram η ecc άμα ξέρει κανένας να απαντήσει
peiraiask Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 εχω την intel dq57tm και τον χ3430 και τον 750 και τον 650 κ τον 530 (αν θυμαμαι καλα) . και μνήμη σερβερ 16 γιγα. εχω την εντυπωση οτι δεν θα δεις μεγαλες διαφορες απο τον 750 στον 3440. ισως ειναι κ λιγο πιο αργος συμφωνα με καποια σαιτ στο ιντερνετ. η μνημη σερβερ που εχω δεν μου την βλεπει η μητρικη , ενω εχω τον 3430 επανω. οποιος ενδιαφερεται εχω 16 γιγα να του δωσω, τιμη συζητισιμη. η κανονικη ραμ εμενα παιζει κανονικα και στον 3430 κ στον 750 κλπ. εχω κ μια ερωτηση για οποιον ξερει. η μητρικη intel dq57tm ειναι φυσιολογικο να ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασία στην περιοχη κοντα στον επεξεργαστη? σε ενα σημειο ζεματαει, παρολο που της εχω βαλει ψυκτρα κουλμαστερ δυνατή για 130 βατ κλπ το σημειο ειναι σε κατι μικρα πηνια κ μικρα μαυρα τσιπακια σαν μυτη μολυβιου.
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, peiraiask είπε εχω την intel dq57tm και τον χ3430 και τον 750 και τον 650 κ τον 530 (αν θυμαμαι καλα) . και μνήμη σερβερ 16 γιγα. εχω την εντυπωση οτι δεν θα δεις μεγαλες διαφορες απο τον 750 στον 3440. ισως ειναι κ λιγο πιο αργος συμφωνα με καποια σαιτ στο ιντερνετ. η μνημη σερβερ που εχω δεν μου την βλεπει η μητρικη , ενω εχω τον 3430 επανω. οποιος ενδιαφερεται εχω 16 γιγα να του δωσω, τιμη συζητισιμη. η κανονικη ραμ εμενα παιζει κανονικα και στον 3430 κ στον 750 κλπ. εχω κ μια ερωτηση για οποιον ξερει. η μητρικη intel dq57tm ειναι φυσιολογικο να ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασία στην περιοχη κοντα στον επεξεργαστη? σε ενα σημειο ζεματαει, παρολο που της εχω βαλει ψυκτρα κουλμαστερ δυνατή για 130 βατ κλπ το σημειο ειναι σε κατι μικρα πηνια κ μικρα μαυρα τσιπακια σαν μυτη μολυβιου. Καλησπέρα φίλε, πάρε vrm heatsinks και κόλλησε τα πάνω, ή αν έχεις Καλία παλιά ψυκτρα, την κόβεις σε κομμάτια και τα κολλάς χρησιμοποιώντας μισή ποσότητα πάστα, μισή κυανοακριλικη κόλλα. Δες στην δικια μου τι έκανα πχ. 3
peiraiask Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Αριστούργημα ! Μπράβο! Ωραιος! Δεν αρκουν 20 ευρω για να παιζω Τομ ρειντερ πεντε χρόνια!
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, stavagg31 είπε Γεια σας είδα στο aliexpress τον xeon x3440 και σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον i5 750 άλλα δεν ξέρω άμα θέλει κανονική ram η ecc άμα ξέρει κανένας να απαντήσει Παιρνει και τις 2 αναλογως την εκαστοτε μητρικη επομενως αν η μητρικη σου δεν τις υποστηριζει απλως δεν παιρνεις ECC 😛 4 ώρες πριν, peiraiask είπε ενω εχω τον 3430 επανω. η μητρικη intel dq57tm ειναι φυσιολογικο να ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασία στην περιοχη κοντα στον επεξεργαστη? σε ενα σημειο ζεματαει, παρολο που της εχω βαλει ψυκτρα κουλμαστερ δυνατή για 130 βατ κλπ το σημειο ειναι σε κατι μικρα πηνια κ μικρα μαυρα τσιπακια σαν μυτη μολυβιου. Με i7 ναι ειναι αναμενομενο! Με i5 η x3430 οχι...ομως το ζεματαει ειναι και υποκειμενικο: δηλαδη και σε 70-75C δεν μπορεις να ακουμπησεις χερια ανετα (!..!) επανω σε επιφανειες 🥵 Αυτος ο Xeon -ειδικα σε stock!- δεν χρειαζεται καποιο <<σπουδαιο>> cooler.. Για παραδειγμα ακομη και ο παλαιος Zalman 90F παρακατω, του ειναι αρκετος (α και δεν ακουγεται επισης): https://www.skroutz.gr/s/4715326/Zalman-CNPS90F.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα