alxnt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, ilos είπε Αν έχεις τέτοια temps με stock τα πάντα και offset -0.1 κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την εφαρμογή της ψύκτρας ή κάτι άλλο. Δε πιστεύω να το έχεις σε κάνα φούρνο και να έχεις 40ρες + ambient.😁. Γι αυτο λεω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, alxnt είπε Γι αυτο λεω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα Κοιτα κάποιον αισθητηρα θερμοκρασίας αν έχεις και απομόνωσέ τον.
alxnt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, triplex1 είπε Κοιτα κάποιον αισθητηρα θερμοκρασίας αν έχεις και απομόνωσέ τον. Το χω σκεφτει οτι παιζει να τα χει παιξει καποιος αισθητηρας. Πως εννοεις να το κανω;
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, alxnt είπε Το χω σκεφτει οτι παιζει να τα χει παιξει καποιος αισθητηρας. Πως εννοεις να το κανω; μη τον βαζεις να λειτουργήσει , βρες τον τροπο , το έχω πάθει με Xeon και με πάνελ 5,25'' που ειχε αισθητηρα θερμοκρασίας cpu , σε o.c ειδα στόν 1ο πυρήνα 101 βαθμους κ έκλεισα το PC , μολις το απόμονωσα δούλεψε στούς 55........δεν διαβασα τι μ.ητρική έχεις θα το δω και αν ξέρω κάτι θα σέ πω , ψαξτο ομως κάτι τέτοιο σου συμβαινει
Thrall7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πω ότι μου εκανε 3 BSOD σε ελαφριά load (υστερα απο 10 μηνες χωρις αναλογα προβλήματα) μόλις τόλμησα να παω το offset σε -0,0875V με auto τα υπόλοιπα. Μου είχε δώσει εξήγηση ο akoinonitos. Πέρα από αυτό δεν έχω stability ουτε στα 4050 all core αν δε δώσω voltage. Περνάει C20 συνεχόμενα και σε 4100MHz με ~1.34+ αλλά βγάζει γρήγορα error σε Prime Blend. Χτες το γύρισα σε PBO με τα manual limit που ειχε χρησιμοποιήσει πρόσφατα ο Buildzoid. Έφτασε σε 84.5 C max(HWInfo) σε ~95 λεπτά blend με κλειστό το κλιματιστικό(~28C στο δωμάτιο) με διακύμανση 62-84.5C. Αν πιστέψω το HWinfo τα ρολόγια έπαιζαν μεταξύ 3875 και 3950 MHz. Μπορεί να χτυπάει 98C όπως λες το δικό σου αλλά εμένα δε πάει 4200 με τπτ. Αν πιάσει 4200 τότε θα πρέπει να του έχω τουλάχιστον 1.40V και θα χτυπήσω κι εγώ 90αρες με την 212 Turbo Black. ΥΓ. Ομολογώ πως σε Cinebench δε παει ούτε 70C αλλά μιλάμε για χαμηλά clocks και voltage συγκριτικά. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από Thrall7
alxnt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Thrall7 είπε Εγώ θα σου πω ότι μου εκανε 3 BSOD σε ελαφριά load (υστερα απο 10 μηνες χωρις αναλογα προβλήματα) μόλις τόλμησα να παω το offset σε -0,0875V με auto τα υπόλοιπα. Μου είχε δώσει εξήγηση ο akoinonitos. Πέρα από αυτό δεν έχω stability ουτε στα 4050 all core αν δε δώσω voltage. Περνάει C20 συνεχόμενα και σε 4100MHz με ~1.34+ αλλά βγάζει γρήγορα error σε Prime Blend. Χτες το γύρισα σε PBO με τα manual limit που ειχε χρησιμοποιήσει πρόσφατα ο Buildzoid. Έφτασε σε 84.5 C max(HWInfo) σε ~95 λεπτά blend με κλειστό το κλιματιστικό(~28C στο δωμάτιο) με διακύμανση 62-84.5C. Αν πιστέψω το HWinfo τα ρολόγια έπαιζαν μεταξύ 3875 και 3950 MHz. Μπορεί να χτυπάει 98C όπως λες το δικό σου αλλά εμένα δε πάει 4200 με τπτ. Αν πιάσει 4200 τότε θα πρέπει να του έχω τουλάχιστον 1.40V και θα χτυπήσω κι εγώ 90αρες με την 212 Turbo Black. ΥΓ. Ομολογώ πως σε Cinebench δε παει ούτε 70C αλλά μιλάμε για χαμηλά clocks και voltage συγκριτικά. Τι mb εχεις; Επισης μπορεις να ποσταρεις τα pbo settings; Εκανα κι ενα τεστ το απογευμα. Εβγαλα το φαν της cpu και ετρεξα παλι cb. Δεν ειχε διαφορα... Διαφορα μεγαλη εχω οταν βαζω offset. Το πηγα μεχρι -0.1375 αλλα ειχα και μεγαλη διαφορα στο σκορ. Ουτε 3000 δεν επιασε. Χαχα Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από alxnt
Thrall7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @alxnt X570 TUF, απλά 160-160-160 με scalar x1 αν και δε θεωρουσα οτι κανω κατι ιδιαιτερο και χωρις να παω να εκμεταλευτω καποιο bug. Οταν αφηνω το PBO auto και παει 395-160-130 (PPT-TDC-EDC) δεν αλλαζει σχεδον καθολου η αποδοση. Για να ειμαι ειλικρινης το χειμωνα ειχα πιασει τη μεγιστη αποδοση σε cinebench και νομιζω ημουν με 1.0.0.3 ΑΒΒΑ οπου ηταν η μοναδικη φορα που εδειξε 4175 MHz (στο Ryzen Master) με PBO auto. O μονος λόγος που αρχισα να το ψαχνω με offset και static ειναι οτι τον Ιουλιο γυρισα μετα απο απουσια 3 εβδομαδων, εβαλα το τελευταιο τοτε BIOS και με τις ιδιες ρυθμισεις εβλεπα ξαφνικα στο ryzen master 1.44V idle και σε cinebench20 ~1.4V. Τα αποτελεσματα μαλιστα ηταν χειροτερα σε ολα τα test. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από Thrall7
alxnt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/8/2020 στις 5:36 ΜΜ, Thrall7 είπε @alxnt X570 TUF, απλά 160-160-160 με scalar x1 αν και δε θεωρουσα οτι κανω κατι ιδιαιτερο και χωρις να παω να εκμεταλευτω καποιο bug. Οταν αφηνω το PBO auto και παει 395-160-130 (PPT-TDC-EDC) δεν αλλαζει σχεδον καθολου η αποδοση. Για να ειμαι ειλικρινης το χειμωνα ειχα πιασει τη μεγιστη αποδοση σε cinebench και νομιζω ημουν με 1.0.0.3 ΑΒΒΑ οπου ηταν η μοναδικη φορα που εδειξε 4175 MHz (στο Ryzen Master) με PBO auto. O μονος λόγος που αρχισα να το ψαχνω με offset και static ειναι οτι τον Ιουλιο γυρισα μετα απο απουσια 3 εβδομαδων, εβαλα το τελευταιο τοτε BIOS και με τις ιδιες ρυθμισεις εβλεπα ξαφνικα στο ryzen master 1.44V idle και σε cinebench20 ~1.4V. Τα αποτελεσματα μαλιστα ηταν χειροτερα σε ολα τα test. Δοκίμασα κι εγώ με το pbo. Ξεκίνησα με τα settings που έγραψες αλλά έκανα και άλλες δοκιμές και κατέληξα στα εξής: multiplier 42.25 override core voltage 1.13V offset -0.0125V PPT 150W TDC 70A EDC 120A Scalar 2x Πλέον σε cb20 είναι γύρω στους 70 βαθμούς(με πολύ καλύτερο σκορ) και prime λίγο παραπάνω. έτρεξα και real bench, όπως επίσης και occt χωρίς λάθη και μια χαρά θερμοκρασίες. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Για παράδειγμα να μειώσω το TDC που απέχει αρκετά από το maximum; Προσπαθώ να ανεβάσω φωτό αλλά μου λέει: "You have used all of the attachment space you are allowed per post. Manage attachments to free up space" αλλά εκεί δεν μου δίνει επιλογή να σβήσω κάτι. Τα ανεβάζω με λινκ τελικά. https://ibb.co/rG0yjTf https://ibb.co/wdWxrst https://ibb.co/S0hvGMn https://ibb.co/1T92Lnw Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2020 από alxnt
Thrall7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν ΔΕΔΟΜΕΝΑ χρηστες που ξερουν καλυτερα απο μενα αν θα επηρεαστουν αυτά τα νουμερα με αλλαγες στα limit. Έχω διαβάσει διάφορα σε σχέση με το FIT manager, ότι το TDC είναι για σενάριο thermal throttling, όπως και για χαμηλότερο EDC από αυτό που έχεις αλλά ίσως να σου πω καμιά κοτσάνα. Όμως αν είχα τα νούμερα που δείχνεις θα βάραγα παλαμάκια με τις πατούσες χοροπηδώντας. Δε πρόκειται ποτέ να πάει ο δικός μου 4225MHz all core με τέτοιο voltage εκτός κι αν βάλει το χέρι του ο 1usmus τον άλλο μήνα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2020 από Thrall7
alxnt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, Thrall7 είπε Υπάρχουν ΔΕΔΟΜΕΝΑ χρηστες που ξερουν καλυτερα απο μενα αν θα επηρεαστουν αυτά τα νουμερα με αλλαγες στα limit. Έχω διαβάσει διάφορα σε σχέση με το FIT manager, ότι το TDC είναι για σενάριο thermal throttling, όπως και για χαμηλότερο EDC από αυτό που έχεις αλλά ίσως να σου πω καμιά κοτσάνα. Όμως αν είχα τα νούμερα που δείχνεις θα βάραγα παλαμάκια με τις πατούσες χοροπηδώντας. Δε πρόκειται ποτέ να πάει ο δικός μου 4225MHz all core με τέτοιο voltage εκτός κι αν βάλει το χέρι του ο 1usmus τον άλλο μήνα. XAXAXA! Ναι, κι εγώ περιμένω το εργαλείο τον άλλο μήνα. ΟΚ τότε. Θα περιμένω να σχολιάσει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία. Ευχαριστώ παρόλα αυτά!
raul7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 @alxnt εξωπραγματικά μου φαίνονται τα νούμερα σου. I mean 4.2 ghz με 1.13v και αρνητικό offset χωρίς μείωση στην πραγματική απόδοση φαίνεται φοβερό νομίζω ακόμα και αν είναι από τις νεώτερες φουρνιές 3600 που κλοκαρουν καλύτερα από τα πρώτα. Σε single cb 20 τι σκορ βγάζει; Επίσης αν έχεις κάποιο gaming benchmark τύπου shadow of the tomb raider να δούμε διάφορες σε σχέση με στοκ θα ήταν ενδιαφέρον.
life is music Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2020 στις 2:07 ΜΜ, petranc2 είπε Πια να έβαζα ρε παιδιά αερόψυξη οχι υδροψυξη.... αν εχει είδη κάποιος καμια και εχει χαμηλές θερμοκρασίες γιατι είδη εχω δει μέχρι 87.... Μπορείς επισης να δεις την cryorig h7 ,η την be quiet pure rock 2 https://www.skroutz.gr/s/23142238/Be-Quiet-Pure-Rock-2.html https://www.skroutz.gr/s/6398412/Cryorig-H7.html?from=catspan Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από life is music
alxnt Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, raul7 είπε @alxnt εξωπραγματικά μου φαίνονται τα νούμερα σου. I mean 4.2 ghz με 1.13v και αρνητικό offset χωρίς μείωση στην πραγματική απόδοση φαίνεται φοβερό νομίζω ακόμα και αν είναι από τις νεώτερες φουρνιές 3600 που κλοκαρουν καλύτερα από τα πρώτα. Σε single cb 20 τι σκορ βγάζει; Επίσης αν έχεις κάποιο gaming benchmark τύπου shadow of the tomb raider να δούμε διάφορες σε σχέση με στοκ θα ήταν ενδιαφέρον. Ναι είναι κατασκευασμενο το Μάιο. Χτες ανέβασα στο 1.14. Έδωσε λίγο καλύτερο σκορ. Αν κ με 1.13, 1.14 κ 1.15 με το ίδιο offset το cb κάνει κάτι χαμηλότερα σκορ σε κάποια runs. Έχω ac odyssey, θα δοκιμάσω. Το edc έχει κάποιο θέμα με 120Α limit, εννοώ αν είναι πολύ ψηλά κ κανει degrade. Επίσης το ρευμα στο rm ενω δείχνει οτι πέφτει από το 1,14, στο hwifo το δείχνει σταθερά 1,14. Ποιό από τα 2 ισχύει; Update: Το ac δεν περνάει τα 3500mhz. μας κάνει για τεστ; Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από alxnt
alxnt Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα το ξέρετε. Εγώ δεν το ήξερα και μου το είπαν σε ξένο φορουμ. Από τη στιγμή που σετάρεις τον πολ/στη του cpu σε οτιδήποτε αλλα εκτος του "Auto" παύει να λειτουργεί το PBO.
Sakiz105 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Sorry για το hijack, Έβαλα σήμερα την Deepcool Gammaxx 400 v2 στον 3600 (που πήρα πριν 4 μέρες) με την πάστα που είχε μέσα (έχω 3-4 διαφορετικές αλλά ήθελα να την δοκιμάσω. Στην μητρική (b450m mortar max) όλα default στο Bios. Τι μπορώ να θεωρώ φυσιολογική θερμοκρασία gaming, idle / cinebench? Έρχομαι από Intel και δεν το έχω πολυψάξει λόγο χρόνου ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα