musan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Προκειται για τους θειους μου, μεγαλυτερα αδερφια της μανας μου (περι τα 70 και οι δυο). Δεν εχουν κανενα προβλημα υγειας (ειτε σωματικο ειτε ψυχολογικο) αλλα και οι δυο ηταν κακομαθημενοι απο τον παππου μου και την γιαγια μου, ενεκα αγορια και τα πρωτα παιδια. Ακολουθει "σεντονι" που εξηγει περισσοτερο την κατασταση τους. Μονο ο μικροτερος εχει δουλεψει 12 χρονια (οσα χρονια ηταν παντρεμενος) ενω ο αλλος ζητημα να εχει συμπληρωσει 2 χρονια εργασιας ολα αυτα τα χρονια. Οσο ζουσαν οι παππουδες μου, ετρωγαν απο τα ετοιμα (συνταξεις των παππουδων δλδ) και μαλιστα τους καθαριζαν, του μαγειρευαν κοκ μεχρι να πεθανουν. Τωρα που εχουν πεθανει και παππους και γιαγια ζουνε κυριολεκτικα σαν τρωγλοδυτες σε ενα σπιτι χοιροστασιο, απομονωμενοι απο τον κοσμο και τα λεφτα που εχουν ειναι απο νοικια κτηματων και σπιτιων που τους ειχε γραψει η γιαγια μου (ασχετο, αφηνωντας απ εξω την μανα μου) και αγροτικες συνταξεις. Καμια φορα καποιος κατεβαινει στην πολη και αγοραζει ληξολοιδια για να τρωνε. Τα παιδια και των δυο εχουν κοψει επαφη εδω και χρονια και απ' οτι ξερω και αυτα και οι μητερες του ειναι στα "μαχαιρια" με αυτους (πιθανον να υπαρχουν και καταδικαστικες αποφασεις για τα διαζυγια. Η μανα μου απο λυπηση τους "φροντιζει" εδω και χρονια αν και τους χωριζουν μια θαλασσα και κατι χιλιομετρα. Αυτοι εντωμεταξυ εκτος απο αχαριστοι, ειναι και μη συνεργασιμοι. Οταν τελικα πεθανε και ο παππους μου, δεν ηθελαν να βγουν απο το σπιτι δλδ να τους παρουν οι γονεις μου με το αυτοκινητο να πανε στις διαφορες υπηρεσιες να βαλουν μοναχα μια υπογραφη για τις κληρονομιες και ενω η μανα μου μπορουσε να τους αφησει χωρις τιποτα, εφαγε παραπανω ταλαιπωρια για να βρει λυση (πχ να φερνει τον προεδρο του χωριου στο σπιτι τους για γνησιο της υπογραφης κτλ). Οι γονεις μου, ομως, εχουν γερασει και δεν μπορουν πλεον να ταξιδευουν και να πηγαινουν να τους μαγειρευουν, να καθαριζουν (πλεον χρειαζεται ειδικο συνεργειο για να καθαρισει εκει που μενουν) και να τρεχουν για δικες τους υποθεσεις. Απευθυνθηκαν σε κοινωνικες υπηρεσιες του δημου, αυτοι ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν πολλα, πηγαν 2 ατομα καποια στιγμη τους χτυπησαν την πορτα αλλα αυτοι τους εδιωξαν. Εδω ειναι το ζουμι του ολου θεματος: η μανα μου ρωτησε ενα χασοδικη (κυριολεκτικα) ανηψιο της και της ειπε οτι θα κανουν ενα χαρτι και θα πιασουνε τα παιδια τους (αυτα με τα οποια δεν εχουν καμια επαφη), και θα τους πουνε η αναλαμβανουν τους γονεις τους η ξεχνανε την περιουσια(!) το οποιο δεν ξερω αν στεκει νομικα. Σιγουρα αμα φαινεται οτι η μανα μου το εχει συνταξει μπορει να ειναι παρανομο και να εχει μπλεξιματα, αλλα ακομα και αν το "φανε" οτι αυτοι οι ανθρωποι ξυπνησαν μια μερα μετα απο χρονια και τους απειλουν με αποκληρωση αν δεν τους φροντισουν, θα εχει αυτο το χαρτι καμια νομικη αξια; 2
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Αν δεν υπογράψουν χαρτί οι 2 γέροι, δεν έχει καμία ουσία ως χαρτί. Ακόμα και αν γίνει αυτό, ποιος είναι υπεύθυνος να κρίνει τι σημαίνει, σωστή περίθαλψη τους? Σε καμία περίπτωση, νομικά, τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να φροντίζουν τους γονείς, έτσι ώστε να τους κληρονομήσουν. Δεν νομίζω να υπάρχει λύση. Πόσο μάλλον , όταν οι γέροι δεν θέλουν, τα παιδιά τους δεν θέλουν και θέλει κάποιος 3ος. Ε δεν γίνεται κάτι. 1
mclein² Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, musan είπε Προκειται για τους θειους μου, μεγαλυτερα αδερφια της μανας μου (περι τα 70 και οι δυο). Δεν εχουν κανενα προβλημα υγειας (ειτε σωματικο ειτε ψυχολογικο) αλλα και οι δυο ηταν κακομαθημενοι απο τον παππου μου και την γιαγια μου, ενεκα αγορια και τα πρωτα παιδια. Ακολουθει "σεντονι" που εξηγει περισσοτερο την κατασταση τους. Μονο ο μικροτερος εχει δουλεψει 12 χρονια (οσα χρονια ηταν παντρεμενος) ενω ο αλλος ζητημα να εχει συμπληρωσει 2 χρονια εργασιας ολα αυτα τα χρονια. Οσο ζουσαν οι παππουδες μου, ετρωγαν απο τα ετοιμα (συνταξεις των παππουδων δλδ) και μαλιστα τους καθαριζαν, του μαγειρευαν κοκ μεχρι να πεθανουν. Τωρα που εχουν πεθανει και παππους και γιαγια ζουνε κυριολεκτικα σαν τρωγλοδυτες σε ενα σπιτι χοιροστασιο, απομονωμενοι απο τον κοσμο και τα λεφτα που εχουν ειναι απο νοικια κτηματων και σπιτιων που τους ειχε γραψει η γιαγια μου (ασχετο, αφηνωντας απ εξω την μανα μου) και αγροτικες συνταξεις. Καμια φορα καποιος κατεβαινει στην πολη και αγοραζει ληξολοιδια για να τρωνε. Τα παιδια και των δυο εχουν κοψει επαφη εδω και χρονια και απ' οτι ξερω και αυτα και οι μητερες του ειναι στα "μαχαιρια" με αυτους (πιθανον να υπαρχουν και καταδικαστικες αποφασεις για τα διαζυγια. Η μανα μου απο λυπηση τους "φροντιζει" εδω και χρονια αν και τους χωριζουν μια θαλασσα και κατι χιλιομετρα. Αυτοι εντωμεταξυ εκτος απο αχαριστοι, ειναι και μη συνεργασιμοι. Οταν τελικα πεθανε και ο παππους μου, δεν ηθελαν να βγουν απο το σπιτι δλδ να τους παρουν οι γονεις μου με το αυτοκινητο να πανε στις διαφορες υπηρεσιες να βαλουν μοναχα μια υπογραφη για τις κληρονομιες και ενω η μανα μου μπορουσε να τους αφησει χωρις τιποτα, εφαγε παραπανω ταλαιπωρια για να βρει λυση (πχ να φερνει τον προεδρο του χωριου στο σπιτι τους για γνησιο της υπογραφης κτλ). Οι γονεις μου, ομως, εχουν γερασει και δεν μπορουν πλεον να ταξιδευουν και να πηγαινουν να τους μαγειρευουν, να καθαριζουν (πλεον χρειαζεται ειδικο συνεργειο για να καθαρισει εκει που μενουν) και να τρεχουν για δικες τους υποθεσεις. Απευθυνθηκαν σε κοινωνικες υπηρεσιες του δημου, αυτοι ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν πολλα, πηγαν 2 ατομα καποια στιγμη τους χτυπησαν την πορτα αλλα αυτοι τους εδιωξαν. Εδω ειναι το ζουμι του ολου θεματος: η μανα μου ρωτησε ενα χασοδικη (κυριολεκτικα) ανηψιο της και της ειπε οτι θα κανουν ενα χαρτι και θα πιασουνε τα παιδια τους (αυτα με τα οποια δεν εχουν καμια επαφη), και θα τους πουνε η αναλαμβανουν τους γονεις τους η ξεχνανε την περιουσια(!) το οποιο δεν ξερω αν στεκει νομικα. Σιγουρα αμα φαινεται οτι η μανα μου το εχει συνταξει μπορει να ειναι παρανομο και να εχει μπλεξιματα, αλλα ακομα και αν το "φανε" οτι αυτοι οι ανθρωποι ξυπνησαν μια μερα μετα απο χρονια και τους απειλουν με αποκληρωση αν δεν τους φροντισουν, θα εχει αυτο το χαρτι καμια νομικη αξια; εσυ καιγεσαι να αποκτησεις σπιτι ή ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον σου ;
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) ενηλικοι ειναι δε μπορει να γινει τιποτα. Η μονη παρεμβασh εχει να κανει με 1)Δεν εχουν πνευματικη διαύγεια να διαχειριστούν τη περιουσια τους/κακοδιαχείριση (οπου θελει γνωματευση απο πληθος γιατρων) οπου μπορει να ζημιωσει συγγενεις πρωτου βαθμου και ενημερωνεις εισσαγγελεια 2)Υπαρχει κινδυνος για τη ζωη τους, που οι ιδιοι δε μπορουν να διαχειριστούν ή να κατανοησουν (οπου συγγενης πρωτου βαθμου ενημερωνει εισαγγελεια και οδηγουνται...ψυχιατρειο για ιατρικη γνωματευση) ολα τα υπολοιπα μαλλον θα οδηγησουν μαθηματικα στο νομικο μπλεξιμο της οικογενειας σου με πιθανες ποινες. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas 1 1
lary7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Αμα η μάνα σου έχει όντος όρεξη να ασχοληθεί μπορεί να τους βάλει να της γράψουν το σπίτι (ψιλή κυριότητα) και να κρατήσουν οι παππούδες την επικαρπία και παράλληλα να αναλάβει τα όποια έξοδα μπορεί ώστε να έχουν μια "αξιοπρεπή" διαβίωση. Είναι το κλασικό Ελληνικό έθιμο "οποιος φροντίζει τους παππούδες παίρνει το σπίτι" . Μια τέτοια συμφωνία είναι αρκετά ισχυρή νομικά και δύσκολα θα ανατραπεί. 1
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχει καμία νομική υποχρέωση το παιδί να αναλάβει την περιποίηση του γονέα του. Για άλλη μια φορά βλέπω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί κακομαθημένοι-αρχόσχολοι που τρώνε από τα έτοιμα... (και από τα λεφτά των φορολογούμενων) Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2020 από The_Judas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Έτσι γράφονται τα καλά τα σήριαλ. Για αυτό μας έχουν πάρει οι Τούρκοι και την τηλεόραση, γιατί εμείς αφήνουμε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Γράψε ένα βιβλίο, κάντε το σήριαλ και μετά δεν θα σε νοιάζει ούτε πως, ούτε που μένουν οι θείοι σου που έχουν καβατζάρει το σπίτι. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
musan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Σε καμία περίπτωση, νομικά, τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να φροντίζουν τους γονείς, έτσι ώστε να τους κληρονομήσουν. 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Δεν έχει καμία νομική υποχρέωση το παιδί να αναλάβει την περιποίηση του γονέα του. 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ολα τα υπολοιπα μαλλον θα οδηγησουν μαθηματικα στο νομικο μπλεξιμο της οικογενειας σου με πιθανες ποινες. Οπως ηξερα και εγω δηλαδη. Μαλλον βρηκε ευκαιρια ο απατεωνας ανηψιος της μανας μου να βγαλει λεφτα χωρις να τον νοιαζει αν μπλεξουν οι δικοι μου. 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Για άλλη μια φορά βλέπω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί κακομαθημένοι-αρχόσχολοι που τρώνε από τα έτοιμα... (και από τα λεφτά των φορολογούμενων) Θες να ακουσεις και το καλυτερο; Επειδη ο παππους μου και η γιαγια μου ηταν μικρο-αγροτες εκοψαν την μανα μου απο το δημοτικο για να βοηθαει στα χωραφια, ομως τα αδερφια της συνεχισαν μεχρι το τοτε γυμνασιο ενω σιχαινοταν το σχολειο (ο παππους ειχε λαδωσει κανονικα δασκαλους). Μετα οι παππουδες μου εφυγαν μεταναστες στην Αυστραλια για 15 χρονια. Τα πρωτα χρονια εστελναν λεφτα στα παιδια τα οποια τα ετρωγαν μονο οι θειοι μου γιατι την μανα μου την ειχαν στειλει σε συγγενεις τους στην πολη να βρει δουλεια. Μετα απο καποια χρονια εφυγαν και αυτοι για Αυστραλια, παρατωντας την μανα μου κυριολεκτικα. Ο ενας εκατσε μεχρι τελος και δουλεψε 2 χρονια και αλλος εκατσε περιπου εφτα και δεν δουλεψε καθολου. Περισσοτερο τους αρεσε να κανουν τους μαγκες και τους greek lovers. 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ενηλικοι ειναι δε μπορει να γινει τιποτα. Η μονη παρεμβασει εχει να κανει με 1)Δεν εχουν πνευματικη διαύγεια να διαχειριστούν τη περιουσια τους/κακοδιαχείριση (οπου θελει γνωματευση απο πληθος γιατρων) οπου μπορει να ζημιωσει συγγενεις πρωτου βαθμου και ενημερωνεις εισσαγγελεια 2)Υπαρχει κινδυνος για τη ζωη τους, που οι ιδιοι δε μπορουν να διαχειριστούν ή να κατανοησουν (οπου συγγενης πρωτου βαθμου ενημερωνει εισαγγελεια και οδηγουνται...ψυχιατρειο για ιατρικη γνωματευση) ολα τα υπολοιπα μαλλον θα οδηγησουν μαθηματικα στο νομικο μπλεξιμο της οικογενειας σου με πιθανες ποινες. Κατι τετοια ειχε σκεφτει πριν χρονια η μανα μου, κυριως σε ψυχατρειο για γνωματευση, δεδομενου ομως της μη-συνεργασιας τους δεν νομιζω να αντεχε να τους δει να τους τραβανε με το ζορι. Ασε που αφου δεν φαινεται να εχουν τιποτα θα γινοταν χαμος, θα επαιζαν ξυλο με οποιον πηγαινε να τους παρει. 4 ώρες πριν, lary7 είπε Αμα η μάνα σου έχει όντος όρεξη να ασχοληθεί μπορεί να τους βάλει να της γράψουν το σπίτι (ψιλή κυριότητα) και να κρατήσουν οι παππούδες την επικαρπία και παράλληλα να αναλάβει τα όποια έξοδα μπορεί ώστε να έχουν μια "αξιοπρεπή" διαβίωση Δεν μπορει πλεον η κακομοιρα. Οταν οι γονεις μου κατεβαινουν στο νησι τρεχουν συνεχεια για αλλες δουλειες και μετα εχουν και την εγνοια των δυο θειων μου. Υποτιθεται πανε για να ηρεμησουν και δεν καθονται καθολου απο τις δουλειες. Παιδια χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις. Αφου βλεπω δεν υπαρχει καμια "σιγουρη" λυση, θα προσπαθησω να πεισω την μανα μου να ακολουθησει την συμβουλη που της ειχαν δωσει και αλλοι συγγενεις και γνωστοι: ας τους φροντιζει οσο και αμα μπορει μεχρι να πεθανουν, ετσι κι αλλιως μια ζωη την περασαν στην ξαπλα σε σχεση με την μανα μου. Οχι να βρει και τον μπελα της απο πανω για δυο χαραμοφαηδες. Το πολυ-πολυ να τους πουλησει οτι εχουν και μαζι με τα νοικια και τις συνταξεις να κανουν καβατζα για να εχουν να πανε σε ενα καλο γηροκομειο να περασουν το υπολοιπο της ζωη τους. Αλλα σιγα να μην δεχθουν... Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2020 από musan 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα