Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, konpat είπε

Και τις συνεχίζεις...

Ναι φιλε μου, απτο μυαλο μου τα βγαζω και τις συνεχιζω.
Ζηστε τον ιαπωνικο μυθο σας στα συνεργεια αλλα αφηστε να βρει ο ανθρωπος μια ακρη και να γλιτωσουμε και κανεναν αλλο απο τους μπελαδες..

Επεξ/σία από Miaou7
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Metoo είπε

Αν στην αντιπροσωπεία έβαζαν άλλο λάδι από αυτό που λέει το manual αυτό δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα από τον κάτοχο προκειμένου να καλύψουν οικονομικά την επισκευή εκείνοι?

Βάζαν οτι έλεγε το manual, αλλά δεν έλεγαν οτι θέλει συχνότερη αλλαγή. Και εμένα μετά την επισκευή 5W30 έβαλαν, αλλά με επισήμανση να τα αλλάξω νωρις. Απλά ήμασταν τυχεροί, μοντέλο 2010, επισκευή 2014 εντώς εγγύησης

Δημοσ.
11 hours ago, Miaou7 said:

Ναι φιλε μου, απτο μυαλο μου τα βγαζω και τις συνεχιζω.
Ζηστε τον ιαπωνικο μυθο σας στα συνεργεια αλλα αφηστε να βρει ο ανθρωπος μια ακρη και να γλιτωσουμε και κανεναν αλλο απο τους μπελαδες..

Φιλε ενα μοτερ και ορισμενες παρτιδες καιγανε λαδι.Το group καιει τανκερ απο λαδι εδω και μια 20ετια.Για να μην μιλησω για ΙταλοΓαλλικα χρεπια με λαδοκαψιμο, φλαντζοκαψιμο κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Παθών κι εγώ, στην αντιπροσωπεία που έκανα τα σέρβις ενόσω ήταν στην εγγύηση, μου λέγαν κάθε 15 η ετησίως σέρβις. Δεν ήξερα δεν ρώταγα. Απ όσο ξέρω, 5w40 έβαζαν, και με συμβούλεψαν να βάζω το ίδιο, όπως γίνεται ως σήμερα. Πάντα έχω 5λιτρο στο πορτ μπαγξαζ κ κάθε τόσο ελέγχω στάθμη κ συμπληρώνω. Κάπου 1 λίτρο ανά 800χλμ πόλης. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pstratos είπε

Βάζαν οτι έλεγε το manual, αλλά δεν έλεγαν οτι θέλει συχνότερη αλλαγή. Και εμένα μετά την επισκευή 5W30 έβαλαν, αλλά με επισήμανση να τα αλλάξω νωρις. Απλά ήμασταν τυχεροί, μοντέλο 2010, επισκευή 2014 εντώς εγγύησης

5 30  σου βαζουν  γιατι το εχουν στοκ με τους τονους , γιατι ειναι φθηνο και γιατι ειναι συμβατο οποτε ειναι ανταγωνιστικη η τιμη για το σερβις που πληρωνεις .  το βιβλιο ομως αλλο σου λεει 

εμενα παιρνει 0ω20 και πρεπει να το ζηταω καθε φορα αλλιως αν τους αφησω να κανουν οτι θελουν θα βαλουν 5ω30

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tsipakis είπε

5 30  σου βαζουν  γιατι το εχουν στοκ με τους τονους , γιατι ειναι φθηνο και γιατι ειναι συμβατο οποτε ειναι ανταγωνιστικη η τιμη για το σερβις που πληρωνεις .  το βιβλιο ομως αλλο σου λεει 

εμενα παιρνει 0ω20 και πρεπει να το ζηταω καθε φορα αλλιως αν τους αφησω να κανουν οτι θελουν θα βαλουν 5ω30

Ισχύει αυτό που λες ,σε ερώτησή μου προς την Toyota Hellas γιατί δεν βάζουν 0w20 η απάντησή τους ήταν ότι δεν κάνει για την Ελλάδα και καλά,ρώτησα και για τιμή αν το παραγγείλω και μου είπαν 150 το 4λιτρο😅 καταλαβαίνεις.Πάντως έτσι για την ιστορία (μάλλον) το πρόβλημα θα ξεκινούσε ούτως η άλλως ανεξάρτητα τι λάδι θα έβαζε κάποιος από την αρχή.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ισχύει αυτό που λες ,σε ερώτησή μου προς την Toyota Hellas γιατί δεν βάζουν 0w20 η απάντησή τους ήταν ότι δεν κάνει για την Ελλάδα και καλά,ρώτησα και για τιμή αν το παραγγείλω και μου είπαν 150 το 4λιτρο😅 καταλαβαίνεις.Πάντως έτσι για την ιστορία (μάλλον) το πρόβλημα θα ξεκινούσε ούτως η άλλως ανεξάρτητα τι λάδι θα έβαζε κάποιος από την αρχή.

δεν υπαρχει το δεν κανει για την ελλαδα ειναι παπατζα δικια τους αυτο

• Like 2
Δημοσ.

Απλά τα πράγματα: αν έχεις λεφτά αγοράζεις καινούριο αμάξι, αλλιώς επισκευάζεις, δηλαδή τα σκας και το ξεχνάς. Ούτως ή αλλως, τα αμάξια είναι οικονομικές πληγές, ότι μάρκα και να είναι.

-

Τα νούμερα στο λάδι δηλώνουν το "πάχος" του λαδιού, σε κρύες συνθήκες το πρώτο νούμερο, σε ζεστές το δεύτερο. Επειδή πλέον τα εξαρτήματα των κινητήρων βγαίνουν με φοβερή ακρίβεια κατασκευής, οι αποστάσεις μεταξύ των εξαρτημάτων είναι μικρές, άρα χρειάζεται λάδι με πολύ μικρό πάχος, άρα και νούμερο. Πριν 20 χρόνια λάδι 0-20 θα ήταν αδιανόητο. Όσο το αυτοκίνητο γερνάει, τα εξαρτήματα τρίβονται και χρειάζεται πιο παχύ λάδι, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ τους μεγαλώνουν.

Τώρα, να χαλάσει κινητήρας επειδή βάζαμε λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής είναι χαζομάρες. Χαζομάρες είναι και οι γενικότητες τύπου "τα ιαπωνικα είναι καλά", "τα γερμανικά καίνε λάδι" κλπ. Ακόμα και στο ίδιο μοντέλο, μπορεί μια φουρνιά να είναι όλο προβλήματα και μια άλλη να βγει σκυλί.

Και μια προσωπικη εμπειρία με ΤΟΥΟΤΑ: άλλαζα τα λάδια κάθε 15 χιλιάδες που έλεγε ο κατασκευαστής. Σε μια αλλαγή λαδιών, το λάδι έβγαινε πηχτό σα μαύρη πίσα!

"Τί κάνεις;" λέει έκπληκτος ο μηχανικός της αντιπροσωπίας

"Ότι μου λέτε"

"Λέμε επισήμως να αλλάζεις τα λάδια κάθε 15χιλ, ανεπισήμως όμως λέμε να τα αλλάζεις κάθε 7,5"

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, froyd είπε

Απλά τα πράγματα: αν έχεις λεφτά αγοράζεις καινούριο αμάξι, αλλιώς επισκευάζεις, δηλαδή τα σκας και το ξεχνάς. Ούτως ή αλλως, τα αμάξια είναι οικονομικές πληγές, ότι μάρκα και να είναι.

-

Τα νούμερα στο λάδι δηλώνουν το "πάχος" του λαδιού, σε κρύες συνθήκες το πρώτο νούμερο, σε ζεστές το δεύτερο. Επειδή πλέον τα εξαρτήματα των κινητήρων βγαίνουν με φοβερή ακρίβεια κατασκευής, οι αποστάσεις μεταξύ των εξαρτημάτων είναι μικρές, άρα χρειάζεται λάδι με πολύ μικρό πάχος, άρα και νούμερο. Πριν 20 χρόνια λάδι 0-20 θα ήταν αδιανόητο. Όσο το αυτοκίνητο γερνάει, τα εξαρτήματα τρίβονται και χρειάζεται πιο παχύ λάδι, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ τους μεγαλώνουν.

Τώρα, να χαλάσει κινητήρας επειδή βάζαμε λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής είναι χαζομάρες. Χαζομάρες είναι και οι γενικότητες τύπου "τα ιαπωνικα είναι καλά", "τα γερμανικά καίνε λάδι" κλπ. Ακόμα και στο ίδιο μοντέλο, μπορεί μια φουρνιά να είναι όλο προβλήματα και μια άλλη να βγει σκυλί.

Και μια προσωπικη εμπειρία με ΤΟΥΟΤΑ: άλλαζα τα λάδια κάθε 15 χιλιάδες που έλεγε ο κατασκευαστής. Σε μια αλλαγή λαδιών, το λάδι έβγαινε πηχτό σα μαύρη πίσα!

"Τί κάνεις;" λέει έκπληκτος ο μηχανικός της αντιπροσωπίας

"Ότι μου λέτε"

"Λέμε επισήμως να αλλάζεις τα λάδια κάθε 15χιλ, ανεπισήμως όμως λέμε να τα αλλάζεις κάθε 7,5"

και το βιβλιο αυτο σου λεει οτι σου ειπε αν το διαβασεις καλα

Δημοσ.

Επίσης εδώ λέμε ότι άλλο λάδι ζητούσε ο κατασκευαστής και άλλο λάδι έβαζε η αντιπροσωπεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, toyo73 είπε

Φιλε ενα μοτερ και ορισμενες παρτιδες καιγανε λαδι και μας τα επριξες.Το group καιει τανκερ απο λαδι εδω και μια 20ετια, αλλα εκει πιπιλα.Για να μην μιλησω για ΙταλοΓαλλικα χρεπια με λαδοκαψιμο, φλαντζοκαψιμο κτλ.

Φιλε, αναζητηση ανταλακτικα στο car.gr

alfa romeo 102 χιλιαδες αγγελιες

Fiat 287 χιλιαδες αγγελιες 

Τογιοτα 282 χιλιαδες αγγελιες 

Χοντα 96 χιλιαδες αγγελιες

Μερικες παρτιδες και ενα μοτερ λεει προβλημα...
Επισης ολοι με τα ιαπωνικα πως βγαινετε επιστημονες στα μηχανικα και επισκευες χωρις να χαλανε ποτε τα μιξερ σας δεν το εχω καταλαβει, λογικα δεν επρεπε να ξερετε ουτε πως ανοιγει το καπο αλλα ουτε και να σας νοιαζει.

Επεξ/σία από Miaou7
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, toyo73 είπε

Φιλε ενα μοτερ και ορισμενες παρτιδες καιγανε λαδι.Το group καιει τανκερ απο λαδι εδω και μια 20ετια.Για να μην μιλησω για ΙταλοΓαλλικα χρεπια με λαδοκαψιμο, φλαντζοκαψιμο κτλ.

Αρχίσαμε πάλι να μετράμε ποιός την έχει πιο μεγάλη;

(την αξιοπιστία)

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ZABOULIS1999 είπε

Τίποτα για άλλη μια φορά απλά βλέπεις ότι το να κάνεις σέρβις σε συνεργεία αντιπροσωπείας δεν αξίζει με τίποτα κανονικά έπρεπε να γίνει μια όμορφη μήνυση επιτόπου!!! Για παραπλάνηση και απόκρυψη στοιχείων που αφορά το σέρβις λόγο δόλου!!! Κ θα σ δειναν καινούργιο αυτοκίνητο... Σε γνωστό μου σε golf 5 του έκαιγε λάδια ο άνθρωπος πήγαινε δουλειά κάθε μέρα οδήγηση απλά ποιο χαλαρά .. πας με τ πόδια !!! 50 ετών .. δεν τον ενημέρωσαν για το κινητήρα άρχισε να ανάβει λαμπάκια κ ιστορίες πάει μια λάδι πάει 2 λάδι του λένε πρέπει να βάζει γιατί έτσι λέει ο κατασκευαστής... Στην τρίτη πάει στον δικηγόρο...και ξεμπερδεψε καινούργιο κινητήρα λένε... Λέει όχι καινούργιο αυτοκίνητο... Δεν έχετε ούτε την γνώση ούτε έχω εμπιστοσύνη ότι μπορείτε και θα το βάλετε νέο κινητήρα.. και του κάνανε αντικαταστήσει όλο το αυτοκίνητο.

Λαμογια οι αντιπρόσωποι, εκτίμηση μου ειναι ότι θέλουν να σε ξεζουμισουν με επισκευές όταν παρέλθει η εγγύηση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ενδιαφερθεί ο κατασκευαστής εάν λάβει μερικές εκατοντάδες email διαμαρτυρίας. Πάντως απ όταν έληξε η εγγύηση το πάω σε  συνεργείο κ πληρώνω σαφώς λιγότερα ανά σέρβις, κ άσε την αντιπροσωπεία να κουρευεται. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, toyo73 είπε

Ξεκινησε παλι το παραμυθακι με το GROUP.............κοιταξες τελευταια τι  αεροσακους εχεις στον Γιαπωνεζο διοτι μερικοι εσκαγαν!!!!!!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...