andreaspA Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Διαλεξε οπτικο που θα στα φτιαξει και οχι μάρκα. Ειναι δυσκολη περιπτωση τα πολυεστιακα. Δεν ειναι για παιδακια 25χρονων των 700€ τον μηνα. Θα κλαις τα λεφτά σου!
villasg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Μα δεν τα φτιαχνουν οι οπτικοι , παργγελνουν τους φακους στις εταιριες (tokai , hoya κλπ )
andreaspA Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, villasg είπε Μα δεν τα φτιαχνουν οι οπτικοι , παργγελνουν τους φακους στις εταιριες (tokai , hoya κλπ ) πω πω αυτο με το direct σε ολα τα πραγματα ειναι αστειο! Ποιος κανει την εφαρμογη των κρυσταλλων? ποιος θα παρει μετρησεις διαθλαστικες? ποιος θα παρει μετρησεις σε υψη? ποιος θα κόψει? Εχεις φορεσει ποτε πολυεστιακα ? Ακομα και το πως πατανε τα επιρρινια στην μυτη παιζει ρολο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Όπως έχω γράψει πιο παλιά είχα κάνει laser για μυωπία πριν 16 περίπου χρόνια και με την μέθοδο monovision δεν είχα πρόβλημα. Τώρα όμως στα 66 στο μάτι που ο γιατρός είχε επίτηδες αφήσει 0.75 μυωπία, αυτή εχει μεγαλώσει πολύ και μάλλον πάω για πολυεστιακα γυαλιά. Αυτή η διαδρομή την 16 χρόνων πραγματικά άξιζε και δεν το μετανοώ. Ρώτησα σε οπτικό και μου πρότεινε τους φακούς icon που είναι μια οικονομική λύση που από ότι μου είπε η πρώτη ύλη είναι από hoya αλλά η τελική επεξεργασία γίνεται Ελλάδα. Κόστος κάπου στα 250 ευρώ ενώ οι hoya στα 350 ευρώ Έχει δοκιμάσει κάποιος τους icon; Οι τιμές χωρίς σκελετό που θα κρατήσω αυτόν που είχα κάνει τα πρώτα πολυεστιακα πριν το laser και είναι πολύ καλοί. Σε ίντερνετ τους βλέπω στα 700 ευρώ σαν σκελετό. Τους είχα πάρει κάπου στα 500 ευρώ πριν 16 χρόνια Ferre titanium https://shopflix.gr/p/SF-08628092/andrikos-skeletos-oraseos-gianfranco-ferre-gf13101-oro18kt-titanium-mayro--8602614 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Γιάννης Platano
teo_3 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Σε φακούς δεν κάνουμε εκπτώσεις, Essilor, Zeiss οι κορυφαίοι, Hoya απο πίσω. Αυτά τα μαρκετινίστικα "είναι hoya αλλά δεν είναι" άστα καλύτερα, ή πας σε επώνυμο καλό ή σε οικονομικό αλλά αρκετά φθηνότερο, που δεν το προτείνω. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, teo_3 είπε Σε φακούς δεν κάνουμε εκπτώσεις, Essilor, Zeiss οι κορυφαίοι, Hoya απο πίσω. Αυτά τα μαρκετινίστικα "είναι hoya αλλά δεν είναι" άστα καλύτερα, ή πας σε επώνυμο καλό ή σε οικονομικό αλλά αρκετά φθηνότερο, που δεν το προτείνω. Hoya ήταν αυτά που έφτιαξα πριν 16 χρόνια πριν το laser και ήταν πολύ καλά.
teo_3 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 11 minutes ago, Γιάννης Platano said: Hoya ήταν αυτά που έφτιαξα πριν 16 χρόνια πριν το laser και ήταν πολύ καλά. Αν είσαι ευχαριστημένος μείνε εκεί, μια χαρά είναι. 1
ostvarivanje Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Καλησπέρα και από εμένα με πολυεστιακά από τον Σεπτέμβριο του 22. Παρατηρώ ότι αυξήθηκε η πρεσβυωπία μου και θα πάω για εξέταση σε οφθαλμίατρο την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής τα πολυεστιακά τα βολεύτηκα πολύ και επίσης χρησιμοποιώ και πολυεστιακούς φακούς. Σκεφτόμουν μήπως έβαζα φωτοχρωμικά τζάμια στα γυαλιά των πολυεστιακών ώστε να χρησιμοποιώ τα ίδια γυαλιά και σαν ηλίου. Έχει κάποιος εμπειρία από φωτοχρωμικά και πολυεστιακά ταυτόχρονα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 37 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε Καλησπέρα και από εμένα με πολυεστιακά από τον Σεπτέμβριο του 22. Παρατηρώ ότι αυξήθηκε η πρεσβυωπία μου και θα πάω για εξέταση σε οφθαλμίατρο την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής τα πολυεστιακά τα βολεύτηκα πολύ και επίσης χρησιμοποιώ και πολυεστιακούς φακούς. Σκεφτόμουν μήπως έβαζα φωτοχρωμικά τζάμια στα γυαλιά των πολυεστιακών ώστε να χρησιμοποιώ τα ίδια γυαλιά και σαν ηλίου. Έχει κάποιος εμπειρία από φωτοχρωμικά και πολυεστιακά ταυτόχρονα; Τα φωτοχρωμικα δεν θα έχουν πρόβλημα σε κλειστό χώρο; Τι φακούς έχεις βάλει στα γυαλιά ; Πολυεστιακους φακούς εννοεις επαφής;
ostvarivanje Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Τα φωτοχρωμικα δεν θα έχουν πρόβλημα σε κλειστό χώρο; Τι φακούς έχεις βάλει στα γυαλιά ; Πολυεστιακους φακούς εννοεις επαφής; Από ό,τι ξέρω, τα φωτοχρωμικά γίνονται διαφανή σε κλειστούς χώρους. Όταν έχει συννεφιά σκουραίνουν λίγο και όταν είσαι σε ήλιο σκουραίνουν πολύ. Τώρα έχω κανονικούς φακούς στα πολυεστιακά γυαλιά αλλά επειδή άρχισα να μη βλέπω πολύ καλά, θα κάνω εξέταση σε οφθαλμίατρο και θα αλλάξω τα τζάμια των πολυεστιακών γυαλιών και σκέφτομαι να βάλω φωτοχρωμικούς φακούς στα γυαλιά. Ναι, χρησιμοποιώ και πολυεστιακούς φακούς επαφής, αλλά αυτό έτσι το ανέφερα, ότι φοράω και φακούς επαφής.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε Ναι, χρησιμοποιώ και πολυεστιακούς φακούς επαφής, αλλά αυτό έτσι το ανέφερα, ότι φοράω και φακούς επαφής. Ποια είναι η εμπειρία σου από αυτούς; Κόστος; Στα γυαλιά τι φακούς, ποιας μάρκας έχεις; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Γιάννης Platano
ostvarivanje Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 26 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ποια είναι η εμπειρία σου από αυτούς; Κόστος; Στα γυαλιά τι φακούς, ποιας μάρκας έχεις; Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου. Φακούς επαφής δοκίμασα από το Alensa τους TopVue Air και τους πήρα δοκιμαστικά μιας και μπορούσες να αγοράσεις ένα ζευγάρι μόνο. Έβλεπα σχετικά καλά (όχι πολύ καλά - σύμφωνα και με τους βαθμούς που μου έδωσε το Alensa για τους φακούς επαφής αφού τους έστειλα τη συνταγή για τα πολυεστιακά μου γυαλιά). Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι μετά από περίπου 5 ώρες άρχιζαν να με φαγουρίζουν τα μάτια και τους έβγαζα. Μετά δοκίμασα τους δοκιμαστικούς φακούς από δύο καταστήματα οπτικών τα οποία μου έδωσαν στο addpower διαφορετικούς βαθμούς (1.5 και 1 αντίστοιχα). Με αυτούς με το 1.5 έβλεπα πολύ καλά και με τους άλλους ένα σκαλοπατάκι παρακάτω. Και τα δύο ζευγάρια ήταν της Biofinity Multifocal. Το ένα κατάστημα οπτικών ζητούσε για τρία ζευγάρια 120€ και το άλλο 90€. Στο alensa τους έβρισκα τότε στα 60€ και το καλοκαίρι που έψαχνα στα 80€. Όσο για τα γυαλιά, επειδή ζω σε μικρή επαρχιακή πόλη και δεν είχα και ιδέα ότι μπορούσα να διαλέξω εγώ τους φακούς και από την άλλη το κατάστημα οπτικών μου είπε ότι υπήρχε μία προσφορά για δύο ζευγάρια γυαλιών (που όπως μου είπε με "τον καλό φακό") και αυτό και πήρα. Τα πολυεστιακά, αν και τα φοβόμουν επειδή είχα διαβάσει ότι δυσκολεύεσαι τις πρώτες μέρες και όταν κατεβαίνεις σκαλοπάτια να μην κοιτάς στο κάτω μέρος του γυαλιού που είναι για κοντά γιατί μπορεί να δεις το σκαλοπάτι πιο κοντά και να πέσεις, παρόλα αυτά με πήρε το πολύ 5 λεπτά να τα συνηθίσω. Ίσως έχει σχέση που φορούσα για χρόνια και μυωπικά γυαλιά (τη νύχτα μόνο γιατί τη μέρα φορούσα φακούς επαφής - όπως κάνω και τώρα). Πάντως τα πολυεστιακά γυαλιά πραγματικά τα ευχαριστήθηκα αλλά και τους φακούς επαφής. Ελπίζω να συνεχίσει αυτή η καλή εμπειρία που είχα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 27 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου. Φακούς επαφής δοκίμασα από το Alensa τους TopVue Air και τους πήρα δοκιμαστικά μιας και μπορούσες να αγοράσεις ένα ζευγάρι μόνο. Έβλεπα σχετικά καλά (όχι πολύ καλά - σύμφωνα και με τους βαθμούς που μου έδωσε το Alensa για τους φακούς επαφής αφού τους έστειλα τη συνταγή για τα πολυεστιακά μου γυαλιά). Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι μετά από περίπου 5 ώρες άρχιζαν να με φαγουρίζουν τα μάτια και τους έβγαζα. Μετά δοκίμασα τους δοκιμαστικούς φακούς από δύο καταστήματα οπτικών τα οποία μου έδωσαν στο addpower διαφορετικούς βαθμούς (1.5 και 1 αντίστοιχα). Με αυτούς με το 1.5 έβλεπα πολύ καλά και με τους άλλους ένα σκαλοπατάκι παρακάτω. Και τα δύο ζευγάρια ήταν της Biofinity Multifocal. Το ένα κατάστημα οπτικών ζητούσε για τρία ζευγάρια 120€ και το άλλο 90€. Στο alensa τους έβρισκα τότε στα 60€ και το καλοκαίρι που έψαχνα στα 80€. Όσο για τα γυαλιά, επειδή ζω σε μικρή επαρχιακή πόλη και δεν είχα και ιδέα ότι μπορούσα να διαλέξω εγώ τους φακούς και από την άλλη το κατάστημα οπτικών μου είπε ότι υπήρχε μία προσφορά για δύο ζευγάρια γυαλιών (που όπως μου είπε με "τον καλό φακό") και αυτό και πήρα. Τα πολυεστιακά, αν και τα φοβόμουν επειδή είχα διαβάσει ότι δυσκολεύεσαι τις πρώτες μέρες και όταν κατεβαίνεις σκαλοπάτια να μην κοιτάς στο κάτω μέρος του γυαλιού που είναι για κοντά γιατί μπορεί να δεις το σκαλοπάτι πιο κοντά και να πέσεις, παρόλα αυτά με πήρε το πολύ 5 λεπτά να τα συνηθίσω. Ίσως έχει σχέση που φορούσα για χρόνια και μυωπικά γυαλιά (τη νύχτα μόνο γιατί τη μέρα φορούσα φακούς επαφής - όπως κάνω και τώρα). Πάντως τα πολυεστιακά γυαλιά πραγματικά τα ευχαριστήθηκα αλλά και τους φακούς επαφής. Ελπίζω να συνεχίσει αυτή η καλή εμπειρία που είχα. Σε ευχαριστώ πολύ Μυωπικούς φακούς επαφής είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά είχα πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες.
ostvarivanje Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Σε ευχαριστώ πολύ Μυωπικούς φακούς επαφής είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά είχα πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες. Να είσαι καλά Όταν το καλοκαίρι του 22 θα έκανα πολυεστιακά γυαλιά και έψαχνα σε φορουμ και στο insomnia και αλλού, είχα πάθει πλάκα πόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν πρόβλημα με τους φακούς επαφής. Άλλος έλεγε ότι ξεραινόταν το μάτι του, άλλος ότι είχε φαγούρα και πολλές άλλες περιπτώσεις και πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν είχα κανένα από αυτά τα προβλήματα και μπορώ να φορώ τους φακούς από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ή το βράδυ. 1
mikesf Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Πολύ ευχαριστημένος από τους Shamir. Πριν 2 χρόνια που τα έφτιαξα(πάλευα για καμία 5ετία χωρίς πρεσβυωπίας), είχαν ένα και ένα δώρο(η λευκά ή μαύρα). Κόστος περί τα 300€ οι φακοί. Δυο χρόνια μετά ακόμα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες, όσο πιο ακριβά, τόσο πιο ευρύ το μέρος του φακού της πρεσβυωπίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα