Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από αυτό που καταλαβαίνω ο πίνακας είναι για τα μισθολογικά των θέσεων πωλητών, λογικά μεικτά.
Από την άλλη είναι και στοιχεία δυο ετών πίσω (2018), που δεν περιλαμβάνουν τις αυξήσεις μισθών των επόμενων ετών.

Πάντως άσχημα δεν το λες.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σήμερα κατά τύχη πέτυχα έναν γνωστό μου ο οποίος δουλεύει σε κατάστημα Lidl στην Αττική. Πιάσαμε την κουβέντα κτλ και όταν τον ρώτησα για την δουλειά και γενικά για την Lidl γιατί κι εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα είναι η αλήθεια, μου είπε ότι μετά από χρόνια είναι τόσο ευχαριστημένος από μια δουλειά. Τα προηγούμενα χρόνια δούλευε σε Forthnet & Jumbo και όσες φορές είχαμε μιλήσει, πάντα είχε θέμα με μισθοδοσίες (κυρίως) αλλά και τα ωράρια που δούλευε.
Τώρα στην Lidl, είναι σαν 4ωρος, 5ημερο με σταθερό ωράριο έναρξης εργασίας αλλά μου λέει ότι μέσα στο μήνα οι ώρες που δουλεύει είναι για 6ωρο και ο μισθός του πάνω από 900€ με όλες αυτές τις υπερωρίες που κάνει μέσα στον μήνα.

Οπότε μπορώ να πω κι εγώ από την μεριά μου, ότι δεν το περίμενα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η απάντηση του για την Lidl.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Everest είπε

Με βάση τον πίνακα, τα 430 ευρώ πώς δικαιολογούνται; Τόση διαφορά έχει η αποθήκη από τους πωλητές;

για τους πωλητές οι αγγελίες λένε 500 μεικτά πάντως, όχι 560.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εδώ Ιταλία που μένω έχω έναν φίλο διευθυντή καταστήματος Lidl. Δεν ξέρω αν τα σύμβολαια είναι κοινά για όλες τις χώρες αλλά εάν ναι τότε αυτό πού λες είναι 4 ώρες 5 μέρες 6 το πρωί με 10. Σαν πόστο είναι λίγο αγώνας δρόμου καθώς σε 4 ώρες έχεις να γεμίσεις όλα τα ράφια του καταστήματος και ξεφορτώσεις ότι προϊόν φτάσει με φορτηγά. Από προοπτική αν δουλεύεις σωστά έχεις αλλά για 2 χρόνια μην περιμένεις κάτι. Τα λεφτά δυστυχώς βλέπω ότι στην Ελλάδα είναι ακόμα τραγικά λίγα, γιατί βλέπω εκτός των κεντρικών πόλεων εδώ το κόστος ζωής είναι στα ίδια επίπεδα..(το μόνο που αλλάζει ουσιαστικά στα αστικά κέντρα είναι τα ενοίκια)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KoreanW είπε

1. μου αρέσει που το παράπονο για την εργασία στο Lidl είναι η πολλή δουλειά, λες και θα έπρεπε να είναι το καθισιό
2. θα ευχόμασταν πολλοί στις δουλειές μας να τυγχάναμε της ιδιας έγνοιας με τους εργαζομένους στα  Lidl, Σκλαβενίτη κλπ
3. κάπου αυτή η θεοποίηση του Σκλαβενίτη έχει παρατραβήξει κι έχει καταντήσει σκέτο μάρκετινγκ

https://www.economistas.gr/epiheiriseis/12443_mahi-gia-toys-misthoys-xespase-stin-lidl

pwlites.png

Lidl :

«Είμαστε η αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει τους υψηλότερους μισθούς στους εργαζομένους της, ενώ από 1η Μαρτίου, εφαρμόσαμε νέα μισθολογική δομή, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%», επισημαίνει στο economistas.gr η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του ομίλου Lidl Hellas, κ. Βασιλική Αδαμίδου.

Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου, η Lidl προχώρησε για την χρήση του 2018 (Μάρτιος 2018 - Φεβρουάριος 2019) σε αυξήσεις μισθών κατά 5,3% όταν στο ίδιο διάστημα ο ρυθμός ανάπτυξης της αλυσίδας (αύξηση πωλήσεων) ήταν 4,3%.

Είμαστε η μόνη αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει αυξήσεις στους μισθούς των 5.500 εργαζομένων της πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξής της, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αδαμίδου.

Οι αυξήσεις αυτές δόθηκαν με πρωτοβουλία της διοίκηση της Lidl Ηellas και δεν αποτέλεσαν προϊόν διαπραγμάτευσης με το Σωματείο των εργαζομένων της αλυσίδας, το οποίο χτες πραγματοποίησε προειδοποιητική στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενο για τις μικρές αυξήσεις που όπως υποστηρίζουν προβλέπει η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία υπεγράφη στις αρχές Απριλίου.

Τι λέει το Σωματείο
Σε επικοινωνία που είχε το economistas με εκπρόσωπους του Σωματείου ανέφεραν ότι φέτος η εταιρεία επέλεξε να προχωρήσει σε ελάχιστες αυξήσεις στους μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 0,50 με 1,00 ευρώ την ημέρα, ωστόσο παραδέχτηκαν ότι η αλυσίδα δίνει τις υψηλότερες αμοιβές σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 - Φεβρουάριος 2020)  η Lidl Hellas προγραμματίζει νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου.

Ειδικότερα μέχρι το τέλος του 2020 η αλυσίδα, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα των 120 ευρώ που έχει σε εξέλιξη θα δημιουργήσει 500 επιπλέον θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων της στους 6.000.

Παράλληλα θα διοργανώσει μέσα στο 2019 πολλές δράσεις με κόστος που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει δώρα στους εργαζομένους που κλείνουν 10 χρόνια εργασίας στη Lidl Ελλάς καθώς και στους νέους γονείς. Συνολικά, εντός του 2019, θα επενδύσει σχεδόν 800.000 ευρώγια την ικανοποίηση και δέσμευση των εργαζομένων της.

Τέλος, η εταιρεία επενδύει συνεχώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού με δράσεις, σεμινάρια και πολλά εργαλεία Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, όπως το σύστημα LEON (Learning Online) στα καταστήματα. Η συνολική επένδυση για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη το 2019 ανέρχεται στα 1.300.000 ευρώ.

Οι μισθοί των εργαζομένων
Αποδοχές που ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, προβλέπει η τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση των Εργαζομένων στα Lidl (πριν από τις αυξήσεις ύψους 5,3% που άρχισαν να δίνονται από την 1η Μαρτίου). 

Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι αμοιβές διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά. 

Όσον αφορά τους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση οι αμοιβές κυμαίνονται από 559,87 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 836,66 μεικτά.

https://www.fimes.gr/2019/06/sklavenitis-lidl-misthos-3/

Lidl

Tην αύξηση των αποδοχών για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου ανακοίνωσε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl Hellas. Συγκεκριμένα από 1η Μαρτίου 2019 η Lidl Ελλάς εφαρμόζει νέα μισθολογική πολιτική που προβλέπει αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%. Παράλληλα η εταιρεία εντός του 2019 θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις με στόχο έως το τέλος του 2019 να απασχολεί 6.000 εργαζομένους από περίπου 5.500 εργαζομένους σήμερα.

Με την υπάρχουσα σύμβαση οι αμοιβές, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, για τους πωλητές των καταστημάτων ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά (860 ευρώ καθαρά) και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά (1.130 καθαρά), ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι αμοιβές διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά.

Στους 4ωρης απασχόλησης εργαζομένους οι αμοιβές ξεκινούν από 560 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 836 ευρώ μεικτά.

Επίσης, στην επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπεται πριμ ύψους 30 ευρώ για κάθε εντοπισμό κλοπής που σημειώνεται στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας.

Επιπλέον, σε όλους τους εργαζόμενους η αλυσίδα θα χορηγεί διατακτικές τροφίμων για Χριστούγεννα και Πάσχα ύψους 240 ευρώ στους εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης, ποσού 180 ευρώ στους εργαζόμενους 6ωρης απασχόλησης και ποσού 120 ευρώ στους εργαζόμενους 4ωρης απασχόλησης.

Σκλαβενίτης

Αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους, διατήρηση μισθών σε 16.500 εργαζόμενους και μειώσεις μισθών για 700 υψηλόβαθμα στελέχη προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη».

Ειδικότερα, η αλυσίδα η οποία απασχολεί 21.000 εργαζόμενους, και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στις αποδοχές περίπου 3,5 χιλιάδων εργαζόμενων, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 16,5% του συνόλου, ενώ έχει διατηρήσει τις καταβαλλόμενες αποδοχές σε περίπου 16,5 χιλιάδες εργαζομένους, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 78,4% του συνόλου. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αποδοχών για περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη.

Τα συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη λαμβάνουν εταιρική παροχή, με κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής τους παροχής ως τακτικές αποδοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι έως τα 1.700 ευρώ αποδοχές και ειδικά για εργαζομένους στα καταστήματα οι έως τα 2.000 ευρώ αποδοχές. Μέρος της εταιρικής παροχής παύει να είναι σταθερή, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης και δίδεται ως έκτακτη αποδοχή εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των εργαζομένων (αντί 5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Ο βασικός μισθός των εργαζομένων (μέχρι και 2 χρόνια) με βάση την Επιχειρησιακή Σύμβαση διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

συγγνώμη αλλά ο πίνακας είναι σε αναντιστοιχία με τους μισθούς που αναφέρονται στο ίδιο το σάιτ της λιντλ, εκτός κι αν αποτελεί για κάποιο λόγο εξαίρεση το συγκεκριμένο κατάστημα.

Δημοσ.

Βασικά εδώ που τα λέμε ο βασικός μισθός θα έπρεπε να ήταν για 4 ώρες εργασίας.  Και ο διπλάσιος για 8ωρο. 

Αλλά το ξεφτυλισαν και την πλήρωσε ο απλός κόσμος. Ελπιζω να διορθωθεί η αγορά λίγο. Πώς να ζήσει κάποιος με 400 ευρώ; Κάποτε ήμουν και εγώ της άποψης πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες κτλ, τώρα τελευταία έχω αρχίσει να τα βλέπω ανάποδα .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ikorolis είπε

η ιστοσελίδα του Σκλαβενίτη έκλεισε μετά την γνωστή "απάτη με τα κουπόνια" τότε την έκλεισαν και για μένα είναι μεγάλο λάθος

αν ένα σούπερ μάρκετ δεν έχει ιστοσελίδα που να υποστηρίζει online αγορές δηλαδή να έχει e-shop τότε έχει θέμα...

βέβαια την "μέση λύση" προσωπικά την έχω βρει με το κατάστημα Σκλαβενίτη που έχω στην περιοχή μου

επειδή έχω άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ευπαθείς ομάδες για τον ιό είτε πηγαίνω από εκεί και διαλέγω σε ένα καρότσι τα πράγματα πληρώνω με κάρτα και μου τα φέρνουν στο σπίτι ή δίνω την παραγγελία τηλεφωνικά και πληρώνω τον άνθρωπο που τα φέρνει.

Καλημερα, caremarket και efood, online αγορες απο Σκλαβενιτη.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dafnoula13 είπε

Καλημερα, caremarket και efood, online αγορες απο Σκλαβενιτη.

Καλημέρα Φίλε μου

Σε ευχαριστώ

Ναι τα γνωρίζω

Δημοσ.
7 ώρες πριν, A2G είπε

Σήμερα κατά τύχη πέτυχα έναν γνωστό μου ο οποίος δουλεύει σε κατάστημα Lidl στην Αττική. Πιάσαμε την κουβέντα κτλ και όταν τον ρώτησα για την δουλειά και γενικά για την Lidl γιατί κι εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα είναι η αλήθεια, μου είπε ότι μετά από χρόνια είναι τόσο ευχαριστημένος από μια δουλειά. Τα προηγούμενα χρόνια δούλευε σε Forthnet & Jumbo και όσες φορές είχαμε μιλήσει, πάντα είχε θέμα με μισθοδοσίες (κυρίως) αλλά και τα ωράρια που δούλευε.
Τώρα στην Lidl, είναι σαν 4ωρος, 5ημερο με σταθερό ωράριο έναρξης εργασίας αλλά μου λέει ότι μέσα στο μήνα οι ώρες που δουλεύει είναι για 6ωρο και ο μισθός του πάνω από 900€ με όλες αυτές τις υπερωρίες που κάνει μέσα στον μήνα.

Οπότε μπορώ να πω κι εγώ από την μεριά μου, ότι δεν το περίμενα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η απάντηση του για την Lidl.

νομιζω οτι ο γνωστος σου σε ψιλοδουλευει ή απλα κοροϊδευει τον εαυτο του..

εχεις ιδεα ο 4ωρος ποσες υπερωριες πρεπει να γραψει για να φτασει πανω απο 900€ ;;;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ikorolis είπε

Συγνώμη αλλά αν βάζετε ως κριτήριο τον μισθό/ένσημα και το γεγονός να ξύνετε κανένα @@ για μένα προσωπικά είναι υποτιμητικό για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ σκλαβενίτης που αναφέρεται  την οποία θεωρώ ως τον καλύτερο εργοδότη στα σούπερ μάρκετ αλλά μετά λύπης βλέπω/διαπιστώνω στην γειτονία μου ότι το εκμεταλλεύονται εργαζόμενοι και πράγματι ακούν την συμβουλή κάποιων χρηστών του insomnia.gr και ξύνουν τα @@ και δεν τους ενδιαφέρει το κατάστημα στο οποίο εργάζονται το οποίο καταρρέει και χάνουν πελάτες καθημερινά λόγω ελλείψεων σε προιόντων που αργούν να τα φέρουν ενώ τα ζητάνε οι πελάτες και αυτό θα έχει αντίκτυπο αργά ή γρήγορα...

Ποτε δεν προετρεψα κανεναν να τα ξυνει

Ειπα απλως οτι οι ρυθμοι εργασιας στον σκλαβενιτη ειναι πιο χαλαροι,και ειναι γεγονος 

Πηγαινετε σε ενα καταστημα lidl και δειξτε μου εναν υπαλληλο που να κανει chat

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mclein² είπε

νομιζω οτι ο γνωστος σου σε ψιλοδουλευει ή απλα κοροϊδευει τον εαυτο του..

εχεις ιδεα ο 4ωρος ποσες υπερωριες πρεπει να γραψει για να φτασει πανω απο 900€ ;;;

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, 8ωρο χωρίς ρεπό και ίσως  φτάσει τα 900, εάν μιλάμε για καθαρά και όχι μικτά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Natha είπε

Γεια σε όλους. Μήπως γνωρίζει κάποιος να κατατοπίσει για τη θέση του υπαλλήλου αποθήκης μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου στη Lidl; Αν αξίζει σαν δουλειά για τα 430 μεικτά που δίνει. Αν όντως η Lidl είναι άριστος εργοδότης όπως λένε, και αν επιβραβεύει αργότερα με σύμβαση περισσότερων ωρών.

Θα σου πω τι ισχύει, με βάση τις εμπειρίες από το κατάστημα που είμαι.

Εργάζομαι στην εταιρεία 1.5 χρόνο, με προϋπηρεσία στον κλάδο σε ανταγωνιστές, με αποτέλεσμα να έχω μια σχετική εικόνα του κλάδου και να σου μεταφέρω τα θετικά και τα αρνητικά της lidl.

Ας αρχίσουμε με τα θετικά.

- Εργάζεσαι με κάρτα ωρομέτρησης και όσο δουλέψεις, αυτό θα πληρωθείς. Ακόμη και τα λεπτά, αμοίβονται. Και εννοείται όλες οι υπερωρίες, με τις νόμιμες προσαυξήσεις αν εμπίπτουν σε βραδινό ωράριο 22.00 - 06.00 το πρωί.

Σε άλλα super, τα έξτρα λεπτά (πχ σχολάς 15.04, τα 4 επιπλέον λεπτά δηλαδή) δεν τα πληρώνεσαι και μάλιστα τις υπερωρίες μπορεί να μετατρέψουν σε ρεπό (νομίζω είναι παράτυπο, αλλά το κάνουν)

- Η εταιρεία είναι άκρως τυπική ως προς τις πληρωμές, τα επιδόματα, τα ωράρια, τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία με βάση το νόμο δηλαδή.

Οποιαδήποτε εργασία μετά τη λήξη της βάρδιας (ακόμα και ένα κουτί να πιάσεις και να το πας παραδίπλα), θεωρείται λόγος απόλυσης. Τόσο αυστηρή είναι σε αυτό το ζήτημα.

Κανείς δεν θα σε αναγκάσει να δουλέψεις για κανένα λόγο απ'τη στιγμή που χτυπήσεις για λήξη βάρδιας.

Στα υπόλοιπα super, αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Κάνεις θελήματα και μετά το ωράριο, για να μη μιλήσω σε μέρες και περιόδους αιχμής.

- Πέραν του μισθού, έχεις τα προβλεπόμενα επιδόματα, έχεις επιπλέον διατακτικές σε τρόφιμα που αγοράζεις αποκλειστικά από τα lidl (για 4ωρο είναι περίπου 240 ευρώ το χρόνο, αλλά αν έχεις εργαστεί υπερωρίες, το ποσό αυξάνεται).

Άδειες, ρεπό, επιπλέον ρεπό αν εργαστείς κυριακή, κλπ.

Αν έχεις πτυχίο, αν είσαι παντρεμένος, με ή χωρίς παιδιά, παίρνεις επιπλέον μισθό νομίζω γύρω στο 10% για κάθε κατηγορία. Για πτυχίο proficiency δεν γνωρίζω, αλλά μπορούν να στο πουν αν ρωτήσεις.

- Γίνεται σωστός προγραμματισμός αδειών, από την αρχή του έτους και συνήθως τηρείται, ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές αδειών, απ'αυτές που είχαν δηλωθεί.

- Το κλίμα στο κατάστημα είναι πολύ ηρεμό, δεν γίνεται έντονη η παρουσία της ιεραρχίας (τα στελέχη μπορείς να τους μιλάς και στον ενικό, το επιτρέπει η εταιρεία).

Σου συμπεριφέρονται ως συνεργάτη και όχι ως υφιστάμενο, κλπ.

Ακόμη και λάθη να κάνεις, δεν θα σου κατεβάσουν καντήλια, σου συμπεριφέρονται ανθρώπινα, τουλάχιστον εκεί που είμαι εγώ.

Έχω ακούσει και περιπτώσεις κακών συμπεριφορών αλλά εκτός του ότι πρόκειται για μεμονομένες περιπώσεις ανθρώπων, υπάρχει ειδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεις να απευθυνθείς για οτιδήποτε στραβό σου κάνουν, και συνήθως το λύνει το ζήτημα, ακόμη και με απομάκρυνση του στραβού στελέχους...

- Υπάρχει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε pc και γενικώς συχνά πυκνά υπάρχουν και σεμινάρια που σε στέλνουν, αν χρειαστεί.

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα θετικά.

Τώρα όσον αφορά τα αρνητικά. Κατ'εμέ, δεν βρίσκω πολλά αρνητικά, γιατί το τι θεωρεί κανείς θετικό ή αρνητικό, έχει να κάνει με την εργασιακή του προϋπηρεσία, πόσο σκ@τό έχει φάει αλλού για να συγκρίνει, τον χαρακτήρα του, κλπ.

Αντικειμενικά όμως όσο γίνεται, θα σου πω πως το πιο μεγάλο ζόρι, είναι το βάρος φορτώματος και ο ρυθμός που εργάζεσαι, σε σχέση με άλλα super market.

Αν και υπάρχουν ηλεκτρικά παλετοφόρα για να μεταφέρεις τις παλέτες φορτώματος, τα κιβώτια, επειδή περιλαμβάνουν πολλά τεμάχια και τα τοποθετείς αυτούσια με το κιβώτιο (ειδικό κιβώτιο που το τοποθετείς και είναι ευπαρουσιάστο το προϊον), ζυγίζουν αρκετά κιλά, μπορεί και 20-25 αναλόγως το προϊόν.

Όσον αφορά το ρυθμό, τυπικά ζητούν σφιχτούς χρόνους εκτέλεσης των καθηκόντων.

Πχ, μια παλέτα 1.80 σε ύψος πρέπει να τοποθετηθεί σε 30 λεπτά, από ένα άτομο.

Αλλά δεν θα σου πουν κάτι αν την τοποθετήσεις και σε 40 λεπτά, κάπως έτσι.

Σχετικά με τα ωράρια. Η πρωινή βάρδια ξεκινά συνήθως στις 05.00 το πρωί, για να κάνει την προετοιμασία του καταστήματος και να τοποθετηθούν τα νωπά προϊόντα, τα κατάψυξης και τα ψυγείου. Για κάποιους η ώρα αυτή είναι βάρβαρη, για άλλους (όπως εγώ) είναι πολλή βολική γιατί στο 4ωρο, έχεις σχολάσει 09.00 το πρωί, κι έχεις όλη τη μέρα δική σου.

Όσον αφορά την ανέλιξη και το αν θα γίνεις 6ωρος ή 8ωρος στο μέλλον.

8ωροί γίνονται μόνο οι υποδιευθυντές και οι διευθυντές.

Πριν από τον υποδιευθυντη, υπάρχει σαν θέση ο βοηθός διευθυντή, που είναι ουσιαστικά μικρός προϊστάμενος αλλά όταν έχει βάρδια, κρατάει το μαγαζί μόνος του, με 2-3 ακόμα ταμίες.

Ο βοηθός διευθυντή, μπορεί να γίνει 6ωρος, αλλά για να γίνει θα πρέπει να έχει δείξει πάρα πολύ θετικά δείγματα και να είναι ουσιαστικά eligible και για παραπάνω.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να ανελιχθείς στην ιεραρχία, θα πρέπει να συμβιβαστείς με το 4ωρο.

Όμως το 4ωρο πληρώνεται σχεδόν σαν 8ωρο σε άλλα super market.

Γιατί σαν άντρας, θα σου βάζουν σίγουρα υπερωρίες γιατί δεν βγαίνει συνήθως το φόρτωμα, οπότε μπορεί να χτυπάς και καλά μηνιάτικα.

Εγώ σαν 4ωρος με μέσο όρο 5ώρες υπερωριών την εβδομάδα, πολλές φορές έχω χτυπήσει και 800-900€...

Για μένα, αξίζει να ξεκινήσεις και να δεις στην πράξη τον μισθό, δεν θα απογοητευτείς αν θες τη γνώμη μου.

Ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτάς με πμ.

1 ώρα πριν, dafnoula13 είπε

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, 8ωρο χωρίς ρεπό και ίσως  φτάσει τα 900, εάν μιλάμε για καθαρά και όχι μικτά.

Μη συγκρίνετε με τα δεδομένα των υπολοίπων super. Η lidl δίνει κοντά 5ευρώ καθαρά/ώρα, όταν σε άλλα super η ώρα αμοίβεται με ούτε 3.5€.

Επίσης τηρεί όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις. Αν δουλέψεις πχ κυριακή και πιάσει και λίγο βραδινό, μπορεί να χτυπήσεις σχεδόν διπλό μεροκάματο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Periphery είπε

Θα σου πω τι ισχύει, με βάση τις εμπειρίες από το κατάστημα που είμαι.

Εργάζομαι στην εταιρεία 1.5 χρόνο, με προϋπηρεσία στον κλάδο σε ανταγωνιστές, με αποτέλεσμα να έχω μια σχετική εικόνα του κλάδου και να σου μεταφέρω τα θετικά και τα αρνητικά της lidl.

Ας αρχίσουμε με τα θετικά.

- Εργάζεσαι με κάρτα ωρομέτρησης και όσο δουλέψεις, αυτό θα πληρωθείς. Ακόμη και τα λεπτά, αμοίβονται. Και εννοείται όλες οι υπερωρίες, με τις νόμιμες προσαυξήσεις αν εμπίπτουν σε βραδινό ωράριο 22.00 - 06.00 το πρωί.

Σε άλλα super, τα έξτρα λεπτά (πχ σχολάς 15.04, τα 4 επιπλέον λεπτά δηλαδή) δεν τα πληρώνεσαι και μάλιστα τις υπερωρίες μπορεί να μετατρέψουν σε ρεπό (νομίζω είναι παράτυπο, αλλά το κάνουν)

- Η εταιρεία είναι άκρως τυπική ως προς τις πληρωμές, τα επιδόματα, τα ωράρια, τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία με βάση το νόμο δηλαδή.

Οποιαδήποτε εργασία μετά τη λήξη της βάρδιας (ακόμα και ένα κουτί να πιάσεις και να το πας παραδίπλα), θεωρείται λόγος απόλυσης. Τόσο αυστηρή είναι σε αυτό το ζήτημα.

Κανείς δεν θα σε αναγκάσει να δουλέψεις για κανένα λόγο απ'τη στιγμή που χτυπήσεις για λήξη βάρδιας.

Στα υπόλοιπα super, αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Κάνεις θελήματα και μετά το ωράριο, για να μη μιλήσω σε μέρες και περιόδους αιχμής.

- Πέραν του μισθού, έχεις τα προβλεπόμενα επιδόματα, έχεις επιπλέον διατακτικές σε τρόφιμα που αγοράζεις αποκλειστικά από τα lidl (για 4ωρο είναι περίπου 240 ευρώ το χρόνο, αλλά αν έχεις εργαστεί υπερωρίες, το ποσό αυξάνεται).

Άδειες, ρεπό, επιπλέον ρεπό αν εργαστείς κυριακή, κλπ.

Αν έχεις πτυχίο, αν είσαι παντρεμένος, με ή χωρίς παιδιά, παίρνεις επιπλέον μισθό νομίζω γύρω στο 10% για κάθε κατηγορία. Για πτυχίο proficiency δεν γνωρίζω, αλλά μπορούν να στο πουν αν ρωτήσεις.

- Γίνεται σωστός προγραμματισμός αδειών, από την αρχή του έτους και συνήθως τηρείται, ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές αδειών, απ'αυτές που είχαν δηλωθεί.

- Το κλίμα στο κατάστημα είναι πολύ ηρεμό, δεν γίνεται έντονη η παρουσία της ιεραρχίας (τα στελέχη μπορείς να τους μιλάς και στον ενικό, το επιτρέπει η εταιρεία).

Σου συμπεριφέρονται ως συνεργάτη και όχι ως υφιστάμενο, κλπ.

Ακόμη και λάθη να κάνεις, δεν θα σου κατεβάσουν καντήλια, σου συμπεριφέρονται ανθρώπινα, τουλάχιστον εκεί που είμαι εγώ.

Έχω ακούσει και περιπτώσεις κακών συμπεριφορών αλλά εκτός του ότι πρόκειται για μεμονομένες περιπώσεις ανθρώπων, υπάρχει ειδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεις να απευθυνθείς για οτιδήποτε στραβό σου κάνουν, και συνήθως το λύνει το ζήτημα, ακόμη και με απομάκρυνση του στραβού στελέχους...

- Υπάρχει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε pc και γενικώς συχνά πυκνά υπάρχουν και σεμινάρια που σε στέλνουν, αν χρειαστεί.

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα θετικά.

Τώρα όσον αφορά τα αρνητικά. Κατ'εμέ, δεν βρίσκω πολλά αρνητικά, γιατί το τι θεωρεί κανείς θετικό ή αρνητικό, έχει να κάνει με την εργασιακή του προϋπηρεσία, πόσο σκ@τό έχει φάει αλλού για να συγκρίνει, τον χαρακτήρα του, κλπ.

Αντικειμενικά όμως όσο γίνεται, θα σου πω πως το πιο μεγάλο ζόρι, είναι το βάρος φορτώματος και ο ρυθμός που εργάζεσαι, σε σχέση με άλλα super market.

Αν και υπάρχουν ηλεκτρικά παλετοφόρα για να μεταφέρεις τις παλέτες φορτώματος, τα κιβώτια, επειδή περιλαμβάνουν πολλά τεμάχια και τα τοποθετείς αυτούσια με το κιβώτιο (ειδικό κιβώτιο που το τοποθετείς και είναι ευπαρουσιάστο το προϊον), ζυγίζουν αρκετά κιλά, μπορεί και 20-25 αναλόγως το προϊόν.

Όσον αφορά το ρυθμό, τυπικά ζητούν σφιχτούς χρόνους εκτέλεσης των καθηκόντων.

Πχ, μια παλέτα 1.80 σε ύψος πρέπει να τοποθετηθεί σε 30 λεπτά, από ένα άτομο.

Αλλά δεν θα σου πουν κάτι αν την τοποθετήσεις και σε 40 λεπτά, κάπως έτσι.

Σχετικά με τα ωράρια. Η πρωινή βάρδια ξεκινά συνήθως στις 05.00 το πρωί, για να κάνει την προετοιμασία του καταστήματος και να τοποθετηθούν τα νωπά προϊόντα, τα κατάψυξης και τα ψυγείου. Για κάποιους η ώρα αυτή είναι βάρβαρη, για άλλους (όπως εγώ) είναι πολλή βολική γιατί στο 4ωρο, έχεις σχολάσει 09.00 το πρωί, κι έχεις όλη τη μέρα δική σου.

Όσον αφορά την ανέλιξη και το αν θα γίνεις 6ωρος ή 8ωρος στο μέλλον.

8ωροί γίνονται μόνο οι υποδιευθυντές και οι διευθυντές.

Πριν από τον υποδιευθυντη, υπάρχει σαν θέση ο βοηθός διευθυντή, που είναι ουσιαστικά μικρός προϊστάμενος αλλά όταν έχει βάρδια, κρατάει το μαγαζί μόνος του, με 2-3 ακόμα ταμίες.

Ο βοηθός διευθυντή, μπορεί να γίνει 6ωρος, αλλά για να γίνει θα πρέπει να έχει δείξει πάρα πολύ θετικά δείγματα και να είναι ουσιαστικά eligible και για παραπάνω.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να ανελιχθείς στην ιεραρχία, θα πρέπει να συμβιβαστείς με το 4ωρο.

Όμως το 4ωρο πληρώνεται σχεδόν σαν 8ωρο σε άλλα super market.

Γιατί σαν άντρας, θα σου βάζουν σίγουρα υπερωρίες γιατί δεν βγαίνει συνήθως το φόρτωμα, οπότε μπορεί να χτυπάς και καλά μηνιάτικα.

Εγώ σαν 4ωρος με μέσο όρο 5ώρες υπερωριών την εβδομάδα, πολλές φορές έχω χτυπήσει και 800-900€...

Για μένα, αξίζει να ξεκινήσεις και να δεις στην πράξη τον μισθό, δεν θα απογοητευτείς αν θες τη γνώμη μου.

Ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτάς με πμ.

Μη συγκρίνετε με τα δεδομένα των υπολοίπων super. Η lidl δίνει κοντά 5ευρώ καθαρά/ώρα, όταν σε άλλα super η ώρα αμοίβεται με ούτε 3.5€.

Επίσης τηρεί όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις. Αν δουλέψεις πχ κυριακή και πιάσει και λίγο βραδινό, μπορεί να χτυπήσεις σχεδόν διπλό μεροκάματο.

Πολύ σωστά και συμφωνώ με τον φίλο που τα λέει τόσο καλά και αναλυτικά.

όλα είναι θέμα της εταιρείας - καλού κλίματος/συνεργασίας - υπαλλήλου αν έχεις θέληση να εξελιχθείς τότε για μένα προχώρα φίλε μου

η λύση είναι μια καλή δουλειά που να έχεις τον ανάλογο μισθό έτσι προγραμματίζεις και ανάλογα την ζωή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...