Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου το να πληρώνομαι στην ώρα μου και να παίρνω τα ένσημα μου, δώρα κλπ, χωρίς να πρέπει να ακούω την τρέλα του καθενός, είναι μεγάλο + για μια επιχείρηση. Τη δουλειά δεν τη φοβάμαι, περισσότερο ήθελα να μάθω από ανθρώπους που έχουν γνώση πάνω σε αυτό αν υπάρχει η προοπτική αύξησης των ωρών εργασίας γιατί προφανώς με 350 ευρώ δεν γίνεται να ζεις, αλλά αν είναι για μερικούς μήνες στην αρχή και μετά ανεβαίνεις τότε το κάνεις.

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπαρχει καταστημα lidl που να εχω παει κ να εχω βρει υπαλληλο που να μην μοιαζει να εχει καταθλιψη.Τι εργασιακος παραδεισος??? χαχαχα.Απ οτι εχω καταλαβει στο lidl οι υπαλληλοι δεν εχουν κανενα ποστο σαν τα σοβαρα σουπερ μαρκετ,απλα τρεχουν οπου χρειαζεται περισσοτερο δουλεια,ειτε ειναι ταμειο ,ειτε οτιδηποτε.Πως ηταν παλια τα goodys που ελεγες την παραγγελια σε μια κοπελα ,αυτη φωναζε απ το μεγαγωνο ''ενα green χωρις πικλες συν μεγαλη κοκα κολα'' κ τελικα γυριζε κ τα εκανε η ιδια.Καπως ετσι εχει η φαση στα Lidl.

• Like 3
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, alimentas είπε

Δεν υπαρχει καταστημα lidl που να εχω παει κ να εχω βρει υπαλληλο που να μην μοιαζει να εχει καταθλιψη.Τι εργασιακος παραδεισος??? χαχαχα.Απ οτι εχω καταλαβει στο lidl οι υπαλληλοι δεν εχουν κανενα ποστο σαν τα σοβαρα σουπερ μαρκετ,απλα τρεχουν οπου χρειαζεται περισσοτερο δουλεια,ειτε ειναι ταμειο ,ειτε οτιδηποτε.Πως ηταν παλια τα goodys που ελεγες την παραγγελια σε μια κοπελα ,αυτη φωναζε απ το μεγαγωνο ''ενα green χωρις πικλες συν μεγαλη κοκα κολα'' κ τελικα γυριζε κ τα εκανε η ιδια.Καπως ετσι εχει η φαση στα Lidl.

Ναι ρε φίλε μου δεν έχεις άδικο αλλά προσγειώσου λίγο στα μέτρα της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα η μέση μικρομεσαία επιχείρηση καθυστερεί μέχρι και μήνα να σου βάλει τον μισθό σου και εσύ αισθάνεσαι ζητιάνος για τα ίδια σου τα λεφτά.

Κανένας δεν είπε ότι τα Lidl (και γενικότερα οποιαδήποτε επιχείρηση) είναι εργασιακός παράδεισος, όμως στον τομέα των πληρωμών είναι υποδειγματικοί. Σου κρατάνε υπερωρίες μαζί με όλα τα επιδόματα ωρών σαββατοκυριάκων κλπ. Αυτό, όσο και να μην το γουστάρεις διαφοροποιεί θετικά την εταιρεία από το 95% των Ελλήνων εργοδοτών. Υπογράφεις συμβόλαιο ότι πληρώνεσαι κάθε 15 του μηνός, και κάθε 15 μήνα στις 12:00 μπαίνουν τα λεφτά σου. Αυτή είναι μια σταθερότητα που για τα ελληνικά δεδομένα την έχουν ελάχιστοι.

Τα άλλα, περί της ουσίας της δουλειάς που θα κάνεις στα Lidl είναι άλλη κουβέντα, με προφανώς διαφορετικές παραμέτρους. Ας μην συγχέουμε έννοιες και ιδιότητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Από το να παίρνεις απλά το ταμείο ανεργίας καλύτερα θα είναι.

Κάνε την προσπάθειά σου και αν δεις ότι δεν έχει προοπτικές ή αν  βρεις κάτι καλύτερο μπορείς να φύγεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Στην κλιμακα των supermarkets οι εργαζομενοι προτιμανε παντα τον σκλαβενιτη πρωτο και το lidl τελευταιο

Οχι γιατι το lidl δεν πληρωνει αλλα γιατι εκει θα δουλεψεις τα λεφτα που παιρνεις μεχρι ρανιδας, στον σκλαβενιτη ξυνεις και κανα όρχι

Τωρα απο αποψη προοπτικων και ανελιξης,θεωρω οτι ειναι πιο δυναμικο το lidl για καποιον που ισως θελησει να το δει ως καριερα και οχι ως ευκαιριακη απασχοληση, εχει αργησει αδικαιολογητα να μπει στο online αλλα οταν το κανει θα εχει εκρηξη 

Συγνώμη αλλά αν βάζετε ως κριτήριο τον μισθό/ένσημα και το γεγονός να ξύνετε κανένα @@ για μένα προσωπικά είναι υποτιμητικό για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ σκλαβενίτης που αναφέρεται  την οποία θεωρώ ως τον καλύτερο εργοδότη στα σούπερ μάρκετ αλλά μετά λύπης βλέπω/διαπιστώνω στην γειτονία μου ότι το εκμεταλλεύονται εργαζόμενοι και πράγματι ακούν την συμβουλή κάποιων χρηστών του insomnia.gr και ξύνουν τα @@ και δεν τους ενδιαφέρει το κατάστημα στο οποίο εργάζονται το οποίο καταρρέει και χάνουν πελάτες καθημερινά λόγω ελλείψεων σε προιόντων που αργούν να τα φέρουν ενώ τα ζητάνε οι πελάτες και αυτό θα έχει αντίκτυπο αργά ή γρήγορα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Στην Ελλάδα η μέση μικρομεσαία επιχείρηση καθυστερεί μέχρι και μήνα να σου βάλει τον μισθό σου και εσύ αισθάνεσαι ζητιάνος για τα ίδια σου τα λεφτά.

Κανένας δεν είπε ότι τα Lidl (και γενικότερα οποιαδήποτε επιχείρηση) είναι εργασιακός παράδεισος, όμως στον τομέα των πληρωμών είναι υποδειγματικοί. Σου κρατάνε υπερωρίες μαζί με όλα τα επιδόματα ωρών σαββατοκυριάκων κλπ. Αυτό, όσο και να μην το γουστάρεις διαφοροποιεί θετικά την εταιρεία από το 95% των Ελλήνων εργοδοτών. Υπογράφεις συμβόλαιο ότι πληρώνεσαι κάθε 15 του μηνός, και κάθε 15 μήνα στις 12:00 μπαίνουν τα λεφτά σου. Αυτή είναι μια σταθερότητα που για τα ελληνικά δεδομένα την έχουν ελάχιστοι.

Τα άλλα, περί της ουσίας της δουλειάς που θα κάνεις στα Lidl είναι άλλη κουβέντα, με προφανώς διαφορετικές παραμέτρους. Ας μην συγχέουμε έννοιες και ιδιότητες.

Δεν διαφωνω σ αυτο που λες.Διαφωνω στ οτι εχουμε καταληξει να πανηγυριζουμε επειδη παιρνουμε τα βασικα κ τα νομιμα.Ειμαι 10 χρονια επαγγελματιας στην εστιαση κ αν εξερεσεις το τελευταιο μαγαζι που ειμαι 5 χρονια δεν ηξερα τι θα πει κανονικο ενσημο,δωρα κ πληρωμη στην ωρα σου.Ξερω πολυ καλα πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα,τ οτι ειναι ετσι ομως δεν  κανει αυτοματως τις εταιριες που δινουν τα απολυτως βασικα, ρουφοντας σου το αιμα σωστους.Η κατασταση στο lidl οσον αφορα τους υπαλληλους ειναι απλα χαωτικη.Τους βλεπεις να τρεχουν απο δω κ απο κει κ τους λυπασαι.Ο εργασιακος παραδεισος απαιχει απ αυτη την κατασταση σιγουρα.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

'Εχω μπει μήνες  μέσα, έπεσα στην λούπα μη φύγω και χάσω τα λεφτά μου και μπορεί να στρώσει η κατάσταση. τελικά έφυγα και τα πήρα μετά από πολύ καιρό. Οπότε συμφωνώ ότι του δίνει μεγάλο συν σαν εργοδότη. Τώρα αυτό για τα πόστα σε όλα τα σούπερ νομίζω έχω δει κάποιον που κάνει μια δουλειά να τρέχει να ανοίξει ταμείο ή το αντίθετο. Ακόμα και Σκλαβενίτη που ως γνωστόν λειτουργεί με γνωστούς με ένα σάιτ που λέει βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και χρόνια.

Επεξ/σία από Natha
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Natha είπε

'Εχω μπει μήνες  μέσα, έπεσα στην λούπα μη φύγω και χάσω τα λεφτά μου και μπορεί να στρώσει η κατάσταση. τελικά έφυγα και τα πήρα μετά από πολύ καιρό. Οπότε συμφωνώ ότι του δίνει μεγάλο συν σαν εργοδότη. Τώρα αυτό για τα πόστα σε όλα τα σούπερ νομίζω έχω δει κάποιον που κάνει μια δουλειά να τρέχει να ανοίξει ταμείο ή το αντίθετο. Ακόμα και Σκλαβενίτη που ως γνωστόν λειτουργεί με γνωστούς με ένα σάιτ που λέει βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και χρόνια.

η ιστοσελίδα του Σκλαβενίτη έκλεισε μετά την γνωστή "απάτη με τα κουπόνια" τότε την έκλεισαν και για μένα είναι μεγάλο λάθος

αν ένα σούπερ μάρκετ δεν έχει ιστοσελίδα που να υποστηρίζει online αγορές δηλαδή να έχει e-shop τότε έχει θέμα...

βέβαια την "μέση λύση" προσωπικά την έχω βρει με το κατάστημα Σκλαβενίτη που έχω στην περιοχή μου

επειδή έχω άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ευπαθείς ομάδες για τον ιό είτε πηγαίνω από εκεί και διαλέγω σε ένα καρότσι τα πράγματα πληρώνω με κάρτα και μου τα φέρνουν στο σπίτι ή δίνω την παραγγελία τηλεφωνικά και πληρώνω τον άνθρωπο που τα φέρνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω γνωστό που δούλευε σε γνωστή αλυσίδα σ/μ, όπου είχε προσληφθεί με πρόγραμμα κατάρτισης. Δεν απασχολήθηκε ποτέ στη θέση για την οποία τον προσέλαβαν και ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές. Μόλις τέλειωσε το πρόγραμμα, άρχισαν και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. Όσο για το ωράριο ήταν λάστιχο από την αρχή!

Μόλις βρέθηκε θέση στο Lidl τους παράτησε και πήγε εκεί. Η μέρα με τη νύχτα! Καμιά καθυστέρηση στην πληρωμή, ένσημα κανονικά και ωράριο αυστηρό και υπερωρίες πληρωμένες.

Από δουλειά, ναι, στο τρέξιμο γιατί το κατάστημα είναι πάντα γεμάτο κόσμο! Αλλά και στο άλλο ούτε για κατούρημα δεν μπορούσε να πάει!

Όσο για το αν είναι μεσ' την κατάθλιψη οι υπάλληλοι και έχουν μούτρα, εγώ αυτό δεν το έχω δει σε όποιο κατάστημα Lidl κι αν έχω πάει, είτε Αθήνα, είτε Θεσσαλονίκη, είτε επαρχία!

Ενώ σε όλες τις άλλες αλυσίδες το έχω δει αρκετές φορές!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alimentas είπε

Δεν διαφωνω σ αυτο που λες.Διαφωνω στ οτι εχουμε καταληξει να πανηγυριζουμε επειδη παιρνουμε τα βασικα κ τα νομιμα.Ειμαι 10 χρονια επαγγελματιας στην εστιαση κ αν εξερεσεις το τελευταιο μαγαζι που ειμαι 5 χρονια δεν ηξερα τι θα πει κανονικο ενσημο,δωρα κ πληρωμη στην ωρα σου.Ξερω πολυ καλα πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα,τ οτι ειναι ετσι ομως δεν  κανει αυτοματως τις εταιριες που δινουν τα απολυτως βασικα, ρουφοντας σου το αιμα σωστους.Η κατασταση στο lidl οσον αφορα τους υπαλληλους ειναι απλα χαωτικη.Τους βλεπεις να τρεχουν απο δω κ απο κει κ τους λυπασαι.Ο εργασιακος παραδεισος απαιχει απ αυτη την κατασταση σιγουρα.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Λίγο πριν τελειώσω το πανεπιστήμιο πήγα με χαρά στην πρώτη μου δουλειά εστίασης και ήταν απλά χαοτική. Τα λεφτά μου αργούσαν τουλάχιστον μισό μήνα να μπούνε αλλά επειδή προφανώς οι υπάλληλοι φοβόντουσαν αντίποινα δεν έλεγαν τίποτα και έμαθαν να ζουν με δανεικά. Δυστυχώς για αυτούς, δεν είχαν εναλλακτική. Εγώ τουλάχιστον είχα πτυχίο και αρκετά σύντομα λόγω μεταπτυχιακού έφυγα. Αλλά και πάλι με στιγμάτισε αρνητικά και από τότε μέχρι και σήμερα όταν ακούω για δουλειά στην Ελλάδα εστίαση ανατριχιάζω.

Αντίθετα στο εξωτερικό όταν έπιασα πρώτη μου δουλειά, που και εκεί εστίαση το λες, έπαθα την πλάκα γιατί μόλις τελείωσα βάρδια την ημέρα που πληρωνόμουν το αφεντικό πήγαινε και μας μοίραζε επιταγή (!!!) με τα λεφτά. Στην Ελλάδα όταν ήταν να πληρωθούμε το κρατούσαν όσο μπορούσαν από εμάς, ενώ έξω για ίδια δουλειά μόλις τελείωνες στην έδιναν (όχι βέβαια επειδή ήταν καλές ψυχές, απλώς τυπικοί).

Στην Ελλάδα τα πράγματα (λόγω Ελλήνων, όχι οικονομίας κλπ) πάλλονται σταθερά μεταξύ κακό - χείριστο.

Δημοσ.

Πάντως για να πούμε την αλήθεια αν αληθεύει αυτά που διαβάζω σε άλλα ποστ ότι σε θέλουν για 6ημερο τετράωρο με 430 μεικτά δεν τους λες και πολύ σοβαρούς. Ούτε πάνω από τα άλλα σούπερ ο μισθός.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Natha είπε

Πάντως για να πούμε την αλήθεια αν αληθεύει αυτά που διαβάζω σε άλλα ποστ ότι σε θέλουν για 6ημερο τετράωρο με 430 μεικτά δεν τους λες και πολύ σοβαρούς. Ούτε πάνω από τα άλλα σούπερ ο μισθός.

Γιατί το λες αυτό δεν κατάλαβα. 6 τετραωράκια κομπλε μου ακούγονται.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Γιατί το λες αυτό δεν κατάλαβα. 6 τετραωράκια κομπλε μου ακούγονται.

Το λέω γιατί έχει περαστεί η άποψη των υψηλών μισθών που δίνει η lidl σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αλλά αν είναι εξαήμερο η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Επίσης το ένα ρεπό τη βδομάδα δεν το βλέπω και τόσο εφικτό μακροπρόσθεμα. Το ότι είναι 4ωρο το κάνει χειρότερο για μένα αλλά είναι και προσωπικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. μου αρέσει που το παράπονο για την εργασία στο Lidl είναι η πολλή δουλειά, λες και θα έπρεπε να είναι το καθισιό
2. θα ευχόμασταν πολλοί στις δουλειές μας να τυγχάναμε της ιδιας έγνοιας με τους εργαζομένους στα  Lidl, Σκλαβενίτη κλπ
3. κάπου αυτή η θεοποίηση του Σκλαβενίτη έχει παρατραβήξει κι έχει καταντήσει σκέτο μάρκετινγκ

https://www.economistas.gr/epiheiriseis/12443_mahi-gia-toys-misthoys-xespase-stin-lidl

pwlites.png

Lidl :

«Είμαστε η αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει τους υψηλότερους μισθούς στους εργαζομένους της, ενώ από 1η Μαρτίου, εφαρμόσαμε νέα μισθολογική δομή, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%», επισημαίνει στο economistas.gr η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του ομίλου Lidl Hellas, κ. Βασιλική Αδαμίδου.

Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου, η Lidl προχώρησε για την χρήση του 2018 (Μάρτιος 2018 - Φεβρουάριος 2019) σε αυξήσεις μισθών κατά 5,3% όταν στο ίδιο διάστημα ο ρυθμός ανάπτυξης της αλυσίδας (αύξηση πωλήσεων) ήταν 4,3%.

Είμαστε η μόνη αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει αυξήσεις στους μισθούς των 5.500 εργαζομένων της πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξής της, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αδαμίδου.

Οι αυξήσεις αυτές δόθηκαν με πρωτοβουλία της διοίκηση της Lidl Ηellas και δεν αποτέλεσαν προϊόν διαπραγμάτευσης με το Σωματείο των εργαζομένων της αλυσίδας, το οποίο χτες πραγματοποίησε προειδοποιητική στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενο για τις μικρές αυξήσεις που όπως υποστηρίζουν προβλέπει η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία υπεγράφη στις αρχές Απριλίου.

Τι λέει το Σωματείο
Σε επικοινωνία που είχε το economistas με εκπρόσωπους του Σωματείου ανέφεραν ότι φέτος η εταιρεία επέλεξε να προχωρήσει σε ελάχιστες αυξήσεις στους μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 0,50 με 1,00 ευρώ την ημέρα, ωστόσο παραδέχτηκαν ότι η αλυσίδα δίνει τις υψηλότερες αμοιβές σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 - Φεβρουάριος 2020)  η Lidl Hellas προγραμματίζει νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου.

Ειδικότερα μέχρι το τέλος του 2020 η αλυσίδα, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα των 120 ευρώ που έχει σε εξέλιξη θα δημιουργήσει 500 επιπλέον θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων της στους 6.000.

Παράλληλα θα διοργανώσει μέσα στο 2019 πολλές δράσεις με κόστος που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει δώρα στους εργαζομένους που κλείνουν 10 χρόνια εργασίας στη Lidl Ελλάς καθώς και στους νέους γονείς. Συνολικά, εντός του 2019, θα επενδύσει σχεδόν 800.000 ευρώγια την ικανοποίηση και δέσμευση των εργαζομένων της.

Τέλος, η εταιρεία επενδύει συνεχώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού με δράσεις, σεμινάρια και πολλά εργαλεία Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, όπως το σύστημα LEON (Learning Online) στα καταστήματα. Η συνολική επένδυση για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη το 2019 ανέρχεται στα 1.300.000 ευρώ.

Οι μισθοί των εργαζομένων
Αποδοχές που ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, προβλέπει η τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση των Εργαζομένων στα Lidl (πριν από τις αυξήσεις ύψους 5,3% που άρχισαν να δίνονται από την 1η Μαρτίου). 

Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι αμοιβές διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά. 

Όσον αφορά τους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση οι αμοιβές κυμαίνονται από 559,87 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 836,66 μεικτά.

https://www.fimes.gr/2019/06/sklavenitis-lidl-misthos-3/

Lidl

Tην αύξηση των αποδοχών για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου ανακοίνωσε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl Hellas. Συγκεκριμένα από 1η Μαρτίου 2019 η Lidl Ελλάς εφαρμόζει νέα μισθολογική πολιτική που προβλέπει αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%. Παράλληλα η εταιρεία εντός του 2019 θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις με στόχο έως το τέλος του 2019 να απασχολεί 6.000 εργαζομένους από περίπου 5.500 εργαζομένους σήμερα.

Με την υπάρχουσα σύμβαση οι αμοιβές, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, για τους πωλητές των καταστημάτων ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά (860 ευρώ καθαρά) και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά (1.130 καθαρά), ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι αμοιβές διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά.

Στους 4ωρης απασχόλησης εργαζομένους οι αμοιβές ξεκινούν από 560 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 836 ευρώ μεικτά.

Επίσης, στην επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπεται πριμ ύψους 30 ευρώ για κάθε εντοπισμό κλοπής που σημειώνεται στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας.

Επιπλέον, σε όλους τους εργαζόμενους η αλυσίδα θα χορηγεί διατακτικές τροφίμων για Χριστούγεννα και Πάσχα ύψους 240 ευρώ στους εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης, ποσού 180 ευρώ στους εργαζόμενους 6ωρης απασχόλησης και ποσού 120 ευρώ στους εργαζόμενους 4ωρης απασχόλησης.

Σκλαβενίτης

Αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους, διατήρηση μισθών σε 16.500 εργαζόμενους και μειώσεις μισθών για 700 υψηλόβαθμα στελέχη προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη».

Ειδικότερα, η αλυσίδα η οποία απασχολεί 21.000 εργαζόμενους, και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στις αποδοχές περίπου 3,5 χιλιάδων εργαζόμενων, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 16,5% του συνόλου, ενώ έχει διατηρήσει τις καταβαλλόμενες αποδοχές σε περίπου 16,5 χιλιάδες εργαζομένους, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 78,4% του συνόλου. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αποδοχών για περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη.

Τα συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη λαμβάνουν εταιρική παροχή, με κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής τους παροχής ως τακτικές αποδοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι έως τα 1.700 ευρώ αποδοχές και ειδικά για εργαζομένους στα καταστήματα οι έως τα 2.000 ευρώ αποδοχές. Μέρος της εταιρικής παροχής παύει να είναι σταθερή, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης και δίδεται ως έκτακτη αποδοχή εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των εργαζομένων (αντί 5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Ο βασικός μισθός των εργαζομένων (μέχρι και 2 χρόνια) με βάση την Επιχειρησιακή Σύμβαση διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με βάση τον πίνακα, τα 430 ευρώ πώς δικαιολογούνται; Τόση διαφορά έχει η αποθήκη από τους πωλητές;

Επεξ/σία από Everest
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...