Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Πωλούνται κάποιες συσκευές iphone με κλειδωμένο icloud.

Οι μόνες περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι 1. να είναι κλεμμένο, 2. να την έχεις πατήσει από αγορά κλεμμένου και να προσπαθείς να το δώσεις.

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν σκέφτομαι;

Για ενημέρωση ρωτάω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έχει κάνει εντύπωση καιρό τώρα.

Εγώ θα έλεγα 99%-1%.

Δεν σκέφτομαι ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ να αγοράσω τέτοιο.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Γιατί επιτρέπονται από το φόρουμ τέτοιες αγγελίες και δεν κλείνουν αμέσως;

Επεξ/σία από melaslog
Δημοσ.
1 ώρα πριν, melaslog είπε

Καλημέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Πωλούνται κάποιες συσκευές iphone με κλειδωμένο icloud.

Οι μόνες περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι 1. να είναι κλεμμένο, 2. να την έχεις πατήσει από αγορά κλεμμένου και να προσπαθείς να το δώσεις.

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν σκέφτομαι;

Για ενημέρωση ρωτάω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση.

Ευχαριστώ.

Φίλε μου κάποιος που θα αγοράσει κλειδωμένο το κάνει εν γνώση του και το κάνει μόνο για να το κανει ανταλλακτικά!

Δεν θα το αγοράσει κάποιος που θέλει κανονικό τηλέφωνο.

Επίσης το insomnia δεν μπορεί να ξέρει αν είναι κλεμμένο ή όχι . Εφόσον ο πωλητής αναφέρει ότι είναι κλειδωμένο και δεν παραπλανά κάποιον, δεν έχει λόγο να μην το δημοσιεύσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκτό.

Και για να μην παρεξηγηθώ να πω πως αρκετές φορές έχω προστατευθεί από την διαχείριση σε αγγελίες "μούφα" που ενώ είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον, μου έστειλε μήνυμα πως ο πωλητής είναι ... κουκουρουκου.

Απλώς μου είχε κάνει εντύπωση γιατί κατά την γνώμη μου είναι 99, αν όχι 100%, κλεμμένα τέτοια τηλέφωνα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από melaslog
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, melaslog είπε

Δεκτό.

Και για να μην παρεξηγηθώ να πω πως αρκετές φορές έχω προστατευθεί από την διαχείριση σε αγγελίες "μούφα" που ενώ είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον, μου έστειλε μήνυμα πως ο πωλητής είναι ... κουκουρουκου.

Απλώς μου είχε κάνει εντύπωση γιατί κατά την γνώμη μου είναι 99, αν όχι 100%, κλεμμένα τέτοια τηλέφωνα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Γιατί μπορεί απλά κάποιος να ξέχασε τον κωδικό του και να το κλείδωσε.

Συμβαίνει με άτομα μεγάλης ηλικίας συνήθως...

Δημοσ.

99% κλεμμένο 1% κάποιος ξέχασε την συσκευή και την βρήκαν.Η περίπτωση να ξεχάσεις τον κωδικό σου στο icloud και να μην καταφέρεις να το αφαιρέσεις από το κινητό σου είναι σχεδόν αδύνατη προφανώς το έχουν προβλέψει στην apple και υπάρχουν διαδικασίες επαναφοράς με email , τηλέφωνο , απόδειξη κλπ.Μακριά από τέτοιες αγορές.

Δημοσ.

εγω θα ελεγα 50-50, εχω ακουσει απειρες περιπτωσεις να ξεχνανε τα κινητα σε ταξι, λεοφωρεια, μετρο, γενικα σε οτιδηποτε εχει σχεση με βιαστικες κινησεις που ειχαν αλλου το μυαλο τους και το κινητο μετα παει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

99.9% Κλεμμένα όλα τα κλειδωμένα. Το ποσοστό ξεχασμένων είναι 0,1%. Ας τελειώσει πια αυτή η καραμέλα. Από τη στιγμή που μπορεί ακόμα και να "ξεχάστηκε/βρέθηκε", πρέπει να παραδοθεί στην αστυνομία. Η αστυνομία μετά την παρέλευση ενός έτους το παραδίδει πίσω σε αυτόν που το βρήκε (αν δεν αναζητηθεί από τον κάτοχό του), με σχετικό έγγραφο που το "νομιμοποιεί". Στις περιπτώσεις που ο πωλητής σου αναφέρει πως είναι κλειδωμένο, δεν αλλάζει κάτι. Παραμένει κλεπταποδόχος (απουσία νομιμοποιητικών εγγράφων). Δεν του ανήκει η συσκευή. Δεν την έχει προμηθευτεί νόμιμα.

Και ναι, θα έπρεπε οι αγγελίες αυτές στο insomnia να μην επιτρέπονται.

Επεξ/σία από jumaru99
Επισκέπτης
Δημοσ.

αν ενοχλούν αυτού του τύπου οι αγγελίες που οι πωλητές αναφέρουν τα περί κλειδωμένου i-cloud (δεν έχει σημασία αν είναι κλεμμένο ή ξεχασμένο)

προσωπικά έχω βρει σφραγισμένα apple iphone και apple ipad μέσα σε σακούλα γνωστού μεγάλου καταστήματος είχε την απόδειξη αγοράς μέσα σε ΚΤΕΛ λεωφορείο ΑΘΗΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τα οποία παρέδωσα και από τότε δεν ξέρω τι έγιναν ούτε με ενδιαφέρει καθώς δεν ασχολούμαι με την συγκεκριμένη μάρκα.

αλλά αγγελίες με "σπαστήρια" WiFi (δηλαδή πως να κλέψετε WiFi και κατά συνέπεια πρόσβαση στο διαδίκτυο από κάποιον γείτονα σας τα επιτρέπει και δεν έχετε πρόβλημα...

συγνώμη αλλά πιο παράνομο είναι το παράδειγμα μου και κανονικά πρέπει να τιμωρείτε και ο πωλητής

παρά η αγγελία που το αναφέρει ξεκάθαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ikorolis είπε

αλλά αγγελίες με "σπαστήρια" WiFi (δηλαδή πως να κλέψετε WiFi και κατά συνέπεια πρόσβαση στο διαδίκτυο από κάποιον γείτονα σας τα επιτρέπει και δεν έχετε πρόβλημα...

Δεν αναφερθήκαμε ότι οι συγκεκριμένες μόνον αγγελίες είναι ύποπτες και πως αφορούν προϊόντα "κλοπής". Σαφώς υπάρχουν κι άλλα προϊόντα "ύποπτα" ή ακόμα και υπηρεσίες εντός/εκτός που χρήζουν προσοχής.

4 ώρες πριν, ikorolis είπε

προσωπικά έχω βρει σφραγισμένα apple iphone και apple ipad μέσα σε σακούλα γνωστού μεγάλου καταστήματος είχε την απόδειξη αγοράς μέσα σε ΚΤΕΛ λεωφορείο ΑΘΗΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τα οποία παρέδωσα και από τότε δεν ξέρω τι έγιναν ούτε με ενδιαφέρει καθώς δεν ασχολούμαι με την συγκεκριμένη μάρκα.

Καλώς έκανες και τα παρέδωσες. Αλλά τα προϊόντα της περίπτωσης αυτής, αν διατεθούν παρανόμως στην αγορά δεν θα είναι κλειδωμένα. Υπάρχει τρόπος μόνο αν έχει κρατηθεί το IMEI τους από τον νόμιμο αγοραστή, να μπορέσει να κάνει blacklist τη συσκευή αυτή στους παρόχους.

Επεξ/σία από jumaru99
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, jumaru99 είπε

Δεν αναφερθήκαμε ότι οι συγκεκριμένες μόνον αγγελίες είναι ύποπτες και πως αφορούν προϊόντα "κλοπής". Σαφώς υπάρχουν κι άλλα προϊόντα "ύποπτα" ή ακόμα και υπηρεσίες εντός/εκτός που χρήζουν προσοχής.

Καλώς έκανες και τα παρέδωσες. Αλλά τα προϊόντα της περίπτωσης αυτής, αν διατεθούν παρανόμως στην αγορά δεν θα είναι κλειδωμένα. Υπάρχει τρόπος μόνο αν έχει κρατηθεί το IMEI τους από τον νόμιμο αγοραστή, να μπορέσει να κάνει blacklist τη συσκευή αυτή στους παρόχους.

μπα... με την απόδειξη (η οποία αναγράφει τα πάντα) του καταστήματος μέσα στην σακούλα με τα προιόντα μαζί δεν νομίζω

άσε που απόρησαν στα ΚΤΕΛ όταν πήγα και τα παρέδωσα και δεν τα πήρα

είμαι σίγουρος ότι "κάποιος" τα χαίρεται αυτή την στιγμή αλλά δεν με νοιάζει

εδώ όταν μου έκλεψαν τα κινητά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται με την εταιρεία που δουλεύω ήταν πρόθυμες να μου αντικαταστήσουν τις συσκευές που μου έκλεψαν οι άγνωστοι ήθελαν να μου δώσουν Apple Iphone και όταν είπα όχι με κοίταγαν...τελικά καταλήξαμε σε XIAOMI/HUAWEI.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

99% κλεμενο 1% ξεχασμενος κωδικος αν και ειναι δυσκολο καποιος απλα να ξεχασει τι κοδικο εχει βαλει σε ενα μαιλ η κατι το οποιο θα ζητησει η συσκευη σε περιπτωση επαναφορας τωρα αυτα το εκανα ενα μαιλ εκεινη τη στιγμη γιατι βιαζομουν η εβαλα οτι κωδικο να ειναι και οτι να ναι σε οτι ζητησε μην το χαρακτηρισω τη δικαιολογια ειναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

μπα... με την απόδειξη (η οποία αναγράφει τα πάντα) του καταστήματος μέσα στην σακούλα με τα προιόντα μαζί δεν νομίζω

άσε που απόρησαν στα ΚΤΕΛ όταν πήγα και τα παρέδωσα και δεν τα πήρα

είμαι σίγουρος ότι "κάποιος" τα χαίρεται αυτή την στιγμή αλλά δεν με νοιάζει

εδώ όταν μου έκλεψαν τα κινητά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται με την εταιρεία που δουλεύω ήταν πρόθυμες να μου αντικαταστήσουν τις συσκευές που μου έκλεψαν οι άγνωστοι ήθελαν να μου δώσουν Apple Iphone και όταν είπα όχι με κοίταγαν...τελικά καταλήξαμε σε XIAOMI/HUAWEI.

Σου έδιναν iphone κι εσύ ήθελες xiaomi!

OK ο καθένας με τα βιτσια του. Χα χα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...