Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σημερα παρελαβα συστημα για τον αδερφο μου και δοκιμασα να τρεξω τις μνημες με xmp στα 3200 και 2913 και δεν μπουταρει το συστημα.

Specs: cpu amd ryzen 5 2600

mobo:Asrock b450m pro4

ram:G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

τι μπορει να φταιει?τα timings και τα βολτ?

PS:Εχω και εγω την ιδια μητρικη-ραμ οπως φαινεται στην υπογραφη μου και ετρεξαν με την πρωτη στα 3200.

Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε κανένα bios update στην μητρική αν δεν το έχεις κάνει ήδη.. Γενικά από όσο θυμάμαι, αυτές οι g.sklill άλλες φορές είναι με μνήμες samsung και άλλες με hynix, οπότε μπορεί να μην είναι ίδιες ακριβώς με τις δικές σου. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 9/6/2020 στις 2:40 ΠΜ, TheMechanic1 είπε

Κάνε κανένα bios update στην μητρική αν δεν το έχεις κάνει ήδη.. Γενικά από όσο θυμάμαι, αυτές οι g.sklill άλλες φορές είναι με μνήμες samsung και άλλες με hynix, οπότε μπορεί να μην είναι ίδιες ακριβώς με τις δικές σου. 

Δοκιμασα για αρχη να κανω τραμπα τις μνημες και σε εμενα οι μνημες παιζουν παλι κανονικα στα 3200 ενω στο αλλο συστημα δεν πανε πανω απο μαμα,δοκιμασα να κανω flash bios update μεσω ιντερνετ απο τα bios αλλα λεει no filmware needed,

να δοκιμασω να κανω κανονικα instant flash bios απο φλασακι?

Δημοσ.

Με την ίδια mobo είχα και εδώ θέμα, με kit από το qvl της μητρικής και στα 3200 δεν τρέχει, φλάσαρα p2.0 > p3.50 και ξανά τίποτα, τις κατέβασα στα 2933 για να δουλεύει απροβλημάτιστα 

Δημοσ.

Λογικα θελει feed το memory control για να μπουταρει.

Οπως εκανα στο λαπτοπ μου και δουλευει απροβλημάτιστα 1 χρονο σε xmp profile 3200.

Ηθελε uncore +100 offset 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/6/2020 στις 2:07 ΠΜ, Horn είπε

Καλημερα σημερα παρελαβα συστημα για τον αδερφο μου και δοκιμασα να τρεξω τις μνημες με xmp στα 3200 και 2913 και δεν μπουταρει το συστημα.

Specs: cpu amd ryzen 5 2600

mobo:Asrock b450m pro4

ram:G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

τι μπορει να φταιει?τα timings και τα βολτ?

PS:Εχω και εγω την ιδια μητρικη-ραμ οπως φαινεται στην υπογραφη μου και ετρεξαν με την πρωτη στα 3200.

Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη.

Μην ενεργοποιήσεις xmp , βάλε συχνότητα, timings και τάση 1.35volt χειροκίνητα. 

Δημοσ.
Στις 30/6/2020 στις 7:45 ΜΜ, panoskatos είπε

Μην ενεργοποιήσεις xmp , βάλε συχνότητα, timings και τάση 1.35volt χειροκίνητα. 

Ισχύει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...